Bir insan nasıl bu kadar bilgili olabilir aklım almıyor 🤔
Ender zeki, bilgili, paylaşacak çok şeyi olan sürekli gelişen birini gördüğümde, eksik hissediyorum ve onlar nasıl öyle?

Bir insan nasıl bu kadar bilgili olabilir aklım almıyor 🤔
bende sürekli gelişim halinde birini gördüğümde kendimi öyle hissederim. Bundan daha doğal ne olabilir. İnsan, diğerlerinin nasıl bukadar enerjik ve bilgiye açık, ayrıca nasipli olduğunu düşünmeden edemiyor.
😇 öyle gerçekten de o grupta olabilmeyi isteriz de işte dediğin gibi onlar bayağı nasipli peki ya biz🤔😅😂
BİLGİ kaç harf? 5 Harf. Eğer bilgili olursan ayaklarını yere sağlam basarsın. Peki 5 harfli olan BİLGİ nereden gelir? BİLGİ nin B harfini kaldırılsanı 4 harfi İLGİ den gelir. Yani ilgili ve dolayısıyla Bilgili olacaksın.
😂 tam da bu anlatıma ihtiyacım varmış
İhtiyaçını görmene sevindüm
Hayat bize tecrübeyi erken sunuyor, geçmişimizde çok şey yaşıyor düşüyor kalkıyoruz ama kendimizi geliştiriyoruz yaşadıklarımızla harmanlanarak birleştiriyoruz ve ortaya çıkan bu.
Benden ortaya çıkan benim için oldukça yetersiz
Ya yaşamadın ya da düşmedin sayısızca edindiklerinle yetinsen bile bir yerde boşluk varsa demek ki hala cevap arıyorsundur.
Biliyor musun ikisi de. yaşamadım ve düşmedim kapalı kutu gibiyim hatta.
Bir şeyleri anlamak istiyorsan acı çekmek zorundasın ilk kural bu kaybetmelisin ya da elinden alınmalı belkide farklı olaylar gelişmeli ama ben ilk anlattığım durumda ki gibiyim. İnsanları anlamaya çalışma insanları yaşamaya çalış uzaktan otur ya da dikil bir caddede insanları izle giyimlerine bak yaptıklarına bak herkeste bir anlam var
Dediklerin kulağa çok güzel geliyor çünkü bana çok mantıklı geldi. Ben hep boş boş bakıyorum sanırım
Bide hep baktığım halde neden gözlemci gibi hissetmediğimi anladım.
Ve acı çekmek zorundaysam ama acı çekmemişsem napabilirim ki
ayrıca acı çeksem de belki bu anlamalı sağlayacak yol değildir.
Bakışlarınıda kendini doldurmak istiyorsan fikirlerini ve düşüncelerini doldur lakin görselde olsa fizikselde olsa birşeyleri anlamalısın. Acı konusunda bazı getiriler vardır mesela sevilmezsin canın yanar aslında bir insan neden sevilmez niye sevmez gibi sorularına cevap yürütebiliyorsun karşı tarafın hal hareketlerinden ileriyi düşünebiliyorsun psikolojik gelişiyorsun durumu kavrıyorsun bak bunu bir defa değil bir çok defa olarak düşün misal olarak sana yine bir çok örnekle gelebilirim.
Acılar insanları değiştirir elbette.. ama kimisi yine değişmez ya hah işte hep yerinde seken grupta olmaktan endişe duyuyorum. kendi kendime inanç da duymayınca
İnsan değişir acılar değil acılar sadece geliştirir kimisi bunun ekseninde değişir, Tengri kaderine ne sunduysa onu yaşa ya da çık sokağa gör hayatı ama ilk dediğimi yap lakin her konuyu bilmek herkesin harcı değildir belki gördüğün senin hazneni aştığı için büyük geliyor olabilir küçük insanların iki bilgisi bile büyük olabilir insanın zihninde.
Gördüğünün benden iyi bir yerde olmasından ötürü farkettim elbette bunu. Ben daha iyi bir konumda olsam bu denli düşünmezdim.
Üstüne bastığın gibi lakin mesele konum konu baktığın açı önemli her şey olduğu gibi değildir olabildiği kadardır.
Olabildiğim kadarını zorlamak istiyorum nereden başlayabilirim?
Çok zorlayıcı olmayacak şekilde
Sorunda bu başlayamazsın, çünkü sen kabul ediyorsun şu an zorlayıcı olmasın istiyorsun kaderin getirisine karışamazsın. Tek diyeceğim kendini geliştireceğin şeyler yap bugüne dek bir olay atlatmadıysan bundan onlarca ders çıkaramadıysan öğrenmediysen sabret her şeyin ilki olur ama sonu değil.
