Kekemeyim ve artık yoruldum, ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar. Buraya yazma sebebim artık çok yorulmuş olmam ve dayanacak gücümün azalmış olması.. Ben hatırladığım kadarıyla 5 yaşından beri kekemeyim. Ama fazla kekemeliğim yok mesela 2 tane çok yakın arkadaşım var onlara karşı neredeyse hiç kekelemem ve ben onlara normalde kekemeyim dediğimde bana inanmıyorlar sende bir şey yok diyorlar çünkü onlara karşı kekelemiyorum ama normalde mesela bazenleri kekemeliğim çoğalıyor ve fazla kekeliyorum bazende azalıyor. Evde kitap okuyorum sesli şekilde 1 saat boyunca sesli yalnız başıma kitap okuyayım mesela hiç kekelemem. Yani madem kekemesin evde yalnız başına 1 saat kitap okuyunca nasıl kekelemiyorsun diyeceksiniz inan ki bende bilmiyorum nasıl oluyor.

Ama gerçekten bazı zamanlarda kekemeliğim aşırı artıyor yani resmen çok kekeliyorum, bazı zamanlardada hiç kekelemiyorum ama bu durum senelerdir böyle. Okulda mesela hoca soru sorduğunda soru cevabını bilsem bile bir şey demiyorum kekelerim diye.

Zaten hiç şuana kadar sevgilimde olmadı. Normalde toplum tarafından yakışıklı denilen biriyim ve yeşil gözlüyümdür falan ve kızlar bana çok kez bakmış olsada teklif etsede ben hiçbirini kabul etmedim çünkü kekemeliğim bazenleri artıyor ve kızlara karşı kekelersem benden soğuyacaklarını düşünüyorum maalesef. Zaten evden dışarı çıkasımda gelmiyor hep evdeyim evden okula okuldan eve..

Şimdi birtane youtube kanalı buldum o kanaldaki adamda eskiden kekemeymiş ve şuanda çok iyi konuşuyor takılmadan, o evde her gün yapılacak tavsiyeler vermiş ve bunları yaparsanız kesin iyileşirsiniz bende iyileştim demiş bende onun söylediği egzersizleri yapıyorum her gün evde sesli kitap okuma, ayna karşısında konuşma, çene ve dil haraketleri, diyafram nefesi gibi. Sizce bunları yapsam kekemeliğim düzelir mi?

Ve de benim gibi kekeme olan var mı ya da bunu yenen?

Sizce evde egzersizleri yapsam iyileşir miyim yoksa bir uzmana gideyim mi ne yapayım, yoksa umudu keseyim mi hep böyle mi kalırım sizce arkadaşlar.. Bana tüm mal varlığını vereceksin ama kekemeliğin geçecek deseler düşünmeden kabul ederdim gerçekten hayatta en çok istediğim şey..

Biraz uzun oldu ama artık dayanacak gücüm pek kalmadı ondan içimi döktüm size arkadaşlar. Teşekkürler şimdiden.

Kekemeyim ve artık yoruldum, ne yapmalıyım?