+1 yılSevgili müslüman kardeşim inandığını zanneden insanların yanlış anladığı Kuranda dinde zorlama olmadığına dair ayetler vardır. Bu demek oluyor ki yeryüzündeki kimse kimseyi zorla müslüman edemez (Kişinin kendi istemediği sürece sen kapalı giyineceksin diyemez, kuranda özgürlüğün ta kendisi vardır). Ederse aşa Allah'ın gönderdiği ayete uymayıp Allah'a" ben senin ayetine UYMUYORUM Allah'ım" demiş oluyor kainatın efendisinin yarattığı sevgili kardeşim. Bırak dünya onların ahiret'de bizim olsun..
https://www.youtube.com/watch?v=A-zjMeAntPE#t=47https://www.youtube.com/watch?v=s8vWsLRAWwAhttps://www.youtube.com/watch?v=-_UxzcDZsAIhttps://www.youtube.com/watch?v=ayc-Yh3NqSQ
Dinde Z O R L A MA (ve B A S K I ) yoktur. Gerçek şu ki, doğruluk (rüşd) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir. Kur'ân-ı Kerim -2/BAKARA-256
Hiç kimseye YAN BAKMA!
Öfkelenip SERT ÇIKMA!
Kalp ALLAH'IN’IN evidir,
Bu evi SAKIN YIKMA!
Pek çok dikkat ederim, KIRMAMAYA KALBİNİ,
Korkarım kalp kırmaktan K U L H A K K I yakar beni
Nizâmeddîn Evliyâ hazretleri;
“Kalb kırmak, Allahü teâlânın lütfunu incitmektir. Neye uğrarsa uğrasın, sâlih kimse, aslâ kimseye kötü söylememeli ve lânet etmemelidir. insanların kabahatlerini açıklamamalıdır” buyurmuştur.
Bir kalbi kırmak, senelerce ibâdet ve zikir sevabının hepsini alıp götürür. İSLAMİYET öyle bir dindir ki, ka dahi kalbini kırmayı yasaklamıştır. Nerde kaldı ki, Allahü teâlâya ve Onun Peygamberine inanan, Allah diyen bir Müslümanın kalbi kırılsın. Zira bir mü'minin kalbini kırmak, çok büyük günahtır, harâmdır.06 Yorumla- +1 yıl
İSLAMİYET öyle bir dindir ki, K A F İ R İ N dahi kalbini kırmayı yasaklamıştır
- +1 yıl
Zaten kurandan açıklıyorlar. Bunlar Peygamber efendimiz torunu olan seyyit Bediüzzaman Said Nursî'nin talebeleridir.
- +1 yıl
Gerçek şu ki, Allah katında yaratıkların en kötüsü (tehlikelisi) AKLINI kullanmayan SAĞIRLAR ve dilsizlerdir.8/ENFÂL-22
Sen Hz. Muhammed (s. a. v) efendimizin yolunda gitmiyor musun? Aşa ölmüş birisinin yolunda gidilir mi?
İş başına geçti mi yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak, ekini ve nesli helak etmek için koşar. Allah ise bozgunculuğu sevmez. Bakara suresi 205. Ayet
Kendilerine zulmedenler, söylenenleri başka bir sözle değiştirdiler. Bu yüzden o zulmedenler üzerine ilâhî buyrukların dışına çıkmalarına karşılık gökten kötü bir azâb indirdik..2/BAKARA-59
O (fâsıklar) ki Allanın, (Kitablarında Muhammede îman etmeleri hakkındaki ahid (ve emr) ini onu te'kid de etdikden sonra bozarlar, Allah'ın birleştirilmesini emretdiği şey'i (hısımlık rabıtalarını, cem'iyyet birliğini, peygambere îmanda birleşmeyi) keserler, yer yüzünde bozgunculuk yaparlar. İşte onlar hüsrâne (maddî ve manevî en büyük zarara) uğrayanların ta kendileridir.2/BAKARA-27
En İyi Cevaplar
+1 yılBüyük hayranınızım abi...
