Bi bakıp çıkardım 🙄
Bir bakıp çıkmak isterdim
Geri dönmezdim
Geri dönerdim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hayır ben zaten ölümden sonra ki hayat inanmıyorum hiç bir şekilde. yani öldükten sonra bilincimin sonsuza kadar yok olacağını düşünüyorum. tıpkı doğmadan önce olduğu gibi. ama hiç bir şekilde dünya ya tekrar gelmezdim ben. yok olarak kalmak daha iyi olurdu benim için. zaten dünyaya bir kez geldim görmem gerekeni gördüm hiç de yaşlanılacak bir şey değilmiş. bunun yerine hayat denkleminden kendimi çıkarmak daha güzel olur
Ölümden değil tekrar yaşayamamaktan korkuyor insan o anı tekrar yaşayamamak, o duygu tekrar hissedememek vs... Ben kesinlikle geri dönmek isterdim çünkü hayat o kadar değişken bir yapıya sahip ki bilinemezliğin cazibesinde kaybolmak isterdim.
Hep denedin, hep yenildin. Olsun yine dene, yine yenil.
Sondaki cümle ben
Günahlarımı telafi etmek için geri dönmek isteyebilirdim. Ama eğer şehit olduysam, Kabe'deysem ve orada öldüysem geri dönmek istemem. Çünkü olabileceğim en güzel mertebede, en güzel yerde canımı vermişim. Bir daha neden dünya denen bataklığa geri dönmek isteyeyim ki
Cevap
46Cevap
Geri dönmek isteyeceğimi sanmıyorum. Şu anki ruh halimle yaşamayı en çok istediğim olaylardan ölüm
Bir bakardım ortam güzelse geri dönmeyi kim ister ki.. 😂 Keyifli akşamlar.
Yok hiç tatmayı bile düşünmüyorum 😬😬😂
Dönmem. İnadım girer devreye djd
Hayat her şeye rağmen çok güzel. Ben geri dönmek isterdim.
Kesinlikle istemezdim 🙂 ölüm bana göre ruhun esaret kaldığı bu bedenden kurtulup özgür kalmasıdır. Her şeyin başlangıcıdır
Akıbete göre geri gönderdim. Eğer akıbet kötüyse herhalde Beter Ali gibi tepki verirdim
Neyle karsilasacagim iyi bir yere mi gittim yoksa kötü mü?
Ama her iki şekilde de geri dönmek isterdim. Daha burada yapacaklarim var. Tabi herşeyin en doğrusunu Allah bilir, buna burada ne kadar kalacağımız da dahil.
Bilmediğim bir şey bana korkutucu gelir o yüzden hiç tatmak istemem bence hicbir insan aslinda olumu tatmak istemez ne kadar sonumuz bu olacak olsa da
Kuran ifadesine göre mealen "insan bir şansım daha olsaydı da yeryüzüne geri dönsem. Ne güzel işler yapardım" diye nedamet getirirmiş. Tabiki geri dönmek isterdim.
Gülüm benim olayım tutsaydın değil işte yani ihtimal değil iki defa takmışım yani geçirdiğim kazadan sonra iki defa farklı zamanlarda kalbim durmuş ama sağlıkçılar çalıştırmış yani ölmedik hala 🤣
Geçen sene 9 Mayıs'ta ağır bi kalp krizi sonucu diğer tarafa gidip geldim. 2 damar 100% tıkalı. Hastanede stent takıldı. Hayatımın en sor 3.5 saatiydi.
Valla bnde merak ettim şimdi
@Sevgiiyileştirir @Akif000 Sabah uyandım içimde bi korku, tedirginlik vardı. Böyle sanki çocukken anna baban ölecekmiş hissi. Bi endişe hali. O sabah hissettim bugün bana bişey olacak ama ne?
Sonra kendi kendime dedim mi olm dedik tek durma evde bi kalabalığa karışayım yanımda birileri olsun. Arkadaşın dükkanına gittim çay ocağına. Yavaş yavaş bu korku endişe hali daha çok artmaya başladı. Sonra acaba dedim gaz mı var, bişey baskı yapıyo içimde. Gittim tuvalete tam kemerimi çözüyorum gözüm kararmaya başladı. Hah dedim o sabahtan beri beklediğim, bugün bana bişey olacak hissi bitmişti artık bişey oluyodu. Koşa koşa wcden çıktım. Tam kapıyı açtım gözlerim karardı ve bayıldım. Gözümü açtığımda soğuk soğuk terlemeyle sıkışma hissini hatırlıyorum. Hemen 112 yi arayıp ambulans çağırılar. Yerde kıvranırken Ambulans geldi. Bindirdiler. Dedim büyük ihtimalle kalp krizi geçiriyorum. Elektrotları bağladılar nabzıma baktığımda 50 den aşağı doğru düşüyordu. O sırada kan sulandırıcı iğne yaptılar ve dil altı hapı verdiler. Bu beni bı nebze daha rahatlattı.
Sonra acile girdik travma odasında ben gözlerime tutulan el feneri ışığını ve nefes darlığıyla zor konuştuğumu hatırlıyorum. Acil doktorları bana damar tıkanıklığı sebebiyle seni anjiyoya alıcaz. Sakin ol iyileşeceksin artık hastanedesin dediler. Üzerimi tamamen soyup sonda takıldıktan sonra anjiyo ameliyatına çıktım. Uyanık halde kasıktan tel ile kalp damarına girdiler. O sırada telin damardan kalbime doğru gittiğini hissettim gayet net. Balon yaparak 2 damarı açtılar. Tabi bu bahsettiğim işlem 2 saat civarı sürdü. 2 damara 2 stent takıldı. Ben bu sırada tam rahatlamıştım ki, o sırada bi spazm daha yaşamaya başladım. Doktorlar sebebini anlamadılar o sırada bu kalp ve damar görüntülemek için damara verilen kontrast bi boya maddesi var. Onun sebep olduğunu ona alerjim olduğu için kalp spazm yaşadığını farkettik. Anti alerjen madde iğnesi ve serumu yapıldı. 15 dk içinde tekrar kendime geldim ve ameliyat bitti. Sonra yoğun bakıma alındım. 2 gün yoğun bakım ve 5 gün servis olmak üzere 7 gün sonra taburcu oldum.
