Arkadaşlar ben 20 yaşındayım üniversite 1. Sınıfa gidiyorum. Şimdi benim burnumda aşırı derecede nefes darlığı var hiç geçmiyor doktor ameliyat şart dedi bir de çenemde eklem rahatsızlığı var çene ameliyatı olmam gerekiyor sürekli çenemde ağrı ve sızı hissediyorum sürekli kütlüyor birde nefes alamama problemim olduğu için beynime az oksijen gidiyor haliyle vücudumda halsizlik yorgunluk çok oluyor birde sürekli gözüme ağrı vuruyor bazen de başıma ağrı vuruyor. Bende hayattan bıktığım için bu sağlık sorunları benim elimi ayağımı bağladığı için eve yatağa bağlı yaşıyorum kendimi derslere veremiyorum çene ağrısından göz ağrısından nefes darlığından ders yapamıyorum mecburen depresyona girdiğim için evde yatıyorum telefonla oynuyorum çünkü başka türlü bu sorunlarla vakit geçmiyor. Babam da ağrı sızı çeken insan telefonla oynayamaz bilgisayarla oynayamaz bu senin derslere çalışmaman için söylediğin bahanen diyor eğer ağrın sızın varsa telefonla oynayamazdın diyor. Gerçekten anlatmaktan sıkıldım ne yapıcam bilmiyorum sizce kim haklı? Gerçekten çok acil yorumlarınıza fikirlerinize ihtiyacım var
Sen
Baban
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Öncelikle babanın burada demek istedigi o kadar çok ağrın olsa hiç bir şeyle uğraşamazsin yerinde duramazsın diyor yani ama şöyle bir şey de var ki telefonla oynamak odaklanmak gerek bir şey değil o kadar o yüzden bakış açısına göre değişir kimin haklı olduğu. Sadece bunu bir kere dile getirdin ve böyle devam ediyorsa hala çözüm bulmaya çalış ağzından nefes al mesela
Aynen dediğin gibi aynısını söyledim dedim telefonla oynamak akıl becerisi gerektirmiyor ama ders çalışırken aklımı kullanmam odaklanmam düşünmem gerekiyor dedim bana bu seferde oyun oynarken nasıl oynasam diye düşünebiliyorsan derside düşünebilirsin diyor hem ne yazık ki hep ağzımdan nefes alıyorum ve artık boğazım farenjit oldu zaman zaman hep ağrı veya gıcık yapıyor
Yani sicaka bir şeyler iç ama ders calisman gerekiyor bence başka çözüm gelmiyor yani ailen olduğu için de pek yorum yapmak istemiyorum
Doğru ama çektiğim sağlık sorunlarından çok beni anlamayan ebeveynlerin arasında olmak yoruyor beni. Mesela çevremdeki herkes evini arabasını almış yetmemiş çocuklarına da araba almış bizimkiler daha beni dişçiye götürüp tel taktırmıyor ameliyat olamıyorum bu durumda bunlara aile demekte bin şahit gerektirir babama bin kere söylüyorum anlamıyor eski kafa. Ders çalışmamda gerek okuduğum bölüm zor ama olmuyo değişicem bakayım kolay bi bölüm inşallah
Bence hiç bir konuda kıyaslama yapma ya evet sağlıksız bir sorun olması kötü ve ciddi bir şey ya araya ciddiye alçağı bir kişiye falan o söylesin babana falan ya da kendin devlet hastanesine git yazın calis falan ya da . ne bölüm okuyorsun ki. bence seviyorsan bunun için bölüm degistirme
Şimdi şöyle bişey var devlet hastanesi çeneye karışmıyor diye biliyorum diş teli vs de gerekiyor çünkü hem gidenlerin olanların hepsi ilgisiz yaptıklarını söylüyor o yüzden çenemi değilde burnumu devlet hastanesinde tedavi ettirmeyi düşünüyorum onun içinde bana seni arayacağız demişlerdi 4-5 ay önce yaklaşık kbbye gitmiştim ismimi soyismimi telefonumu aldılar ama daha arayan soran kimse yok. Çenemide çene cerrahına özele görünmeyi düşünüyorum ama daha görünmek kısmet olmadı babam ilgilenmiyor acelesi yok sen okuluna bak tatili bekle türkiyeye gidince bakarız diyor biz kıbrıstayız burada da çok donanımlı doktorlar yok türkiyedeki gibi. Maalesef hayatta çok pahalı burdaki özelede görünemiyoruz. Birde okuduğum bölüm yazılım mühendisliği ama bunu zaten normalde de çalışsam yapamazdım hiç sayısalım yok derslerde çok zor babam baskı yaptığı için seçmiştim
Evet çene için öyle olabilir burun için başka bi hastaneye daha gitsen. belki de gerçekten yazı beklemek lazım sem böyle düşünüyorsan sabretmeye çalış bence ya da doktor falan araştırdım net olarak yazın olacaksan. Ve bölüm hakkında böyle düşünme bence orayı kazandığına göre yaparsin çabalamak lazım her şey için
