Spor salonuna gidip fiziğimi bile güzelleştiremiyorum sosyal fobi yüzünden
2 ay
Sosyal fobim yüzünden ne bir sevgili ne de arkadaşım var, yaşım 25 ne zamana kadar böyle yaşayacağım?

Spor salonuna gidip fiziğimi bile güzelleştiremiyorum sosyal fobi yüzünden
Sosyal anksiyete bozukluğu için en yaygın iki tedavi türü psikoterapi yani psikolojik danışma veya konuşma terapisi veya ilaç tedavisidir. Bazı vakalarda iki tedavi türü eş zamanlı olarak kullanılır. Psikoterapi, çoğu sosyal anksiyete bozukluğu vakasında görülen semptomlarda iyileşmeye yol açar.
Benim de hayatım mahvoldu 34 yaşındayım işim yok sosyal hayatım yok arkadaşım yok bu yaşıma kadar hiç kız arkadaşım sevgilim de olmadı hep evdeyim senelerdir evden dışarı çıkmıyorum iyice içime kapandım utangaçlık yüzünden hayatımı eve sığdırdım
sende kendimi gördüm 18 yaşındayım bazen sadece tek ben varmışım gibi hissettiriyor ama değilmişim eğer böyle devam etmek istemiyorsan destek alabilirsin psikoterapist araştırıp biriyle konuşmak üstüne gitmek iyi hissettirebilir özgüvenini de kazanmana yardımcı olabilir
Herşeyi denedim hep aynıyım
yeterince çaba gösterip uğraşmıyosundur öncelikle kendini keşfet neyi seversin sevmezsin ne yaparsın yapamazsın öğren kafanı dağıtmaya çalış kurslara gidebilirsin orada illa ki sana göre insanlar vardır anlaşabilecegin
görünüsün önemi yoktur diye düşünüyorum cünkü insanlar bir zaman sonra bunlara bakmıyor tamamen özgüven meselesi ve karakterine bağlı sadece doğru insanlar bulman gerekiyor
Anladım
sevindirdi 🙂
Cevap
6Cevap
sosyal fobini nasıl aşabilirsin bununla başlaman lazım
Bende aynı durumdayım dostum. Yalnızım ve hayatım iş ve evden ibaret.
Bu durumu aşmaya çalış yavaş yavaş yoksa ömür boyu böyle devam eder inan sen birşeyler yapmazsan senin için kimse birşeyler yapmaz
Ne yaparsam yapim değişen bir şey olmuyor
Üstüne giderek aşarsın
Psikoloğa gitmelisin kardeşim
Bende öyleydim şimdi degistim
Küçükken travma yaşadıysan normal
En İyi Cevap