141 Yorumla
+1 yılkimse bana şunu yapacaksın bunu yapacaksın diyemez kim oluyo da öyle emir verme hakkını buluyo kendinde? kocam olması bunu yapma hakkını vermez. köle değil eş sonuçta. beni olduğum gibi kabul etsin yoksa kapı orada. madem böyle istemiyordu hiç evlenmeseydi. normalken evlenip evlendikten sonra değiştirmeye çalışmak çok saçma ve bencilce. hem bu onun demesiyle bunun demesiyle olacak bir şey değil. istersem kapanırım onun zoruyla olduktan sonra zaten Allah katında sevabı olduğunu sanmıyorum. dinde zorlama olmaz Allah bile zorlamıyorken onun ne haddine? kapanmak istesem zaten kapanırım onun demesini beklemeyeceğim herhalde ucu boşanmaya gider. bir de ne demek dışarı çıkmayacak? yuh! yobaz de get derim o lafı ettiği an derhal kapının önüne korum mahkemede alırız soluğu.
33 Yorumla- +1 yıl
ayrıca kimin nereye gideceğine sen karar veremezsin. sen kimsin de cehenneme gideceğimizi söyleyebiliyorsun asıl bunu demekle sen günaha giriyorsun ve bu şeytanlık değil asıl senin o yazdıklarını yapmak kadınlara öyle muamele etmek şeytanlık!
- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah bence sana akıl fikir hidayet versin. Siz ya okumamışsınız ya da okuduğunuzu anlamamışsınız.. Sorunun cevabı;'' Allah emrettiği için kapanırım kocam istedi diye değil. Kocam bana kapan dediği zaman dinen bunu yapmam gerekiyor ama Allah emrettiği için yapmayıp kocam dedi diye kapanmak kapanmanın hakkını vermemek olur.. '' buydu. Kapalıyım dinimin gereklerini de yerine getirdiğime inanıyorum. Yorumlarını okuduğumda seninle aynı dinden olduğumuza inanamıyorum. Senin kocan p**evenk mi diye soruyorsun bir bayana. Kocan internet kullandığını biliyor mu diyorsun. Sen emin misin, din ne demek , Müslümanlık ne demek bildiğine..
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
Birincisi bağdadi dönek ve delikanlı olmayan bir şahıstır.
Halifelik için bütün müslümanların ortak görüşünün alınması şarttır. Bu terör örgütünün kendisinden başka kimseyi dinlemeyip çocuk yaştakileri ve masum insanları katletmesiyle halifeliğin ve islam devletinin hiçbir alakası olamaz.
Dinimiz masum insanları çocukları yaşlıları kadınları öldürmeyeceksin ve tecavüz etmeyeceksin diyor burada öldürme var katliam var bunun neresinde İslam?
Eşinin zoruyla kapanmak sahih bir örtünme midir? Yaradan benim rızam için kapanın demiyor mu söylediğinde çelişkiler var?
Sonuncusu madem zorlayacaksın baskı kuracaksın baştan almayacaksın veya kapanmaya meyilli birini alacaksın ve kesinlikle onun kendi içinden gelene kadar baskı kurmayacaksın.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimin nereye gidicegini bitek Allah bilir. İsterse orospuyu bile cennetine alir diledigini affeder. Kimin nereye gidicegini soylemek hic bir insana dusmedi. Biz Allah ile bir degiliz ki onun yerine karar verebilelim. Haddimizi aşar ve haddimizi aşarsak bisekilde bildirir. Kimin cehenneme gidicegini bitek peygamberimiz bilir di. Sen peygambermisin? Sen Allah misin? Kime cehennemde ne soyliceklerine nasl karar verdin. Belki cehenneme gitcek olan sensin cennete ise hic ummadiklarin bunu nerden bilebilirsin ki. Sonucta hangi insan kendini cehennemlik gorur herkes melek kendine gore. haddini aşmak hele ki bu sekilde, muslumanim diyen birine yakismaz.
