Toplum neden hep benim gibilerine hiç konuşmuyorsun çok sessizsin diyor?
Açılabilir
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selamlar,
Ben bu konuda biraz kendimden örnek vermek istiyorum. Çok genç yaşlarımda sessiz sakin ve kendi içine kapanık biriydi. Artık belli bir süre sonra bu durum gerçekten de rahatsız etmeye başlamıştım. Daha sonra bir adım atmaya karar verdim. Böyle olmayacak dedim ve sosyalleşmeye başladım. İlk başlarda zorlansam da elimden geldiği kadar insanlarla konuştum. Onlar anlattım ben dinledim. Ben anlattım onlar dinledi. Böyle böyle daha aktif ve kendime güvenen bir birey haline geldim.
Sadece insanlarla konuşmaya çalışarak? Yaptığın başka bir şey olmadımı yani, spor, kitap film, vs
Açılır. Çocukken kuzenimle yan yana evlerde otururduk. Benden 3 yaş küçük ben sürekli bir yerlere giderdim evdekilere söylemeden kuzenimi goturemezdim yok annem izin vermez falan diye çok nazlıydı. Hiç cesareti yoktu. Sonra biz taşındık ilçeye ben içime kapandım halen tam olarak açılamadim üniversite bir tık açmıştı.. Şimdi o da üni ye gidiyor işe de girdi. Çocuk bildiğin kişilik evrimi geçirdi. Kendi şimdi bana diyor beni en iyi sen biliyorsun neydim ne oldum diye. Zengin bir ailen yoksa sanırım bir işe girip çalışarak ekonomik özgürlüğünü eline almak lazım.
Merhaba, ben de eskiden çok sessizdim yani çocukken aşırı bir sessizliğim vardı ama şimdi iyiyim yani yerine göre konuşuyorum ve girişimcilik gerektiren konularda geri durmuyorum yani dengeli bir insan profiline döndüm öyle söyleyeyim size. O yüzden siz de tabii ki kendinizi geliştirebilirsiniz. Çok okuyarak, çok gezerek yani bir kişi olarak deneyim yaşadıkça, deneyimlendikçe ufkunuz açılır ve bu şekilde daha tecrübeli, bilinçli hale gelirsiniz. Bu da sizi geliştirir. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
mizacı böyle olan bir insan sonradan açılmaz sanmıyorum en fazla belki birkaç kafa dengi arkadaş edinebilirsin
öyle toplumda sohbeti yönlendiren birisi olmanız zor
Cevap
11Cevap
Sessiz sakin bir insan da zaman içerisinde bulunduğu ortamda rahat etmek suretiyle değişir evet. Yani tabi ki tamamen ortadan kalkmasa bile en azından daha aktif ve açık sözlü olmanız mümkün. Kendinizi geliştirmek adına yapabileceklerinizin bir sınırı yok, bu tamamen sizin isteğiniz ve imkanlarınıza bağlı bir durum. Okuyabilir, yazabilir, yeni yerler keşfedebilir ufkunuzu genişletebilirsiniz ve sosyalleşmek için kalabalık ortamlarda bulunabilirsiniz. Örneğin spora gidebilirsiniz, orada da yeni insanlar tanıma imkanınız olacaktır. Keyifli günler.
Açılır. Ben 15 yaşımdan sonra bir açıldım pir acildim. Önümü alan olamadı. En son kendim aldım kdkke. Bu hayata bakış açınla alakalı biraz. Sessiz sakin kişi, konfor alanından çıkmak istemeyen kişi demektir. Hayatta bir çok şeyden mahrum kalan ve ailesinden gördüğü hayatı yaşayan kişidir. Bir kalıp içine sıkışma. Tecrübe etmek istediğin şeyleri et. İradeli biri ol. Gerektiğinde o tecrübe sana zarar verirse vazgeç.
Yeni arkadaşlar edinerek ya da kendini geliştirmeye çalışarak daha sonra bunun sosyal çevre oluşturmada katkısı net olur ama tavsiyem açılmak istiyorsan konuş herkesle konuşmaya çalış en basitinden okulda mısın sınıfındaki herkesle konuşacak bir şeyin olsun herkesi tanı ben mesela fakültede üniler açıkken sınıfta tanımadığım en basitinden selam vermediğim neredeyse kimse yoktur. Çekinme :)
Biraz yırtık ve enerjik olman gerekiyor. Bir konu mu açıldı o konu hakkında çok mu bilgin var hemen kimin ne dediğini önemsemeden kendini ön plana atıp düşüncelerini söyleyeceksin, bir plan mı yapılır sen planlayacaksın.
