Hiçbir şekilde dışarı çıkmıyorum okumuyorum çalışmıyorum hiç arkadaşım yok hayatta bir amacım bile yok
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Selamlar,
11 yıl gerçekten çok ciddi bir süre. Bunun altında yatan psikolojik sebepler vardır illaki. Büyük ihtimalle bu süre zarfında yaşadığın bir travma senin bu hale gelmene sebep olmuş olabilir. İnsan bazen böyle bir problemi tek başına atlata bilemeyebilir. Böyle durumlarda atacağın adımların başında kesinlikle bir uzmandan destek almak olmalıdır. Artık sen bu hayatı kabul etmiş ve alışmışsın. Bir nevi yaşam biçimi haline getirmişsin. Bir yerden başlaman ve bir adım atman gerekiyor. Harekete geçmez isen bir 11 yılın daha heba olacaktır.
01 Yorumla
Soran+1 yılSebebi içime kapandım okumayınca maalesef öyle olacak
En İyi Cevaplar
+1 yılEğer 11 yıldır kendini evde kapatıp hayattan soyutluyorsan, bu durumun sana zorluklar getirdiğini veya rahatsızlık verdiğini düşünüyorum. Kendini evde kapatmayı sürdürdükçe, dış dünya ile ilişki kurmakta zorluk yaşayabilir ve sosyal becerilerin azalabilir. Bu nedenle, bu durumdan kurtulmak isteyebilirsin.
- Neden kendini evde kapattığını keşfet. Kendini evde kapatmanın nedenlerini keşfetmeye çalış. Bu, kendine güven eksikliği, dış dünya ile ilişki kurmakta zorluk yaşamak, ya da diğer nedenler olabilir. Bunun hakkında düşünmek, neden kendini evde kapattığını anlamaya yardımcı olabilir.
- Kendine hedefler belirle. Kendine hedefler belirle ve bu hedeflere ulaşmak için adımlar atmaya çalış. Bu hedefler, kendini evden çıkarmaya yardımcı olabilir. Örneğin, haftada bir kez dışarı çıkmak gibi bir hedef belirleyebilirsin.
- Sosyal ilişki kurmaya çalış. Kendini evde kapatmayı sürdürdükçe, sosyal ilişki kurmakta zorluk yaşayabilir. Bu nedenle, sosyal ilişki kurmaya çalış. Örneğin, arkadaşlarını arayabilir veya sosyal etkinliklere katılmayı düşünebilirsin.
- Profesyonel yardım almayı düşün. Eğer kendini evde kapatmayla ilgili zorluklarını aşmakta zorluk yaşıyorsan, profesyonel yardım almayı düşünebilirsin. Bir terapist veya psikolog ile konuşmak, senin için yararlı olabilir. Bu, senin kendi kendine kapalı olma nedenlerini keşfetmeye ve bunlardan kurtulmaya yardımcı olabilir.
03 Yorumla
Soran+1 yılZaten öyle 11 yıldır sosyalleşmedim zaten dış dünya ile bağlantım yok hiç evlenmeyeceğim bile
- +1 yıl
Kendini bu kadar kapatan sensin. Biraz çaba ile kendini dışarı atman gerekir...
Soran+1 yılKapatmak zorundaydı çünkü yaşadığım hayat biçimi bunu gerektiriyordu ve sosyal değilim ki dışarı çıkıp ne yapacağım
- Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bence her şey sizde bitiyor yani eğer gerçekten düzelmek istiyorsanız iyi bir psikologdan destek almalısınız. Düzenli seanslara katılmalı ve tedavilere olumlu cevap verme konusunda kararlı olmalısınız. İşte o zaman yavaş yavaş düzelmeye başlarsınız. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılWow 11 yıl... İnanılmaz uzun bir süre. Ancak psikolojik yardım alarak düzeltilebilir ve tabi olay sende bitiyor.
Giden 11 yılın üzerine daha da fazla ekleme ve kendin için bir şeyler yap lütfen. Spor ile bir başla gerisi gelecektir, kendine güveninin gelmesi lazım.
Kendine neden bunu yaptın?
