AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
kapalılara karşıyım asla kabul etmem söylettirmem bile
herkesin kendi fikri soru sormuşsun cevaplara saygı göster göstermiyorsan da böyle saçma soru sorma işine geliyorsa ha bide allah senin belanı versin inşallah
Sevgili müslüman kardeşim inandığını zanneden insanların yanlış anladığı Kuranda dinde zorlama olmadığına dair ayetler vardır. Bu demek oluyor ki yeryüzündeki kimse kimseyi zorla müslüman edemez (Kişinin kendi istemediği sürece sen kapalı giyineceksin diyemez, kuranda özgürlüğün ta kendisi vardır). Ederse aşa Allah'ın gönderdiği ayete uymayıp Allah'a" ben senin ayetine UYMUYORUM Allah'ım" demiş oluyor kainatın efendisinin yarattığı sevgili kardeşim. Bırak dünya onların ahiret'de bizim olsun..
Dinde Z O R L A MA (ve B A S K I ) yoktur. Gerçek şu ki, doğruluk (rüşd) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir. Kur'ân-ı Kerim -2/BAKARA-256
Hiç kimseye YAN BAKMA!
Öfkelenip SERT ÇIKMA!
Kalp ALLAH'IN’IN evidir,
Bu evi SAKIN YIKMA!
Pek çok dikkat ederim, KIRMAMAYA KALBİNİ,
Korkarım kalp kırmaktan K U L H A K K I yakar beni.
@Bagdadı
@MaxPowerTURK anlamaz ya ne desen boş bu insanlara Müslümanım diye gezerler ortalık da bide
@addoo53 zorunuza gidiyorsa böyle soru sormıcaksınız anca işte böyle Müslümanım ben diye ortalık da karınız peçeli gezersiniz geri kafalılık günahı benim size ne?
@addoo53 sen burada kimseye o* diyemezsin açıklar o* mu oluyor geri kafalı mısın sen bide burada Müslümanlık taslıyor Müslümanlık başkasına o* demek mi cehenneme gidicek ilk insan sensin bence gerizekalı.
@addoo53 senin gibi şerefsizler yüzünden bu durumdayız zaten ulan sanane milletin günah bekçisi sen misin onu bunu tanımadan o* demişsin
Benim icimde olmasi lazim sonucta dinde zorlama yoktur.
Kendi içimden gelmiyorsa o dedi veya istedi diye kapanmam.
Kapanmaya tamam olur zaten kapanmak istiyorumda... çalışmama engel olmamalı işími birakmamı beklemesin o kadar dirsek çürütmüşüz.
Sanane milletten gelmissin burada yargiliyorsun kim cennetlik kim cehennemlik sen mi karar veriyorsun mahmutcu?
Sufi Değilim Selefiyim Bizde Tarikat yok O Kendini Mürit Sanan Adamada Düşmanım Benim dinimde Mürit Gavs Yok. Selefiyim Takke Şalvar Giymiyorum !! Müslüman böyle olmamalı zaten
Çok çirkin bir üslup bu. Uyarması gerekiyor dinimizde de yeri var fakat bunun için zorlayamaz bu Allahla benim aramda.
ruj sürüp fotoğraf çeken müslüman olabilir fakar benim dinime laf ederek sen dinden çıkıyosun
valla bn kpndm çkma dedi çkmdm bir süre snra kısknçlk kalkıyo üzernden
Kocan internet kullandığını biliyormu
Çarşaf giysen daha iyi olur karıcım dese giyerim. İlla çarşaf giyeceksin derse giymem
rabbim takva elbisesi versin. takva yok ise kapanmış açılmış ne değişir. ayrıca kız daha önce acık ise ve onu o şekil kabullendinse kapanmasada bişi demeye hakkım olduğunu düşünmüyorum.
Sen esas sahte halifeye inanmanın masumları öldürenleri desteklemenin cezasını öbür tarafta nası vereceksin
Kapanırım ama eşim söylediği için değil doğru olanın bu olduğu için.
musluman bırıyle evlenmem
sonradan oyle bısı derse dırekt boşanma sebebı
Zebanilerede Aynısını dersin.
olur varsa söylerım
Kapanmam. Kalpten istemedikçe kime hangimize yarar ki?
Kardeşim soruyu yanlis sitede sordun burada ki kizlarin cogu ergen ve bir yerlerini gosterme derdin de buda soru mu :))
senin gibi insanlardan bıktım. şu ergen laf eskidi artık yenilere bak derim.
