Güncellemeler
+1 yıl
Beni dikkatli dinle demiştim dinlememişsin ben senin çocukluk vs zamanlarını 10. Kez duydum senden tekrar niye aynı şeyleri söylüyorsun anlamadım? Yardımcı olmak için diyorum ki fiziksel bir aktivite yap, iş den bahsetmiyorum çık hiçbir şey yapmamak da bir şey yapmaktır çık otur bir banka sadece anladın mı evcil hayvan edin evcil hayvanı dışarı gezdirmen gerekicek
Güncellemeler
+1 yıl
Çok rica ediyorum bir daha asosyalim özgüvensizim eksik yetiştim deme anladım abicim o kısmı çok net anladım nolursun tekrar söyleme olur mu
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Zor olduğunu biliyorum ancak bu tarz korkuların üzerine gitmek ve düşündüğün, hissettiğin o kötü hislerin gerçekleşmediğini görmek bir süre sonra rahatlacaktır seni. Fakat bir uzmandan yardım almak önemli. Bazı sorunları kendi başımıza çözmemiz zor.
Gerçekleşmediği diyorsunuz da gerçekleşiyor o yüzden bahsettiğiniz rahatlama söz konusu değil maalesef
Benim de var senelerdir evden dışarı çıkmıyorum gençliğim hep eve kapalı geçti evde çürüyüp gideceğim herhalde
Çocukluktan kaynaklı bir travma olabilir mi? Varsa ne sizin için sebebi
Ben 33 yaşındayım çocukluğumdan beri utangaç çekingen içe dönük sessiz biriyim hiç açılamadım çok içime kapanık pasif asosyal kaldım insanlardan kaçıyorum kendimi geri çekiyorum sosyalleşemiyorum öz güvenim yok okul hayatımda hep sessiz biriydim çok dışlandım aşağılandım dalga geçenler oldu ergenlik dönemlerinde kendimi eve kapatmaya başladım liseden sonrada tamamen eve kapandım askere falan gittim ama yine açılamadım zamanla daha da içime kapandım gençliğim hep eve kapalı işsiz asosyal geçti hâlâ aynıyım hiç evden dışarı çıkmıyorum kaygı endişe korku falan da var ama utangaçlık yüzünden bu hale geldiğimi düşünüyorum
Geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz en basitinden yiyecek ihtiyacınızı market alışverişlerinizi falan sonuçta bunlar için de dışarı ile temas gerek
Ailemle yaşıyorum kendime ait bir hayatım yok gelirim masrafım yok hiçbir şey almıyorum hiçbir yere gitmiyorum böyle yaşıyorum
Anladım peki yani diyorsunuz ki sebebi dışlanmak ve çevrenin bana karşı sağladığı olumsuz tutum. Keza ben de aynı sebepten ve bu konuda dışa dönük gerçek arkadaş çevresi falan sağlasa size ısrar etse bir yere çekse sizi işe yarar mı yani ne gerekiyor bu durumdan çıkmanız için mesela. Ayriyetten bir hayaliniz bir planınız istediğiniz koşul var mı, kendimi buraya ait hissederdim başarılı olsaydım diye söylediğiniz.
