"Kendini mutlu etmeyi bilmeyen insanın başkalarını mutlu etmesi ya da başkalarının o'nu mutlu etmesi pek mümkün değildir.. "

"Kendini mutlu etmeyi bilmeyen insanın başkalarını mutlu etmesi ya da başkalarının o'nu mutlu etmesi pek mümkün değildir.. "

serotonin (mutluluk hormonu) bulundukları yer çok garip olsa dahi en çok işimize yarayan hormonlardır, mide ve bağırsak kanalında gezinen bu hormonlar ile öğrenme hafıza gibi gerekli şeyleri beslerler, bunlar beslendiğinde insanlar huzurlu uyku doğru kararlar almak gibi yeteneklerini geliştiriyor
ben kendimi mutlu etmek için yaşantımı tek düze olmamasına gayret ediyorum ha birde mutlu olmama sebep bir olay daha gelişti evet mutuyum ben, ya sen @nirhamm
Çok doğru bir söz..
kendinde olmayan bir şeyi karşı tarafa veremezsin.
Mutlu olmak için, son zamanlarda aşırı çalışıyorum eve de iş getiriyorum, çünkü büyük bir enkazdan çıktım, acıyla baş etmek için düşünmemem lazım , düşünmemek için sürekli çalışmak lazım.
Kahve , müzik ve yürüyüş yapıyorum.
En son 19 yaşımda içtiğim sigaraya bi şans verdim 30’umda.
Haftada bi adet sigara içiyorum, bu da mutlu ediyor.
Sigaranın küllerinde acılarımın söndüğünü hayal ediyorum.
Eig için teşekkür ediyorum
Ben küçük şeylerden mutlu olan bir insanım. Herşeyin değerini bilen. Mesela bana sevdiğim çikolata 🍫 alınsın. Pelüş ayıcık 🧸 alınsın. Veya bu şarkı sana diye ithafen olsun. Veya çiçek alınsın. Bir demet gül, kır çiçeği, papatya. Bunlarla yetinmesini bilen hatunum 😄 kendimi mutlu etmeye gelince en sevdiğim şarkılar dinlerim, komedi veya aşk filmleri seyrederim. Kedi 🐈⬛ severim beslerim. Kendime sıcak çikolata hazırlarım. En sevdiğim tatlıyı pastaneden 🍰🍮 alırım. Keyfim keyif yani. ☺️
Hoşuma giden şeyleri yapıyorum.
Örneğin, zararlı olsa da yediğimde bana zevk veren şeyleri tüketmek gibi.
Ya da bazı zamanlar bir şeyler üretiyorum. Yaratmak ve üretmek dünya ile aramdaki köprüleri havaya uçurduğu için o anlar mutlu hissediyorum.
Kimi zaman da güzel şarkılara teslim ediyorum kendimi.
Teşekkürler 🙏
Cevap
19Cevap
Yemek yiyordum onu da azalttım 😅 kendimi sevmeyi çok başaramıyorum o yüzden de mutluluk kaynağım sevdiğim insanlarının kokusu
Kendimi mutlu etmek için beni mutlu eden her şeyi yaparım
Film izliyorum
Bol bol serotonin salgılatmaya çalışıyorum vücuduma, adı üzerinde mutluluk hormonu.
O olunca her şey daha normal geliyor ve görünüyor, normalken de her türlü sorun, sıkıntı çözülebiliyor.
Yalnız detaydaki alıntı o kadar doğru ki... Sorunlu insan ilişkilerinin pek çoğunun temelinde bu var...
umursamamak en güzeli bu..
hiçbir şeyi umursamıyorum..
Başkalarına öncelik vererek kendimi uzun süredir göz ardı ediyorum.
Otomobil, gezmek, mutfakta zaman geçirmek, sinema gibi kendimi mutlu eden şeyleri öne almaya başladım.
Yemek yapıyorum, terapi gibi gelen patili dostlarımla ilgileniyorum, doğa yürüyüşleri, seyahatler... Cilt bakımları, saç bakımları kısacası kendimi mutlu eden her şeyi yapıyorum.
Mutluluk bulaşıcıdır bu yüzden kendinden başlamalısın.
İnternette zevkime göre bir yerlere giriyorum o da geçici bir mutluluk oluyor aynı uyuşturucu gibi o yüzden bu durumdan nefret ediyorum 😔😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
Ölümü düşünüyorum huzur buluyorum. Birgün her şey; yaşadığım tüm zulümler bitecek.
Bol bol uyuyorum. Daha ne yapayım hanım teyze
Ya karam çikolatalı gofret alırım kendime ya da cips, ruhsal olarak mutlu olmam çok zor
Bir şeyler için gayret edip başarmak. Başarmak kadar mutlu eden bir şey yok.
Zamanın çoğunu kendim için kullanıyorum. Sevdiğim şeyleri yapmak mutlu ediyor beni.
Yemek yerim , kahve içerim , alışveriş yaparım , uyurum falan
Extra bir uğraşım yok mutlu olmak gibi bir takıntımda yok
kendime disardan yemek soyluyorum disardan yiyorum kendime cicek aliyorum mutlu ediyor bazen
Yapmak istemediğimi yapmayarak mutluyum.
amannna ne yapacağım sürünsün :D
Hiçbir şey yapmıyorum.
Olumlama ✨
Kafama göre takılırım.
alkol alıyorum bazende seviyorum
Bol bol alkol alıyorum.
Kedi videoları
bende bende
Meditasyon
Çiçek böcek yetiyor
çalışıyorum
Bol bol yürüyorum