Çok çok geçmiş olsun.. yoğun bakımdan falan bişey hatırlamıyormusunuz?
@Sevgiiyileştirir Evet evet ben bu sürecin başından sonuna kadar gayet hepsinde ayıktım. Kriz esnasında, ameliyatta ve sonrasında hep uyanıktım. Sadece acilden ameliyathaneye çıkana kadar kısa bi baygınlık geçirdim o kadar.
demek ki o kadar güzel bir yer ki giden dönmüyor geriye
https://www.youtube.com/embed/UmJnUnRXUYsKanki derin bir soru bu ya yok yani şimdi Allah’ın rızasını kazanabildiysek arkamıza bile bakmayız da aksi halde game over bittik
Kimse misafir evinde sonsuza kadar kalmak istemez bu dünyada misafiriz elbet ait olduğumuz yer bizim için daha iyidir.
Dönseydim sadece sevdiklerim için dönmeyi isterdim. Bir de klimayı kapatmış mıyım diye kontrol etmek için dönerdim. Malum her şey pahalı bu devirde.
Ben her türlü şansımı zorlardım kalabildiğim kadar kalıp posasını çıkartıncada anca o zaman diğer aleme geçiş yapardım
Bir daha gelmek istemezdim zaten var iken kıymet bilmediler yine neden geleyim ki tekrardan...
Gideceğim yere bağlı cehennem gideceksem donerdim cente gidiceksem gene donerdim nasılsa birdaha gelicem :))
Amel defterime göre karar verirdim iyi şeylerle göçmediysem dönüp iyileri yapmaya çalışırdım eğer güzel bir sonuçla gitmişsem ne döneceeem
Öyle oyuncak değil ölüm, canın alındıktan sonra faraza da olsa dönüş yok geçmiş olsun
Farazi düşündük zaten
Bu soru sakıncalı bir soru gibi geldi bana dinen. O yüzden ne söylesem yanlış olur en iyisi uzaklaşmak :)
Cehennemin dibinde sonsuza dek yanmak bu dünyada beş dakika yaşamaktan daha iyidir. Ahirette adalet var bu dünyada sadece rezalet var.
Cennetse neden döneyim bu cehennem gibi dünyaya
Dönerfim tabiki aba bu dönüşüm muhteşem olurdu. Hortlar korkuturdum herkesi.
Bi bakıp çıkmak isterdim sanırım dünya hoştır hoş 😂
Ölüm için can atıyorum geri dönmek aptallık olur..
Sevdiklerim için geri dönerdim, geri de kalan için ne kadar zor olduğunu yakinen biliyorum
Bir arkadaşa bakıp çıkacağım der bakıp bir uğrar geri dönerdim 😂
Eğer ki döner iken ülke seçebiliyorsak, evet dönerdim. Yoksa dönmem. Ölüm nimet gibi 🙂
Huzura ermişim insanların iki yüzlü riyakar olduğunu tekrar görmek istemem yerimde mutluyum?
Hayır istmezdim. Zira ölüm, yeni bir başlangıç demek.
Önce bir ölmem lazım😂 eğer cennete gitmişsem bir daha geri dönmem valla kimse beklemesin beni
Gerçek Dünyamda Kalmak Bana Onur Ve Şereftir
Asla Bu Ziyan Dünyaya Dönmem
ben bakıp çıkmak istedim ne kadar çok kişi geri dönmezdim demiş :( üzüntü verici
Valhalla dışında bir öbür dünya ise evet isterim dönmeyi
Cenneti görseydik dönmek istemezdik sanırım.
Bi bakayım akıbet nereyeymiş sonra geri gelirdim 😃
Sonrası önemli, daha iyi bir yer varsa neden dönmek isteyim ki
Zebanilerle mücadele etmektense geri gelirim dünyaya
Geri dönmedim.
Dönmezdim*
Geri dönerim daha yaşanacak çok şey var 😄
Asıl gerçek dünya orası burada acı ve vahşetten başka bir şey yok dünyada rahatlık yok
Benim için yaşamaktan daha hayırlı ise geri dönmezdim
Geri dönmezdim
Niyemi?
Çünki niye geri döneyim ki?
Allaha kavuşacağımsa Vallaha dönmem :(
Üzgünüm
Durumum iyiyse dönmek istemezdim
istemezdim. ölmüssem ölmüsümdür bitti yani yasayacagimi yasamisimdir..
İnsanın gözünden perde kalktıktan sonra bu aleme tekrar dönmek isteyeceğini sanmıyorum ki ruhta aslında diğer alemi ister.
Ne gördüğümüze göre değişir değil mi?
Evet
Dönerdim ya. Annem üzülür.
Affedileceksem dünyaya dönmek istemem
Yani duruma bağlı.
Akibetim nasıl olur ona göre
Hayır öldükten sonra geri dönmek istemezdim
Bir bakıp çıkmak isterdim
Cennete gittiysem istemezdim valla
Tadına bağlı 🤷🏽
Geri gelenin aklını seveyim
Dönmezdim ölmüşüm artık bitsin gitsin yav
diger taraf ya burdan daha korkunç ise...
Geri dönmezdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?