İki gündür düşünüyorum. O anı yaşıyor gibi hissetmeye çalışıyorum.
Siz de düşünüp hissettiklerinizi yazar mısınız.
İki gündür düşünüyorum. O anı yaşıyor gibi hissetmeye çalışıyorum.
Siz de düşünüp hissettiklerinizi yazar mısınız.
Endişe duymazdım yaşamak Allah'ın takdiri, sadece diğer insanlar için yerine getiremediği getireneyeceğim sorumluluklarım için üzülürdüm. Bu durumlarda kurtulmak için güçlü sabırlı olmak çok önemli paniğe kapılmak yerine hayat kurtarabilecek bütün teknikleri çözümleri bilebilmek çok önemli, bir hazırlığın yoksa depremden önce yaşam üçgenini bilmiyorsanız deprem çantanız yoksa yanınızda işimiz dahada zor, sadece en kısa sürede birilerinin zize yardıma gelmesini beklemekten başka çareniz yok, takip edin bu kadar yıkılan binanın kaçında bu deprem öncesi tedbirler vardı
Sakin kalırdım.
İmkanım varsa birilerini arayıp ulaşmaya çalışırım.
Yardım gelmediyse veya telefon filan çekmiyorsa beklerdim.
Dürüst olmak gerekirse ölene kadar beklerim sonuçta hareketsiz olsakta vücut susuzluk ve açlığa karşı zayıf düşecek. Kaç gün dayanırım bilmem tabi ama beklemekten başka çarem olmazdı beklerdim ölüm ya da dirim çıkardı artık.
Kurtulamayacak gibiysem, aileme, diğer insanlara seslenirdim. Hem kendimi hem onları motive ederdim.
Yaraliysam kan kaybını engellemeye çalışırdım.
Çok fazla bağırıp enerjimi hemen tuketmezdim.
Soğuktan, tozdan, .. vs olumsuz etmenlerden korunmaya çalışırdım.
Su bulursam onu idareli kullanırdım.. vs
Ne mi yapardım bilmiyorum ailem ölseydi ama ölmek için dua ederdim sanırım ailemin olmadığı hayatta yaşamak istemem ama erkek arkadaşım biliyorum ki kagayı yerdi sanırım elinde ne malı mülkü varsa her şeyi beni göçük altındab çikarmak için harcardı kendisi hafriyat ile uğraşıyor bütün kepçe lerini beni kurtarmak için kullanırdı.
Cevap
29Cevap
Bir şey yapmazdım kurtarılmayı beklerdim. çünkü böyle durumda başka hiç bir şey yapamaz insan beklemekten başka
Dua ederdim ama dayanamazdim fazla sanirim cunki hem nefes darligim var hemde anksiyetem kapali yerde duramiyorum illa acik hava disarda olmam lazim fazla dayanamam diye dusunuyorum cok zor Korkunc bisey gercekten õlen kardeslerime Allahtan rahmet diliyorum yaralilarada gecmis olsun diyorum insallah bida yasanmaz😔🤲🏻
Ben asla sabırlı bir insan değilim. Orada o kadar gün delirirdim. İstanbul depremi bekleniyor korkuyorum aklıma geldikçe. Telefonum olmazsa yanımda daha kötü olurum kimseye haber veremiyorum diye
Evet bunu çok düşünüyorum ama hayal bile edemiyorum. Sıkışıp kalmış insanlar ne olacağı belli bile değil. Soğuk hava ayrı dert. Böyle düşününce bile kalbim sıkışıyor
Bir an önce bulmalarını isterdim. sürekli de bağıramayacağımız için telefonla ulaşmaya çalışır dua ederdim. Herkese ulaşılsın ya inşAllah haberleşme imkanı sağlamışlardır.
Empati yeteneği yüksek insanları seviyorum. Elimden geldiği kadar sabırlı olup beni kurtarmalarını beklerdim.