Şunuda merak ediyorum gün içinde genelde neler yapıyorsunuz nasıl değerlendiriyorsunuz? Kendimden şu şekilde de örnek verebilirim evet dışlanmanın da etkenleri oldu ama yine de herkesle ortak muhabbet edebilecek konu bulabiliyordumok asosyal değildim sadece insanların bencil tutumu ve zamanımı değecek kişi olmadıkları için iki yüzlü oldukları için konuşmamayı tercih ettim bu tabiki agorafobinin etkeni değil ama sonuçta kendim ile daha değerli vakit geçirdiğim de bir gerçek ama bu koşulda yine bana zarar verdiğini fark ettim değiştirmek istiyorum sırf bu yüzden. Herkes bencil ise bende bencil olmalıyım kendi iyiliğim ve sağlığım için. Siz ekstra hobidir spordur çeşitli aktivitelere katılıyor musunuz peki
Öncelikle ben hiç doktora gitmedim yani agorafobi var mı yok mu bilmiyorum ama durumumu anlattım senelerdir evden dışarı çıkmıyorum gençliğim hep eve kapalı geçti dışardan korkuyorum bu korku sonradan oluştu ama kaygı endişe heyecan çok var bende bir de çocukluğumdan beri utangaç çekingen içe dönük biriyim kişilik yapım böyle okulda falan sıramdan kalkmazdım kimseyle konuşmazdım teneffüslere bile çıkmazdım arkadaşım olmuyordu kızlarla yakınlık kuramadım derslerimde başarılı değildim hep içime kapanarak yaşadım okulda aktivitelere katılmadım hep kenarda dururdum çok dışlandım aşağılandım dalga geçenler alay edenler sataşanlar oldu okul hayatım böyle geçti liseden sonra da eve kapandım ama okul zamanlarında az çok sokağa çıkıyordum yani 15 16 yaşlarından önceki dönemlerde sokağa çıkabilen biriydim ama diğerleri gibi girişken konuşkan sosyal değildim hep utangaç çekingen pasif kalıyordum sonra kendimi iyice kapatmaya başladım liseden sonra evde durdum askere falan gittim ama askerde de aynıydım herkes anlıyordu benim sessiz içe dönük pasif olduğumu askerden sonra yine eve kapandım 11 12 senedir hep evdeyim arkadaş çevre edinemedim hep yalnız kaldım kız arkadaşım bile olmadı hiçbir etkinliğe katılamadım bağlama çalıyorum ama eğitim almadım kendim öğrendim 20 senedir çalıyorum evde kendimi geliştirdim asosyalim hiç aktivitem yok dışarı çıkmıyorum yürüyüş bile yapmıyorum 20'li yaşlarımda sınavlara girdim 2 kere işkur programına katıldım bir kaç ay sürdü onlarda zaten ama oralarda da sessizdim hiç açılamadım gençliğimi hiç yaşayamadım 30 yaşından sonra da tamamen kapattım kendimi hayata geç kaldım hayatı kaçırdım kendimi güçsüz zayıf yetersiz eksik hissediyorum mesleğim yok işe giremedim öz güvenim yok insanlardan çekiniyorum utanıyorum böylece yaşlanıyorum
Sebebi dışlanmak ya da insanların bana karşı olumsuz tutumu diyemem ben kişilik yapımdan kaynaklı bu kadar içe dönük utangaç çekingen sessiz asosyal biriyim ama tabii çocukluk ve ergenlik dönemlerinde açılamadım kendimi aşamadım öz güvenim sosyal ve iletişim becerilerim gelişmedi pasif yetersiz bir yetişkin oldum
İşin hep olumsuz tarafından baktığını fark ettim şahsi düşüncem bence birisi seni açsa idi konuştursa ve bir yerlere gitmek için zorlasa bunu aşabilirdin
