Son günlerde kendime çok fazla yüklenir oldum. Her şey içimde o kadar birikti ki ağlamamı durduramayacak hâle geldim. Depresyonda gibi hissediyorum. Mutlu görünmeye çalışıyorum ama hiç keyfim yok. Ne yapıp bu durumdan kurtulabilirim?

Son günlerde kendime çok fazla yüklenir oldum. Her şey içimde o kadar birikti ki ağlamamı durduramayacak hâle geldim. Depresyonda gibi hissediyorum. Mutlu görünmeye çalışıyorum ama hiç keyfim yok. Ne yapıp bu durumdan kurtulabilirim?

Merhaba, maalesef insanlar çok kötü yani iyi gibi görünüp aslında özünde çok kötü insanlarla aynı ortamdayız maalesef. Bu hocamız olur, iş yerindeki patronumuz olur yani arkadaşımız derken herkes olabilir. Bunlar biz kendimi ne kadar anlatırsak anlatalım, anlayacağı kadarıyla anlıyorlar bizi. Kimse sorumluluk almak, elini taşın altına almak istemiyor, herkes günü kurtarma peşinde. O yüzden bu bencil dünyada kendinizi suçlamanın, yıpratmanın hiç anlamı yok. Onlar hayatını yaşarken siz üzüldüğünüzle kalırsınız. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Böyle durumlarda, biraz kafa dağıtmak iyi gelir. Uzun zamandır görüşmediğiniz ve sohbetini özlediğiniz arkadaşlarınızla bir program yaparak görüşebilirsiniz. Eğer şansınız varsa, beraber şehir dışına çıkarak belki küçük bir tatil yapabilirsiniz.. Ama bence bulunduğunuz ortamdan uzaklaşmak ilk etapta iyi gelecektir..
Bundan öylece hemen kurtulamazsın bence. Destek almalısın ve bu inan ayıp ya da kötü bir şey değil. Bazen işin içinden çıkamayız.
Aklımdan geçiyor aslında ama biraz daha mı beklesem belki geçer diyorum kendi kendime anlamsızca, iyice delirmeyi bekliyorum herhalde
Öncelikle her ne için yükleniyorsan senden önemli olmadığını hatırla, kendini mutlu hissedeceğin şeyler yap; yürüyüş, kitap okumak, film izlemek, iki arkadaşla sohbet etmek vs. Hepimiz böyle dönemlerden geçiyoruz en az hasarla çıkmaya bak
Cevap
7Cevap
Öncelikle kendinize yüklenmektense sorunun kaynağı bulup çözüm aramalısınız. eğer çözemiyorsanız mutlaka zamana bırakın ve size iyi gelen şeyleri yapın.
Kafani baska seylere vermeye calis. İcine atacagina git daga tasa akan suya anlat ama anlamaz bir sekilde. İnsanogluna anlatma nankördür gun gelir o anlattigindan vurur seni. Baska seylerle meşgul olmaya calis. Spor yap, bu bire bir iyi geliyor inan ☺️
Sal kendini akışına bırak meditasyon yap yürüyüşe çık
Ben birine anlatinca inanilmaz rahatlıyorum etrafinda dinleyecek biri varsa öyle yap
Keşke bende de işe yarasa
Konuşmaya ihtiyacın var ve birçok şeyi değiştirmen gerekiyor.
Gerçekten ağlamaya ihtiyacın olabilir...
Kimsenin görmediği yerde yalnız başına ağlamak faydalı olabilir, rahatlayabilirsin...
Az düşünün çok yaşayın
Merhaba, seni mutsuz eden şeylerin kaynağını tespit etmelisin önce, sonrasında onları hayatından çıkaracak hamleleri yapman gerekecek
maalesef Türkiyenin durumu o yönde tek değilsin
kafanı resetlemen lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?