Evet hayatımda beni değiştiren olaylar dizisini yaşamadım ve ne zaman olur bilemem belki de çok ileride. Yine de bu süreçte ben dediklerinizi uygularsam gelişme görebilirim herhal?
Ben daha bir şey demedim, sadece olması gerekeni yap kaderini yaşa.
Evet, belki de şu an bunları düşünüyor olup yoğunlaşmam bile belki ilerlemektir.
Her an her şey birer gelişime açık olgudur durmakta buna dahil.
Harika o zaman
Cevap
9Cevap
Bence kendinizi eksik hissetmeyin. kişisel gelişim kitaplarına bakın
Kişisel gelişim kitapları psikolojik fayda sağlar evet ama ben daha çok kültürel bir gelişme istiyorum
Bunu sorman bile ilerlediğine işarettir. Neden sonuç ilişkisinde genellikle sonuçlar ile karşılaşırız günlük hayatta. Nedenini sorgulayıp bir cevaba ulaşanlar daha bilgili (kısmen), sonuca odaklanıp geçiştirenler daha bilgisiz (genellikle) kalır. Yalnız bir detay önemli eğer her konuda yorumları var ise arkadaşlarının bu da kötüdür. İnsan her şeyi bilemez. Bir alanda çok iyi, her alanda biraz bilgili olmak en makuludur. Kendini bir alanda geliştirmeye başladığında düşünce yapın, olaylara bakış açın değişeceğinden ilerleme kaydetmen daha hızlı olacaktır.
Bahsettiğim kişiler sorgularken, bildikleri hakkında konuşuyor ve hayran kalınası. aslında eskiden kendimi bu denli yetersiz hissetmezdim. Bu insanları görünce artık harekete geçmem gerektiğini anladım. yine de onlar kadar olabilir miyim bilemiyorum
Evet anlıyorum. Kendinden daha bilgili bir grup arkadaşa sahip olman oldukça güzel bir durum. Zamanla kendini geliştiriceksin ve artık sana yeni bir grup gerekicek senden daha bilgili. Daha önce tecrübe ettim. Sende de öyle olacak...
Açıkçası daha bilgili olayım ben kafasında değilim ama "bilgili"olmak benim için çok kıymetli Bu yüzden de bilgisiz değil bilgili hissetmek istiyorum elbette ve şu an kesinlikle hissetmediğim olan şey.
Bilgili hissetmek için bilgili olman gerekir 😂
Evet bunun farkındayım 🙂 aslında bir yandan da imkansız bir his çünkü öğrendikçe aslında ne kadar öğrenilecek şey olduğunu farkediyor insan yani bilgili hissetsen de hiç-bir zaman o durak olmayacak.
Aynen öyle sana katılıyorum. Kendini geliştirmeye alıştırdığında duraksama yaşamakta zor oluyor. Artık boşa geçirdiğin vakitler de yine öğrenme eğiliminde oluyorsun. Boş işlerle uğraşmana zihnin izin vermiyor kısaca. Başarı da bu sayede geliyor bak.
Dediklerinize katılıyorum. benim son zamanlarda gelişmeme en büyük engel olan şey "uyku"çünkü sabahları asla uyanamıyorum. Uyanmış gibi olsam da hemen uyuya kalıyorum. yani yatak bağımlılığı gibi bir şey oldu. sürekli geç kalkıyorum hep uyuyorum. çok üzücü doğrusu... utanarak söyledim yani.
Oo size güzel bir haberim var ozaman. Bilim adamlarının ve büyük düşünürlerin bir çoğu gece sabaha kadar çalışırmış ve öğleden sonra uyanırmış. Fatih Altaylı programında söylüyordu bunu ve Celal Şengörde bu şekilde gece sabahlara kadar çalışıyormuş. Yani kısacası eğer erken kalkmanızı gerektiricek okul vs gibi bir engeliniz yoksa çokta sıkıntılı bir durum değil. Erken kalkan değil akıllı çalışan yol alır :)
Evet çok geç yatıp, çok geç kalkıyorum ama annem ve ben bundan hiç hoşnut değiliz. Buna bir çözüm yolu bulmakta ısrarcı olsam da sabahları erken kalkmak hayal oldu bana. okul gibi bir engelim yok çünkü yks sınavına hazırlanıyorum. Daha ona çalışmam gerek.. ne güzel erken kalksam çalışsam tüm gün bana kalır... Bense o saatlerde daha rüya görüyorum yani o denli derin uykularda.. üzücü.