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu bayanlarin hicbiriyle bana nikah dusmez. Cunku hicbirine seks gozuyle bakmiyorum resumletine bakip azmiyorum sevgilime ters hicbisey yapmiyorum. Kiz oldugun halde dediklerine bak. Burdaki hicbikiza kardesimden ileri bir gozle bakmadm oyuzden yorumunuda al git cunku sen kardesim deilsin. Sen nasil bir muslumansin sanki kotu bisey yazdm sanane insanlardan kendi derdine dus sen. Kapanmayla namazla bitmio bu isler bunlar sadece baslangic. Okudugum kurandada kadinlarla erkekler bir arada olmamali demio. Senin hocalarin dio bunu ama goruomki sen tanimadigin bir erkekle konusuon ustelik boyle bir sitede.
+1 yılzorla kimseyi kapatamaz yobaz ve dinden anlamayan bir insan ancak zorla kapatır Allah demiş dinde zorlama yok senin dinin sana benim dinim bana eğer fikir uyuşmazlığımız ciddi oranda var ise ayrılırım tarzımız farklı ayrıca senin gibi dinden anlamayan cahil insanlar varken bu ülke ileri değil geri gider sakal uzatmışsın ama beyin yok
80 Yorumla
+1 yılKapanıp kapanmamak benimle Allah arasında olan birşeydir. Eşimin bana doğru yolu göstermesini isterim ama zorlamasını asla. Zaten evlendiğimde daha dikkatli giyinirim. Sonuçta artık evliyimdir ve onunda ailesini düşünmek zorundayım ama dinde zorlama yoktur.
40 YorumlaDışarı çıkma diyecek çarşaf giy diyecek vs. Neden Hangi mantıkla? Dini sorumluluklar dolayı mı? Bunu yaparken kendisi ne kadar sorumluluklarının farkında olacak yani ne kadsr dini yönü baskın olacak. Ayrıca mantığa yatmayan hiçbirşeyi kocam bana yaptıramaz
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinimin istediği şekilde teseddurluyum elhamdülillah. Çarşaflı degilim peceli degilim ama bu zaten bir gereklilik değil. Vücut hatlarini belli etmeyecek şekilde ayette olduğu gbi kapandgm ve çarpıcı renkler kullanmadgm için kendimi entel kapalı olarak görmüyorum.
1 yıl once kapandim. Bukadar gec olmasina ayrıca pismanm. Rabbim affetsin.
Eşim kapanacaksn dsari ckmayacaksn vs vs vs bu tip isteklerini bana bir emir direktif şeklinde değilde, farklı ve " evet haklı doğru söylüyor " diyeceğim sekilde bana izah ederse ortak bir noktada bulusabilirz.
Dinimizi doğru yasamak evlilikte insanı mutluluğa götürür. Altını çiziyorum' doğru ' yasamak.
Ego tatmini icin bana dsari cikamazsn vs diyemez.10 YorumlaKızlar tesettür farzdır ayetlerde sen eşine söyle kapanırsa kapanır kapanmazsa sorumluluk senden kalkar ona kalır denilmek isteniyor yani kocanız size eğer kapan derse isterseniz kapanın istemezseniz aşırı kibar bir şekilde reddedin kötü bir şey istemiyor bunu diyen kişi.
Zaten bunu söyleyen adam bu konuya dikkat ediyor demektir.
bu adam sizi sevdi size aşık oldu da evlendi sizden bunu isteyince mesuliyet kalkıyor ondan size olan sevgisi azalmıyor
demem o ki yorumlarda demişler yobazlık diye
Allah'ın emri yobazlık diyorlar :)00 YorumlaGelin gidilen yer çok dindar bir aile ise bir süre sonra kapanmak zorundaymışsınız gibi hissetmeler yaşanabilir. Eş çok iyi bir insansa onun için ve insanın içinde azda olsa deneyebilirim düşüncesi varsa bir denemekten zarar görülmez diye düşünüyorum. Belki daha güzel sonuçlanır.