burada bir tane devlet hastanesi var ama önemli değil burnum çenem kadar önemli olmadığı için bişey olmaz diye düşünüyorum çene daha hassas olduğu için daha özen istiyor oda anca özel hastane burada kide çok pahalı. Yani kesin değil ama düşünüyoruz araştırdıysan söyler misin ben baktım ama pek araştırma fırsatı bulamadım. Bir de tam olarak kazandım diyemem aslında burada üniversitelerin bir kısmı kendi vatandaşlarını kayıtsız alıyor bende öyle girebildim yoksa yks sınavım barajın bile altındaydı (146)
Yani benim böyle bir sorunum olmadığı için bilmiyorum yanlış yonledirmekte istemem. büyük sehirler de olman daha iyi tabi oralar gelceksen . Aa onu bilmiyordum ama yine pozitif bakmya çalış iyi bi mesle sonuçta cabaladiktan sonra olmaz mı diye düşünmelisin
Aman diyim iyi ki yok allah kimseye de göstermesin. İstanbul'da olmayı düşünüyorum orası büyük bir yer hem daha iyi doktorlar var tabi olabilirsem. Evet öyle de maalesef çok zor bu bölümü okuyan arkadaşlarımın hatta sınıftakilerin hepsi temelden sayısalı olan insanlar benim hiç sayısalım yok haliyle çok zorlanıyorum onlar düşün ortaokuldan beri sayısal ağırlıklı çalışıyorlar hatta bazıları ek ders alıyor ben 20 yaşındayım bu saatten sonra alt yapı yok bişey yok 0dan öğrenmeye çalış çok zor ağaç yaşken eğilirmiş ne yazık ki.. seninde kafanı çok yordum kusura bakma.
Sorun değil ama muh ilk fizik mat zorunlu sonra kendi alanında ilerliyorsun tabi bırakabilirsin ama asoyle ki sadece pişman olma ya da geri do emek isteme bu bölüme
Yok ya yapamadığım yere tekrar geri dönceğimi sanmıyorum birde ilk 2 sınıf mı ne öyleymiş sanırsam 3. Sınıftan itibaren kalkıcak diye biliyorum mat fiz vs falan ama tam emin değilim türkçe hemşirelik düşünüyorum en kolayı diye
Yok 3 tam olarak ama 2 sınıfta dif var. bence artık en kolayı diye gibi düşünme seveceğini düşündüğün bi bölümü oku bunu birakmisken her bölüm kendi içinde zordur çünkü
Ya bilmiyorum aslında hemşireliğe geçsem de yine aynı olucak bu sorunlarımdan kurtulmadığım sürece birde çocukluğumdan beri okulu hiç sevmedim hep zorla götürüldüm şimdi birde o yanımda ağır basıyor aslında benim sevdiğim meslek hayalim olan tırcılık. Kamyoncu olmayı ve uzun yol yapmayı çok seviyorum ve istiyorum bunun içinde üniversite okumak gerekmiyor ama bizimkilere söylesem hemen tersliyorlar üniversite okumadan bişey mi yapacaksın diye.
Sen de o zaman iki yıllık oku elinde yine diplomanın olsun sonra o meslegei yap iş bulmadım dersin falan
İki yıllık kabul etmiyo babam ama bi şekilde halledicem bakalım neyse çok teşekkür ederim yazdıkların için..
Yani aklıma o geldi. rica ederimm
Yok mantıklı bişey söyledin de işte kendi hayatım benim değilde babam tarafından şekillendirildiği için maalesef onun dayatmalarına göre hareket etmek zorunda kalıyorum
Yani doğru da bazen gerçekten o ana anlamamakta o doğrusu olabilir arayı bulmak lazım.
O an anlamasakta*
Doğru onlarda kendilerince bizim iyiliğimizi düşünüyorlar niyetleri iyi ama bunu gösterme usülleri yanlış
Evet o da kendi yaşayış zamanlarından belki öyledir
Maalesef ki öyle
Uzdu ama yapcak pek jor şey yok gibi
Ne yazık ki orta doğu insanı böyle hep geriden geliyorlar sebebi de eğitimsizlik.. bir avrupalı bir iskandinav bir amerikan ve bir de ortadoğulu adamı yan yana koy aradaki kuşak farkı çok belli oluyor
Bilemiycem belki onların çocukları da onlara diyordun aynı şeyleri
Yani onların da aralarında vardır illa ki ama yinede bi orta doğulu gibi etmez orası çok açık
Olabilir dedigin gibi
O kadar sıkıntı çekeceğine tedavi olup kurtulsana
Devlet hastanesine gittim kbbye nefes alma problemim için bana seni arayacaz ameliyat sıran gelince dediler 4-5 ay oldu hala arayan soran yok. Çenem için de babam henüz bişey yapmıyor en son diş teli takılcaktı pahalı diye taktırmadılar kaldı öyle..
Geçmiş olsun aşırı sıkıntın yoksa ders de çalış ama
Teşekkür ederim bilmiyorum sıkıntılarım da var aslında ders çalışacak durumda olsam bile psikolojim buna hiç müsade etmiyor