Erken kalkmaya çözüm hergün aynı saatte kalkmaktır. 5te yatsanız bile birisi sizi her sabah 8 de kaldırmalı anneniz size yardımcı olabilir. Bir de yks ye hazırlanıyorsunuz tüm gün hareketsiz bir şekilde evde kalıyorsanız uyku sorunu yaşamanız çok normal. Gün içinde biraz egzersiz yapmak uykuya yardımcı olabilir. Bu uyku düzeni de kolay çözülemeyen sorunlardan bir tanesi. Biliyorum nasıl bir lanet olduğunu. Gece yatarsın şunu yapıcam bunu yapıcam yarın diye sonra öğlen bir uyanırsın yarı ölü gibi. İnsan uyandığına lanet eder bir şey de yapamaz aynı döngü devam eder hahah biliyorum bu durumu
Evet her gece ertesi gün için özel plan ve hayaller kuruyorum ama ertesi gün yaşadığım tam bir düş kırıklığı oluyor. daha kötüsü bunu günlerde ard-arda yaşamak. Her gece o kadar inanıyorum ki ertesi günün bambaşka olacağına ve plânlarıma uyacağına, geceleri düşünülenlerin etkisi ne kadar büyükse olmayışının etkisini yaşamakta insanın kendine olan inancını azaltıyor.
Evet çok iyi bilirim bu hissi. Şimdi bir başlangıç yapman gerekiyor. Geç kalktığın günler de bile önceki gece kafanda kurduğun planlarından en az bir tanesini gerçekleştirmen gerekiyor. Bunu yaptığında günden güne düş kırıklığın azalacak. Unutma her şey yavaş yavaş olur. Bir adım bir adım.
Birçok insan için basit olabilecek birçok şey bana o kadar zor gelebiliyor ki. bu durum beni korkutuyor. Yanlış giden bir şeyler olduğunu düşündürüyor. ya da kafamda kurcalayıp karıştıran ve çıkmaza sokan benim bilemeyeceğim. yine de uzun süreli evde kaldığım bu dönemde bir bunalımda olduğum kesin. ayrıca birçok şey benim için üst üste geldi. düşüncelerim gibi... çok yavaş ilerliyor gibi geliyor bana. bu da hoşuma gitmiyor. bahsettiğiniz durum için istikrar gerekiyor. Ben de istikrarımı örneğin yarın kesinlikle bir podcast dinleyip, en az 10 sayfa kitap okumak için kullanmak istiyorum bide ingilizce konusunda kaldığım yerden devam edeyim.
(Zor hedefler koymadım şimdilik, devamlılığını yapabileceğim şeyler olsun diye herhal)😅
Çok çok doğru bir yaklaşım. Bu şekilde küçük hedefler istikrarı beraberinde getirecektir. Ev ortamı bunalıma yatkın bir ortamdır sizinde dediğiniz gibi. Bu durumun geçici ve çalışmanız için oluşmuş bir durum olduğunu unutmayın. Podcastler çok iyi gidiyor gerçekten bende seviyorum. Umarım bu sayede güzel bir bölüm kazanırsınız hedefinizi bilmiyorum...
Son zamanlarda hedefim warner bros gibi bir şirkette çalışmak yani gerçekten de bir filmin arka planında çalışmaya karşı büyük bir ıstek duyuyorum. Hangi alanda ne yaparım bakınıyorum. ayrıca kendime uygun meslekleri de ayıklamaya çalışıyorum.👍🏻
Evet podcast dinlemek günün verimini arttırıyor gibi gelir bana severim de...
Şimdi yazılarımı hatırladım görevlerimi yapayım bari.
Evet bugün yeni bir gün. Şimdi çalışmaya devam. Umarım hedeflerine ulaşırsın. Podcast dinlemekte iyi kafa dağıtıyor 😂
Evet öyle yemek yerken falan yanda açmak hiç fena olmuyor 👍🏻
Aynen bencede 👍🏻
Bunu gerçekten ben de çok hissediyorum, kültürel açıdan çok eksiğim gibi geliyor. Bazen kendimi bir odaya kapatmak istiyorum resmen
Eşlik edebilmek istiyorum. dinlemekte çok güzel ama söyleyebilecek lafım olmadığını bilmek biraz iç burkucu oluyor
Aslında bu birazda sanırım karşımızdakinin kendini çok iyi ifade etmesinden kaynaklanıyor olabilir, kendinden o kadar emin anlatması anlattığı şeyin yanlış olmasını bile örtüyor olabilir zaman zaman
Aa böyle düşününce çok mantıklı geldi.. Ben mesela kendimden hiç ama hiç emin değilimdir ve bu büyük engel durumumuzda...
