Güncellemeler
+1 yıl
Bence durumumun dinle de allahla da ilgisi yok. Ben kendim mutsuzum bu da değer yargılarımla ilgili bir durum.
Günahları daha 16 17 yaşında işledim ondan öncesi de var. Bilinçsizlikle bir çok günah işledim. Ahlaksızlıkta birinci numarayım. Bir gün öleceğim hissi mutlu ediyor. Çünkü ben ölünce işlediğim günahların yaptığım hataların hiçbi anlamı olmayacak en azından dünyada bi anlamı kalmayacak. Tövbe etsem ne olur iç huzuru yakalamadıktan sonra? Vicdan azabından kurtulamadıktan sonra?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Geçmişi değiştiremezsin, olan olmuş artık. Deşiştiremeyeceğin bişeyi sürekli düşünüp üzülmene gerek yok. Zararından neresinden dönersen kardır.
Evet işte telafi olmuyor anca yıprandığımla kalıyorum
Günah ne gibi bir günah? Bunları işlerken bilinçli bir şekilde mi yaptın yoksa bilincin yerinde değilken mi? Yaptıktan sonra hatalarından ders cıkarmadın mı? Yani düsüncen cok yanlıs tamam yanlıs yapabilirsin ama bile bile de defalarca yapıp dine yönelmen sacma çünkü din öyle birsey değil. Nasıl olsa ölücem gibi bir rahatlık zaten baslı basına bir olay. Toparlaman lazım kısaca kendini
Tamam da geçmişte yaptım ne yapabilirim? Hak etmiyor muyum dini ve tövbe etmeyi? Yani bunu mu diyorsunuz? Evet günahın dibine battım bu yüzden dinden de mi vazgeçeyim? Bir yargılama var burada yine
Kaç yaşındasın? Dini hak etmek ayrı günah işleyip özür dilemek ayrı her zaman tövbe etmelisin sadece sen değil hepimiz için geçerli. Dinden vazgeçme ama en azından iyilik yaparak sadaka vererek vicdanen rahatlayabilirsin
29 yaşındayım nerden baksanız 10 yıldır acı çekiyorum vicdan azabı çekiyorum. Benim bu durumama gelmeme neden olanlar bile yuva kurmuş çoluk çocuğa karışmış ben acılar içinde kıvranıyorum. İntihar edince de cehenneme gideceğim. İki dünyamı da yaktım
Beni ekler misin rica etsem?
Neden? Zaten öylesine sahte bir hesap açtım
Eklemeni istiyorum sadece
Ekledim
Yanlıştan dönmenize çok sevindim. İnşallah bir sm evvel bulursunuz huzuru
Zor. Her geçen yıl daha kötüye gidiyorum
Peki sizden küçük olduğumu düşünüyorum hayata dair bana birkaç tavsiye verecek olsaydınız bunlar neler olurdu?
Kötü insanlardan uzak durman. Seni hep iyiliklere güzelliklere sevkedecek insanlarla olman
Teşekkür ederim 🥰
Allah hepimizi iyi insanlar ile karsilaştirsin
@tolgatlg_ hata benim. Ben kendimi o kötü insanların içine attım
Kendini bu şekilde kahirmi edeceksin yoksa akış da olup iyi insan olmak için mi yasayacaksin seçim yap olumlama yap sadaka ver zikir çek
Özür dilerim belki haddim değil lakin yüreğimden geçenleri yazdım
@tolgatlg_ hasta oldum zaten yataklara düştüm inanır mısın konuşmaya mecalim yok. Ben her gün duşa giriyorum belki bir olasılık temizlenirim diye ama ruhumdaki yangın, azap sönmüyor
En azından tövbe edip pişman olmuşsun hayalhanem dinle o videolar belki yardımcı olur
Pişman olmamam mümkün değilki. Zaten yargılaya yargılaya pişman ettiler. Hep suçluluk hissini aşıladılar
Huzuru bıraktın belki
Ya da o benden vazgeçti
yakayım mı bitane
Erenini bulmani dilerim
Eren?
Yol gösterici, yoldaş
Herkesi affetmen gerekli özgür olabilmek için huzuru bulabilmen için onlarda seni affetmesi gerek
Onlar affetmez zaten hatayı yapmama neden olan onlar. Ölmemi bile isterler