02 Yorumla
Soran+1 yıl10 Nisan 2012 yılından beri böyleyim 16 yaşındaydım şimdi 27 yaşındayım depresyon 11 yıldır devam ediyor psikolojik yardımları yarıda bıraktım çünkü param yok üşeniyorum gitmeye spor yapamam çünkü bütün gün evdeyim nasıl kilo vereyim bir işe girerek çözülebilir kilo verilebilir ama maçam yemiyor çalışmaya kendime neden mi bunu yaptın çünkü zamanında liseyi okuyamadım rahmetli babam da bey içine kapalılık yetiştirdi ben de konfora alıştım tembelliğe alıştım yapamadım sosyal insan olamadım sizler gibi okumayınca üniversite görmeyince ne oluyor hayattan kopuyorsun arkadaşların yok sosyal hayatın elinden alınıyor bir işe girsem yine aynı olurdu işten eve evden işe hayalim yok amacım yok arkadaşım yok sevdiğim yok ne yapayım ben
Soran+1 yılorada misin
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
12Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence bir an önce hayat dönmelisin
01 Yorumla
Soran+1 yılBen ve sosyal hayat ha biz ikiz zıtız
Ben de kendimi çok değersiz hissederim birçok konuda ve bunu yıllardır değiştirmeye çalışıyorum.
Ama şunu söyleyebilirim ki kafanın içindeki sesi kişiselleştiriyorsun. Yani değersiz olduğumuzu söylüyor ve biz de bunu direkt kabul ediyoruz. Halbuki "şu anda içimde değersiz olduğumu söyleyen bir iç ses var" cümlesini soyledigimiz zaman daha rahat oluruz.
Değişim zamanla olur acele etme derim. Kendine şans tanı, yine olmadı falan demektense "evet yine oldu zamanla daha da iyi olabilir" de.
Hayattan soyutlamana neden olan şey bence olacak şeyleri kişisel alman ve kendi değerini olaylar üzerinden kurman. Olaylar etkileyebilir ama bunu en aza indirmek sağlıklı olandır.
Ben psikologa da gittim ilaç da kullandım ama kafanın içindeki sesi tanıman lazım. Biraz kendin hakkında düşünmen lazım. Bu içindeki ses cocuklugunda sana soylenenlerden veya huzursuz bir aile ortamında büyüdüğün için geliyor.
04 Yorumla
Soran+1 yıl10 yıl önce liseyi bıraktım lise 1 terkim kilom var boyum kısa dişlerim çürük gözüm görmüyor kulağım duymuyor saçım kötü bir tane arkadaşım yok kız arkadaşımın olması bile 2083 yılında olacak sorumluluk alamıyorum Kendi sorumluluğumu bile sosyal bir insan değilim şunu şunu yapayım
Soran+1 yılTabii sen 11 yıldır kapalı bir hayat yaşamadım kendinden nefret etmedin sen sana göre bahane hayat sana güzel yerimde bir ol da göreyim seni
11 yıldır insan yüzü görmemişsin. Nasıl bir hayat yaşıyorsan artık bu hayata alışmışsın ve gerçek hayata atılmayı unutmuşsun. Şu an için hayattaki en büyük amacın evden dışarıya adım atmak olmalı...
01 Yorumla
Soran+1 yılHiç düşmek istemeyeceğim Bir hayata hapsoldum millet benim durumuma gelmemek için okuyor okumasa bile çalışıyor ama yine de benim durumuma gelmiyor kim gelmek ister ki insan benim gibi miskinse tembelse uyuşuksa mutlaka bu hayatı isterdi ben hiç sizin gibi yaşamadım sevgililerim olmadı arkadaşlarım olmadı geçtiğimi hiç yaşamadım gezmedim tozmadım eğlenmedim gülmedim 11 sene kapalı kutu yaşıyorum bilgisayar oyna mastürbasyon yap ye iç yat uyu film izle müzik dinle böyle böyle geçti 11 yıl ama artık sıkılmaya başladım ama değişmeye de korkuyorum çünkü asgari ücretli bir işe girmeyi kendime dert ediyorum benim işim avarelik yapmak çalışmak değil üstelik hiçbir zaman evlenmeyeceğim ki zaten sosyallik benim neyime diyorum şu an için hayattaki en büyük amacın evden dışarı çıkmak demişsin Ben market dışında nereye gidebiliyorum ki?
