Selam ✨ Hangi kötülük ya da kötü davranış sizi daha çok üzer ya da etkiler. mesela hiç tanımadığınız bir kişinin yanlışı mı yoksa güvendiğiniz yakınım dediğiniz bir kişi mi?

Selam ✨ Hangi kötülük ya da kötü davranış sizi daha çok üzer ya da etkiler. mesela hiç tanımadığınız bir kişinin yanlışı mı yoksa güvendiğiniz yakınım dediğiniz bir kişi mi?

Tanıdığım insandan kötülük beklemediğim için doğal olarak daha fazla etkilenirim.
https://www.youtube.com/embed/nL7T_gT3cjMKardeşime bayram hediyesi müzik attım. 😀 Ben de yeni keşfettim.
Teşekkür ederim kardeşim bu şarkı da benden gelsin sana :D https://www.youtube.com/watch?v=HDyXbkLgmUs
Ahahah rica ederim.😀 Güzel müzik , hoşuma gitti.
Tanımadığım kişi beni fazla etkilemez, üzerinde durmam lakin emek verdiğim, ona laf geldiğinde içimin sızladığı bir kişinin kötülüğü, görmezden gelişi sinir boşalması yaşamama neden olur, o kişi yüzünden kendime kızarım lakin sonrasında yine kendime sahip çıkarım kendime duyduğum kızgınlığa son verip, netice de herkes gelip geçici bir ben kalıyorum her daim kendimle.
Eic için teşekkür ederim🌸🌸🌸
Rica ederim abla 🌸🌸🌸
Bu tamamen o insanın sende ki anlamına göre değişir. Ben kimseye kötülük yapmam. Bana kötülük yapıldıysa ve ben hesabını sorarsam aylık ya da haftalık değil verdiğim hasar ömürlük olur ya da Allah'a havale ederim. Her şeydem önce bir hayvan değil insanım. Yapılan kötülüğün de hesabını Allah sorar. İnanmayanlar buna gülebilir.
🌸
En yakınınımın tabiki. Düşmanını bilirsin napacağını, ama en yakınını bilemezsin nerden vuracağını.
Barışşş teşekkür ederim 🌷🌷
Rica ederim abla ne demek 🌸🌷
Cevap
19Cevap
Kötülüğün her türlüsün etkiler. Hiç fark etmez
Ben buna tanıdığım birisi ya da tanımadığım, yakınım olmayan birisi olarak bakmıyorum. Kötülük kötülüktür. Kimden geldiği önemli olmadan kötülüğün her durumu beni çok etkiliyor. Kötülük yapan insandan her zaman uzak dururum.
Tanımadığım birinin yaptığı kötülük pek umurumda olmaz çünkü zaten onlardan beklerim. Beni şaşırtmaz. Ama bu kötülük tanıdığım ve güvendiğim birinden gelirse o zaman Dünyam başıma yıkılır. Demekki yanlış tanımışım diye düşünürüm.
Yabancı düşman kör nişancı gibidir. Atar denk gelirse vurur. Tanıdık düşman seni nerden vuracağını iyi bilir tam ordan vurur.. bir insandan kötülük görmek için illaki ona bir iyilik yapmış olmalisin. Buda yabancıyla olmaz.
Tanımadığım biri umrumda olmaz. Sallamam hiç. Ama tanıdığım kişinin bir konu hakkında sonra demesi bile beni öyle üzer ki. Küçük bir şey ama benim için değerli birinden gelmesi üzer. Yani yapılan değil yapan önemlidir.
Bende akrep etkisi çok daha baskın olduğu için yakın uzak fark etmez konu kötülük olursa mutlaka karşılığını veririm. Eğer ben bir insanın hayatını zehir ediyorsam buna kendisi izin vermiştir net.
Tanımadığım adam bana 100 bıçak saplasa tanıdığım guvendigimde elinde bıçakla yaklaşmıştir ben onun elindeki bicaga degil onu geri nasil affedebilecegime düşünür yanarım
Bu durum bana yapılan kötülüğe göre değişebilir ama muhtemelen değer verdiğim, bana kötülük yapmasını beklemediğim birinden gelen kötülük beni daha çok etkileyecektir.
Değer verdiğiniz bir insanın yaptığı kötülük, tanımadığınız bin tane insanın yaptığı kötülükten daha çok acıtır.
Tanımadığım insanlar potansiyel kötü benim için o yüzden tanıdığım insandan gelen kötülük daha fazla etkiler.
Kesinlikle yakınlarımın yaptığı kötülükler zoruma gidiyor
Tanıdıklarımı ne kadar tanıyorum ki... hepsi bir😅
Beklemediğim birinden gelen bir kötülük beni mahvedebilir, duygusal anlamda
Her ikisi de etkilemez, yapan yaptığı ile kalır fakat kimseye böyle bir sahne hazırlamam
Yakınımdanda kötülük geldi tanımadığımdanda biz hepsini yaşadık
Tanısam da tanımasam da insanların büyük çoğunluğu çok kötü... O nedenle en iyisi yalnızlık...
İkisi de etkilemez. Umursamam. Bana kötülük yapan iyi davranmam.
Bana zaten hep yakınımdakiler zarar verebilir..
Yakınımdan gelen kötülük
Yakınımdan gelen kötülük.
Yakınımdan gelen tabiki
Tanımadığımı umursamam, tanıdık üzer..
Yakınımdan gelen kötülük daha çok etkiler.
Yakınımdan gelen kötülük tabii.
Yakınımdan gelen kötülük
İkisidi de aynı etkiler
Tanıdığın şeytan tanımadığın şeytandan iyidir.
Yakınımdan gelen etkiler
Yakından gelen kötülük daha çok etkiler.
Yakınından gelen kötülük tabi ki
Tanıdık daha etkiler
Yakınınınmın dediğimiz bir kişi 👇👇
Yakınım.
İkiside olabilir
Yakınımın tabiki
Yabancı
Yakınımdan gelen kötülük beni çok yaralar
yakınımdan gelen
Yakınım tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?