Kayınvalideniz pasaklı olsa ne yapardınız?

Merhaba , 2 aydır evliyim daha öncesinde 1.5 yıllık bir nişanlılık sürecim oldu. Sorun şu ki kayınvalidem çok pasaklı. Evini süpürmekten tozunu almaktan aciz bazen kendi ailemle beraber evine gidiyoruz o zaman bile zahmet edip evini temizlemiyor, arınmadan dolaba koyulmuş tabaklar mı , güya yıkanmasına rağmen aralarında hala yemek artıkları olan çatallar mı. Mutfak dolaplarının kapakları zaten yağ içinde , hele buzdolabı sanırım aldığından beri içini silmedi kapağını açtığımda ağır ağır ekşi bir koku var ve raflarına bir şeyler damlamış kurumuş. Bulaşık süngeri artık bulaşık süngerliğinden çıkmış durumda o kadar ucuz bir şeyi bile atıp değiştirmek bilmiyor daha öncesinde söyledim anne bu kötü olmuş başka varsa değiştireyim diye yok sonra alırım ben dedi ama hala aynısını kullanıyor. Evine gittikçe mutfak bezlerini vs domestoslu suya yatırıyorum toplamaya çalışıyorum ama bu kadar temizlik nedir bilmeyen insanın evini dip temel temizlesem de 1 hafta sonra aynı olacak çünkü temizliğin T’sini bilmiyor , burda onun pisliğini anlatsam inanın uzar gider , uzun lafı kısası ben kendisinin evinde yemek yemekten çook tiksiniyorum ve inanın 2 gün yemek yiyesim gelmiyor onun evinde yediğimde. Eşimde anlamıyor bilmiyorum normalde kendisi annesi gibi pasaklı değildir böyle şeylere dikkat eder ama annesinde görmüyor ve benim çok titiz olduğumu bildiği halde. nişanlıyken diyordum , evde yemeği yer gideceğimiz zaman çaya gideriz diye ama şimdide her seferinde yemeğe gelin diyor sürekli bir bahane uyduruyorum. Ne yapmalıyım benimle aynı durumda olan var mı?
Kayınvalideniz pasaklı olsa ne yapardınız?