Zoruna gitti galibaa @Layyykss
Gdip öğretmenin verdi odevi yapin önce
Kocam ilahım değil. Anlatış tarzınız insanları ürkütüyor, tepki çekiyor. Bu tepki sizle birlikte örtünmeye de geliyor sayenizde.
Allahın gazabı seni ürkütsün
anlayış tarzı dedigin allahın emri.
Kapanırım tabi eşim istediyse zaten dinen mecburum kötü biseyde istemio ki ne dediyse yaparim
Kocanın b*okunuda yer misin
ben kapanmasınmı isterım zaten açık kadınla evlenmem ki
Eş için kapanılmaz.
ALLAH (CC) emrettiği için tesettüre girilir.
Nisa (24) suresi 31. Ayet.
Oyle çarşaf dışarı çıkma aslaaa kabul etmem ama normal kapanmamı isterse neden kabul etmim...
psikopat sapık senin kişiliğin bu cehennemde yanacakmışız felan yokya mamal okuma
Ben Demiyorum Kuranda Delinenlere Vesile oluyorum Senin Dinden Haberin Olmadığı İçin
mantığını açıklarmısın bana kapanmanın?
eksileyenler işidçimidir nedir? anlamadım?
Asla nasıl bir gerici zihniyet bu hic dısarı cıkmayacakmıs bir de napacak dort duvar arasında kadın mal mı o?
Bna o kapan demedn kapndm bn zaten önemli olan içinden gelmesi dışarı cikmasi konusndada esim cik der ama benim icmden gelmz onsuz disari cikmak
Hayır asla kapanmam.
Eğer kapanmayı düşüneceksem bunu önce kendim karar veririm kimse benim ibadetime ve de dinime karışamaz. Allah'la kul arasında olan seyler bunlar
kimse dedigin senin eşin senin hayatını paylaşacagın insan.
Son sözünü Kuranda Birçok Ayet Yanıltıyor. Allahla Kul Arasında Doğru Ama Zorunlu Dinin Emretiği Amelleri Yapmassan Müslüman Değilsindir Zaten
Evet eşim ama beni önce açık halde sevmişse öyle kabul etmesini isterim sonradan kapanmamı istemesi tuhaf yani.
Hem belki zaten eşim demeden ben kapancam bide böyle düşünmek lazım illa eş dedi diye kapanmak olmamalı
Evet haklısınız ama bunu bence o konuda derdi olanlar düşünsün. Ben zaten kapaliyim ve bunu biri istedi diye değil kendim istedim taa ortaokul çağımdan beri
@Layyykss Eşim benim için ne yapacak? Arap masallarına inanan biriyle evlenmem zaten
Kapanacaksın?
Hayır.
Herkez bir değişik Kadında tip yok zayıf cılız Köylü Entel Dantel takılmaya çalışıyor
İyice Dinden İmandan Çıkmıssınız Hayır bir şeyede benzemiyorsunuz
boşanacaksın -evet
allahın emri bu. kötü bişi degil ki yani
Evet Allah'ın emri. Ve Allah'ın hiç bir emri kötü değil. Fakat Allah o emirleri verirken kapanacaksınız diye zorlamıyor. Sağ da solda "Dinde zorlama yok." dersiniz gelip buraya ahkam kesersiniz yapın edin diye... @Layyyks
Ve sen soran çıkmış burada Allah peygamber dersin eşinin ibadetli biri olmasını istersin ben bunları eşime söyleyip BENIM ICIN KAPANMALI diyorsan sen zaten çoktan ölmüşsün. Burada kocam için kapanmam diyenlerin hepsi sen ve senin gibi mahluklardan daha adam ve dindar... gidin başka yerde yapın pis vücudunuzla, fircalamayan dislerinizle ibadeti.
vuhhhhuuu dinde zorlama yoktur :D bunu iyi araştır ve varacağın sonuç şu olacak dinde zorlama yoktur lakin dine mensup olana kadar yani hristiyan birini zorla müslüman yapamazsın ama eğer müslümansa zorlama ve hatta bazı hususlarda dayak serbesttir.!
@gungor2055 Kuranda kendi ailesiyle sınırlı olan fadribûhunne kelimesi vardır. Emrin kökü olan “darb” Kur’an dilinde dövmek, dolaşmak-dolaştırmak, evden çıkarmak anlamlarına gelmektedir. Erkek egemen toplumda fırsat bu fırsat denilip genelde bunlardan birincisi dövme anlamı tercih edilmiş, daha sonra bu kasıt ya da yanlışlık ortaya konulunca “hafifçe vurma” olarak hafifletilmeye çalışılmıştır.