10 Yorumla"kapanacaksın" diyecek bide. çarşaf? ev hapsi? aman allahım sen kızlara akıl fikir verde şu barzoyla evlenmesinler :S
emir kipinden hoşlanmam. normalde yemek yapmayı çok severim ama bana "yemek yapacaksın!" diyen bir kaba kocam olsa yeminle aç bırakırdım50 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 366 cevap paylaştı.
+1 yılkarıyı kapat eve hapset... ama erkek olarak sen çık gez hatta üstüne kadınlarla beraber ol.. erkeklere herşey mübah ama kadına yasak!!
karısına kapan diyen kişi bu zihniyettedir daha çok ki örnekleri de var! kapanmakla çarşaf giymekle müslüman olunmuyor.. müslümanlığı şekilcilikten kurtaramadık bu yüzden her kapalıyı her sakallıyı müslüman zannediyoruz!72 Yorumla- +1 yıl
kadına kapan diyor çarşaf giy demiyor!!! çarşaf arap kültürü dayatmasıdır..
he canım he dinden haberim yok. doğru diyorsun hergün ayetel kürsi inşirah suresi okuyorum.. doğru dinden haberim yok:)))
koca için kapanılmaz Allah emrettiği için kapanılır bu kadar mı cahil bir insanın bir de Müslümanım diye geziyorsun ortalıkta şu tipe Allah aşkına karım benden habersiz bir yere gitse şüphelenirim demiş o zaman sen karına güvenmiyorsun arkadaş bu kadar da net ben karımı kapatmam kadın erkek bir artık özgür o
27 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞeytan senin gibilerin zihniyetiyle besleniyor!
Allah için yapılan şeyi kulu neden zorluyor.
Sakal yerine biraz aklınızı uzatın, Islam adı altında her tür pisliği yapıyorsunuz.
Islam hoş görü dinidir.
Sizin gibi radikal yaptırımlarda bulunup, dayatma dini değil.20 YorumlaIki soruna da hayır diyorum. öyle biriyle beraber olamazdım heralde anlaşamayız. zaten öyle birini istiyorsa öyle birini bulsun neden acık alıp kapatmaya calışıyor ki kadınların yarısı kapalı zaten
30 YorumlaBen tesettürlü bir bayanım ancak başkası dedi diye böyle kararlar almazdım almam da... Allah u Teala nın emirleri ortada ben onu dinlerim akıl fikir sahibiyim şükür ki neden sırf eşim istiyor diye kapanayım olmaz.
20 YorumlaBence kocam istek de bulunabilir yalnız, cevap benimdir istersem yaparım, istemezsem yapmam. Böyle şeyler içinden gelmeli, kocan istedi diye yapılmasının pek bir anlamı yok kocanı memnun etmekten başka. Vee yapmam kardeşim.
20 YorumlaKimse kimseyi zorlayamaz ki. O isterse değil, ben istersem yaparım. İçten gelecek bir şey. Sonuçta o örtüye de saygım olmalı ama evden çıkmama izin vermemesi çok çok saçma. Dışarıda da hayat var, beni dört duvar arasında sıkıştıramaz
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgilim istedi kapandım.