Bilmiyorum çocukluğumdan beri istemsizce böyleyim yani diğer yaşıtlarım gibi konuşkan girişken sosyal öz güvenli olamadım hiç okulda bile kimsenin umrunda değildim hep dışlandım ilgilenen olmadı sokakta zaten dışlandım aşağılandım en güçsüz zayıf bendim askerde de açılamadım zaten yani gençliğimde hep eve kapalı geçti işkur programlarında da kimseyle konuşmayan biriydim insanlarla yakınlık kuramadım kendimi hep geri çeken biri oldum hiç arkadaşım yok hiç gezmedim eğlenmedim hiçbir aktivitem yok herkes gençliğini yaşıyor ben 1 gün bile yaşayamadım zamanla daha da içime kapandım dışarıyla hiçbir alakam yok
Tm söylemiştin bunları zaten o kısmı çok net anladım ben bugün ve ilerisi için konuşuyorum geçmişte yaşanmış bir şeyler ama şu an da şu durum için çıkma yolu ne olurdu senin için ben bunu soruyorum hayalin vardır bu arada mutlaka merak ettiğim bir nokta da bu
Bu durumdan nasıl çıkacağımı bilmiyorum çaresizlik hissiyle yaşıyorum hiç büyük hayallerim olmadı sadece müzisyen olmak isterdim ama eğitim alamadım bu yeteneğimi geliştiremedim bağlama çalmayı kendim öğrendim dışarıya açılamadım hep evde kendi çapımda çaldım durdum hâlâ çalıyorum ama yaşım ilerledikçe hevesim de azaldı en güzel yaşlarım asosyal işsiz aşksız yalnız mutsuz geçti hiç motivasyon kaynağım yok senelerce hep evde durmak beni fiziksel zihinsel sosyal duygusal psikolojik olarak olumsuz etkiledi kendimi hayata geç kalmış hissediyorum şu anda en büyük hayalim dışarı çıkmak temiz havada yürümek güneşi rüzgarı mevsimleri hissetmek belki en buyk ihtiyacım da budur hayallerim çok değil işim olsun sevgilim eşim olsun ve dışarda gezebilirim yeter bana sosyalleşemesem de olur
Eşiniz işiniz ve geri kalan istekleriniz maalesef sosyallik ile olur bunları bir tek bu şekilde elde edebilirsiniz çünkü. Çıkmak o kdr benim için zor değil ama işlek ve kalabalık merkezi bir yerde oturuyorum çıkar çıkmaz en az on insan görüp yeşillik ve doğadan uzak olmak da beni olumsuz etkiliyo ek olarak benimde hayallerim vardı herkes vazgeçirmek için uğraştı durdu oysa hayat benim hayatım evet zamanında bende insanlarla çok uğraştım ama şunun da çok net farkındayım kimse beni düşünmüyor dert etmiyor benim onları düşündüğüm kadar hal ve hareketlerine dikkat edecek laf edecek biri varsa kişi önce kendini sorgulasın kimsenin başkası üzerinde zedeleyici tutum sergileyemez bu konuda bencil olmalısın kendine şunu sor yani benim ne eksiğim var onlardan? Fazlam bile olmalı ben miye soyutluyorum kendimi onlar soyutlasın. Yap yani bu düşünce ile başla bence yardımı çok olucak ek olarak müzisyenlik diyosun hiç spordan bahsetmedin bu tavsiyeleri kendime de veriyorum biran önce her alanda olabilir fiziksel bir etkinlik yap evde bile olur yani bir yerden başla spor olur dans olur meditasyon olur diğer bir seçenek de ve hala geç olmadığını düşündüğüm psikolojik yardım almak cidden dene
Evde egzersiz yapıyorum az çok yani ama genel olarak hep hareketsizim senelerdir yürüyüş yapamıyorum güneşe çıkamıyorum kemik sağlığım olumsuz etkilendi saçlarım dökülüyor kalbim ağrıyor motivasyonum yok kendimi hayattan bezmiş gibi hissediyorum çok zayıf güçsüz yetersiz eksik hissediyorum hiçbir deneyimim yok yaşanmışlığım yok her şey içimde kaldı gençliğimde yaşamak istediğim şeyleri yaşayamadım yapamadım yaşamayı beceremedim hayata tutunamadım evden dışarı bile çıkamayan biriyim ölüden farkım yok yaşıtlarım senelerdir çalışıyor gezdiler eğlendiler evlendiler bir tek ben böyle kaldım evde çürüyorum hayatın dışında kaldım insanlardan utanıyorum hayattan dışardan çalışmaktan korkuyorum sosyalleşmek imkansız geliyor bilmiyorum çaresizlik yalnızlık mutsuzluk içinde yaşlanıyorum seneler geçip gidiyor ben hâlâ aynıyım psikolojik destek alsam da faydası olacağını sanmıyorum