Prof. Yaşar Nuri Öztürk “Kur’andaki İslam” Kitabında konuya bu üç anlamdan bakmaktadır (sayfa 553-554):
“Bu ayetteki “fadribu” kelimesi Kuran’da kullanılan anlamlarından yalnız bir tanesiyle kayıtlanmış ve emirden hep dövmek çıkartılmıştır. Bütün tevillerini ve yorumlarını kadın aleyhine yapan yaklaşımlardan zaten başka bir şey beklenemezdi. Oysa ki, kelimenin diğer anlamları ayetin amacını ve düzenlenen konunun maksadını çok daha doyurucu biçimde önümüze koymaktadır. İşin esası şu ki, Kuran birçok yerde sergilediği kelam mucizesini burada da sergileyerek, bir tek kelimeyle birkaç
@gungor2055
birkaç alternatifi birden vermiştir.
Biraz teknik detay verirsek şunları söyleyeceğiz: “Fadribu” emrinin kökü olan “darb” kelimesinin 30’a yakın anlamından en önemlileri “vurmak, dövmek, huruc (çıkmak), zehab (gitmek) ve dolaşmaktır”. (bakınız İbn Mansur, Lisanul Arab, Darb Maddesi) ve darb kelimesi Kur’an da bu anlamların hepsinde kullanılmıştır (bakınız 2/60, 73, 273; 3/156; 4/101; 7/106; 8/12; 50). Durum bu olunca konumuz olan ayetteki emri bu anlamların muhtemel olan herbiriyle değerlendirmek gerekmektedir. Buna göre emri aynı zamanda if’al kalıbından da anladığımızda ifade ettiği manalar şunlar olur.
1. Onları evden çıkarın.
2. Onları bulundukları yerin dışına gitmek zorunda bırakın.
3. Onları dövün.
Kuran böylece içinde bulunulan duruma ve karşılaşılan şartlara göre bu üç seçenekten birinin kullanılmasını istemektedir. Ve dikkat edilirse ilk iki seçenek düzenlenen konuda sonuç almak bakımından hem insan psikolojisine hem de hukuk mantığına daha uygundur.
Rosebud bu şekilde kabalaşmana ve çirkinleşmene gerek yoktu. Kimsenin diinii imanı kimseyi ilgilendirmez evet dinde zorlama da yok ama buda bir gerçek kapanmak allahın emri.
İşid misin sen nedir :)
Işıd Değil İslam Devleti Adamlar Hilafet İçin Uğraşıyor.
Yıldız Teknik Üniversitesinde Okuyorum Sırf Bu Yüzden Kavga Etmediğim Karı Tipli Erkek Kalmadı
Sen onlardansın o halde? Peki merak ettiğim bir takım şeyler var rica edersem cevaplar mısın?
Vaktim Var
Öncelikle Kuran-ı kerimde zinnet yerlerinizi kapatın yazıyor. Kapatmazsanız yanmaz yazmıyor. Kapanmayan bir kadını neye dayanarak cehennemlik ilan ediyorsunuz her günah direkt insani cehenneme soksaydı cennet boş kalmazmıydı? ehh Buna benzer bir sözde var zaten peygamberimizin hadisinde o halde her günahın insanları cehenneme sokmayacağını kuran-ı kerimden ve hadislerden bildiğimize göre Allah adına karar vermenin Allah'a şirk koşmaktan farkı nedir?
Bir yandan kadını kapatırken diğer yandan sadece farklı mezhepten olduğu için başka bir kadına tecavüz etme, satma daha namusa binaen eylemler midir? bunu dinin hangi ayetiyle yorumlarsınız?
Peki ya kurban mantalitesi adı altında insanlrın kafasını kesmek ne oluyor? Eğer insanlar cezalandırılması gerekiyorsa bunu Allah'ın kendisi yapamaz mı? neticede o herşeye gücü yetendir. Sizler burada yine şirk koşmuyor musunuz?
Yine Allah'ın ayetlerinde size savaş açmayana savaş açmayın yazar. Ve de müslümanları katletmeyin.
Neden İnsanları Allah yoluna davet eder iken , Allah'ın emirlerini önce siz uygulamazsınız. Burada ki dengesizliği açıklar mısın? Ortada yargılanacak çok ama çok fazla şey var lâkin ben bu soruları yargılamak için değil bu saçmalığın altındaki mantığı algılayabilmek için soruyorum.
