Arkadaşlar durumumu analiz edip anlamaya çalışıyorum
Şimdi şöyle 24 yaşındayım. Hayatımın şöyle bir evresine baktığımda bildiğim çoğu şeyin yanlış olduğunu biilerek büyüdüm yani öyle bir aileye göre farkındalığım farklı idi
Ailem mi paraya tapıyor ben mi çözemiyorum
Kilolu bir çocuktum en bariz örnek kilo verdim sporumu yaparım kilomuda verdim ama mesela benim bunu yapma amacım sağlıksal problemim çıktı ondan kaynaklı idi sporuda anksiyetem olduğu için stres amaçlı yapıyorum hiperaktiflik var enerjiyi atmak amacıyla yaptım amaç buydu amacım güzel olayım rağbet göreyim değil
Annem örnek şunu verir kilolu kadını erkek sevmez talibin az olur varlıklı birini bul diye çocukluktan beri aşılama olayı var manipülasyon bildiğiniz yemediğim için manipülasyonu sökmüyor pek
Üniversiteyi bitirdim yani gene başladılar zengin birini bul en sonunda bir gün şey dedim zengin senin kızlarını ne yapsın her şeyin bir davul dengi dengine olayı vardır zengine bir şey vad etmek lazım saçma sapan bir şeyin münakaşası ama tahammül seviyesi az kaldığı için artık susamadım.
Üniversiteyi insanlar okuyor ediyor ne güzelde garanti meslek mi? sunuyor milyon dolarlar bize bunu yaparsınız şunu yaparsınız sorunları
Yani ben bunu neye bağlamalıyım çözemiyorum şu an yüzeysel bir özet geçtim olayın derinine inersek yapılmayan şeyleri yapmış gibi anlatma olaylarından hiç bahsetmiyorum
Ailem sonuçta kötüde düşünmek istemiyorum ama insana batmaya başlayınca düşünmeden edemiyor
Sizin yorumlarınızı merak ettim
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
aslında akıllı birisin belli oluyor, olaylara bakış açından, empati duygundan seni şu an bile mesela iyi niyetli birisi olduğunu anlayanildim. demem o ki sadece senin ailen değil bir çok aile öyledir, kızlarının iyi bir geleceği olması için zengin birisini isterler. kendileri çünkü tecrübe etmiş bulunuyorlar, bu yaşa geldikleri için artık sevginin tutkunun aşkın yerini çekememezlik bulduğundan sadece kişilerin maddiyatla bişeyleri ilerletebileceğine inanmışlar. gençlikleri yok artık çünkü, insanlara bu şekilde akıl vermek kolay tamam belki sen de istersin zengin birisini fakat asıl önemli olan doğru kişiyi bulmak neticede. onunla mutlu olabileceğine inandığın kişi olmalı.
Ailen evlenmeyecek o kişiyle sen evleneceksin ona göre düşün.
Teşekkür ederim güzel görünüşünüz için 🙏 duygularıma tercüman olmuşsunuz yalnız aileler şimdiki jenerasyonu tanımıyor;)
Bu dediğim genel bir yorum yanlış anlaşılmasın geneli öyle
Bir kızla evlenmeden birlikte olmazlar davul bile dengi dengine olayı ooo
Bir şey vad etmek lazım ya da ne bileyim aşırı iyi güzellik vs. (Orasida gelip geçici)
Ama doğru kişiyi bulmak mühim olan dediğinizde çok haklısınız zengin diye evlendiğin insanın berbat çıkma olasılığı da zor çocuk olduktan sonra boşanmak ayrı zor
elbette öyle, yani zengin tamam güzel bir hayat sunuyor ama her gün psikolojik şiddet uygulayıp seni üzüyorsa sevgi aşılayamıyorsa değer vermiyorsa ne olacak? sonra kadın onu aldatacak ama ileriye de gidemiyecek çünkü evli ve ayrılmaktan korkuyor düzeni var çocugu var diye vs. hadi ayrıldı diyelim sonrasında eski kocası saplantılı kalacak korkusu var, yeni kişinin seni sonuna kadar savunup arkanda duracak mı yarı yolda bırakacak mı korkusu var. çok ayrıntı verdim burada kusura bakma ama hep bu tür hikayeler oluyor.
ben de senin gibi düşünüyorum yani aslında sadece dış güzellik değil mesele, eğer karşıdaki onun yanına yakışmak için çabalayıp bakımlı olmaya çabalayacak birisi ve onu değerli kılacak her çabayı gösteriyorsa zaten asıl önemli kişi budur bana göre.
Estağfurullah çok ayrıntı vermediniz yerinde nokta atışı hatta Kesinlikle öyle birde okumamış kızlar bunu dayanak sunup zengin birini arıyor ya erkeklerde pek bu durum olmaz ataerkil düzende erkek her zaman evine bakar kadın evini çekip çevirir ideolojisi olduğu için genelde erkek hep çalıştığı için maddiyatta sorun olmaz yani o ayrilsa da çalışır bekarkende çalışacak sonuçta tek sorun evlendikten sonra çocuk olur anne baba sonuçta iki taraf içinde sorun oluyor bu durum ama kadının işte kendi ayaklarının üzerinde duramama sorunu var eskiki kadınlar bu yüzden ayrılıp boşanamiyor baba evine dönse dönemez aile kabul etmez boşansa hiç çalışmamis zor yani
Kesinlikle katılıyorum size, bu arada isterseniz yazın bana konuşalım biraz daha ayrıntılı. Kafamız dağılır sohbet edecek doğru düzgün kimse yok çünkü.
Ailen
Kızlarının en iyisi en iyi şartlarda yaşaması için
Kendi zamanında gerceklestiremedigi şeyleri sana söylüyor
Bunları düşünmekte haklısın
Ama Ailenin düşüncesi çok normal
Senin iyiliğini geleceğini düşünen düşünceli ebeveynler.
Her şey gönlünce olur umarım
Hepimiz adına en hayırlısı güzel olanı olsun amin🙏
Aileme hak veriyorum haklılar ama etik değil yaptıkları gibi onlarda yaşadıklarından ötürü dediğiniz gibi bizi düşünüyor
Tabiki seni düşündükleri için
Biraz evham yapıyorlar
Haklı olarak
Yorumuna saygı çerçevesinde cevap verdiğin için teşekkür ederim 🙏
Rica ederim ne demek ben teşekkür ederim 🙏🙏🙂
🙏🙏😌😌