+1 yılAsosyalliğin yapından kaynaklanıyordur. Onu değiştirmeye çalışmamı tavsiye etmem. Karakterin, yapın neyse ona sadık kalmaya çalış. Ama amaçsız olma konusunda birşeyler yapman gerek bence. Paraya ihtiyacın olacaksa kesinlikle bir iş bulmaya çalış bence. Olmayacaksa da insanlığa ve dünyaya faydalı birşeyler yapmanı tavsiye ederim, küçük olsa dahi. Amaçsızlık çok kötü bir şey. Bu dünyaya gelmek bana göre büyük bir olay. Milyonlarca spermin arasında yarışı kazanıp buralara geldiysek bari bir amacımız, faydamız olsun. Hayatı sorgulayıp anlamını bulmaya çalışalım. Ha bu arada son olarak namaz kılmanı tavsiye ederim. Nerden baksan öbür dünya herşeyden daha önemli.
03 Yorumla
Soran+1 yılSen halt etmişsin
- +1 yıl
Anlamadım?
Soran+1 yılPardon benim içim kara da
+1 yılLiseyi açıktan bitirmeye çalış, sonra üniversite sınavına gir geç de olsa bir şey oku sonra kendine göre bir iş bulmaya çalış. Madem geçim sıkıntın yok asgari ücretli bir işe girme zaten devam ettiremezsin. Camiye git namaz kıl ister istemez sosyalleşirsin mahallede biraz takıl.
03 Yorumla
Soran+1 yılSöylemesi kolay da belki alışkanlıkları bırakmak zor gelmeyecek mi Benim ailemde kimse lise mezunu olmadı ne üniversitesi ya o kadar da demedik camile namazla da işim olmadı
- +1 yıl
Alışkanlıklarını değiştirmen lazım mesela evde hep bilgisayar oynayacağına kitap oku, liseyi açıktan bitirmeye bak zor bir şey değildir. Madem hep bilgisayar başındasın internette yazılım öğren. Yazılımcı ol. Evden çalışırsın. Üniyi de açıktan oku okula gitmezsin. Tıpa gir veya mühendis ol demiyoruz.
Soran+1 yıl🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Psikiyatriste git. İlaç vs kullanman lazim ozguvensizlik anksiyete için. Açılırsın emin ol. 11 yildan bahsediyosun. Git psikiyatriste. Sosyal fobin vardir herhalde.
05 Yorumla
Soran+1 yılBana 125.000 tane özgüven iğnesi vur gene de bende özgüvensizlik olur sosyal biri degilim
- +1 yıl
Kes mk ya bi sen biliyosun ojulunu okumus uzmani olmuşlar bilmiyo. Senin beyninde ufacik bi farkli hormon farkli noron okdugunda bile o kadar degisirsin ki. O ilaçlar direkt beyine etki ediyo beyinde ozguven iletisim duygu algi mekanizmalari vardir onlari etkiliyo ilac. Git kullan amele gibi yasayacagina belki bi faydasi olur git bi dene. Sosyal fobim var evden disari cikamiyorum kaygiliyim vs de ne hissediyosan soyle uygun ilaci versin bak bakalim nasil dehisiyosun. Sen bilirsin hayat senin yani
Soran+1 yılTabi tabi o ilaçları içince beni barlardan kızlardan mekanlardan alamayız şimdi
- +1 yıl
Kanka iç ne kaybediceksin 11 yildir evdeyim diyosun mal misin git ilacini kullan KAYGI yı engelleyecegi için daha soğuk kanlı ve umursamaz olursun bir çok tabunu aşarsın. Sen bilirsin vala. Senin derdin sosyal fobi değil dik kafalılık mk. 11 yildir evde herif hala çare aramiyo denemiyo
Soran+1 yılİçtim sadece uyku getiriyor içsem ne olacak sosyal mi olacağım... 11 yıldır alışkanlıklarım oldu konfora aliştim sende yaşa sende benim gibi hissedersin...
Kişilik & Karakter konusunda 397 cevap paylaştı. cok uzun zaman knka bende 1 aydır evdeyım ama kötu olmaya basladım ve dısarıya cık yuruyus yap tek basına gunde 2 yurus ıyı olabılır
03 Yorumla
Soran+1 yılKimse benim gibi 11 sene yapmaz ki benim alışkanlığım haline geldi artık kopamıyorum kuaföre alıştım hep aynı şey işte dışarısı
Soran+1 yılMutsuzum ama ben en başı çalışmakdan geçiyor
+1 yılSen kafayı yemişsin 5 yıl sonra geriye baktığında boş bir küp olduğunu anlayacaksın dostum ! Geç kalmadan normale dön yoksa çok pişman olursun...
