Size kötülük yapanlara kötülük yapmak size ne hissettiriyor?

Size kötülük yapanlara kötülük yapmak size ne hissettiriyor?

Kötülük yapmak değil de hatasını anlamasını sağlamak diyelim biz ona. Kimse kimseye durduk yere kötülük yapmaz, kötülüğünü istemez, istiyorsa da çok büyük bir acı değilse şayet insanlığından şüphe duymalı.
Öyle demeyin öğretmen hanım bazı insanlar kendileri için iyi olan şeyi elde etmek için başkaları için kötü olan şeyler yapabilir. Bencil insan çok maalesef istediğini elde etmek için her şeyi yapacak insanlarla dolu bu dünya 🤔
Öyle insanlara insan denilemez yorumda belirttiğim gibi. Saf çıkarcı insanlarla olan ilişkiden kaçınmak gereiyor.
Bu da insanların büyük bir kısmıyla muhatap olmamak anlamına geliyor o zaman :)))
Bir insan zaten çözebilir karşıdaki insanı karakterine uyarsa birlikte bir yola çıkar gibi.
70 yıl aynı yastığa baş koyan karı koca birbirini tam tanıyamıyor. Bilemezsin ki insanların zaaflarını karanlık yanlarını ancak bir çıkarım yaparsın ama onun da doğruluk oranı kaç bilinmez. Mesela komşularına ve eşine çok iyi davranan bir kişinin seri katil çıkıyor belgesellerde izlemiştim.
Elbet açık verir bir insan bilmiyorum ben anlarım az çok yani oscarlık bir oyuncu değilse eğer..
Önce düşünürüm gerçekten kötülük mü yaptı diye, belki iyi bir şey yaparken bir şey olayları buraya taşıyıp taşımadığını kontrol ederek sorgularım.
Eger istemsizce gelişen bir şey ise onun için yardım etmeye çaba harcarım, bilinçli ise yaparken önemli gördüğüm konuda onu bir de böyle düşün diyecek bir nesnellik belirtirim.
Dönerse benimdir dönmezse yapabileceğim onun için hiç bir şey yoktur.
Üzülürüm.
Bana kötülük yapanlara kötülük yapmam sadece ah ederim o da yeterli. Ha başlarına bir şey gelince acaba benden mi oldu diye de vicdan azabı çekerim azıcık ama etme bulma dünyası napalım 😝
çok karışık oldu :D bana kötülük yapanın başına kötü şeyler gelse zerrece acımam :D
Benim kalbim %98 oranında iyilik ve saflıkla tasarlandığı için ben biraz üzülürüm 10 saniye kadar
10 saniye sonra %2 baskın geliyor değil mi :P
Evet o %2 nasıl oluyor da baskın geliyor hiç anlamıyorum ama oluyor bir şekilde😝
%2 ler ne için var :P ayrıca önemli olan işlevi :P
Ahsjsjn
Bana kötülük yapanlara kötülük yapmıyorum. Ama iyi de davranmıyorum. İyi davranılmasını hak etmiyorlar, ben de kötü davranmak için çok değerli vaktimi harcayamam doğrusu.
Cevap
6Cevap
Bana kötülük yapanlara kötülük yapmıyorum. Onlara gereken cevabi verip hayatimdan çıkartıyorum. Rabbime havale ediyorum, Rabbim neylerse güzel eyler.
Ben herkese hak ettiği gibi davranıyorum. biri bana kötülük yaparsa normalde umursam ciddiye bile almam ama kötülük gelirse o kişinin başına mutlu olurum.
Hak edene kötülük yapılması taraftarı olarak harika hissettiriyor. Tabii bu kötülüğün de sınırını aşıp "vicdan azabı" çekeceğim bir şey boyutuna gelmemesi lazım.
Karakteri olmayana zerrece acımam vicdan azabı da çekmem :D
Benim için değerli biriyse intikamcı ruha geçerim, değilse kötülük yapması umrumda olmaz iki dakika üzülür geri devam ederim.