Aslında ülkenin genel olarak hâline bakınca bile anlaşılıyor, yanlış konuşup sesi gür çıkanlar hep daha üst yerlerde, bilgili olanlar ise sesi çıkmayanlar, çıksa bile sesi kesilenler. Bu arada hayatta her şeyi tam olarak bilemezsin, ne derler bilirsin her şeyden birazcık bil ama tek bir konuda uzmanlaş
Evet doğru diyorsun uzmanlık sahibi olduğumuz bir konu olursa hem daha iyi hissederiz hem de bize çok şey katar beraberinde
Kesinlikle öyle, kendine sevdiğin ve gerçekten saatlerce konuşmak istediğin bir konu bulmakla başla, gerisi eminimki gelecektir. Ufkun açıldıkça beyninin ne kadar güzel işlediğini ve engin bir deniz olduğunu farkedeceksin. Şimdiden kolay gelsin
Sizin kendinize seçtiğiniz "o" konu ne 🙂
Benim herhangi bir konum yok maalesef, ben de bulmak için çabalıyorum bazen
Oyunda denk geldiğim 12 yaşındaki Yunan kız çocuğu bile çatır çutur İngilizce biliyordu. Ben de garip hissetmiştim ahaha
Değil mi bazen bir tuhaf oluyor insan ya mükemmel bir şey kesinlikle ama onların yaptığı benim yapmadığım şey ne 😂
Ülkemizde gül gibi insanlar var oysa
Ben zaten soluksam
Sende kendini geliştirebilirsin zamanla
Benimkisi milim milim oluyo
Olsun hiç olmamasından iyidir oda :)
E o zaman onların sohbetinde seyirci kalıyorum ama..
Öyle bir ortamının olması da güzel oturur dinlersin insaları konuşarak zaten çok bir şey elde edilmez zamanla ortama ayak uydurmaya başlarsın
Doğru diyorsunuz zaten dinlediğim kişiler genelde hep yaşça büyük tek biri hariç ve o grupta herkes çok ama çok bilgili
Kim bunlar peki
Yaşayarak ögrenir insan
Öyle bir şey olamaz ama 17 yaşında birine hayran oldum yani
Bence onun seviyesi nornsl senin ki düşük
O harika gerçekten
Peki anladık onu 😂
boş durmayıp öğreniyorlar ondan olabilir
Bir insan var aramızda bir yaş var ben 18 o 17 ama öyle dehşet ki wow yani
Örnek alınacak insanlar
merakli olacaksın ve zaman tecrube lazim
Zamanın da etkisi büyük elbette ona çok ihtiyacımız var.
Okuyp araştırarak
Hafızasında da iyi kalıyor çok iyi...
Küçük notlarda alırsan daha iyi kalır
Bu çok sıkıcı ışte araştırmayı tercih ederim defalarca
Araştırdığının kendince özetini not edicen
Kendi yorumunu not edicen
Aşırı sıkıcı bu ona ancak ders çalışırken katlanırım
Küçük notlar almazsan belli süre sonra bilği dağarcığında karıştırmalar başlar
Bazı şeyler için alayım bari ama her şeye mümkünatı yok
İlim ummandır bizler katre alabiliriz
Siz çok mu not alırsınız
Evet
Arkadaşımın tavsiyesi üzerine öyle yapmaya başladım
Temeller sağlam
Nasıl bir temelse wow
Beyinleri hep aktif
Nasıl her an mümkün olabilir ki
Gördüğü duyduğu herşeyi araştırmak ister
Çok doğru öyle olabilir cidden de
Ama her an vay canına
Kullanıcı adın Disney karekteri mi?
Ben uydurdum
Anladım
Beğendiniz mi🙂
Sadece merak ettim
Az önce google a yazdım ne çıkacak diye
Lavanta
Evet lavender, lavanta demek. saçıma sıktığım lavanta yağlı saç spreyim şu an yanımda komidinimin üstünde duruyor.
😂😂😂
😂ne oldu
Lavanta iyidir iyi
Evet hiç fena sayılmaz
İyi geceler Lavanta hanım bu adam uyur🌙
İyi geceler diliyor lavender
En İyi Cevap