Hala yaşıyorsan bir umut vardır güneş görmemek vs. Bunlar psikolojini etkileyen şeyler zaten sağlıklı fizik yanında sağlıklı bir psikolojide getirir dediğim gibi erken kalkmaya ve her sabah direkt koşuya çıkmanı istiyorum senden bana da söz ver bende aynı şeyi kendim için yapıcam
Zaten inançsız ve umutsuz yaşanmıyor ki ama aşamadığım şeyler var istesemde başaramıyorum adım atamıyorum senrlerdir çaresizim gençliğim hep eve kapalı geçti bu uzun vadede fiziksel zihinsel duygusal sosyal psikolojik her yönden beni mahvetti güneşe doğaya temiz havaya o kadar çok ihtiyaç duyuyorum ki ama olmuyor yapamıyorum seneler böyle geçip gidiyor en güzel yaşlarımı da kaybettim zaten
Abicim benden büyüksün sana karşı dürüst olucam beni dikkatli dinlersen sevinirim evet bende düzgün dışarı çıkmayalı 1 yıla yakın oluyor ve çevremden duyduğum tek şey olumsuz bakış açım ve hep kötüyü düşünüp konuşmam. Şimdi senlr konuşurken fark ediyorum ki sen benden de fazla olumsuz düşünüyosun tamam diyelim engel olamıyosun ve artık hayatın yaşlarının sonlarına geldiğini düşünüyosun özetle yaşlandığını, 33 yaş orta yaşdır yaşlılık değil bu demek değil ki hayatı kaçırdın 80 yaşında mısın? Hayır 40-50 yaşlarında mısın? Hayır 33 yaşlı değil önce bunu anlamanı istiyorum akıl yaşı olarak bir insan 14 yaşında da aklı başında olabilir 60 yaşında da bunun bir belli senesi yok buna görede hayatını biçme o yüzden. Ben bir umut birinin itiklemeleriyle deneyebilirim ama sen iteklenmek de istemiyorsun bu durumu bence bir tek senin gibi düşünen biri yardım edebilir ben gibi ben sana zorluğunu bilmeme rağmen gerekirse bakışlardan tedirgin olsan da tehlikelerden tedirgin olsan da bunu yapmanı istiyorum en azından benim için bana da ön ayak olmamda yardımcı olman için sürekli umutsuz olduğunu hep evde geçtiğini söylüyorsun ve bende diyorum ki zaten o kısmı çok net ANLADIM. Ben ilerisini söylüyorum sende anlamak istersen eğer ilerisi için düşün bundan sonrası için. Öncesi için değil geçmiş için değil bugün doğmuşsun gibi düşünmeni istiyorum
Ben zaten umutsuz inançsız değilim gençliğim hep umut ederek inanarak geçti zamanı vardı dedim sabrettim bekledim ama yıllar geçiyor hiçbir şey değişmedi çok büyük kayıp yıllarım var bunun telafisi yok ben her şey düzelir diye beklerken zamanla her şey daha da kötüye gidiyor çaresizim elimden bir şey gelmiyor ailem bile bana yardımcı olamıyor ki ailem sadece dışarı çık iş bul diyip duruyor bu hayatta beni kimse anlamıyor ben çocukluğumdan beri bu çıkmazın içindeyim ve aşamıyorum kurtulamıyorum yaşım ilerledikçe her şey daha da kötüleşiyor benim karamsarlığım bu yüzden yani çaresizlik güçsüzlük beni mahvediyor beni anlamayan biri bana asla yardımcı olamaz bir insan önce anlamak gerek ben hep dışlandım aşağılandım yargılandım utangaç çekingen içe dönük olmak benim tercihim değildi bunu ben istemedim dışarı da çıkamıyorum eğer çıkabilseydim zaten gençliğimi yıllarımı eve kapalı geçirmezdim bu olumsuz durum zamanla daha da olumsuzlaşıyor sürekli kendimi bir çıkmazda hissediyorum hayatta çoğu şeyi yaşayamadım hissedemedim eksik kaldım geri kaldım