Selamm,
Şöyle bir söz ile detayı kısa tutmak istiyorum... "Bana sadakatten bahsetme, ben hala adımı kötüleyenlerin sırlarını saklıyorum".

Selamm,
Şöyle bir söz ile detayı kısa tutmak istiyorum... "Bana sadakatten bahsetme, ben hala adımı kötüleyenlerin sırlarını saklıyorum".

Bana kötülük yapan insanlara karşı ne kin tutarım ne de intikam peşine düşerim. Onları hayatımdan çıkarır, arama mesafe koyarım. İçimde biriktirip kendimi yıpratmak yerine, dersimi alır ve yoluma bakarım. Çünkü en büyük ceza, varlığımı ve enerjimi artık onlarla paylaşmamaktır. Sessiz kalmak bazen en güçlü tepki olur.
ben kötülük yaptırmam ki. kötü davranışa gelemem ben. ama normal kötülükse gülerim ve sevinebilirim. beni çekemediği için birşeyleri becerebildiğimi ve kıskandığını düşünürüm. her an gülmem an meselesi yani. bana pek koymaz böyleleri anca canımı sıkar. bu acı ağlatmaz bu acı güldürür ve sessiz bırakır. güzel söz bu arada o sözü biliyorum.
Kazık atmaya çalışanların kazıklarını saklıyorum, gün gelince oturmaya yerleri olsun diye
Teşekkürler 🤟
Detaydaki cumle beni özetlemiş. İyi kalpli miyim yoksa 3nayi miyim anlamiyorum..
Eyvallah sen de
Teşekkür ederim hocam
Merhaba, ben İrem. İnsan ilişkilerinde sadakat ve dürüstlük benim için çok önemlidir. Sana yapılan kötülüklerin içinde boğulmamaya çalış çünkü bu seni tüketir. Sabırla ve kararlılıkla kendi değerini korumak en güzel cevap olur. Senin iç huzurun, onların vicdanıyla savaşmasından çok daha anlamlı. Gereksiz yüklerle kendini bitirme. Zaten zarara uğrayan kişi sen değil, güvenini kaybedenler olmuştur. 🍬 Herkesin Ramazan Bayramı'nı kutla! 🍭
Cevap
21Cevap
Karşımda ki insana göre değişir ama ben kötülüğü cevapsız bırakmam. eğer karşımda ki insan değmeyecek kadar acizse bırakır giderim değmez derim. ama baktım ki çok kaşınıyor ya da hak ediyor o zaman da gerekeni yaparım tabi ki de
Önce düşünüyorum ciddi ciddi bende mi yanlış veya hatalı bir taraf mı var diye, sonra duruma göre veriyorum odunu
Bana kötülük yapan insanlara karşı şu sıra ne öfkemle besleniyorum ne de intikam peşinde koşuyorum. Saldım artık. Sadece sınırlarımı çizip hak ettikleri mesafeye koydum hepsini. Duygularımı ve değerimi hafife alan biri olursada onların benim dünyamda artık bir yeri olmuyor malesefki. Şu sıra kendimi hayatın akışına bıraktım, en temizi..
Küçükken okuduğum bir kitaptan aklımda kalan bir cümledir.
"İyiliğe iyilik her kişinin, kötülüğe iyilik er kişinin karıdır."
Elimden gelseydi kesinlikle öldürürdüm dediğim birisi var harici kimsenin kötülüğünü istemiyorum. Hayatımdan atıyorum ödemesi gereken bir bedel varsa onun seviyesine inmeden ödetiyorum.
Bende kötülük yaparım ama bazen öyle durumlar oluyor ki sessiz kalman gerekiyor, samimi isen, samimiyetini bozman gerekiyor. Eskisi gibi olmaman gerekiyor. Bazı durumlarda eyv deyip, işine de bakman gerekiyor posta koymadan tabi. Duruma göre çok değişiyor.
Bana kötülük yapan insanlara karşı pek de hoşgörülü olmuyorum açıkçası. İyi niyetimi kullanıp güvenimi sarsarlarsa onlarla mesafemi koyarım. Ama intikam ya da kin beslemem. Herkesin yaptığına göre bir hesaplaşma değil hayatın da bir dengesi olduğuna inanırım. Zamanla kimseye kötü hissettirmeden uzak dururum.
Uzak dururum devam ederse benim gibi minnoş bir insan bile zıvanadan çıkabilir 😅
🤫😁
Cidden bu arada lisede bana hainlik etmiş olan adi düşmanlarımın bile sırlarını saklıyorum hala, zaman zaman içime vahşi dürtüler gelse bile adilik yapmak gelmiyor.
Hiçbir şey yapmıyorum, sessizliğe bürünüyorum. Çünkü kötü kötüdür, ne o hatasını anlar ne de senden geleni umursar. Geriye kalan güven kaybı oluyor sadece.
Güzel sözmüş. Ben pek bir şey yapmıyorum kötülüğünü görünce uzatıp daha da kötüleşmesin diye susmasını isterim genelde uzaklaşırım. Diğer türlü kendimi de kırıyorum boş yere.
Allahtan yeteneklerim var ilkten kurtardılar sonra sezdim hep Allaha şükürler olsun ki önceden bana kurulan tuzakları seziyorum yani ne yapıyorum Allaha havale ediyorum
Kendimi korumak için o kişiyle olan ilişkimi gözden geçiririm. Gerekirse mesafe koyarım. Kin tutmam, çünkü bu bana zarar verir. Ama aynı hataya ikinci kez düşmemek için yaşananları unutmam.
Bize kötülük yapana karşı kibirli davranmak sadakadır , mesafe koymazsanız ölene kadar sizi yeyip bitirirler
Kötülükleriyle baş başa bırakıyorum havale ediyorum bitiyor.. kin nefretle kalkan zararla oturur.. beni kaybetmek en büyük ceza anlayana..
Gereken cezayı kesiyorum,😎tavrım ve duruşumla. Herkesle muhattap olmuyorum, hak eden olunca kaale alıp dinlerim. 🍀
Hep kin tutarım aynısını yaşatırım aşırı kinci birisiyim
Tepkisiz kalıyorum çünkü böyle yapanlar hep en yakınlarımız oluyo
Küçümserim genelde yazım yanlışı veya zekasından vurunca çok keyifleniyorum jckdd.
Sözüm varsa söyler hayatımdan çıkarırım intikamla bile uğraşmam
Kötülük yapamıyorlar. Çünkü önlemlerim sağlamdır. En fazla arkamdan dedikodu yapabirler.
Bilmem. Bazen ben de kötülük yapayrum bazen de iyilikle cevap verip şeytanı sasirtiyorum
Ben o kadar olgun düşünceli biri degilim bana hata yapani affedemem.
Bana kim ne verirse onu alıyor ne eksik ne bir fazla
Genelde uğraşmıyorum 😏
Yani bu zamana bana kimin kötülüğü olduysa daha beterini yaşadılar😌
Yok sayıyorum. Önceden uğraşırdım. Artık uğraşamıyorum kimseyle uğraşmak istemiyorum.
Uzaklaşıyorum çoğu zaman
Agliyorum genelde napcam dksjdk
genelde cevap bile vermiyorum. didişmeye bile değmiyor...
Bundan sonra kötüye kötüyüm nokta
Çok gaddar oluyorum
Kötülük yapanın vay haline
Allah’a havale
Hayatımdan çıkarıyorum
Sessizce avımı beklerim
Yok sayarım ölü hükmündedir
Uzak duruyorum...
Acımasızca
Bana bir daha ulasamayacak olması yeterli
Taş gül hesabı.
Kötülüğe kötülükle cevap vermiyorum