Tabiki kapan demedi. Namaz kılıyordum ve bana kapanman gerekmiyor mu bu çelişki içinde yaşıyorsun dedi bende ileride dedim ileriyi sen söylemiyorsun şeytan söylüyor neyi bekliyorsun zaten gelmişsin belli bir yaşa bu zamana kadar gezdin tozdun yaşadın zamanı geçmedi mi falan dedi işte aklıma yattı kapandım. Ona teşekkür ederim bunun için32 Yorumla- +1 yıl
Ne mutlu sana :) bana da diyor ben hazır hissetmiyorum su an sen nasıl hazir hissettin kendinj
Cevap sahibi+1 yılÖncesinde kendi isteğimle namaza başladım bırakmamak için resmen şeytanla savaştım namazı engelliycek bütün herşeyin şeytandan olduğunun bilincinde hiç bırakmadım sonrasında açık olduğum için zor olmaya başlladı evden çıkamıyordum namazım kaçmasın diye hem kapanırsam camiye mescide gider rahatça gezerim dedim öyle oda hergün bu tür konuştu bende kapandım Allah nasip etti öyle diyim çünkü ancak o nasip ederse olur
o beni bu sekil sevdi ve kabullendi, kapali bir kiz istiyorsa kapali bir kiz bulsun, benim kapanmamida istiyorsa kapi açik çeksin gitsin
39 YorumlaKoca istiyo diye kapanilmaz. Allah emrediyo diye kapanilir. Kmseyi ilgilendirmez. Ne munasebet yani. Kiskandigi icin kapan diyen koca seytan asil
52 Yorumla- +1 yıl
www.kizlarsoruyor.com/.../q1862095-18-yasindayim-etrafimda-hic-kiz-yok
Buyrun gencler. Arkadasin 12 gundeki buyuuuuuuk degisimi:D - +1 yıl
eic bu olmalıydı :D:D hastalıklı bir manyak bu adam.
Kişilik & Karakter konusunda 592 cevap paylaştı. evcil hayvan mı bu, evden hiç dışarı çıkmayacak.
hem herşey kapanmakla olmuyor.
sen dini bütün bir adamsın madem neden burada karı kızla muhatap oluyorsun.
aynısını eşin yapsa kıyametler kopar.40 Yorumla
+1 yılAllah dedi diye bunu yapmayıp kocası dedi diye yapıyorsa ben napayım o başörtüsünü paçavra at çöpe gitsin..!
35 Yorumla- +1 yıl
şeytan sana iyi vesvese veriyor ;) devam
- +1 yıl
@Huzur_İslamda sen beni ne kadar tanıyorsunki bu yorumu yapma hakkına sahip oluyorsun anlamadım? vesvese değil bu ayrıca biraz düşün demek istediğimi anlarsın inşallah.
- +1 yıl
@Layyyksss tabiki uyaracak kocası olarak bile değil bir müslüman müslümanı uyarması zaten gereklidir. Ama dediğinde haklısın çünkü uyarıldığında karşılık vermiyorsa karşı tarafında yapacak bir şeyi kalmaz artık..
- +1 yıl
kapanırdım sonuçta evlenmişiz artık bunu istemesindeki özel sebebide anlarım uzatmam
51 Yorumla- +1 yıl
Aha mantıklı bir kız.
+1 yılKimsenin kişilik haklarına saldıramazsın bu eşimde olsa.
Yapabileceğim en fazla şey tebliğ etmek ona anlatmak olmalı. Tabi ilk önce islamiyeti kendim yaşamalıyım.31 Yorumla
+1 yılIlk sen çarşafa gir peçe tak ve kadınsız dışarı çıkama ondan sonra tekrar konuşuruz bunu derim
40 YorumlaKocam istese de ben sadece Allah rızası için gönülden gelen bir istek doğrultusunda kapanabilirim.
40 YorumlaO dedi DİE kapnmazdm. Lakin kendm hissedip o duyguyu o şekilde kapnmaliyim. Dini kocam için değil ALLAH icin yasamaliyim.
32 YorumlaHAYIR. Allah emrettiği için kapanılır. Gönülden gelerek yapılırsa anlamı olur. Öyle bir kocayıda kimse istemez:D
34 Yorumla- +1 yıl
Milyon tane arti :)
- +1 yıl
Sen Trabzonlusun sen bizi temsil ediyorsun sen zaten kapanmalısın :)
- +1 yıl
Biri sorsa eşine eşin nereli diye Trabzon'lu dedimi oh oh hanım hanımcıktır o zaman diyebilmeliler :) Ben öyle bilirim Trabzon'u :)
ben kendi kız arkadaşıma yaptım ve Allah a şükür kapandı o içinde olucak kapandı namazına başladı ve bana dediki ben bu zmana kadar boşuna yaşamışım bunu duymanın ne güzel oldugunu anlatamam ama kapanıp açılma iyi düşün. Ama şunu unutma aç oranı buranı görünsün demiyo Allah ın emrini istiyor kendisi için değil sizin için istiyor. umarım kapanırsın Rabbimin emrettiği şekilde mutlu huzurlu olursun...