geçmişime dair hiç güzel yaşanmışlık anı yok geleceğimi şekillendirmek için kendimi yetersiz eksik hissediyorum zaten çocukluğu geçtim ergenliğimi hiç yaşayamadım ergenlik dönemi gelişim sürecinin en önemli evresi psikososyal gelişimimi tamamlayamadım ve eksik yetersiz zayıf güçsüz pasif bir yetişkin oldum hayatta kendime yer edinemedim toplumda yerim olmadı kendimi hep kapatarak yaşadım ben uzun zamandır böyleyim ve bu durumdan çıkış için umudum var ama çaresizlik ve ne yapacağımı nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum adım atmak için bir yol bulamıyorum olsa da cesaret edemem zaten
Mesajlarım gitmemiş galiba tekrardan yazıyorum abicim dikkatli dinle dedim dinlememişsin yine geçmişinden bahsediyorsun 10. kez dinliyorum senden aynı cümleleri canım değilim anlıyorum ilk seferde ben sana nasıl bu hale geldin kısmını çoktan geçtim öğrendim zaten ben sana bundan sonrası için ihtiyacın olanı söylüyorum diyorum ki bana da ön ayak olman için hiçbir şey yapmasan bile dışarı evinin yakınında bir banka otur kimse sana niye oturuyosun kardeşim demez git otur ve bak çevrene izle manzaranı hiçbir şey yapmamak da bir şey yapmaktır. Git köpek al hergün onu yürüyüşe çıkarma bahanesi ile çıkmış olursun
Ve çok rica ediyorum bak dışarı çıkmasan bile teknolojik aletleri senden en az 3 gün uzaklaş diyorum tamamiyle kapat bir dolaba kilitle ve anahtarı annene ver
Maalesef ben evden dışarı çıkamıyorum dışardan korkuyorum insanlardan utanıyorum çekiniyorum ve hiç öz güvenim yok bana basit gelmiyor koca bir gençlik evde heba oldu gitti hayattan bezmiş gibiyim yaşadığımı bile unuttum
Son dediğimi uygular mısın teknolojik eşyalarını dolaba kilitle en az 3 gün anahtarıda birine ver ulaşamıyıcağın bir yere koy
Bunun bana hiçbir faydası olmaz benim zaten tek sosyalleştiğim yer internet yani kendimi yalnız hissettiğim için hep buradayım ve bu benim için bir sosyal aktivite
Aksine seni evde tutmaya yarayan bir araç aslında dış dünyayla iletişime en kolay yoldan geçmeni sağlıyo bunu kesersen faydasını görüceksin insan vücudu sıkıntıya ve yanlızlığa gelemiyicek oyalanacağın bir şey olmazsa mecbur kendine ayıracağın etkinlikler ve girişimler olucak inanmazsan hiç önemli değil sadece dene ve gerçekten farkını gör eğer işe yaramazsa gelin ben burdayım işe yaramadı dersiniz
Sadece tek bunu yapmanızı istiyorum inanmasanı bile yapın her türlü deneyin sadece en az 3 gün için lütfen
Ben zaten evde enstrüman çalıyorum yani bağlama çalıyorum bu benim en büyük tutkum ama eğitim almadım kendim öğrendim geliştirdim ve çalıyorum internet olmasa büyük ihtimalle hep bağlama çalarak vaktimi geçiririm ama sosyalleşmeye ihtiyaç duyduğum için ve yalnızlığımı gidermek için interneti kullanıyorum ben dışarı çıkamıyorum insanlarla etkileşim kuramıyorum etkinliklere katılamıyorum ve kendimce böyle sosyalleşmeye çalışıyorum
Benim dediğimi yapmanızı rica ediyorum sadece ve sadece 3 gün sosyal medya kullanmayıp telefon iletişim aracı kullanmayıp 3 günün sonunda bana yaptığınız şeyleri rapor eder misiniz
Ben zaten sosyal medya kullanmıyorum internetten gündemi takip ediyorum haber okuyorum araştırma yapıyorum video film izliyorum yani bunlar zaten günlük yaşamın bir parçası benim hiç arkadaşım yok kimseyle konuşmuyorum oyum bağımlılığım da yok zaten ben çok sık bağlama çalıyorum gün içinde yani internet olmasa yine en çok enstrüman çalarak vakit geçiririm bu yüzden telefondan uzaklaşmanın bana hiçbir faydası olmaz hatta kendimi daha da yalnız hissederim