Bunda zorlanıyorum, bi konu hakkında konuşuyorlar şimdi, konunun başını bilmiyorum ne konuşuyorlar neyden bahsediyorlar, akıcı bir sohbetim yok. Onlar konuşmaya başladığı zaman hikaye yazar gibi anlatiyo konuşuyor, anılardan, hayattan, gelecekten ben bu akışı kuramiyorum. Sanki yanlış bir şey soyleyecekmisimde insanlar bana ne diyo bu canım diyecekmis gibi hissediyorum
Konuya sonradan dahil olduysan öncelikle nezaketen zaten onların açıklaması lazım ama diyelim ki yapmadılar sen soracaksın. İlla onlar gibi konuşmak zorunda değilsin herkesin bakış açısı farklı. Rahat ol isteyen istediğini desin onların bir salk demesiyle sen slk olmuyorsun
Ergenlik çağımda bende sessiz sakin kendi halinde biriydim. Sosyalleşerek bunu aştım. Aşmaya devam ediyorum. Birde bol bol kitap okumak. Daha çok gelişim ve felsefi kitaplar okumani tavsiye ederim
Nasıl sosyallestin? Cafe ortamlarına felan mı gittin?
üniversiteye gittim orada ortam oluyor illaki zaten. Sonra birçok yerde çalıştım. Ailemde kalabalık sosyallesmemek olanaksız zaten 😅 Cafe ortamları sosyallestirmez bence. Yani ne gibi bisey olabilir ki orada?
Konuşulan konuya göre değişir bu durum bence, yani bazen öyle saçma gereksiz geliyor ki muhabbetleri dahil olmak istemiyor insan o ayrı ama diğer yandan insan çekingen de olabiliyor, bunu yenmek için insanlar ne der diye düşünmeden kendi düşüncelerini paylaşabilmeli.
En büyük örmek benim az insan çok huzur diyen ben lisenin 2. döneminde hiç konuşmayan ben iyice konuşmaya başlamıştım herkesle liseden sonra daha da sosyalleştim. Şimdi ise 1 sürü arkadaşım var ağzım hiç durmaz oldu...
Dostum bence bu isteğin varsa yani açılmak istiyorsan bu senin icedonuk olmadığını gosterir. Yani bence umut var. Nasıl açılabilecek konusuna gelirsek genel kültürünü geliştir, kitap oku. Bu sayede bu sohbetlere odaklı insanlarla diyalog kurup oluşan dialogu gelistireceksin. Hatta bu genel kültür kismi ozguvenine de çok yararlı olacak.
Denedi , test edildi😉
Bende öyleydim zamanında simdi ne kadar özgüvenlisin herkesle konusabiliyorsun diyorlar
Nasıl başardın
üniversiteye geçince değiştim açıkçası şöyle düşündüm oradaki kimse beni tanımıyor ben nasıl kendimi tanıtırsam beni öyle tanıyacaklardı bende pozitif sıcakkanlı herkesle konuşan arkadaşı olan biri olmayı sectim zaman geçtikçe alışıyorsun ve öyle biri oluyorsun
Doğuştan öyleyim acılmak istiyorsan insanları taklit et girdiğin ortama göre konus samimi ol tebessüm et
Mutlaka uzman bir destek al. Baya yardımı dokunuyor
Açılabilir ama bu kişiye de bağlıdır. Ben bir ortama girdiğim zaman sesim içime kaçar zorla konuşurum bu durumu çok aşmaya çalıştım ama her zaman bir mesafe çizmem gerekiyormuş gibi hissettim benim için biraz zor oluyor.
Ben de öyleyim. Önceden sosyal fobim vardı konusamiyordum. Şimdiyse konuşmasım gelmiyor. Hayat öyle şeyler yaşatıyor ki açılmak zorunda kaliyorsun. Zamanla dışına dönersin.
Hocam bende sakindim üniversite beni baya bir açtı yani
Açılır
Çok düşünmek az konuşmak iyifir
Öyle değişiyor ki insan hayret edersin
Açılabilir biraz ortamlara girmek lazım
Yani evde pratik yapabilirsin
Ne gibi mesela?
Aynanın karşısına geçerek kendin ile göz yemesi kurarak konuşabilirsin veya aile bireylerin ile konuşarak konusal ve konu atlayarak geliştirebilirsin.
Yani kaygılanma bu zamansal içerisinde yoluna koyulacak sorun benim kardeşimde de aynı sorun vardı.
Dediğin gibi yapa yapa mi atlattı?
Evet ve benimde katkılarım oldu çok yani bir yerden de destek lazım
Ayna karşısında ne konuşuyor mesela? Rastgele mi?
Evet yani genelde olduğu konu üzerine odaklanıyor
Yani senin sorunun sanırım sessizlik içine kapanıklık, sen mesela şey yapabilirsin, aynanı karşısına geçerek uygun ses tonun ile konuşarak pratik yapabilirsin evet konu fark etmezsizin her konudan konuşabilirsin senin hayel gücüne kalmış..
Ve bunları düzenli yaptıktan sonra çevrende yakın hiss ettiğin biri ile deniyebilirsin
Deniyecem, elimden geleni yapıcan. Sporada başladım düzenli gidip geliyorum. Ölü gibi yaşıyorum resmen. Teşekkürler
Estağfurullah kardeşim yeterki içinden gelsin her şey güzel olur.
Motivasyonunu dinç tut her zaman. Başarılar 🙋♂️
Açılabilir
Nasıl ne yaparak?
Sakin bi insanım
Acilirsin zamanla
Biraz sosyalleşince kendine güvenin artar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?