Gizli Üye(36-45)+1 yılBak şimdi, sana canlı yayından bildiriyorum..
Makine mühendisliği okuyorum seneye mezunum Allah'ın izniyle,
Geçen sene iyi bir yerde staj yaparken, sorumlu mühendis istifa etti ve kendi işlerini kurdu başka bir elektrik mühendisiyle,
beni de çağırdılar yanlarına birlikte çalışıyoruz şu anda, mezun olduktan sonra da birlikte çalışabiliriz gibi görünüyor(parada anlaşırsak :D )
O zamanki maaşı 4500 liraydı, o maaşı bıraktı ve kendi işini kurdu, şimdi sabahtan akşama kadar bir makine çiziyorum, 6000 lira, o bir makine çiziyor 2 günde, 4 günde imal ediliyor 20.000 lira, çark sürekli dönüyor..
Bizim işler çok fazla sermaye istemez, torna freze matkap koy başla, şimdiden kendi işimi kurmak için para biriktiriyorum ve çevre ediniyorum. 5-6 seneye açacam bir atolye inşallah..
Standart bir hayatım olsun istiyorsanız, azıcık aşım, ağrısız başım diyorsanız KAMU,
Biraz fazla maaşım, biraz da atraksyon istiyorsanız Özel Sektör,
Ya zengin olacam, ya fakir kalacam diyorsanız, Kendi işiniz..
Vergileri kafana takma ya ;)13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAynı fikirdeyim kardeşim, bende canımı dişime taktım çalışıyorum, Allah yardımcın olsun
+1 yılKendi işimi tabikide. yok abi bu devirde maaşlı çalışılmaz. baksana asgari ücrete. resmen dalga geçiyorlar vatandaşla. Bir aile asgari ücretle çok zor geçiniyor.Mesela kira veren bir vatandaş en az 500 lira kira veriyor. hani bunun suyu elektriği doğalgazı.daha yiyeceği saymadım bile. aç kaldı adam ya. Asgari ücretin en az 1000 tl olması lazım kesinlikle
02 Yorumla- +1 yıl
aynen yani
+1 yılOzel sektorun afedersiniz b.ku cikti bir kac sektor disinda. Saglik, ulastirma ve medya sektorunun disinda ozel sektor bos yani. Insan somurusu neredeyse 7 gun calistiracaklar. O nedenle cevre ve imkan varsa franchise en iyisi. Ah param olsa da ortaklasa burger king krispy kreme zincirleri acsam
01 Yorumla
Kendi isimiz var ama insanin kendi isinin patronu olmasi cok stresli. Turkiye'de belki kolaydir ama yurtdisinda birde o ulkenin vatandasi degilsen hep kagit kurek ugrasirsin. Iyide para kazanirsin ama isyan edersin. Ben isci olmaktan yanayim. Okulum bitsin bi sirkette ise baslarim. Yeter bana.
12 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
Kendi işimi kurdum, hiçbirşey istediğim gibi gitmedi bir süre... Vergiler, istihdam, sigorta, stopaj, faturalar, vekaletler vs. vs. vs...
Ama baktığın zaman şuan her ay bir ev alacak kadar kazanıyorum çok şükür...
Bunu maaşlı çalışarak yapamazsın...02 Yorumla
+1 yılKendini bilen birisi için kendi işi daha iyi olacaktır.Gelir gider oturtma durumları o kadar kolay değil.Bence ne olursa olsun maaşlı çalışılmalı bi süre sonra oluruna bakılmalı.Direk kendi işini kurarsan sonun yine maaşlı hem de az maaşlı çalışmaktır.
10 Yorumla
+1 yılBazı insanın ticareti zekası ve insanlarla olan diyaloğu iyidir şirketi kurar ve kısa sürede geliştirir. Bazı insan o yükü kaldıramaz onun için en iyisi işini yapıp maaşını almaktır. Hatta bazı insanlar özel sektörde çalışmayı bile kaldıramayıp ancak devlette sırtını yaslamaya çalışıyor. Sen kendini çok iyi tanımalı ve ona göre adım atmalısın. Eğer yapabileceğine inanıyorsan kesinlikle kendi şirketini kurmalısın.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhangi sektöre gireceğine bağlı. Ama kendi işini kurmak gibisi yok. Eğer bilişimci isen KOSGEB tarafından vergi indirimi yapılıyor. Ama kendi işini kurmak cesaret gerektiriyor. İşinde heyecan istiyorsan ya özel sektöre gir ya da kendi işini kur. Devlette yapacağın şeyler hergün aynı.He ben farklı birşey yapmam hep aynı işleri yapmaya razıyım diyorsan kamu kuruluşlarında çalış
00 Yorumla
+1 yılaslında çalıştığın işe göre maaşlı çalışmaya devam edebilirsinde.. asgari ücretle filan çalışıyorsan ufak bi dükkan açıp esnaflığa yönelmek en iyisi.
tamam oda fazla kazandırmayacak belki ama enazından kendi işinin sahibi olucaksın.03 Yorumla- +1 yıl
yüksek vergiler olsada inan asgari ücretle eş değer, hatta daha bile fazla kazanabilirsin.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 538 cevap paylaştı. iş yeri kurmak ve kar yapmak, sıkıntılı bir süreç. İnsanı tez yaşlandırıyor. Eğer iiy maaş alıyorsan, işin de az da olsa rahatsa dur yerinde o zaman. İşini yap, maaşını al; gerisini de sen değil patronun düşünsün...
