Daha çok bağlanıyorlar dersek daha dogru aslında. Çünkü bir şeyler yaptı, harcadı diye olan bu bağlılık veya ilgi değer vermek değil aslında.
Böyle bir şey de var evet. Fakat erkekleron kaçta kaçı böyle bilmiyorum. Çok da yok bence. Bu tür kişiler genelde bağımlılığa yatkın kişiler oluyor.
Erkekler değer verdikleri kadına "yatırım" gözüyle herhangi bir şey yapmaz. Çünkü onu yatırım olarak görmez. Çünkü yatırım karşılık beklenen bir şeydir, daha fazlası alınmak ister.
Değer vermek ise, o kişiyi o şekilde, olduğu gibi kabul etmek, ondaki güzelliği görerek aslında harici bir değer değil, kendi değerine kavuşmasını sağlamaktır.
Çıkarı nasıl tanımladığınıza bağlı bence bu. Değer verirken aslında karşındaki insan sizi mutlu ediyodur , samimiyetine inanırsınız, güven alırsınız ve değer verirsiniz. Yani aslında değer verirken aldığınız şeyler vardır karşınızdakinden. Mutluluk, güven... Bu da bir çıkardır işin özüne indğimizde
İkili ilişkilerdeki bu kısımlar doğru evet, ben de katılıyorum.
İletişim kurulamayan, paylaşım yapılamayan şeylere de değer verebiliriz. Mesela sevgi, özgürlük gibi bir kavrama ya da gökteki yıldızlara vs. Ya da annenin çocuklarına verdiği değeri örnek verebiliriz belki, bir şey beklemeden.
O anneyi ileride kendi çocuğu tarafından gördüğü muamele hoşuna gitmediğinde gör bide. Sein için saçımı süpürge ettimden başlar, Allah uzun ömür versin kadar gider...
Ben bu cümleyi anlayamadım soru çok farklı.. yatirim yapmak ne alaka ya, yıllar onunla geçer bakmışsın olmaz. nasip değil.. bana göre değil bu soru.. saygilar
Evet doğru orantılı olabilir. Emek , zaman ve maddi açıdan daha çok verdikleri kadına verdikleri değer ve önem de yüksektir. Malını vermeyen canını hiç vermez.
Ben abimlerden biliyorum ne kadar odun olurlarsa olsunlar eşlerine değer verip sevdikleri için yengelerim iş konusunda falan her şeyde onları mutlu ettiği için kendi şirketlerini büyütüyorlar yani evde mutluluk varsa herzaman kazanırsın ister evli ol ister bekar öncelik mutluluk
Erkeğin kadın için para harcaması, modern zamanın güç gösterisidir, erkekler güç göstermeyi sever ve kadınlar güce teslim olurlar. Kendisi için para harcatmayan kadın, erkeğin gücüne teslim olmadığı için rağbet görmez. Soruda bahsedilen, erkeğin uğruna para harcadığı kadın kendisine yatırım yapıldığı, yapılan yatırım karşılığında bir getiri beklendiği için değil, erkeğin gücüne boyun eğdiği için kıymetli olur.
değer vermediği hiçbir şeye yatırım yapmaz insan..
bu hep böyledir..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yatırım yaptıkları kadına daha çok değer verirler. Evlenirkwn de bu böyledir zaten kız tarafının yüklü istekleri de temelde bu sebebe dayanıyor. Ayrılık durumların da bazı Kaynanaların "bir çuval patatas kadar bile masraf yapmadık zaten boşa bişi olmaz" dediği de oluyor.
Çok cahilce ama gerçekler. Bizzat yaşadım da masrafsız bir gelin olduğum için hiç sevilmedim ama kaynanamın ciğerini söken elti kıymetlisi :)
Değer verdiklerimiz listeleriz. Sonra tekrar eler belli başlı kriterlere göre siralariz. Son olarak tecrübelerimize veya isteklerimize göre yatırım yapariz.
Kendimi yatırım aracı olarak görmüyorum. Bu zamana kadar da değersizlik hissetmedim. Erkek değer veriyor diye bana bir şeyler yatırmasına izin vermem. Neyim ben? Borsa mı?