00 Yorumla
+1 yıloncelikle allah rızası için kapanmalı bunu bilmek sart bir baskası dedi diye degil... he evet o benim eşim kapan dediyse kapanırım... dinimizde kapanmanın yeri var.. benibuna tesvik ederse ne mutlu onada banada
10 Yorumla
+1 yılZorla yapılan ibadetin sevabı olmaz. İçimden gelene kadar kapanmam.
40 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 851 cevap paylaştı. Senin gibi bir tanesinden benim ailemde de var. Süper Müslüman kendisi, kafir ve zındık avcısı...
... aklı fikri dinde olan, zikinin derdiyle evlenme peşinde olan...
... iyi ki varsınız, aklı başında olanları kıymetli kılıyor varlığınız...21 Yorumla
+1 yılEşin kapanmanı istiyorsa demek ki seni çok seviyor ve kıskanıyordur. Bence kapanmalılar.
20 YorumlaAsla kapanmam ama bunun kapalılara karşıyla alakası yok, mesela kapalıysam evlendikten sonra açıl diyosa onuda kabul etmem sonuçta beni açık kabullenmiş
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 837 cevap paylaştı.
+1 yılçarşafsız da gayet güzel kapananlar (makyajsız topuklusuz sade) var onlardan olursa evet olabilir ama o ne öyle hacı dışarı çıkartmamak hangi çağda yaşıyoruz kaçıncı yüzyıldayız noluyor yani :)
12 Yorumla- +1 yıl
tabiki size haber vermeli olur mu öyle şey
- Kişilik & Karakter konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılne olduğunu anlatmışında burada işin ne karı kız düşürürmüyüm acaba diye dolan buralarda sonra gel millete din iman öğret
30 Yorumla
+1 yıltabiki istediğini belirtir, ama ben canım ne isterse onu yaparım. öyle çarşafa falan bürünmem yani, ki zaten kapanmayı düşünmüyorum
30 Yorumlaisteme şekline ve benim o kapalılıgın içimden gelip gelmemesine baglı.
17 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 658 cevap paylaştı. etmem ne bu yaa kocaya varıyosak göbek bağımız bir kesilmiyor yaa.
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKişisel görüş ve haklara saygı duymayıp, kendi isteğini dayatmaya çalışan bir adamla zaten evlenmem.
60 YorumlaKapalılık sadece özgür iradeyle yapılacak bişey, o yüzden hayır tabiki.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZaten kapalıyım dese kapanırdım gerçekten canımdan çok sevmişimki kocam olmuş
20 Yorumla
+1 yılHayir. Herkes istegini bastan belli etsin. Uymuyorsa uyani alsin.
60 Yorumla
+1 yılkapanırsam yalnız Allah için kapanırım kimse için değil.
30 Yorumla
+1 yılAbicim sorduğun sorunda sıkıntı yok ama sorduğun yer yanlış burada gelecek cevabın %85i hayır diyecek benim tercihim bu soruyu evleneceğim insana evlenmeden önce sorulmalıdır
10 YorumlaKendisi de Takke Taksın sarık sarsın o vakit. Pufff sfasdsafasd
56 Yorumla
+1 yılKötü bir teklifte bulunmamış sonuçta çırılçıplak dışarıya çık dese kabul edermiydiniz? diye sorsaydınız bu kadar değişik değişik yorumlar almazdınız diye düşünüyorum. Seven değer veren ne olursa olsun kabul eder bence... Bayanın yararına.
43 Yorumla- +1 yıl
cevapta sende çok güzelsin...
Mesela bana da koca icin kapanmak sacma geliyor. Allah ergenlige girmis her kadina ortunun diye emrediyor. Ben Allah dedigi halde bunu yapmayip koca icin yaparsam da cok sacma geliyor. Kapanirsam kendim karar veririm.