Bunu zaman zaman düşünürüm… bilim kurgu filmi izlediğimde… ben başlarda ölüyorum hep kafamdaki senaryoda…
Kendime değilde aileme üzülürdüm hiç bir ana, baba, gardaş evlat acısı görmesin rabbim vefaat edenlerin ailelerine sabır versin imtihanımız ağır.
Bol bol dua edip uyurdum sonra büyük ihtimalle hipotermi çünkü soğuğa dayanamıyorum çok üşüyorum sonrasıda malum zaten
Birinin beni kurtarmasını beklerdim yapacak bir şey yok
Enkazda kendi çişini içen çocuğu duyunca kötü oldum açıkçası bilmiyorum ben ne yapardım, panik atağım var benim bir de dar alanda nefesim kesiliyor, titremeye başlıyorum..
Ben şimdiye çoktan hayata tutunmayı bırakırdım herhalde
Kendime alan açmaya çalışırdım etrafımda. Sonra ne yapacağımı düşünürdüm
Uyumak... Böylece en düşük enerji tüketimi ile en yüksek hayatta kalma şansını elde dersin.
Enkazdan kurtulsaydim neler yapardım nelerin kıymetini bilirdim düşünürdüm
altinda olsam caresizce kurtsrilmayi beklerdim ama allah korusun ustunde olsam ne yapardim gercekten bilmiyorum
Artık dua etmekten başka çare yok şu an bizdeki çoğu bina eski bu kadar binayı yenilemek ve onarmak zor deprem riski az illere geçişi dusunebilirsin

Türkiye Diyanet Vakfımız sahada
Ben biraz soğuk kanlı biriyim yanımda o an sigara varsa içme şansım varsa içerdim.
Kimsenin yardımına ihtiyacım yok ölümden de korkmuyorum. Bir canım var kimseye de boyun eğmem.
Ben en çok sakat kalmaktan korkardım ölmekten çok arkamda kalanlar için üzülürdüm.
Allah göstermesin, o an ne yapacağımı yapacağımızı bilemiyorum.
Anlık kendimizi kurtarmaya calışırdık herhalde
Ben baya korkardım sonuçta yaşıyorken ölüm korkusu oluşacak ve o an caresiz bir sekilde kurtulmayı bekliyor olurdum herhalde of düşüncesi bile kötü
yuksek ihtimalle kapali alanda kalamadigim icin kendime kompleks yapar yasiycam varsada ölür giderdim
Herkes bunalımda niye bu şekilde bunu zorluyorsunuz
Ben kesinlikle yaşayabileceğimi düşünmüyorum dayanamazdım
Düşünemiyorum. Ölürdüm umut edemezdim. Korkudan kendi kendime giderim.
Ben de klostrofobi ve de astım hastalığı var. fazla yaşamazdım muhtemelen.
Dua ederdim Rabbime sığınırdım başka çaresi yok. Zor yaşamayan bilemez.
Fobim var benim en fazla 1 saate isim biterdi
Ölümü beklerdim yaşamak için direnirken
Kurtarılmayı beklerdim ya da ölürdüm
Otueup olmeyi beklerdim napicam
Ölümü beklerdim ben çok korkagim
Galiba son nefesimi verirdim.
Allah'a yalvarmaktan Başka ne yapılır ki
Çaresizce beklerdim lanet okurdum
Bildiğim bütün duaları çıkana kadar ya da ölene kadar okurdum
İçim daralıyor anlatılmıyor
Bol bol dua ederdim herhalde
Kalp krizinden ölür giderdim büyük ihtimal.
Allah korusun
düşünmesi bile yoruyor
Ölmeyi ya da kurtulmayi beklerdim
allah korusun
O ana bağlı bu
Delirirdim
🥺vallahi çıkmaya çalışırdım
Hergun düşünüyorum zaten
Çıkmaya çalışırdım
Duruma göre değişir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?