Kim olursa olsun karaktersiz ise gözüm hiç görmez 🤣 acımam da kendince bir sebebi vardır bakarım anlayış göstereceğim bir sebep ise hayatimdan çıkarırım sadece
Daha senin evrene ulaşamadım ben. d
Hahaha zaman ver biraz kendine 🤣
Tamam🧚♀️
Kolay kolay intikam almam alırsam da cehennemi yaşatırım , keyifle kahvemı içerim
yaptığım sanatsal çalışmanın karşısına geçer keyif yaparım diyorsun yani :P
Kesinlikle. Daha 2 gün önce böyle bir çalışma yaptım sigaramı yakıp kulaklıgı takıp muzık dınleyerek evin yolunu tuttum 😂
Biraz ayrıntılı anlatsaydın böyle üstünkörü olmadı ama :P
Bro minibüse bindim öksürdüm bir kaç kere herifin tekı cırladı. Virüs var sende minibüse neden bindin saygısız in yoksa zorla indiririm falan dedi. İndirsene dedim , kolumdan tuttu minibüse seslendi kapıyı aç atayım şunu diye. Herifi kolundan tutup cektım aşagı en son baktım yanında bır kız bağırıyordu polisi çağırın diye 😂
Sonra vay efendim niye şiddete başvuruyoruz :D yok efendim bilmem ne :D
Şiddet bazen çözüm gerçekten bro. Ben onca sene taekwondo’yu spor olsun diye mi yaptım hayır. Adam dövmek için yaptım 😂😂
Değil mi ben de 3.5 sene kickbox 2.5 sene box yaptım. Boşuna mı kickbox hocasıyla çıktım iyi öğretsin diye :P ama gel gör ki kullanacak fırsat olmadı ama bir kez 15 kişinin arasından çıkardı beni :D
Sen bütün hakkını orada kullanmışsın zaten bro 😂 kullanmasaydın şimdi ya sakat ya da diğer tarafta sırat köprüsü trafiği ile uğraşıyor olurdun 😂
Bro arabadan 3 kişi çıktı bir baktım 15 -20 kişi oldular meğersem asker gecesi varmış :D amatörlerdi oradan yırttım :D
Bir de fazla kalabalık amatörler olunca işin daha kolay. 15 amatör yerine 3 tane az işi bilen adam olsaydı yemin ederim patates çuvalı gıbı olurdun 😂
3'ü gözüm yer de 15 kişiyi g. tüm yemez bro :D yumruk atarken çoğu kişi aynı hatayı yapıyor :D
Birbirlerini döver o aveller. Yumruk atmak mı 😂
Senınle gezelim akşama kadar erkeklere yumruk attıralım %90’lık kısım büyük konusuyorum yumruk atmayı bilmez.
İttirmek ve yumruk atmak farklı şeyler
%90'ını da yumruk atışını belli eder o yüzden hamlesini tahmin etmek kolay :D
En sevdiğim tip 😂 şamarlaya şamarlaya döverim sakin sakin 😂
ah ah boks yaptığım dönemlerde bir tane şamar oğlanım vardı :D
Bana kötülük yapana kötülük yapmayı doğru bulmuyorum, sonuçta o kişiden ne farkım kalır. Ben her zaman "kötülük eden kötülük bulur"düşüncesine inananlardanım, o yüzden ekstra bişey yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Çok nadir olarak karşılık bulur benden ondada çok fazla ileri gidişinin taşmasıdır yoksa kötüyle kötü olmak benim tercih edebileceğim bir davranış değildir
En iyisi tüm ilişkiyi kesmektir. Sende kötülük yaparsan ondan farkın kalmaz ve o da yeni bir kötülük yapmayı planlar
Kötülük yapana kötülük yapmam , ilahi olarak kötü duruma düştüğünü görürsem yine de kötülük yapmasaydın bu şekilde olmazdın diyesim geliyor.
Bana kötülük yapman kişiye İyilik Yapmak bana iyi geliyor
Bana kötülük yapana kötülük yapmayı hiç bir zaman tercih etmedim. Onunla olan ilişkimi keserim ve bir daha benimle iletişim kurmasına izin vermem. Bazen konuşmamak sessiz kalmakta karşı tarafa uygulanan bir ceza biçimi olacağını düşünüyorum.
İntikam almayı sevmiyorum ama anlaması için bazen uygulama ile anlatıyorum empati yapamıyorsa
Nedense herkes iyilik meleği kesilmiş ama benim için ödeşmek adettendir yani iyilik de kötülük de karşılıklı benim için
kesinlikle ödeşmek demiyelim de herkes hakkettiğini almalı diyelim biz ona :)))
Bence ödeşmek 😁
beni mi kırıyorsun çok ayıp :o
kin tutamıyorum ben genellikle ya benden uzak Allaha yakın diyip uzaklaşmak en doğrusu bence
Dr. Şeytan zamanında ne güldürdü bizi, bana kötülük yapan olmadı.
Denemedim, nasıl bir bilmiyorum. Ben daha çok susup Allah'a havale ediyorum. Verdiği histe muazzam bir şey
Kötülüğü isteyerek yapmam ama karşılık verdiysem bilerek, bir şey hissetmem
Kötülük yapanların hepsine kötülük ile karşılık vermiyorum ama verdiğim zamanlar rahatlıyorum çünkü hak etmiş oluyorlar eften püften şeyleri takmam
Üzülüyorum ben ya. Üç günlük dünya pek takmamaya çalışıyorum. Ama tedbir amaçlı olarak hayatımdan tamamen çıkarıyorum.
Rahatlamış hissediyorum..
Yapmam Allahindan bulsunlar
Kötülüğe kötülükle karşı vermem
Yapmam ki, iyiliğimde boğulurlar😊
İyi hissettiriyor açık ve net
Karşının hak ettiğini bulması kesinlikle iyi hissettiriyor adalet yerini bulmuş oluyor. ☺️
Aynen öyle
çoğu kişi ben yapmam demiş kendimi nesli tükenmekte olan bir canlı gibi hissetmiştim :D
Ödeşmiş hissediyorum. Hakettiğini yaşadığını..
Aşırı derecede mutluluklar heyecan
Rahatlatıyor sonra vicdan azabı 😊
gayet iyi
Acizlik hissettirir
Müthiş bir mutluluk
Güzel
Çok iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?