Senin bahsettiğin bölgede Savaş Var İslam Devleti Büyümek İçin Toprak Kazanmak Zorunda. Şimdi sen sana karşı savaşılmadıkça savaşmayacaksın diyorsun. Irak Ve Suriyede İslami bir Devlet oluşumuna gidildi Bundan daha güzel ne olabilir? Buna karşı çıkanlara karşı savaştı İslam Devleti.
Diğer sorularım?
İşid, senin deyiminle İslam devleti Türkiye'ye de savaş açacağını belirtti. Türkiye de savaş yok ama açacaklar. Bunu bana ifade edebilir misin!
Türkiye saldırmadıkça İslam Devleti Saldırmaz. Zannetmem Saldıracağını
Peki saldırırsa senin görüşlerinde değişiklik olur mu? ayrıca hala sorularıma yanıt vermedin ve gerçekten bunun cevaplarını merak ediyorum
ya sen sakallıyı kötü gostermek için neden pi. çlik yapıyorsun manüpilatiflerden bıktım be...
bu kapalı birisini açmaya zorlamakla aynı şey
ben de carsafliyim fakat baski uygularsa olmaz
o dedi diye kapanmam ayrica eve kapanmak nedir ya?
çarşaflı mısın?
evet
Birincisi içinden gelerek kapanman lazım, Kocan kapan dedi diye kapanman değil ben böyle düşünüyorum
Allah hidayet versin
berkay çimen çimenlere basma çimen
belkide büyük embesilsindir sen hayran sanıyorsundur kendini he?
kapanırsam Allah için kapanırım koca neymiş!!
Hayır öyle biriyle de hayatımı birleştirmem zaten
Allah hidayet versin
@Soran herkes senin gibi düşünmek zorunda değil sonra da Yobaz diyince kızıyorsunuz.
Başımı örtebilirim ama öyle kapanmam sanırım.
Kasaptan et alıyo sanki eleman.
Ne münasebet, tabii ki hayır.
Madem ehli sünnetsin burada ne işin var hödük!
bıktım senin ve sizin gibilerden. yeter artık insanları eleştirmek yerine bir de dönün bakın kim ne diyor.
Bir insanın dediği ve yaptığı birbirini tutacak. Ks de yorum yapacağına abdest alıp etteyatüylen süphaneke okusun daha iyi.
Kapanma konusunda tam tersini ben soruyorum. Yarın kapalı olan eşiniz size açılmak istediğini söylese siz yapardınız?
Madem yorumunun arkasında durmicaksın niye benim yorumumu baltalıyorsun @layyykss
o kadar baskıya gelemem
daha beter açık giyinirdim. kapanmak ne be... ıııiiiyyy
Soruyu Çok Yanlış Yere Sorduğumu Farkettim... Benim Küçük Kızım Bile Sizden Daha Akıllı
kızınızın ileriki yaşamını düşünemiyorum
seviyorsam kabul ederim..
Bir başkasıının dayatmasıyla olmaz o iş.
kapanmam dersem kafamı keser misin abi :(
hayır herşeye evet derimde buna asla
Hayır canım daha neler
Hayır ek olarak bosarim :)
Aynen seni geriyor mu bu? :D
tarikatcilar basmis burayi
sittin sene dese kapanmam :D
kapanacaksın diyebilen biriyle evlenmem zaten
:D dukkani kapatır uyumaya gıderim
Usta bence sen direk öl daha fazla günaha girme
Onu çok seviyorsam tabiki kapanırım :)
Be azizim, sen neyin peşindesin?
sen neyin peşindesin?
senin peşine düştüğün şey olmadığı kesin de...
Bana kapanacaksin diyen biriyle evlenmem ki ben
:):)
allah rızası için kapan dese?
Birinin demesiyle olacak şey değil baş kapatmak içinden gelmesi gerek
Hayir icimden gelmesi gerek
=^-^=
kapanmaz ise erkeğin dinen boşama hakkı var
O erkek acik kizla evlenmesin ozaman aklida var mallikta sinir tanimion
doğru seninki mantıklı olanı aslında ama olası bir durumdan bahsettim
İçinden gelmeli gerisi boş
Icimden geliyorsa kapanirim
Şeytan sensin için pis çık git burdan bağnaz.
Soruyu Çok Yanlış Yere Sorduğumu Farkettim... Benim Küçük Kızım Bile Sizden Daha Akıllı
Akılın sende olduğundan emin misin? Yanlış yerde yaşıyosun sen ;)
Ulan konuşturma beni YTÜ De 3 üncü oldum 2 sene evvel
He he ondan
Okumuşta boşa okumuş anca beynin buna yeter senin
Hayır
Hayır
Asla