03 Yorumla
Soran+1 yıl2012 yılından beri böyleyim yaşım 16'ydı şimdi 11 yıl geçti böyle 27 yaşındayım kafayı yediysem yedim ben psikolojik kötüyüm bunalımdayım depresyondayım sosyalleşemiyorum arkadaşım kendimi sevmiyorum 11 yıl böyle yaşadım diyorum sana ya bir 5 sene yaşasam ne olacak
- +1 yıl
At kendini köprüden ya, Erkek adamsın neyin psikolojisi. Sanki evlisinde coluk cocuk okutuon. Taşı sıksan suyunu cikartirsin. Rahatlik batio size sonra gelmisinix psikolojim bozuk. Adamlar dogu da 7 çocuğa bakio inşaatlarda calisio Evini gecindirio. O adamin psikilojisi yokmu ! Biraz kendinize gelin erkek adamsın yaa...
Soran+1 yılBen mi erkek adamım? 11 senedir birey hissetmiyorum birader sen beni tanımıyorsun ki arkadaş benim psikolojimde belki o evlilik kız arkadaş cinsellik ne biliyorsun?
+1 yılDepresyondasın sanki. Spor yap dicem de onu da yapmazsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılNerden bildin spor yap osur osur ipe diz
+1 yılBu doğru bir şey değil. Bu şekilde bir yere varamazsın.
01 Yorumla
Soran+1 yıl11 sene oldu ne yapayim sosyal olamiyorum bir kız arkadaşımın olması bile nerden baksan Atatürk'ün dünyaya gelmesi bir şey
Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı. iyi işte ne güzel devam böyle ekmek elden su gölden
01 Yorumla
Soran+1 yılTabi tabi bunun psikolojik tarafını düşünme
+1 yılAilenmi bakıcak sana hep hiç çalışıp para kazanmicakmısın
03 Yorumla
Soran+1 yılBen sosyal hayat yapamıyorum depresifim evet aynen ailem bakacak sonsuza kadar
- +1 yıl
Bakmak istemezlerse?
Soran+1 yılYok istiyorlar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunlardan uzak durmak bir lüks ve sen buna sahipsin ne güzel
01 Yorumla
Soran+1 yılSen öyle san psikolojik tarafları var kilo aldım boyum kısa kaldı dişim döküldü arkadaşım yok hiç sevgilim olmadı hiç çalışmadım gelecek kaygım var hiçbir şey yaşamadım bütün gün evde oturuyorum bilgisayar oynuyorum 11 yıldır aynı sen iyi mi sanıyorsun
nasıl yani yaa yalnız mi yaşıyorsun yoksa ailele mi?
11 Yorumla
Soran+1 yılAnne abi bir yemek parası veriyorlar tamam ben de zaten hayalim yok amacım yok sosyal değilim ne yapayım yani hayatı
+1 yıl11 yıl sonra ne oldu da bunu sorma gereği duydun = Ne yapmalıyım!!
03 Yorumla
Soran+1 yılSıkılmaya başladım
- +1 yıl
Aslında iyi bir şey sorgulamaya devam et kurtulacaksın
Soran+1 yılEn fazla ne yapabilirim diyorum bir asgari ücret işe gireyim gerisi gelsin mi sosyal olamıyorum ki arkadaş sevgili çevre sorumluluk alamıyorum
+1 yılPeki çevre edinmeyi denesen arkadaş ortamı falan... Hem farklı kişilerle konuşmak iyi gelir
03 Yorumla
Soran+1 yılKendimi sevmiyorum kiloluyum boyum kısa dişlerim kötü saçım başım soluk alamıyorum
- +1 yıl
Kiloluysan zayıflarsın zayıflafıkça boyunda ortaya çıkar saçına başına da çeki düzen verdin mi özgüvenin yerine gelir kendini bu kadar salma bence kimse bu dünyayı boş beleş yaşamak için yaratılmadı
Soran+1 yılİşim yok çalışmıyorum evdeyim ne oluyor yemek yiyorum kilo alıyorum saçına başına düzen versen ne olacak özgüvenim yerine gelmez ben sorumluluk alamam işe gidemem çalışamam kız arkadaşım olamaz evlenemem araba süremem gezemem seni bilmem ama ben bu dünyaya boş beleş yaşamaya geldim
Çık biraz dışarı kendine bu işkenceyi yapma bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılDışarı marketten başka nereye gidebiliyorum
- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇıkın gezin
01 Yorumla
Soran+1 yılEyv nasilda düşünemedim
- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılSence peki bunun sebebi nedir?
01 Yorumla
Soran+1 yılZamanında lise 1'i geçememek ne oldu okulu bıraktım sosyal hayattan koptum arkadaşım olmadı
Neden? Bak bu çok önemli bir soru
015 Yorumla
Soran+1 yılBundan 11 yıl önce 16 yaşında bir lise bir öğrencisiydim derslerim kötüydü eve kapandım rahmetli babam beni içine kapanık yetiştirdi Benim de sosyal hayatım koptu hiç arkadaşım olmadı bilgisayar bağımlısı oldum az türbasyon bağımlısı oldum kopamıyorum 11 yıldır her gün evin içindeyim sosyal biri değilim kendimi sevmiyorum kız arkadaşımın olması bile 2089 yılında olacak
- +1 yıl
Öncelikle bu olumsuz düşünceleri bir kenara bırakıp adım atman lazım tek başına da olsa dışarı çık, mutlaka yürüyüş yap, bol su iç, beslenmene dikkat et ve bir hobi edinmeye çalış ama online etkinliklere katılma, bir kurs vs. Bul kendine ve lütfen çabala, küçük de olsa bir adım at ayrıca psikolojik desteğe ihtiyacın var bir psikoloğa da görünsen iyi olur hiç mi samimi olduğun biri yok?
Soran+1 yılBırak demesi kolay dışarı çıksam marketten başka nereye gidebiliyorum Ben her gün Feast food yiyorum kola içiyorum çalışmıyorum okumuyorum Bir de üstüne evde beslenmeme dikkat edeceğim Öyle mi sen deli misin Ben hayatta hiçbir şey bilmiyorum kurs mors bilmem kendimi sevmem gittim psikoloğa psikiyatriye yarıda bıraktım evet arkadaşım yok
Soran+1 yılAnnem ağabeyim var niye yalnız öleyim hayatta hiçbir amacım hayalim olmadı düzeltmenin başlaması bir işe girmekle başlıyor ama benim DNA çalışmak yok kodum bozuk
Soran+1 yılŞöyle düşün sen 11 sene eve kapalı kal okuma çalışma 11 yıl sonra çalışmak iste kilolusun konfora alışmışsın tembelsin miskinsin nasıl çalışacaksın bir işe gireceksin garip gelmez mi yaşadığım hayattan mutlu değilim memnun değilim ama g*tümdee yemiyor çalışmaya
Soran+1 yılPsikiyatriye gittim ilaç verdi sadece uyutuyor gene asosyalim psikoloğa gittim bir seans yarıda bıraktım para yok çalışmıyorum üşendim gitmeye ya gerçekten de mücadele etmiyorum ki çaba sarf etmiyorum ki düzeleyim sosyal hayatım olsun diye çok zor Allah'ım hiçbir amacım hayalim yok beni mutlu edecek hiçbir şey yok dünyada ya
- +1 yıl
Sakince düşünmeye çalış, kendini suçlama bu arada bildiğim kadarıyla devlet hastanelerinde psikiyatri ücretsiz. O şekilde de deneyebilirsin ama bence şimdilik kısa yürüyüşlerle başla tek başına da çıkma yanına birini al bulunduğun şehirde sahil varsa sahile in mesela ya da bir yerlerde oturup bir kahve iç abinle git ya da birlikte gidebileceğin başka biri varsa onunla
Soran+1 yılNasıl kendimi suçlamayayım benden sonra doğmuş kız çocuğu araba sürüyor anne oluyor ünlü oluyor voleybolcu oluyor herhalde yapıyor ya sadece izliyorum gittim devlet hastanesinde psikiyatri ilaç veriyor sadece ilaçlarda sadece uyutuyor istemiyorum yürüyüş yapsam kilo oluyor sürekli acıkıyorum deniz kenarı uzak hem gidip ne yapacağım orada ya ben tek başıma bir kafede oturamıyorum ki ya hep abimle mi gideceğim ya hep böyle yanında köpeği gibi dolaşacağım ya allahi sıkıldım bu hayattan ya intihar etsem edemem değişsem değişemem Ben de anlamadım
