Sizce?
Mümkün
Mümkün Değil
Keşke bilsem bacım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce?
Sosyal fobi kaygı bozuklukları arasında en geçme ihtimali olan hatta 40 lı yaşlarda kendilğinden geçme olasılığı olan bir hastalık. Bende sosyal fobi hastasıyım ppde hiç öyle gözüknüyor değilmi? Aştım çünkü yanında okb durumum var mesela okb daha çok biyolojik olan bir hastalık oldugundan o halen devam ediyor sosyal fobi ise küçükken fazla baskılanmak ve gereksiz durumlarda aşırı tepki ve sorumluluk yüklenmesinden kişide iyi olamama etrafı memnun edememe korkusundan ötürü çıkan bir durum kısaca tedavisi mümkün fakat tedavisi tabiki tamamen kişiye bağlı. Kaygı bozukluklarından hepsinde kaygının üzerine gitme vardır denizden korkan birisi deniz fotoları gösterilerek tedavi edilemez o denize girmesi gerekir ve tabiki tahmin ettiğiniz gibi bu süreç sancılıdır. Anksiyete bozukluklarında en yaygın terapi Bdt terapisi kısaca alıştırma terapisidir yanında farmakoloji tedavide çok mühimdir antidepresanlar SSRI ilaçlar olup sadece beyindeki serotonin emilini azaltırlar ve daha mutlu hissetmenize en önemlisi depresyon gelişimini engellemeye yarar. İlaçlar uyusturmaz veya bagımlılık yapmaz bu tür yan etkiler normal yan etkiler değildir. Yeşil reçeteli iaçlar bağımlılık riski taşır ani etki ederler ve reçetesiz yazılmazlar doktor kontrolunde kısa süre kullanılır bu yeşil reçeteli ilaçlara Benzodiazepin türü ilaçlar denir. Kısaca Sosyal fobililer psikologlara gitmeye utanırlar genelde evdende çıkmadıkları için ve çeşitli durumlardan sürekli kaçtıkları için tedavi zor gibi gelir terapiye gittiklerinde ise gene kaçma davranısı gösterdikleri ve görevleri yapmadıkları için sosyal fobi geçmez. Ama sflilerin hatta psikiyatrik durumlara sahip kişiler çoğunlukla içgörü yanı kişinin kendinin farkıdna olması durumundan yoksun olurlar. Ben içgörüsü yüksek biriyim ve ilk semptomları yasadıgımda psikiyatriye gidip bende sanırım sf ve okb var diyenlerdenim ve haklı cıkmıstım bu cok nadir bir durum mesela kendime zorla sunum aldırmıstım iste bu sekilde asılıyor ve evet o kaygıyı o sıkıntıyı yasadıgını için yapmıyorsunuz ama bunun tek tedavisi o kaygıyı max yasamak ve genede bu işleri yapmaya devam etmek
burada bahsettiğim iç görü genel farkındalık okbdeki iç görüden bahsetmiyorum
Merhaba, mümkün tabii ki yani şu anda sosyal fobiye sahipsiniz diye bu ölene kadar kesinlikle böyle olacak diyemeyiz bence. Eğer bunun tersini iddia edersek hiçbir dayanağı, temeli olmayan sığ bir yorum yapmış oluruz. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Cevap
6Cevap
Bence mümkündür
Bu kisinin caba ve aldigi yardim, destege bagli. burada uzman olmayan kisilerin cevabi yuzunden bilgiler karismasin. Herkes farkli ve bunun ustesinden gelme yontemi de degisir.
Bende var bu lanet şey yapmadigim şey kalmadi gitmiyor bu lanet sakiz gibi yapisti berbat bir şey
Bilişsel davranışçı terapi ile yenersiniz. Psikiyatri ve klinik psikolog olmasına dikkat edin. Piyasa çok çakma uzman var aman ha.
Her korkunun ortak bir çözüm yolu vardır. Kontrollü bir şekilde üstüne gitmek
ben hala kurtulamadım ya
Neden olmasın
Sosyal fobi nedir tam olarak
Aynı zamanda sosyal fobi olarak da adlandırılan sosyal anksiyete bozukluğu bireyin günlük normal etkileşimler sürecinde başkaları tarafından gözlem altına alınmaktan veya yargılanmaktan korkmasından dolayı ortaya çıkan yoğun anksiyete, korku, özbilinç ve utanç duygularına verilen isimdir.
Mümkün değil
Uygun tedavi ile mümkün
Hiçbir şey değişmez
Mümkün
Evet mümkün bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?