Kocam ile ilgili... Siz olsaydınız ne yapardınız?

Geçen hafta 3. evlilik yıl dönümümüze girdik. Ya da o bize girdi. Bilemiyorum.
Ben evlendiğimde 19, eşim ise 25 yaşındaydı. Evliliğimizin ilk yılları evli gibi değildik, ben İstanbul'da eşim ise İzmir'de kalıyordu. Ben, İstanbul'da Türkçe Öğretmenliği okuyordum. İkinci yılımdı. Eşimle İstanbul'da bir barda tanıştık. (Benim doğum günümdü ve kız arkadaşlarımla kutluyordum. Yakın kız arkadaşımın abisi idi. Karşı masada oturuyordu göz kulak olmak amaçlı. Bende ayıp olmasın diye masamıza çağırdım ve o şekilde tanıştık) Eşim çok kıskanç olduğu için tanıştıktan bir yıl sonra evlendik. Ama haliyle ben İstanbul'da kalıp, öğrenimime devam ettim. Eşim ise geri İzmir'e döndü. Bir, iki ay eşimle kaldım. Ev baktık, dayadık, döşedik. Her şey çok güzeldi. Arkadaşlarımın "Evlenme, erken" deyişlerine rağmen evlendim. Hatta arkadaşlarım çoğu zaman bizde kalır, evliliğimizi överdi. Büte kalıp, okulu uzatmamak için iki ay sonra İstanbul'a geri döndüm. Her hafta o bana gelirdi, bende üç haftada bir evimize giderdim. Gerçekten çok güzeldi, çok eğlenceliydi. Her neyse. Okul bitti, eve döndüm. Eşimde bana sürpriz yapmak için yıllık izne çıkmış. Daha çok vakit geçirelim diye. İlk dört gün gerçekten çok güzeldi. Beşinci gün annemler ve arkadaşlarım geldi. Eşim de akraba ve kalabalığı sevmez. Ama çok saygılıdır. Tabii onlar da bir hafta bizde kalınca o da çıldırdı. Ve odaya kapandı. Bilgisayar oynuyordu. İlk günler ses etmedim. Annem ve arkadaşlarım gidince de sürekli bilgisayar da takılıyordu. Beni aldattığını düşündüm ve o markete gittiğinde bilgisayarı didik didik ettim. Online oyun oynuyormuş. Sabahlara kadar oyun oynuyor, gece yanıma yatmıyor, kahvaltısını kendi hazırlayıp çalışma odasına yiyor. Üç saat uyuyor, sonra tekrar oyun. Benimle ilgilenmiyor bile. Bende çıldırdım ve oyunu sildim. Çok büyük kavga ettik ve beni geçen gün annem gile bıraktı. Şimdi arıyorum açmıyor. Ne yapmam lazım? Abisi dedi eskiden de çok fazla bağımlıymış.
Kocam ile ilgili... Siz olsaydınız ne yapardınız?