20 YorumlaNe alıyo benim kocam evine eşya filan mı?
Insanim ben insan.30 Yorumla
+1 yılHayir. Rizamla olur ama kocam dahi olsa baskasinin demeaiyle olmaz o isler. En azindan benim adima oyle
20 YorumlaÇarşaf felan zorlamam ama hayatımı paylaşacağım insan adabıyla kapanmalı..
10 Yorumlaiçimden gelmesi lazım namazımı kılıyorum 14 yaşından beri içimden gelerek ama kapanmak daha içimde yok
20 Yorumlabenimki tam tersine kapamamamı stiyor karsı cıkıyor
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEşim istiyor diye kapanmam belki ama konuşurum onuda kırmadan kendimi hazır hissedince içimdende geliyorsa kapanırım bana baskı yapmasının yanlış olduğunu söylerim
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEmretmek derken?
Kocamın bana emretme hakkını ona kim veriyor evlilikte emirse yoktur sok bunu o beynine ayrıca benim yaşam tarzım düşüncelerim seni ilgilendirmez, ben içimden gelmiyorsa bunu yapmaya mecbur değilim bana baskı yapamaz bu kadar basit eğer kocam olacak adamda senin gibi geri kafalı çıkarsa boşanma sebebidir bu benim için gitsin baştan kapalı birini seçsin bu kadar basit
O istediği için değil Allah istediği için kapanırım.
04 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 924 cevap paylaştı.
+1 yılKöşeyi dönünce kıvırır la bunlar eteği
Akşama kadar can simidiyle gezerler ondan sonra00 Yorumla
+1 yılIcimden gelmesi de onemi. O benim iyiliğim icin kapanmami ister kabul ederim carsaf giymem ama gerçek kapalı gibi giyinirim simdikiler gibi cakma kapali olmam
00 YorumlaAteist olduğumdan bunu diyecek biriyle evlenmem düpedüz yobazlik bu anlattiklarin. Gerci profil resmine ve nickine bakinca troll musun degil misin epey dusundum gercek isen sasirmayacagim
415 Yorumla- +1 yıl
Koyluyum ben annem babam da tipik anadolu insanidir koyde buyumedim ama cok gider gelirim ote yandan burjuvanin b'si değilim
Bir zamanlar da tam bir mumineydim Kuran okur bes vakit namaz kilardim din hakkinda her seyi bilirim ama zaman degistiriyor insanlari hayati
Dogru yolu buldum ben ateistim - +1 yıl
pumpkinnn kesinlikle yanlış anlama yargılama değil amacım ama Kuran gibi mucizevi bir kitabı okuyup , bir süre de uygulamana rağmen ne oldu da ateist oldun?
- +1 yıl
@Hümanizm55 yok niye yanlış anlayayim
Aklim sonradan basima geldi az cok dusunen bir insan kuranin insan yapımı oldugunu anlayacaktir zaten bir musluman imam ile hristiyan rahip arasında hicbir fark yok ama iki tarafta kendisinin cennete digerinin cehenneme gireceğini düşünüyor mesela
Koskoca evreni yaratan bir tanrinin kendisini bir kitapta anlattigi dusuncesi bana sacma geldi
Ve daha bircok şey - +1 yıl
yorumlama farkı , ben de tam tersi Kuran' da o kadar mucize varken , bilimin yeni ispatladığı şeyleri yüzyıllar önce haber veren kitabı bir insanın yazmış olmasına inanamam.
Oyle biriyle zaten evlenmem ha es kaza evlenmissem kendisini kapinin onunde bulur.
11 Yorumla- +1 yıl
Bekara karı boşamak kolaydır. Bilir misin?
Ben tesetturluyum zaten tam tersine dusunuyorum açıl derse açılmam
20 Yorumlahayir kocamda olsa baska biri icin kapanmazdim sadece dinim icin kapanirdim
12 Yorumla- Devamını Gör (79)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat