Kimseyle sağlıklı iletişim kuramıyorum, onlarda mı sorun bende mi?

Merhaba.
Şunu söyleyeyim : Hayatın içerisin de iyi kötü güzel çirkin ne varsa bizler için var önemli olan insanın kendisine olan inancı güveni kaybetmemesi şartlar neyi gerektirirse gerektirsin insan kendisine, sarılmalı çünkü dünyada iken en çok bizim bize ihtiyacımız olacak umudunuzu yitirmeyin olumsuz düşüncelerle enerjinizi tüketerek yaşama sevincini kaybedersiniz aksine olumlu düşünerek pozitif olmaya bakın geçmiş ve gelecek insana göredir, şu an içinde bulunduğunuz ana odaklanarak yaşamdan yüz çevirmeyin geçmişe sünger çekerek sil baştan yapıp yeniden başlayın sizden daha değerli daha kıymetli kimsenin olmadığını bilin ve o şekilde hareket etmelisiniz nefes aldığımız sürece umut var demektir bunun, bilincinde olarak davranın dik durarak esas bir duruşla yaşamaya devam etmelisiniz..
Ek olarak : Hayatın her bir alanında mücadele vardır evde sokakta işte aklınıza neresi geliyor ise tam olarak orada insanın, olduğu yerde bu olur bakın ekmeği dahi ağzımıza alıyoruz çiğnediğimiz saniye midemize gidiyor bu dahi bir çaba gerektiriyor nihayetin de üstelik nefes alıp veriyorsak anlarız ki hikayemiz halen daha devam ediyor o halde geç kalmayız, her ne varsa bunun farkındalığı ile davranmak en sağlıklısı.
Çok güzel açıklamışsınız fakat biz böyle doğmadık eğer bendeyse sorun, yaşadıklarımız bizi bu hale getirmiştir. Ve hala aynı ortamlarda aynı kişilerle yaşamaya ve karşılaşmaya, negatif kişilikleri çekmeye devam ediyorsak 🤔🤔 bakın yorumlarda bile itici negatif yorumlar var.. Bu bi tesadüf mü
Şimdi şu an şu saniye bulunduğunuz yerden kalkın gidin aynanın karşısına bir bakın var mı sizden bir tane daha hayır yok o halde ne diye üzülerek, stres yapıp ruhen yıpratıyorsunuz kendinizi bakın dünyada iken en çok bizlerin bize ihtiyacı olacak kendinize sarılmasını öğrenmelisiniz elbette tam tersi olsa ne kadar güzel olurdu ama maalesef insanın fıtratı değişmez elinizde olmayan durumlardan ötürü suçlamayın kendinizi bırakın, siz kendinize odaklanarak önünüze bakarak ilerleyin bir elinizle diğerini tutun ve devam edin.
Neler hissettiğinizi bilemem lakin şunu bilin ki insanın, kendisinden başka değerli ve kıymetli olan yok.
Niye mesaja dönmedin burdan yazdın 🤔
Mesaj gelmedi ki bana.
Siz bana özelden yazmadınız ki bir karışıklık oldu, sanırsam yoksa geri dönüş mutlaka yapardım ben.
Bir gün Temel Kıbrıs'a gider. Temel otoyolda ters yöne girer. Temel'i gören trafik polisi, sürücüleri uyarmak için radyodan anons yapar: "Dikkat ters yönde ilerleyen bir araç var." Bu anonsu duyan Temel bağırır: "Ne bir tanesi hepsi hepsi..."
Seninki de biraz bu fıkraya benzemiş sanki. Kimseyle ilişki kuramıyorsan sorunun herkeste olduğunu düşünmen saçma olur değil mi?
Ya gerçekten onlar ters yöndeyse? 🤔
Yolun ne yöne gittiği kişiye göre fark etmez.. Yolda giderken birbirimizi kıra döke vura saça negatif kişiliklerle aynı yolda olmak!!!
Hepimizin varacağı yön aynı neticede bu yüzden diğerlerinden uzak durarak kendi yolunda ilerleyerek ulaşacağın yere varman mümkün. Yinede seni bırakmıyorlarsa veya sen onları bırakamıyorsan sabır taşını bileğine gecirip ilerleyeceksin. Dediğin gibi belki de imtihanın bu şekildedir. Muvaffak olabilirsen ne mutlu
Pek mutlu olabileceğimi sanmıyorum çünkü sabır selamet kalmadı
Mutluluğun kaynağı öleceğini bilmekten geçiyor. Bir hadiste ölmeyecekmiş gibi bu dünya için ve yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışın deniyor. Bu dengeyi sağlamak önemli. Sen belki de dengeyi tam sağlayamadığından bu sıkıntılara sanki ebedi katlanacakmış gibi hissediyor olabilirsin. Aslında bu sıkıntılar kısa, çok kısa bir süre için seni sıkacaklar. Ebedi bir hayatın yanında bu dünya hayatı çok kısa kalıyor. Ayrıca sabır kaynağını da sadece bugün için kullan. Mazinin elemlerini, istikbilin endişelerini kalbine yüklersen bugünü sağlam çıkaramazsın. Onları düşünmek yerine sana verilen sabır nimetini sadece bugün için kullan, kâfi gelecektir. Bu zorlukları isyan etmeden geçirirsen işin sonunda illaki bir şeyleri kazanan sen olursun
Ben de çoğunlukla kendimle başbaşa kalmayı severim.. Bu durum, sağlıksız bir psikolojide olduğunuzu göstermez. Bazı insanlar yalnızlığa daha meyillidir. Yalnızlıktan daha fazla keyif alırlar. Bu, asosyal olmayı tetikleyen bir durum olsa da çoğunlukla kişisel bir tercihtir..
Yalnızlık sakinlik güzel ama ben bi yere kadar ve zaman zaman sadece, iletişim sorunum var, cidden ben mi çekiyorum hayatıma bunları yoksa ben mi çekilmezim çözemedim 🙄😒
Ya da ben zıtım, tahammülüm kalmadı
O da var da, yaşadığın çevre, aile bu duruma kişiyi sokan en büyük etken
Kör topal ediyoruz işte, ya da edemiyoruz ayağımıza taş oluyorlar.. Psikoloji kişilik ne varsa çöküyor!
Kişiliğin temelinide oluşturan aile ve yaşadığı çevredir. Kimse bunu seçemiyor ve oturmuş bir kişilik ahlak yapısını değiştirmek çok zor.. Meltem esse bile sarsılıyor.. Yani mesele yalnızlık değil ben kendimle geziyorum, keşfediyorum, zaman geçiriyorum, yiyorum içiyorum. Duygusal boşluğa çare yok o belli kimse inkar etmesin 😉 çok huysuz aksi sinirli ve hoyrat bi kızım. İletişimim bozuk. Sebep olanlar utansın 😇
Diyecek bir şey yok bunun üzerine zaten de amin pek alakasız olmuş 😉 😂
Utansına amin mi deniyo😂
😂 Utanırlarsa her şey mükemmel olur dimi doğru
O zaman her şey daha kötü olacak 🤭onlar utanmaz bende adam olmam
Ah, bir çocuk olsaydım
Parklarda oynasaydım
Dertten kederden uzak
Arkadaşlar bulsaydım. Diyip ferdi ye bağlıyım 😉🙈
Nasıl bildin yaa şaşırdım tebrikler 🎊 🤪🤣🤣
Falla işim olmaz.. ama malla çok işim oluyo 🤣😂
Ee hayat şair de ediyo insanı
Teşekkür ederim çok yönlü baktığın için bence sen
Görüş
7Görüş
Sorun sende değil, yaşanmışlıklarımızda.. İnsanların bize yaşattıkları ne kadar çoksa o denli tahammülsüz oluyoruz aslında.. Kota dolmuş çünkü ve zorla olmuyor.. Bazı insanların karakteri geniştir o ayrı konu.. Ne versen alır, ne kadar koysan taşır çünkü adı üzerinde mezhebinden kaynaklıdır.. Hatalar hepimize mahsus elbette ama aynı hataları bir çok kez yaşadıktan sonra bizden geriye pek bişey kalmıyor bunu anladım.. Keyifli geceler..
O bende de var ve sorun bende. Bn cok ters dusunceli insanim. Biraz asiri fazla gercekciyim ve dansoz gibi laf cambazligi yapamiyorum ve bu yuzden cogu insanlar benden uzaklasiyor ve kaciyor. Kimse selam bile vermiyor bana cogu zaman ama olsun yanliz kalmaya alistim gibi
muhabbetleri uymuyo veya sıkılgan bir yapın olduğu için diye bilirim
Bıkmışlık mı acaba
Ya da ben hep çekiyorum böyle insanları
Sıkıyorlar demek ki
Keyif? Hangi sohbet
Sohbet etmiyoruz ki iki tane cümle kurduk nasıl anladın yahu, abartma, abartanları da sevmem
😂 😂 😂 yok yok ciddi ciddi dengesizler beni buluyo... Hasta mısın arkadaş, kurduğun cümleler çelişiyor resmen
Samimiyetsizlik midemi bulandırıyor da ondan.. Yap dürüstçe açıkca yorumunu, beni pohpohlamana gerek yok
Pardon?
Peki
Benim gibi yalniz takil. Dogrularini bildigin yalanlari bile gozunin icine baka baka soyleyen insanlar menfaatci cikarci hepaini at bi kenara. Yalnizlik iyidir. Kimse kotuluk yapamaz kimse canini yakamaz
herkesin biraz iyi biraz kötü huyunun olduğunu kabullenmen gerekiyor , tıpkı senin de olduğu gibi. 40 yaş üstünü ciddiye alma bence :D çünkü oturmuş bir kişilikleri oluyor. İnsanları boş ver kendini geliştirmeye ve değiştirmene bak.
Dik kafalı olabilirsin veya fazla doğrucusundur emin ol kendinle ilgili bir durum bu ve bu yüzden o kişileri kendine çekiyorsundur
Ben de öyleyim kimseyi sevemiyorum herkes çok kötü ve sahte geliyo
Herkes kötü diyemem ama evet samimiyetsiz geliyo
Sahteler işte
Hele kızlar var ya aşırı kıskanç
dik dik bakıyolar varoşlar
Aynen bende bunaldım qrtik
ben sandım. neden boyle ben de bilmiyorum
Ah bi bilsem
Sende sanırım
Neye göre bende sence
Herkes sorunlu olamaz
Ya sorunluysa