00 YorumlaTabi ki de kamuda maasli isi tercih ederim. Nedeniyse huzura verdigim önem ve garantici yanim. Ne demisler "azicik asim belasiz basim" :)
11 YorumlaKendi işini kurman için hayat tecrüben lazım çok ,herkes tutunamaz . Ama maaşlı çalışmaktan ve sabahları çalar saatle uyanmaktan iyidir , benim açımdan çok zor durumda kalayim birisinin yanında emir altında maaşlı hiç bir işte çalışmam .
01 Yorumla
+1 yılKendi işimi yapamam, anlamam o işlerden. Kamuda çalışmak bana daha uyuyor. İş olsun, maaş olsun kendi halinde kafam rahat olur.
01 YorumlaSermayen varsa kendi işini kur tabiki şimdi maaşlı çalısan insanlara insan muamelesı yapılmıyor türkiyede özellikle erkeklere
02 Yorumlaişleyen demir ışıldar atalar onu demir için söylemiş insan için değil.o yüzden tembellik gibisi yok.ne kimseye faydam var nede zararım
06 Yorumla- +1 yıl
ben 6 yıl çalıştım.onun için 4000 tl kredi çektim.21 ayda ödedim.7000 tl ye mal oldu. 1.49 faiz ve +kart limiti ile beraber.her zaman 50 yada 100 tl verdim.o bana en fazla 50 tl veriyor.çoğu zaman 5 yada 10 tl.6 senede nerden baksan bana 15000 tl borcu çıkar.tabi üstüne yattı bunların.benim ona 5000 tl bile çıkmaz.sonuç: kimsenin kimseye faydası yok bu devirde kimse almadan vermiyor.
+1 yılben ucretli calisiyorum ama birikim ysptiktan donra kendi isini kuracagim cok para da istemiyorum idare edeyim yeter. Kendime zaman ayiramiyorum fazla boyle
01 YorumlaYapım kendi işimi kurmayı istiyor ama ailem ve gelecekte hayatımı beraber geçirmeyi düşündüğüm insan sabit maaşlı biyerde çalışmamı istiyo. Kararsızım
00 YorumlaMaaş garantilidir. Kendi işini kurunca iflas etme gibi bir durum söz konusu. 1 gecede tüm varlığını kaybeden insanlar var.
11 Yorumla- +1 yıl
maaşlı çalışıncada maaş alamıyorsun. Yarın öbür gün derken 1-2 ay geçiyor maaş alamıyorsun bu sefer içerideki parayı kurtarrım ümidi ile çalışmaya devam ediyorsun durum hepten içinden çıkılmaz oluyor. Öte yandan özel sektörde herşey patronun iki dudağının arasında. Gözünün üstünde kaşın var deyip hadi seni işten çıkarıyorum diyebiliyor.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 436 cevap paylaştı.
+1 yıliş var iş var herşeyin tam olması lazım mekanı bileceksin zamanlamayı iyi yapacaksın eğer dükkan falan açacaksan. elindekinin tamamını kaybetmek de var sonuçta.
00 Yorumla Maddi durumu iyiyse kendi isini kurar, kotuyse maasli calismak
00 YorumlaHerkes çok düzgün vergi mi ödüyor acaba sürekli vergi afları falan :) kendi işimizi kuralım
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 987 cevap paylaştı.
+1 yılticaret benim işim bu konu da hiç mütevazı olamıyacağım ama
devlet memuru olmam şart00 Yorumla
+1 yılA. Yorum isteme amca. Küçüğüm ben. Öğreneceğiz zamanı gelince. Ehi ^^
01 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 643 cevap paylaştı. Kendi işini kur tabiki az para kazansan dahi insanın kendi işi bir başka.
00 Yorumlahizmet akdi ile çalışanlarda oldukça fazla vergi ödemekteler her ay kesilen gelirvergisinin haddi hesabo yok :(
00 YorumlaKapasite, imkan, çevre ile ilgili bişi. Ama mümkünse kendi işim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkendi işimi kurp sıcak ara akışını başlatmak isterim:D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsermayeyi biriktirir bi yer açar maaşlı çalışmaya devam ederm :D
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyani düşünmüyo değilim :D
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 359 cevap paylaştı. hepimiz iş kursak hangi şirket para kazanacak ? :D
02 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılÖzel sektörde maaşlı çalışmak isterim..
01 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılKendi işimi kur paranda varsa :D
02 Yorumla- +1 yıl
kendi işini ya:D
maaş iidir kendi işin riskli
00 Yorumla
+1 yılMaaşlı çalışmaya devam ederim
10 Yorumla
+1 yılkendi isi imkan varsa
02 Yorumla- +1 yıl
evet dogru o zama maasli ise devam
Sermayem olduktan sonra kimse tutamaz beni :)
01 Yorumlakendi işimi kurmak isterim
00 Yorumlakendi işimi kurmayı isterim..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi işimi kurmak isterim
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı. Maaşlı çalışmaya devam ederim
00 YorumlaSermaye olsa hiç durmam .
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMaaşlı çalışmaya devam ederim
00 Yorumla
+1 yılhngisi iyiyse..
02 Yorumla- +1 yıl
yani duruma göre değişiir bu
kendi işim tabi ki
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026