Arkadaşınız olmadığı için olabilir o zaman yani sizi bir yerlere götürecek gezdirecek sohbet açtıracak biri lazım
Arkadaşım olması çok zor çünkü dediğim gibi içe dönük sessiz çekingen utangaç biriyim insanlarla yakınlık kuramıyorum kendimi geri çekiyorum
Ne diyim ki kendinize üzülmüyorsunuz aileniz için çabalayın en azından bu hayatta onlar için bir faydanızın dokunduğunu görmek isterlerdi bir yere ait olduğunuzu onlarda insan siz de insansınız her insanda aynı olduğu gibi insani duygular da aynıdır özgüvensizlik de mutluluk da korku da herkes için aynı duyguları yansıtır bunu unutmayın
Ben kendime aileme de üzülüyorum ama kendime de aileme de hiç faydam yok ailemde istiyordu benim işe girip çalışmamı gençliğimi yaşamamı gezmemi aşık olmamı evlenmemi ama olmadı ailemi benim yüzümden utanıyordur bende hem kendimden hem ailemden hem de herkesten utanıyorum zaten
Ee bu kadar mı bunun için en azından çaba gösterebilirsiniz
Haklısın inşaallah bundan sonra hayatımız daha güzel olur sende bunu yenersin hayatını istediğin gibi yaşayabilirsin
Kusura bakmayın burdan net konuşuyo gibi olabilirim ama benimde dışarı çıkmam gerektiği anlarda anksiyetem tutuyor ya da dışarı çıkınca tekrar sokakdan dönüp eve gittiğim zamanlarım da oldu ben istekli olup yenmek için çabalamak isteyip yapamayanlardanım bir de hala dışadönük arkadaşım var sadece onu oyalıyo gibiyim yok sonra gideriz sonra yaparız diyorum aramı açmaya çalışıyorum oysa yardım ediyor bana ama yenersem yine kendim yenerim ve bir kere yenebilirsem hep yenebilirim burada verdiğim fikir ve öğütler kendim için de geçerli ve küçükken benimde çok yaşadığım travmalarım oldu atlatması zor olan hep kabul görmek isteyip göremediğim ama farkındayım da ben niye kabul görmek istiyorum onlar benim için kabul görmek istesin diye özetle uğraşmaya çalışıyorum
Benim durumum çok ilerledi ben gençliğim boyunca hep açılmak bunu aşmak istedim hatta çabalarımda oldu ama başaramadım olmadı hep tekrar kendimi kapattım istemsiz bir şekilde kendimi kapatıyorum içime kapanıyorum dışarı çıkmak insanlarla karşılaşmak beni korkutuyor dışarı çıkma konusunda insanların olmadığı sakin bir yer olsa köy gibi ya da doğaya yakın evlerin insanların olmadığı bir yer tek başıma alışabilirim bu dışarı korkumu yenebilirim sonuçta bu korku zamanla oluştu bende önceden yıllar önce çıkabiliyordum okul vardı askere gittim bizim bahçeli ev vardı 10 sene önce yıkıldı heryer bina olacağı için kaybettik o evi o evde bahçeye çıkıyordum iyi geliyordu yani benim korkum zamanla oluştu ama bu korkuya neden olan şey zaten içe dönük utangaç çekingen sessiz kaygılı endişeli öz güvensiz olmak bu yüzden kendimi hep geri çektim kapattım hep içime kapandım sosyalleşemedim öz güvenim gelişmedi ve dışarı çıkamaya çıkamaya korku oluştu senelerdir evde duruyorum insanlardan da çok utanıyorum çekiniyorum bunu yenmek bana imkansız geliyor bu halimle dışarı çıksam insan içine çıksam çok eksik yetersiz pasif sessiz çekingen kalırım herkes anlar ve dışlar yargılar beni bunu daha önce de yaşadım
O ne Meyhane korkusu mu