Soran+1 yıl11 sene oldu sanmıyorum 16-27 yaş arası gençlik hiç yaşamadim ben birey hissetmiyorum ki
Soran+1 yılEngelli kısıtlamam vardı bir müteahhit araya girdi dedemden kalan arsayı sattıracak benim için uğraşıyor engelli kısıtlaması kalkacak biraz özgüven gelir bana sana işte bulurum dedi eğer bir işe girersem dişlerimi yaptırabilirim kilo verebilirim sakal bırakabilirim yakışıklı gözükebilirim geriye bir arkadaş sevgili çevre kalıyor o da psikologla halledilecek bir şey ama ben ölsem sorumluluk alamıyorum çok sosyal biri değilim sesimi sevmiyorum kendimi sevmiyorum hayatta bir amacım bir hedefim yok yazın denedim havaalanında öteye gitmedi
+1 yılKendini değiştirmeyi düşün
01 Yorumla
Soran+1 yılDenedim olmuyor
+1 yılAsla yapma böyle dışarı çıkmalısın
01 Yorumla
Soran+1 yılHahaha 11 yıl oldi
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende 23 yildir
01 Yorumla
Soran+1 yılEmin misin ben evden çıkmadım
+1 yılPeki 11 yıl önce ne yaşadın
19 Yorumla
Soran+1 yılLiseyi okuyamadım zamanında 11 yıl önce
- +1 yıl
Travman bu mu yani
Soran+1 yılEvet eve kapandım babam içine kapanık yetiştirdi ve sosyal hayattan koptum başlamadan bitti
- +1 yıl
Bak sana nasıl yardım edilir bilmem ama kız arkadaş edinsen en kisadan atlatırsın benim fikrim yani dışarı çıkmak için gülmek için gezmek için geçerli bir sebep. Sonunda uzulsen de atlatırsın bence
Soran+1 yılBenim kız arkadaşım olduğu gün Atatürk dünyaya gelecek ya da benim kız arkadaşım olması için o kız aklından zoru olması lazım ayrıca ben 2099 yılında evleneceğim
- +1 yıl
Neden böyle düşünüyorsun
Soran+1 yıl11 senedir kendimi eve kapattım arkadaşım sevdiğim sosyal hayatım olmadı okumuyorum çalışmıyorum sosyal değilim gezmiyorum hep evin içindeyim nasıl sorumluluk alayım neden başıma bela almak istiyorum zaten olmayacak ki kendimi sevmiyorum sorumluluk nasıl alayım zaten çalışıyor muyum Ben çalışsam ne olacak öyle büyük bir yükün altına girmem Ben bir bardak süt için bir inek mi besliyim
- +1 yıl
Ama sen ağır depresyon geçiriyorsun hiç adım bile atmıyor musun dışarı
Soran+1 yılYok yazın atmıştım havaalanında işe girmiştim ama çıkardılar sonra ben çalışmak yapamıyorum zor geliyor hiç çalışmadım ki dışarı çıksam nereye gideceğim
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBi psikologla görüş
01 Yorumla
Soran+1 yılYarıda bıraktım elektriğini anlamıyorum para vermeye ve gitmeye üşeniyorum
Psikiyatriye git
03 Yorumla
Soran+1 yılGitsem ne olacak yine aynı ben
Soran+1 yılİyi gelmiyor yine asosyalim
+1 yılNe yiyip içiyorsun?
04 Yorumla
Soran+1 yılFest food
- +1 yıl
Değirmenin suyu nerden geliyor sorması ayıp?
Soran+1 yılAnne abi
Soran+1 yılorada misin?
+1 yılçok kötü durum
01 Yorumla
Soran+1 yılEn azından sizi bağlamıyor ya siz dalgalarınıza bakın
+1 yılpsikoloğa git
01 Yorumla
Soran+1 yılFaydası yok
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > 11 yıldır kendimi eve kapatıyorum, kendimi hayattan soyutluyorum. Ne yapmam lazım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler