Sosyal ağlardaki ateizm sayfalarından birini keşfedip bir kaç şey okuduktan sonra sorgulamaya başladım. Sorgulamam gün geçtikçe arttı ve inancımı azalttı. Bugün oturdum bir hocayı dinledim. Yanlış yapıyorsun sen müslümansın deyip durdum kendime. Zorlama yok bilmem ne yok deniliyor ama '' Ben ateistim'' desem beni dışlayacak yüzlerce insan bulurum. Hani herkesin kardeşliği, herkesin eşitliği. Ateistlikten çok deist mantığıyla düşünüyorum. Bizi yaratan bir güç var. Ama dinler.. İnsanların uydurdukları gibi geliyor. Böyle düşününce de pişman oluyorum. Bana yardımcı olun lütfen.. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Senin endişelerini anlıyorum. Ülkemizde müslümanız diyenler hırsız çıkıyor ve azımsanamayacak derecede destekleyenleri var ve bunlar kendilerine dindar diyorlar bu sadece basit bir örnek.. Bunu çoğaltmak mümkün. Ortadoguya girmek istemiyorum bile hele o para içinde yüzen suudi krallara katar emirlerine hiç. Dünyada açlıktan ölen insan varken yaşamlar arasında bu kadar uçurum olması insani düşündürüyor bu gayet doğal.. Bu düşüncelerini destekleyecek bir şeyler ariyorsun ve kuranı kafasına gore evirmis cevirmis yobaz insanların fikirlerinden destek aliyorsun düşüncelerine. Buda gayet normal. Öncelikle hadisler insanların uydurduğu seylerdir birine bile itimat etme. İkincisi kurani anlamaya çalışarak oku baştan sona aklına yatmayan yerleri araştır ilk baş mantıksız gelen şeyler zamanla mantığa dönüşüyor. Ama laf olsun diye değil gerçekten inen her ayetin bütunlukte bir anlamı var. Mesela bırak 1400 yıl öncesini simdiyi düşün kuran ve son peygamber günümüzde gelseydi.. Encok bence paradan bahsedilirdi çok para kazanmak günah olabilirdi falan. 1400 yıl oncesindeki insanların akil durumunu düşün algılama durumunu düşün onlara hitap eden bir kitap ve bugün hala insanlığa iyi analiz edildiğinde hitap eden bir kitap. Birde şunu düşün milyarlarca yildir insan yaşadığını düşünürsek gezegende dikkat edersen tüm teknoloji son 30 yılda gelişti 30 yıl onceyle bugün arasında yaşadığımız atılımı geçmiş insanlar milyarlarca yilda yapamamislar. Ben bunu tek olaya yoruyorum. O da son peygamber gelmis olduğu için ve insanların tıpkı geçmişte olduğu gibi koreldigi için bilim ve teknolojiyle kuranın anlanmaya başlaması devri başlamıştır. İnsan ayni insan hamur ayni geçmişe bakarsak binlerce peygamber gelmiş ama artik ayni hamurda olmamıza rağmen gelmeyecek. Ama okuma oranı artıyor tüm dünyada ve bilgiye ulaşım kolaylasiyor. Geçmişte ampule şeytan icadı denmesi gibi düşün kuşaklar arası uçurumlar çok büyük artik çünkü geçiş donemindeyiz hızlı bir geçiş doğruya giden bir dunya
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAteistler dinle dalga geçmekten başka bisey yapmiyorlar Allah sana kulak vermiş duy diye agiz vermiş ye diye burun vermiş yaşa diye göz vermiş gör diye en son bide beyin vermiş çalıştır onu. Bu dünya sinav dunyasi. Aldanma kimseye Kanma yanlış yola sapma Neden sınanıyorum dersen çünkü herşeyin 1 karsiligi vardır Allah sadece senden ona inanmani ve ibadet etmeni istiyor sınanman bitince. ( ölünce ). Cennetle ödüllendirilirsin. Ama eğer yanlis yoldaysan söylemek istemiyorum ciğliklar felan (: ama herkesin ben seçimine saygi duyarim sonuçta kendi seçimleri ben sadece uyaririm 1 kez o kadar (:
16 Yorumla
Soran+1 yılşu an allahla dalga geçmiyorum inancımı sorguluyorum. Eğer bir gün net olarak ateist olursam da dalga geçeceğimi zannetmiyorum.
- +1 yıl
Atesitlerinn çoğu dinimizle ve Allah'la dalga geçer. Bunu bildiğin halde gecersen saten etmiş duruma dusersn diye düşünüyorum (:
- +1 yıl
Neden ateistler cogaldi biliyormusun? Çünkü gençlerin beyni yikandi yanlis bilgiler verildi. Bide isin içine cinsellik kattilar makara felanda kattilar. bir ara ateistin birine dedim ateistlik ne demek bilmiyorum ama egleniyoruz dedi düşünebiliyor musun?
- +1 yıl
@CappidiCuppidi laf olsun diye ateist olanlar var gerçekten. Ama onlara ateist bile denemez bence. Çünkü ateist olmak birşeyleri sorgulamak risk almaktır. Ben sorguladım bu yüzden inanmıyorum Allah'a. Ve asla dalga geçmiyorum haddime değil. Kimse de geçemez. Geçenlerde zaten beyni olup düşünemeyenlerdir
- +1 yıl
@imanlisatanist ne dusunursen kendine bende saygi duyarim her koyun kendi bacagindan asılır canim..
- +1 yıl
@CappidiCuppidi aynen öyle 😊
+1 yılSana şöyle söyleyeceğim. Ben müslüman bir insanım , görevlerimi belki yerine getiremiyorum ama Allahım'a hep şükrediyorum ve onun sunduğu güzellikleri gözlerimle görüyorum. A ama deist, ateist arkadaşlarım da var. Onlar beni sorgulamaz, bende onları sorgulamam. Yalnızca doğruları söylemek isterim. Şimdi sana da söyleyeyim. Bizi yaratmış bir güç var bize bu imkanları , güzellikleri sunmuş bir güç var. Rabbimiz affedicidir, ona sığınıp dua et en içten dileklerinle. O bunu duyar ve sana yardım eder. Burada hiç kimsenin sana yardımı dokunmaz, çünkü herkes farklı bilgiler içinde. En iyisi bu durumu babanla veya annenle görüş. Seni bir hocaya götürsünler. Ona istediğin soruları sor. Ama unutma Ateistler öyle kışkırtıyor, öyle kolay akıllara giriyor ki insanları kendisine çekiyor. Bu benim şahsi düşüncem. Diğerleri ne düşünür bilmem. Ama sana önereceğim tek şey bir kaç kere dua edip uyu, Rabbimize sığın ondan yardım iste. Hayatında belki kötü giden bir şeyler varsada düzelecektir. Ve UNUTMA; EĞER ALLAHIN VARLIĞINA İNANIYORSAN GÜNAHINA VE SEVABINADA İNANACAKSIN. ALLAHIN VAR OLDUĞUNA İNANIYORUM AMA GÜNAH, SEVAP BANA YALAN GELİYOR DİYE BİR ŞEY YOKTUR. EĞER ALLAHA İNANIYORSAN GÜNAHLARA SEVAPLARADA İNANACAKSIN. Benim diyebileceğim bu kadar. Allah yardımcın olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizi yaratan bir güç var orasi dogru ama gerisine ben sahsen inanmiyorum.
En basitinden bir insana '50 yasindaki bir adam 6 yasindaki bir kizla evlenip onu koynuna 9 yasinda almis desen tepki yagidrir, ama bunu peygamber yapinca birsey demezler. Bizleri yaratan gücün böyle birseye izin vericegine inanmiyorum. Belki islam diye bir din gerçekten vardir bilmiyorum ama benim düsüncem muhammed ayetleri degistirip kendi kafasina göre bir din yaratti. Süpheler süpheler..63 Yorumla
Soran+1 yılKafam o kadar karışık ki
Cevap sahibi+1 yılBenim degil, ateist degilim, ama bir yandan madem allah var neden açlik var neden sefalet var diyorum. Baskalari bakipta ibret aslinda diye neden masum çocuklar çekiyor bu aciyi? allah neden onun için ibadet etmemizi istiyor neden inanmayani cehenneme yollarim dyior peki? Neden kadinlar örtünmek zorunda neden örtünmeyenin cezasi 60 yil cehenem oluyor (tek saç teli 60 yil bu arada) neden tehditler ediyor peki? bizi yaratan güç kaderimizi cizmedimi günahlarimiz o belirlemedimi neden ceheneme yollamakla tehdit ediyor?
Bizi yaratan güç aslinda bizi sadece yaratmakla yetindin, gerisi muhammedin uydurmasi diye düsünüyorum ben, domuzu allah yaratmadimi neden onu haram kildi? Hala celiski var, kimisi kiskanç bir hayvan degil diye yenmez diyor kimisi kendi pisligine yiyor diye yenmez diyor. Ama tavukta kendi pisligine yer ona bakarsan? Ben sahsen dinin bir arap tarafindan uyduruldugunu düsünüyorum.- +1 yıl
Hanfendi Allah bizim yapacaklarımızı biliyor bildiği için biz o şekilde davranmıyoruz. Biz herşeyi kendi irademiz ile yapıyoruz.
Kuranda rahmet ayetleri azap ayetlerinin 2 katıdır. Neden hep cehenneme odaklanıyorsunuz. Cennet ile ilgili ayetleri ve hadisleri de okuyun ne demek istediğimi anlarsınız.
Kainat Allahın mülküdür ve dilediği gibi tasarruf eder. Şimdi yılan kötüdür değil mi ama hikmeti var yaratılmasının. Yılankar olmasa fareler artar ve tarlalar zarar görür. Sonuç kıtlık. Şimdi yılan iyi mi kötü mü?
Domuz necistir. Yani pistir. Tıbbi veriler domuzun zararlı old ispat eder. Örn domuz tenyası, domuzun hücre büyümesini olumsuz etkilemesi.
Aklınıza takılan husus varsa sorabilirsiniz.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
165Cevap
kesinlikle seçimine saygı duyuyorum. bu senin kararındır. bunu ben yargılayamam. senin neye inanıp neye inanmadığın beni zerre kadar ilgilendirmez. fakat olur da birgün gözünün üzerindeki kirpikleri sırasıyla dizip yaratan, gözünün rahat görebilmesi için o kirpiklerin açılıp kapanmasına kadar ince bir nizamla yaratan Yaratıcıya iman edecek ve O'nu tüm kalbinle sevip tövbe edecek olursan, sakın o anlattığın tarzdaki müslümanlardan öğrenme bu dini..
dinimiz de asla zorlama yoktur, seni kimse müslüman olmaya zorlamaz. Rabbim sana da bana da bir akıl bahşetmiş. düşünme gücü vermiş diğer canlılardan ayıran muhteşem bir yetenektir bu.
düşünürsün bu alemi düşünürsün, rüya alemini düşünürsün bir bebeğin küçüçük bir damla meniden oluşumunu düşünürsün ve 4 kitabı da okursun tüm kalbinle. sonra en çok huzur bulduğun dine inanırsın.
Hz. Mevlana buyurmuş ki :
· İki parmağının ucunu gözüne koy. Bir şey görebiliyor musun dünyadan? Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir.
oyüzden şeytanın ve nefsinin esiri olmanı ve ahiretini yakmanı istemem seni Konyaya davet ediyorum. Hz. Mevlana müslüman bir alim olarak yine buyuruyor ki :
Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
ister kafir, ister mecusi,
ister puta tapan ol yine gel,
bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,
yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...
Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeliyiz,
Şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeliyiz biz...
Beri gel, beri ! Daha da beri ! Niceye şu yol vuruculuk?
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...
Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız!
Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir.
Rabbim yanından ayrılmasın ve inşallah ki doğru yolu bulursun
. Ahiret hayatının da güzellikte devam etmesini umuyorum bacım. cevap bekliyorum.40 Yorumlamerhaba: umarım bu bele dan kurtulursun bunun için yüce Allah yar ve yardımcın olsun...
önce sorgulama hakkında bir kaç şey söylemek isterim... kişi akıl taşıyorsa mutlaka sorgulama yapacaktır; lakin bunu soruları bir hastalık boyutuna getiren kişi kendine, nefsine ve geleceğine yapacağı büyük bir yıkıma ulaşacak sonuçlar doğurmasına sebep olabilir!!! soru ve sorular elbette olacaktır çünkü hür irademizle birlikte akıl taşımaktayız... doğru bir cevap aradığınızda öncelikle doğru bir soru sormanız gerektiğini yoksa beynimizin çıkamayacağı karmaşalara yol açacağımızı unutmamalıyız... bu konunun ne kadar özel olduğunu bilmeniz açısından şunu eklemek isterim bu konuda sahabeden bir örnek vermek isterim... sahabenin bir çok şeyi sorguladığını biliyoruz kaynakların bize ulaştırdıklarına baktığımızda ise sahabenin Ruh ve Kader hakkında kesinlikle fazla konuşmadıklarını araştırıp İslam kaynaklarından görebilirsiniz çünkü ulaşılamayacak cevapları aramanın faydadan çok zarar vereceğini herkes bilmektedir... bir örnekle kişi aklen yüce Allah'ın neye benzediğini idrak etmeye çalıştığı zamanlarda yaşayabilir bu herkesin aklında kendine yönelttiği sorulardandır, lakin buna cevap şeklen almamız imkansızdır çünkü yüce Allah ( O sizin benzeteceğiniz hiçbir şeye benzemez.) buyuruyor. ve bir başka ayetinde buna bağlantı olarak şunu söylüyor yüce Allah ( Allah Ademe eşyayı öğretti) yani bir pc düşünün aldığınız ve yeni bir kamerayı tanıtmadan pc ye iliştirmeniz onun çalışmasını ve işinizi görmesini sağlamayacaktır (Allah ademe eşyayı öğretti) derken yeryüzünde göreceğimiz ve gördüğümüz ne varsa önceden beynimizin ışık görmeyen noktasında şeklen yer almaktadır... dolayısı ile yüce Allah kendi varlığının görüntüsünü oraya işlememiştir ve nitekim neye benzetirsek Rabbimiz bu benzetmeden münezzehtir ( uzaktır) ilim eksikliği yani cehalet en büyük düşmanımızdır... soruların olsun ama doğru cevapları kendin bulmaya çalışma bu seni hataya Allah korusun yok olmaya sürükler.11 Yorumla- +1 yıl
Yaratan insana benzer.
+1 yılTahminimce müslümanlardan gelen cevapların çoğu seni tatmin etmeyecek, hatta rahatsız edici olmaya başlayacak. Öncelikle şunu söyleyeyim; İslam yaşanmıyor ve bunun sebebi kendisini "müslüman" görenler. Bu nedenle yine muhtemelen iyice soğuyacaksın. Zorlama yok, ahlak, kardeşlik, insanlık diyenlerin ikiyüzlülüğünü göreceksin. Onların sorgusuz sualsiz körü körüne inandığını göreceksin. Bilgisi olmadan fikri olanları göreceksin. Herkes bir şeyler söyleyecek. Kişilerin, cemaatlerin Kuran'ı farklı yorumladıklarını göreceksin falan. İslama inanan biri olarak sana tavsiyem şu: Oku, araştır, sorgula, eleştir ve şunu unutma; İslam bilimle asla çelişemez. Bir yerde çelişmişse Kuran yanlış yorumlanmıştır. Evrim konusunda da öyle. Bahsettiğin tarzda sayfalar ayetleri olduğu gibi vermiyor ya da eksik veriyorlar. Olaylar yanlış aktarılabiliyor ve "faşist müslüman" diye tanımlayabileceğim insanlar ateistlere karşı nasıl tavır alıyorsa onlar da müslümanlara öyle tavır alabiliyorlar. Bunları göz önünde bulundurarak kararını vermeni tavsiye ederim. Ateist olmaktan da korkma, pişmanlık duyma. Kendisine inanmadığın için seni "yakacak" bir tanrının adaleti yoktur.
24 Yorumla- +1 yıl
Yine aklına takılan bir şey olduğunda sorabilirsin. Bilgim dahilinde yardımcı olurum.
- +1 yıl
Çok güzel söylemişsiniz
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Bu yorumu ne zaman yaptım hatırlamıyorum, artık bazı şeyleri burada yazdığım gibi düşünmüyorum.
- +1 yıl
Nasıl düşüyorsunuz?😊
+1 yılhiç toplu katliamlar yapan ateisti tarih yazmışmı?
hiç savaşan ateistleri tarih yazmışmı?
Dinde zorlama yoktur tabi hele müslümanlıkta.. kim demiş onu?
Bakara 191" Onları Nerede yakalarsanız öldürün. Sizi yurdunuzdan çıkardıkları gibi siz de onları yurtlarından çıkarın. Fitne, adam öldürmeden beterdir. Yalnız onlar, Mescid-i Hâram yanında sizinle savaşa kalkışmazlarsa siz de onlarla Mescid-i Harâm yanında savaşmayın. Ama onlar, sizi orada öldürmeye kalkışırlarsa öldürün onları. Budur kâfirlerin cezası işte.
Bakara 256"Dinde zorlama yoktur. Doğruluk sapıklıktan tamamen ayrılmıştır. Kim Tağut'u (Put) inkar edip Allah'a iman ederse en sağlam kulpa yapışmış olur. [55] Onun kopması sözkonusu değildir. Allah duyandır, bilendir."
Nisa 89" Kendileri gibi sizin de inkar etmenizi ve onlarla eşit olmanızı istediler. Allah yolunda hicret etmedikleri sürece onlardan dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları tutun ve yakaladığınız yerde öldürün. Onlardan bir dost ve yardımcı edinmeyin.
kendi ile çelişen bir kitap.. hayır bilim adamlarına b*k atıyorlar sorguluyorlar delil arıyorlar diye.. neden müslüman bir bilimadamı insanlık tarihini dinler tarihini arayıp delil bulmaya çalışmıyor. ?
Nuh tufanı hikayesinin gerçekliğine dair 1 tek. kalıntı yok..
ya da islam peygamberinin ayı ikiye ayırması mucizesine 1 tek delil yok..
araştırmacı tarihçiler delilllerle isa' nın varlıgının aslında olmadıgını tamamen hikayelerden derlenmiş sosyal bir baglayıcı unsur oluşturuldugunu anlattılar, verilen örneklerin yarısına ulaşabildim. kendim konrtol ettim mantıklı ve dogru geldiler.. ama kuran a göre isa peygamber var... Muazzez İlmiye Çığ ın eserlerini okursanız dini kaynakların sümer tarihinden gelişini görebilirsiniz.. islam camiasının bir an evvel tarih, bilim alanlarında çalışarak önemli ve mantıklı bilgiler vermeleri gerekmekte böylece bu inanç sistemindeki hızlı kayıpları toparlayabilirler..12 Yorumla- +1 yıl
Toplu katliam yapan ateist dedin de yazmaya kalksam bu yorumlara sığmaz. Yaz google'a gör neler yapmış atayizler. Üç tane ayet öğreniyorsunuz internetten gelip ahkam kesiyorsunuz. Kuran okumayı bilmez, arapça, fıkıh, akaid bir nane yok. Yavrum tefsir yapıyor.
- +1 yıl
yavrum? hahaha bebeye bak hele, zeki çocuk google ye yazıp gördüklerini paylaş engin arapça bilginle dogru yolu göster sonra kalkıp yazılana yorum yap... fikir var bilgi ve icraat yok, koy ortaya ilmini bilmini bizde haa herif haklıymış diyip hak yoluna dönelim... varsa izahatın açıkla bilinçli kuru kuruya inanmayan müslüman nasıl olmuş cümle alem görsün.!
İnancı ve kendisinden büyük kabul ettiği gücü merak etmek, sorgulamak insanın doğasında vardır.
Ancak bu sorgulamayı yaparken kendi inancın ile ilgili sağlam bilgilere sahip olman gerekiyor. Sağlam bir altyapıya. Sorgulayan insanın dinden kaçacağına delalet eden bir kaç yorum yapılmış sanırım. Bu yanlış. Sorgulamak, bilim, öğrenmek zaten İslâm inancında da var.
Öncelikle sana tavsiyem inandığın din ile ilgili altyapını kuvvetlendirmen. Sadece aileden duydukları ile Müslüman oluyor bizim milletimiz genelde. Kur'An'ı okumaya tenezzül etmiyor. Bu büyük bir hata. Böyle olursa inanılan bir çok şeyin yer yer hurafeden ibaret hikayeler dahi olduğu görülebiliyor.
Ateist tabanlı sitelerde sadece bir taraflı yorum okuyarak kendi odak noktanı kaydırırsın ancak. Hele bir de oturmamış bir inancın varsa. Bir çok ateist ile hem sanal ortamda hem de reelde tartıştım. Bazıları gerçekten bilgi sahibi ve donanımlı. Bu kişilerle mantık çerçevesinde sohbet edebiliyorsun. Ancak bazıları sadece Kur'An'dan ayet cımbızlayıp "ahaha dini çürüttüm" modunda geziyor. Ki bunlarla muhattab bile olmamak lâzım. Tabi bir kısmı da kadın-kız düşürmek için ateizmi maske olarak kullanıyor, bu da var.
Aklına takılan durumlarda Kur'ân ve Tefsir'e danış önce. Anlayamadığın durumlarda birden fazla kaynaktan, özellikle Tefsirlerden araştırma yap. Sonra hocaların videolarını izlersin.
Sadece Ateistlerin bulunduğu bir forumda, karşıt görüş yokken doğru dürüst bir şeyler kazanmayı, aydınlanmayı bekleme.00 Yorumla
+1 yılneden ateist oluyosun. Ben sana açıklama yapayım. Tanrının varlığı bilimsel olarak kanıtlanamaz, oysaki felsefe ve mantık birlikte olursa işte o zaman bilimin çıkmazından kurtulursunuz. Öncelikle big bang dediğimiz büyük patlamayı kabul edelim. Çünkü şu an çoğu fizikçi tarafından kabul gören bir teori. Anlıyacağın doğru bir teori. Kısaca şöyle açıklayayım. Evren 14 milyar yıl önce bir patlamadan meydana geldi.2. kısım ise hassas ayar dediğimiz konu. Herşeyde bir denge var şuanda onları yazamam çünkü saatler aylar alır.:D ama bir örnek ve benceki en önemli olan örnek big bangin patlama hızı eğer biraz daha alçak olsa gezegenler birbirine karışırdı. Ya da tam tersi fazla olsa o zamanda aşırı bir yayılma olurdu. Bu big bang için sadece bir şans var. Çünkü modern fizik bu kadar büyük bir gücü toplamaya yeten bir güç bulamadı. Bu yüzden Tanrı var diyoruz. Kuranda ise inanılmaz mucizeler var. Yine bir tane örnekle açıklayacağım. Zariyat 47 de evrenin genişlemesinden bahsediliyyor. Sence 14 asır önce bir insan bunu nerden bilebilir? Bunu sorgula. Ama 1920de big bangin keşfedilmesiyle evrenin genişlediği ortaya çıktı. Bu sadece bir tane örnek bunu araştırarak çoğaltabilirsin. Ateisit sayfalarına baktım diyosun. Peki bizim savunduğumuz yani ateist teorilerine karşı olan teorilere hiç baktın mı? Muhtemelen ışık ezeli falan demişlerdir. Bu kesinlikle doğru değil. Ben sana burada kısaca açıkladım. Eğer bir sorun varsa sorabilirsin. Eğer daha bilgili insanlarla görüşmek istersen caner taslamanın kişisel sitesine girip en alttaki soru bölümden sorabilirsin. Ya da sorularla islamiyetede bakabilirsin Albert Einsteinın bir sözü var.“Dinsiz, bir bilime inanmak imkânsızdır” ve sonolarak söıle diyorum ATEİSTLERİN YAPTIĞI ŞUDUR: TEORİLERİ HEP YANLIŞTIR. SADECE SAF KALPLİ İNSANLARI KANDIRMAK İÇİN TEORİLERİNİ SÜSLÜ PÜSLÜ KELİMELER KULLANIRLAR. BİR İKİDE BİLİMSEL KELİME KATARLAR. OYSAKİ BİR HOCADAN DUYDUĞUMU SÖYLEYEYİM. SÜSLÜ KELİMELER YANLIŞI DÖĞRU YAPMAZ...
00 Yorumla
+1 yılBak şimdi sana şöyle birşey söyliyeyim. Dünyada bozulmamış din yok buna malesef Kuran'ı Kerim' de dahil. Kuran'ı Kerim' in bozulmadı denmesinin tek sebebi yanlış hatırlamıyorsam Mekke'deydi orda ilk orjinal halinin bulunmasıdır. Ben hiç bir din hocasına vs. güvenmem inanmam çünkü çoğu bakın genelleme yapmıyorum çoğu kendi menfaatlerine ya da kendi düşünce tarzlarına göre fetvalar verir kendilerine göre bilgilendirir insanları. Bizim üstümüze düşen sadece islamın şartlarından uzaklaşmamamız. Tabiki bazı durumlar sorgulanır mesela Alkol haram denir. Alkol tabiki haram ama kafayı buluncaya kadar içersen haram. O yüzden fazla takmamak lazım insanın içi iyi olduktan sonra zaten kolay kolay günah işlemez islamın şartlarına odaklan yeter. Uçurumun ucundasın hala vaktin varken geri dön.
02 Yorumla- +1 yıl
Kafana göre konuşma. Fetvada ayet ve hadis baz alınır. Kimse kendi düşüncesine göre fetva veremez, Gerçek bir müslüman yanlış bir fetvanın vebali altına girmez. Münafıksa zaten fetvasına güven olmaz. Bozulan Kuran değil sizin düşünme şekliniz. Kuran ve sahih hadisler, haber verdiklerinin gerçekleşmesi ile doğruluklarını ispat etmiştir.
- +1 yıl
sen öyle yaşa o zaman kardeşim müslümanlığını herkezin müslümanlık anlayışı farklıdır. burada bir tatışma ortamı yaratmak istemiyorum. herkez müslümanlığını yalan yanlış yaşıyor da demiyorum. Bak yukarıda ne demişim GENELLEME YAPMIYORUM DEMİŞİM ÇOĞU demişim değilmi kardeşim :) lütfen biraz daha dikkatli olalım. Benim lafım fettullah gülen ve tarzı dini sömüren, saçma sapan tarikatlar peşinde koşan, bu devletin başında olan ve istediği şekilde dini kullanarak insanları sömürenlerdir. O cuma hutbelerinin vs. hepsi Diyanet İşlerinden gelir yanlışmıyım. Başımızdaki o adamlar nasıl isterse o şekilde hutbeler okutulur sıkıyorsa aksini yap. EE nesine güveneyim? Zaten o ateistlerin insanları çoğu bu adamları bahane eder kaldı ki insanlarımızı dinden soğuttular, bazıları işlerine gelmediği için inanmıyorlar, kalanlarının ise tamamen Allah'a olan isyanındandır. O yüzden burdan tartışmanın alemi yok, sen öyle inanırsın öyle yaşarsın kimse birşey diyemez bende böyle inanıyorum böyle yaşıyorum
+1 yılPeki o sosyal aglarda ki sayfalara girenlere hiç baktin mi? Cogunu zaten Allah reddetmis mesela neye dayanarak Allah yok diyosun? Veya hangi bilimle bir insan icinde bir canli tasiyabilir diye aciklama yapiyor ki ufacik bir meni den oluyor bu? Sana tavsiyem etrafinda ki insan gorunumlu seytanlardan uzak dur çünkü onlar senin bu hale gelmene sebeb ateist olanlara bak hepsi isyankar? Peki namaz kilip kuran okuyanlar? Hic denk geldin mi bilmiyorum ama namaz kilip kuran okusan bu fikre dusmezsin çünkü yaradan içinden ve cevrenden seytanlari alir emin ol yazip konusacagim cok sey varda bu dinimizi kotuleyen insanlar istedigini elde ediyolar yavas yavas butun gununu sanal aleme veren biz gencleri nasil kullaniyorlar goruyoruz. bir insan kapaninca akp ci dinci yobaz oluyor acilinca modern ;) en basit orrnek
00 Yorumla
+1 yılPişmanlık duyuyorsan yanlış yoldasındır , boşver ateizim çok saçma. Dİnleri bilemem de İslamiyet saçma değil biraz mantığınla düşünürsen anlayacaksın. İnsanın kendini yaratan varlığa şükretmek için ibadet etmesi mi saçma? İnsanlara kötülük yapanların başka bir dünyada yani ahirette cezalandırılmalarımı saçma? Bak cem garipoğlu intihar süsü verilip kaçtı ne hoş değil mi? Dünyada ki adalet işte bu kadar. Bunların hakeettiğini verecek bir güç mutlaka olmalı. Ve bu neden ALLAH_U TEALA olmasın? Herkes sadece ALLAH ı inkar etmek için uğraşır olmuş yazık. Ha ayrıca çok sevdiğin insanların ölünce dünyadan yok olma ihtimali sence de saçma değil mi? Elbet bir gün buluşacaksınız, buluşmalısınız o eşssiz varlık nasıl tamamen yok olabilir , ya da reelkarnason evrim gibi saçma salak dönüşümler yaşayabilir? Lğtfen mantığını kullan.
30 Yorumla
+1 yılBak güzel kardeşim, genellikle sorgulamaya yeni başlayanlar bu yanlışa düşerler. Çünkü daha önce bakmadıkları bir açıdan bakmaya başlarlar hayata. Bu konularda çok araştırmalarım oldu ve en temeli şudur ki ne yaratıcının varlığı ne de yokluğu kanıtlanabilir. Tek bir seçenek var, varlığına inanmak ya da inanmamak. Evreni düşünecek olursak bir yaratıcının olmadığını düşünmek bu evreni ve varoluşu açıklayamamak demek olur. Fizik kuralları evreni oluşturmaz, evren fizik kurallarını oluşturur. Yani fiziksel kurallar ile evrenin varoluşunu açıklayamazsın.
Ufak bilgilerin hemen kafanı bulandırmasına izin verme. Aklına takılan bir şey gördüysen onu her yönden araştır. Ateistlerin o konuda söyledikleri ve teistlerin o konuda söylediklerini iyice araştır ve her yorumunu okuyup bakış açını genişlet. Bu şekilde ancak en doğruya ulaşabilirsin.01 Yorumla- +1 yıl
İslam konusuna da gelirsek, dinlerde bakacağın ilk kriter mantıksallık ve evrensel ahlak olmalıdır. İslamdaki ahlakın temelini iyi değerlendir. İslam, ona buna zorla bir şeyler yaptırmak değildir. Kuran ve hadisleri kendin oku ve araştır. Kendin anlamaya çalış. Ancak o zaman gerçek ahlakın derinliklerini anlayabilirsin.
+1 yılMecvut ateistlerin yüzde 99 u senin gibi, öncelikle dinini ne kadar araştırdın? Kuranı türkçe tamamen okudun mu? Deist diye bir şey yok. Yani bir Allah var ama seni saldım çayıra mevlam kayıra hesabı iş olsun, heykel olsun diye mi yarattı sence? Bir Allah olduğunu düşünüyorsun da onun bir amacının olmadığını mı düşünüyorsun? Neye göre iyi kötü sevap günah ayrımı olacak? dinler bun un için indirildi. ayrıca Allahtan uzaklaşırsan Allah da senden uzaklaşır, kalbin soğur, kalbin mühürlenir bir daha istersen de inanamazsın. Eğer ateist olacaksan da önce Kuranı oku dinini öğren o zaman ol ne olacaksan. Bu işler öyle kolay değil. imansız gidip sonsuz azaptan kork. aklına takılan soruları bir bilene sor
20 Yorumla
+1 yılKardeşim öncelikle şunu iyi idrak etmek gerekiyor; Mükemmel olan İslamdır, Müslümanlar değil.
Umarım sana doğruyu anlatacak doğru insanlar rastgelir. Son günlerde olan bazı olumsuz olaylar etkisinde bile kalmış olabilirsin. Yaratıcı bir güç var diyorsun ! Peki sana muntazam bir dizayn ve düşünebilme yeteneği veren bir yaratıcının seni başı boş mu bırakacağını sanıyorsun?
Ayrıca biz kim oluyoruzda seni dışlayacağız? Sonsuz merhamet sahibi Allah c. c. den başka hiç kimse seni sorgulayamaz. Allah yar ve yardımcın olsun, vardır bunun da bir hikmeti.20 Yorumlakardeşim zorlama yok tabiki dinimizde ama her insan müslüman olarak doğar çünkü Allah katında tek din islamdır. sonrası insanların seçimine kalmıştır. zaten bu seçimden dolayı imtihan edilmiyormuyuz? sen bir sakin ol sonuçta bazı şeylerin farkındasın belli bir temelin var. aç kuranı kerimimizi oku emin ol rahatlayacaksın ve diyosun ya insanların uydurdukları gibi geliyor bana diye sakın deme bunu işte o an çizgiden çıkarsın zaten. binlerce yıldır değişmeyen tek kitap ve hakiki olan tek kitap kuran dır zaten. aç kuranını müminun suresini lokman suresini furkan suresini oku. Rabbim hidayet verir inşallah...
00 Yorumlamalesef türkiyedeki hoacaların hepsi boş. ayriyetten kuranın meali tam değil. eksik ya da farklı şekilde açıklanabiliyor. mesela hz aişe 9 yaşıdna evlendırıldı denıyor ama o zamankı donemde kızlarn yaşı adet gormeye başladktan sonra sayılıyordu. bunun gib bir çok örnek var. dışarıdaki bilginlerin cevaplarını dinle bütün sorularına dışarıdakı bılgnlerden cevap ara acele etme. ama dediğin gibi mesela kurban binelrce yıllık birşey sadece muslumanlıga ozgu degl. buan benzer çok şey vaar. bundan ziyade ayetler hep birbiri ile bağlantılıdır bir ayeti sadece tek başına ele alma bütün sayfayı ya da cüzü ele al vs vs
00 Yorumlainsanların uydurduğu bir şey yok asırlardır gelen bir şey bu belki de farklı tanımlarla mucize ben hiç ateistlik tarzında bir şey geçirmedim kafamdan ama araştırma yaptım hristiyanken müslüman olan insanların videolarını izledim islam kendini kanıtlıyor aklındaki her düşüncenin yanıtını kuranda bulabiliyorsun ben dinime inanıyorum ama insanların düşüncelerini saygı duyuyorum inanmıyor olabilirsin anormal bir şey değil sadece müslüman bir ülke olduğumuz için garip geliyor belki de saçma önemli olan kişinin kendi düşüncesi
00 Yorumla
+1 yılŞimdi bu konuda sana burdan yazmakla kimse yardımcı olamaz çünkü aklında binlerce soru vardır. Ama belki seversin belki sevmezsin bilmiyorumda Cübbeli ahmet hocayı dinlemeni tavsiye ederim. Ve bir kısas söyleyim sana. Hiç inanmıyanlardan birisi H. Z Aliye görmediğin bir şeye nasl inanıyorsun dediğinde. ALLAH yoksa benim kaybedeceğim hiç bir şey yok. Eğer varsaki (var) deyip sen çok şey kaybedeceksin diye söylemiştir. Ayrıca deyist diye yeni bir kavrama inandığın zaman peygamberi inkar edemezsin çünkü Kuran diyorki size nebi gönderdim yani peygamber o ne diyorsa ona uyun. Öldüğün zaman ALLAH sana bana inandın ama peygamberime kitabıma nie inanıp ona göre yaşamadın derse sıkıntı çekersin. ALLAH yardımcın olsun.
20 Yorumla
+1 yılİslamda inanmak kadar inanmamakta da serbestsin. İnanmakla vaadedilen birşeyleri kazanacaksın ama ya yoksa kaybedeceğin birşey yok. Ateist olmakla ne elde edeceksin hiç birşey. Ama ya gerçekten bir din ve Allah varsa ve vaadettiği iyi şeylerin yaınında o kötü şeylerde varsa?
20 Yorumlarichard dawkins en ünlü ateist savunucularından birisidir. John Lennox ise Oxford'ta matematik profesörü. İkisinin tartışmasını açıp izle. Kaç yıldır ateistlerle aynı fikirdeydim bir anda bütün fikirlerim değişti.
https://www.youtube.com/watch?v=ObFwqN-Tz70&feature=share
link şu ;27 Yorumla- +1 yıl
Seninkini değiştirmediği senin sen, onun da o olduğuna işarettir*
- +1 yıl
sey demek istemis heralde
ikimiz farkli bireyler oldugumuz icin farkli fikirleri savunmamiz farkli düsünmemiz gayet normal
ablacim emin ol hayatimda en deger verdigim kisilerden birini kaybettim. En sevdigimin en degerlimin ne kadar yasayacagi ise süpheli. Ama o öldükten sonra onu bir daha göremeyecegimi gayet iyi biliyorum... - +1 yıl
önce linkteki yazıyı mantıklı buldum
static.visplash.com/i/george-carlin-458493.jpg
sonra
"kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir" carl sagan
bunun üzerine biraz düşündüm en son bunu izledim
https://www.youtube.com/watch?v=lkJJUd-hIGo
hala agnostiğim..
Mehmet Pişkin isimli adamı izlemişsindir belki.. bakış açımı değiştirmeseydim gidişatım onunki gibi olacaktı neyse ya önemli olan saygı duyabilmek bence fanatik olmak çok gereksiz ve vakit kaybı
+1 yılburada ateist sayfalarindan bahsederek bizide arastirmaya yonlendiriyosun din cok hassas konudur ama sorgulamakta lazim sorgulayarak aklinda cevabini bularak inandigin zaman iman oluyor ben o yuzden hep sorgulamisimdir kurani hep dusunerek okudum zit fikirler geliyor bazen aklina gelen seyleride araştırmani dine devam etmek icin kafandaki sorulara cevap bulmalisin
22 Yorumla- +1 yıl
@jaksss anlamsiz kinayelerin sana kalsin daha beni tanimiyorsun bile bu ozguven nerden geliyo?
+1 yılateizm sayfalarına yönelten nefsini ve aklını karıştıran konuları sorduğunda cevap bulamayan insanları dinlemeyip, Allah'ın kelamı olan Kur-an'ı Kerim'in türkçe mealini oku orada senin aradığın bütün cevaplar var.. örneğin senin yaratılışının nasıl olduğunu öğrenmek istiyosan Sad suresi 71-72. ayetleri oku ve altta yazdığım yazıya bir göz at..
İnsan bedenindeki dokularda toplam 26 element bulunur. Bunlardan 6 tanesi ise en çok bulunanlardır. Karbon, hidrojen, oksijen, nitrojen, fosfor, sülfür tüm dokuların yaklaşık %95’ini oluşturur.
İnsan bedeni oluşturan bu yapı taşları toprakta da serbest ya da bileşik halde bulunurlar.
Bilim, insanın bedenindeki malzemeyle toprağın içerdiği elementlerin ortak olduğunu göstermektedir.04 Yorumla- +1 yıl
en büyük kanıt değil sadece kanıtlardan biri.. biraz olsun baksaydın binlercesinin olduğunu görürdün...
- +1 yıl
acaba pişman olurmusun :)
+1 yılÇok şükür islamı Müslümanlardan öğrenmedim. Araştırıyor, sorguluyor, birşeylerin üzerinde düşünüyor olman çok doğru. Zaten Rabbimiz bize bunu Emir etmiyor mu? Rica etmiyor, farz kılıyor. İlim için, bilgi için Çin' e dahi gönderiyor ki o zamanki şartlar altında. Evet bugün belki bizim islamı anlama ve ondan pay çıkarma anlayışımız farklı olabilir malesef. Ama Kur'an'ın öğrettiği islam bu değil. Ateist olmayı düşünüyorsun, ama deist düşünüyorum diyorsun. Önce ruh halindeki karmaşadan kurtulmalısın. Ne istediğini bilmelisin. Bunu da toplumda dışlanırım ruh haliyle yapman yanlış olur. Her ne yaparsan yap vicdanın rahat olsun ve yaptığın bir işi danışma merkezine (kalp) sor. Bazı yorumlar çok saçma Kurandan iki ayet alıpta din şöyledir denilmesi çok yanlış. Kuran bir bütün kitaptır. Bütünlüğüyle okunur ve anlam kazanır. Tavsiyem Kuran'ı ve sünneti doğru bir şekilde okuman.
10 Yorumla
+1 yılSen Müslümansın bu sadece Allaha aranda olan bir şey kimse senin dinin üzerinde yorum yapamaz.
Çevre baskısı olmadan düşün ama sorgulaman güzel bence körü körüne bir dine inanma hele ki Türkiyede çoğu insan Müslümanlık adına demeç verir ama belkde kuranı türkçe okumamıştır bizler boş (lafta) Müslümanlar olmayacağız bilgili araştıran soran olacağız ben yıllardım sorguluyorum ve doğru yolun Müslümanlık olduğuna kendim karar verdim o sitelerde yazanları bende okudum çoğu safsata gerçek Müslümanlık bu değil Müslümanlık mantık dinidir sevgi dinidir ama bunu yanlış tanıtıyorlar oturda bir düşn neyler günah diye ben daha bulamadım sana ve çevrendekilere zarar veren şeyler dışında günah olan bir şeyi Sana Kur'an ı okumayı tavsiye ediyorum ama Türkçe okumalısın10 Yorumla
+1 yılSana ozaman bir kuran Mucizesi söyleyeyim Kuranda öyle bir anlatım vardırki o devrin en büyük edebiyatçısı bile okadar iyi anlatamaz hatta bu devrin hiç bir edebiyatçı ona kafa tutamaz sana küçük bir örnek vereyim Hazreti Musanın kıssalarında Hazreti musa müridlerine kendine inananlara Ashabım diyor Hazreti isa ise İsrail oğulları diyor bunun sebebi hazreti musanın babasının İsrail oğullarından olması Hazreti İsanında babasız olarak dünyaya gelmesidir Düşünün bu günün edebiyatçıları entellektüelleri bile bukadar küçük ayrıntıyı atlarken kutsal kitabımızda böyle bir istisna yok
14 Yorumla- +1 yıl
"Ve ona and olsun ki" diye başlayan ayetlerde mucize dimi? Tanrının kendisine yemin etmesi. bkz: HİCR 16 ŞEMS 8 KAF 16 vb.
- +1 yıl
Yine kapatırız sorun değil :D
+1 yılBak canim yanlis anlama ailen belki seni din bakimindan zayif yetiştirdi bende öyle yetistim bana kalk namaz kil diye bagiran bir ailem yok tam tersi carsida isim varsa oruç tutma diyen bir ailem var neyse bunlar derin konular ben kendi kendimi yetiştirmeye calisiyorum. borclarim olmasa kuran kursuna gitmeyi düşünüyorum. basim acik ama kalbim kapali. face den konuşmak istersen seve seve konusurum
00 Yorumlabizi yaratan bir güç var evet ona inanmak bence de makul olan. ama dinler konusu saçma. neden biliyor musun çünkü çarpıtılmışlar. o hoca dediğin adamlar kendi rantlarına göre ne güzel yorumlamışlar bir bilsen. ben de geçtim o evreden. ama sonra neye inanacağımı bularak çıktım. merak etme dinden çıkmak o kadar kolay değil. sor soruştur araştır. allah da bunun isityor zaten. sadece hocalar istemiyorlar. senle tanışmak firsatım olursa sevinirim
00 Yorumla
+1 yılNeye inanıyor olursan ol sorgulaman çok güzel fakat yeni başladığın için kafanda bir çok soru işareti oluşmuş. Bundan sonrasını okuyarak doldurman gerekiyor. Sana tavsiye edeceğim bir belgesel var. Ben bu belgeselin ilk çekimini çocukken izlemiştim ve inanılmaz etklenmiştim. ''Cosmos a spacetime odyssey''
Dünyaya bilim gözüyle bakarsan yeni bir bakış açın daha olur.00 YorumlaBak şöyle düşün bir Tanrı var ama koskoca Tanrı bizi boşuna mı yarattı bize kurallar koymadı mı bizi yaratıp koyun sürüsü gibi dünyaya mı saldı bize kendini tanıtmak için aracı koymadı mı bence deistlik daha saçma ben cinleri görüp hala ateist kalan insanlar biliyorum neymiş cinler enerji ile evrimleşmişler :D semavi dinler insan uydurması değildir şöyle düşün çoğu peygamberin kan bağı yok ve bu peygamberler bazen aralarında binlerce yıl önce veya sonra gelmişler farklı toplumlara fakat aynı amaç içindeler tek bir yaradan vardır ben o yaradanın peygamberiyim size onun kurallarını getirdim şeklindedir.
01 Yorumla- +1 yıl
Bildiğimiz peygamberler hep aynı bölgeden. Kan bağı önemsiz zaten, düşünce bağı vardır.
Yanlış anlama ama, bu durum senin içinde ki iman ekliğinden kaynaklanmaktadır. Dini anlamda ne kadar çok bilgin var ki deist veya ateistliğin daha doğru olduğu düşüncesi var beyninde. Dinimizi iyice araştırıp öğrendin mi yoksa tv deki bir hocadan dinleyerek mi karar veriyorsun. O zaman Adnan hocayı izle internette en müslüman sen olursun.
Dediğim gibi iman eksikliğinden bunların hepsi.00 YorumlaBak guzelim bu senin inancin eskiden biseylere taparlardi peygamberler ile allah yol gosterdi inananlar allaha buyuk azaptan kurtuldular inanmayanlar tasa kuma ve deniz atese tutuldular sakin satanis mis ataismis yapma ben acik giyiniyorum diye agliyorum yenemiyorum nevsimimi sen yapma muslumaniz yani allah birdir unutma
02 Yorumla- +1 yıl
açık giyinme olayına takılmayın. sorunlar başka yerlerde...
+1 yılTuran Dursun'un sitesinden iki yazı okusan yeter bence dinle ilgili bir soru işareti arıyorsan kendine. Kitapta hatalı yazan şeyleri bile ortaya koyuyor. Kendisi eski hafız. Sonra ateist. Sonra da katledildi. Her ateist açıktan baskı görmüyor. Bu kısmını kafana takma. Gerçeği arıyorsan tarihi oku. Dinler ne zaman nerede ortaya çıkmış bunu araştır. Mesela İslam'da içki neden haram bir buna bak gerçeği görürsün. Merak ediyorsan bana yaz yardımcı olmaya çalışırım.
00 Yorumla
+1 yılSorgulamak iyidir sorgula ama yardım da al , sadece sorgularsan kendi bilgin ile kalırsın ve hangisi ağır basar ise mantık onu seçer. Şimdi yapman gereken tek şey ateistlerin bu yorumlarını Müslüman kişiler cevaplamışlardır çok güzel bir şekilde bir bunları dinle. Ve unutma evrim 1809 da bulundu ve bundan ötürü çoğaldı ateistlik
00 YorumlaAslinda yanlis bir yerde degilsin, yol ayrımındasin insallah da yanlisa sapmadigin durumda malesef birçogumuzun yaptigi taklıd i iman dan hakiki olan imana gecebilirsin, dilerim bu durum seni çukurlara cekmesin, yüksektsin insallah. Sana tavsiyem su olur, İslam i bilmek istersen asla müslümanlara bakma, en güzeli ac Kur an oku, peygamber in hayatini oku, istedigin her zaman konuşabiliriz ayrica ;)
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Cubbeli ahmet hocayi dinle , teketek full programlarini.. youtubeda var.. o adam bazi seyleri cok iyi anlatiyor.. kurani kerim mucizelerini incele.. 1400 sene once kuranda bildirilen ve yuzyilimizda kesfedilen seyleri incele.. o zaman gorirsun gercegi..
05 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç bir hak din yoktan yere bu kadar mürid edinemez. ALLAH eğer sadece varlığını bilmemizi isteseydi zaten akıl dengemiz yok mu bunu biz bulabilirdik ama ALLAH'ın bizden ne istediğini neye yöneleceğimizi bilemezdik. Rastgele yaşamı insanın nefsi kaldıramaz. En basit yerel yerlerde bile kurallar varken dini kurallar elbette olacaktır ve bunun bir önderi de olmalı ki insanlar onu örnek alsın ve onun yolundan islamı tanısın. Yazık etme bacım gel kendine. Sözler köşkünü iyi dinle. Sorularlaislamiyet. com'u iyi araştır. O sitelerden uzaklaş onlar kendi çukurlarına adam arıyorlar. Sen yapma nolur.
00 Yorumla
+1 yılDoğru yoldasın kesinlikle bir yaratan var bu kadar mükemmel bir sistem tesadüf eseri oluşamaz bende deistim pişman olmanı gerekecek birşey yapmadın dini kullanıp kandıramazlar seni mesela :) img-2.onedio.com/.../532758178b30a682521874ee.jpg :D :D
10 Yorumladin konusunda agnostik bakabilirsin :)
batının iyi yanlarını almak gibi :) dinin de iyi ahlakını alabilirsin :)21 Yorumla
Soran+1 yılEvet tıpkı o durumdayım şuan. Sanırım deist- agnostik ve ateist şeklinde gideceğim.
Biraz daha sorgula. Dinler tarihini incele. Çok uzaklaşmana gerek yok, İslam öncesi Türk tarihine bak. Mısır'ın dinler öncesi inançlarını incele. Richard Dawkins'in "Tanrı yanılgısı" kitabını oku. Sorgulamaya başladığın anda, zaten doğru yola girmişsin demektir. Bundan sonra, matruşka bebeği gibi farkındalığın içinden farkındalık çıkacak. Sonunda kararını vericeksin.
00 YorumlaTanrı varsa, adaletli olmalı en vicdansız insanda bile az da olsa adalet duygusu vardır. Adaletli ise öbür dünya olmalı çünkü bu dünyada adalet yok. Öbür dünya varsa yargılanma olmalı. Yargılanma varsa kurallar olmalı iyi ve kötü önceden Tanrı tarafından belirtilmiş olmalı. Bu yüzden din olmalı. Tanrı yarattı ve yapanın yanına kar kalıcak anlayışı saçma.
00 Yorumla
+1 yılDinde zorlama yoktur cümlesini herkez çok yanlış anlıyor. Dinde zorlama yoktur derken aslın din seçiminde zorlama yoktur. Yoksa müslümanlar zorla namaz kılacak anlamında değil. Namaz zaten zorla kılınması gereken bişey. Ama ALLAH'ın senin ibadetine ihtiyacı yok. Hatta İmam Şevkani şöyle demiştir :
Gerçek olan, namaz kılmayanın kâfir olduğudur. Namaz kılmayan kâfir olduğu için öldürülür. Fakat, bazı küfür çeşitleri bağışlanmaya ve şefaata hak kazanmaya mani değildir.00 Yorumlaburada sana yardımcı olacak kişi yok bence. İmanı gerçekten sağlam birinin yanına git ve anlat anlat ki şüphe kalmasın içinde o şüpheyle beslenir şeytan. Sen git bul bilen birini ama gerçekten bilgili olsun danış konuş tartış. Ama aptal birinin yanına gidersen ikinizde ateist olursunuz allah korusun
00 Yorumla
+1 yıl"Zekânın sesi yumuşaktır ama söz hakkı kazanana kadar rahat etmez. Nihayetinde, bitmez tükenmez reddedişlerden sonra başarır. Bu, insanoğlunun geleceği hakkında iyimser olunabilecek çok az noktadan birisidir."
Demiş Sigmund Freud.
Düşünmekten korkma. Sonuçta tekrar Müslüman olabileceğin gibi, Non-Teist de olabilirsin. Ama bunu sen seçmiş olacaksın.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamam iste dogru yolu bulmussun. Ayetleri gordugun halde onlara inanmak aklini hic kullanmamaktir. Ben de deistim. Evrime de inaniyorum. tanri evirerek yaratti bence. Senin suclu hossetmen şu an normal. Cunku cocukluktan beri bu inanclari benimsemissin. Toplum da dayatiyor bu inanclari. Bu yuzden kotu hissediyosun. Deist ol ama herkese soyleme. Cocuklatlrini da bilincli yetistir din sacmaliklariyla degil
30 Yorumlainancını zayıflatan şey tam olarak nedir? ayetler veya hadislerde yazanlar mı?
12 Yorumla
Soran+1 yılAçıklanamayan şeylerin '' Allah yaptı'' denilip bırakılması, araştırmamak. Herşeyi mucizelere yormak.
+1 yılYanlış düşünüyorsun. Kimse seni dışlamaz. Senin dediğini kaba müslümanlar yani tam müslümanlığı yaşamayanlar yapar. Fikrine, düşünce yapına saygı duyacak insanlarda çok unutmaki ama yanlış yoldasın söyleyeyim. Bizi yaratan güç var işte. Bu da Tanrı yani Allah işte. Seni zorlayan yok ama islam hakkında, dinler hakkında daha çok bilgi sahibi olmalısın. Bütün mesele bu, fazla bilgin olmadığı için başka yapılara yöneliyorsun
00 YorumlaDeist ol rahatla iste... Dinlerin yanlis oldugunu anlamak icin Kutsal Kitaplari okumak yeterli.
Sende Pismanlik degil, ya dogrusa korkusu var, bu korkuda zayif Dini bilgine dayaniyor.
Sorgulamaya devam et, bir noktaya vardiginda Dinlerin tamamen insan eseri oldugunu anlayacaksin ve korkularinda gidecek.00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılSana yardımcı olmayı çok isterim nerede oturuyorsun? cevabın izmirse samimiyim yardım ederim değilse şu çantacı necmi serilerini izle hem fıkra gibi sohbetleri hemde doğruyu çok güzel anlatıyor sıkmadan ;)
https://www.youtube.com/watch?v=IYbUHmMNvqcdaha çok videoları var lütfen dinle...
00 Yorumla Etrafına bakarsan hataya dusersin örnek alman gereken kişi Hz. Muhammed dir. Aç hayatını oku. Onun ahlakıcın yüzde biri bizlerde olsa şu an dünya olduğundan çok daha iyi bir yerdeydi. Bu hata hep yapılıyor çevrem şöyle böyle. Kardeşim senin çevren peygamber topluluğu mu.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılsadece şunu düşün insanlık var olduğundan beri dinler var mı yok mu insanlar uyduracak olsalar bu kadar delil varken en fazla ne uydurabilirler ya da bu kadar kusursuz uydurabilirlermi ben müslümanım hiç kimsenin inancına karışmam karışamam ama şunu biliyorum yanımda ateist allah korkusu olmayan birinide dolaştırmam hangi dine inanırsan inan ama ateist olma bence
00 Yorumla bak öyle deme liberal olmaya çalış , bak ben " Tanrı Yanılgısı " kitabını da okudum , kur'an ı kerimin türkçe mealini de. sonuç elbette farklı oluyor ama direk kendine etiket yapıştırma bence. sanal ortam olduğu için çok bişi yazamıyom ama o kadar çok şey varki. ateistleri ayıplamak da yanlış. aşırı dinci olmakda yanlış.
00 YorumlaSaygı duyarım ama bence ateist olma. gene araştır belkı mantıklı bırcok sey bulabılırsın sıtelerde ama onları alt ust edecek bılgılerde var tanrının varlıgına herseyı gectım... kalbinde ara bak belki varlıgına kanaat getirirsin.. beynınle dusun kalbınle his etmeye calış emin ol tanrı var. inanmıyacaksanda bence vıcdanına acı verme hayatını yaşa!
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcokta dusunme ya. insanin kafasi karisiyo. ben Allaha inanan birisiyim. ve hatta ateistlere cok buyuk tepki gosterirdim. yazin Kuran okumaya basladim. inan bana okurken kafam karisti. kendi kendime sorgulamaya basladim. cok kotu oldum. ve okumayi biraktim. aklimi baska seylere verdim.
10 Yorumla
+1 yılArkadaşım eğer kabul edersen bunu yüz yüze konuşmak isterim. Yıldızlara yemin olsun ki kötü bir amaç gütmüyorum. Bu konuyu sakin bir şekilde ele almalısın. Bir anda müslümanım bir anda atesitim deme.. önce gerçek anlamda ikna olman gerek..
22 Yorumla- +1 yıl
Allah'tan başkasının üstüne yemin edilmez Kartal arkadaşım.
- +1 yıl
haklısın zeki çocuk ama orada bir kelimeyi atlamışım.. yıldızları yaradana diye yazmam gerekiyordu.. uyardığın için teşekkür ederim..
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de boyleyim ateist degul de deist oldum sanirim. mesela kadinlara daha cok sey dusuyor kapanicaksin hicbiyerin gozukmicek vs hatta disadi cikmasin diyenler var.. ben sanirim daha cok kadin erkek esitsizliginden yoneldim.
evet bicok din var biz trde dogmasaydik baska bir dine sahip olurduk. simdi biz desek biz hristiyan olucam desek ailemiz karsi cikar. onlarda da oyle. o zaman onlarin sucu ne musluman bir ulkede dogmadilar?
her neyse iste ben de senin gibiyim deistim03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılben o dinleri savunmadim sadece bicok din var islamda bile birsuru mezhep var hangisi dogru veya baska dine mensup bir ulkede dogup buyuyenlerin sucu ne bizim sansimiz ne
- +1 yıl
Şanslı olmaktan ziyade eşitiz aslında çünkü çevrende en fazla kaç tane gerçek müslüman var? bildikleri halde kaç tanesi her ibadetini yerine getiriyor? biz nefsimizi yenmekle sınanıyoruz onlar da doğru yolu bulmakla. Zaten onlar doğru dini bulunca bizden daha iyi müslüman oluyorlar merak etme. En azından ben hep öyle gördüm. İslam'da mezhepler yok aslında. İmamlar Kur'an'dan yola çıkarak oluşturdular mezhepleri, insanların ibadetlerini yaşadıkları çevrelerde daha rahat yerine getirebilmeleri için.
+1 yılO siteleri izlediğin kadar oturup o hocaları da dinliyceksin. O manipülasyonlara ve vesveselere kapılmıycaksın. Şu şöyle bu böyle yapıya girersen biyere varamazsın. İnsanlar herzaman bişeyler yapar.. ama mükemmel fikirleri ve çözümleri olan insanlar değil islam inancıdır.. Kişileri sorgulayıp dini yerme.. İyi incele iyi araştır.
00 YorumlaNeyle çok hasir neşir olursan beyin onu kabullenir. Youtubede ateistlerle yapılan roportajlar var. Onlara yaptiklarinin nden yanlış olduğunu açıklıyorlar sorular soruyorlar çoğuna cevap veremiyorlar. hatta Doğru buluyorlar kanitlari. Sende bir bak derim en azından kafana soru isaretleri azalır. Allah yardımcın olsun
10 Yorumla
+1 yılAteist olmak saçmalıktır. Bende bir Deistim kainat tesadüf olamaz, doğada yaşanan bu kadar kusursuz hareket ve yaşam varken bir yaratıcının olmadıgını dusunmek deliliktir. Dünyada bulunma amacımız ve yaşama gereğimiz nedir işin acıkcası bende bulamadım :D
00 Yorumla
+1 yılDini yönünü güçlerndir. Dini şeyler oku, kafandaki soruları sor cevaplarını al. Dini olarak insan beslenmedikçe herşeyi unutup gidiyor.
www.dinimizislam.com sitesinden soru sorabilirsin ve araştırma yapabilirsin.00 YorumlaSem ateistlerin arasına git ben müslümanım de bak seni nasıl dışlıyorlar. Hele bir de ayet oku sen dışlamayı gör o zaman. İslama yapılan fikri saldırılar sadece kelime oyunu. Bunu çözmeye çalış ve onların sordukları sorulardaki saçmalıkları bulmaya çalış bence. Yaptıkları sadece mantık oyunu.
00 Yorumla
+1 yılSakinnn cik bu dusunclrdn bismillah de kalk bir abdest al kurani kerim oku ALLAH tektir ve birdir icindeki seytani. cikar dunyanida ahiretnide karartma kardesim. seni kinamyorum dislamyrm ama gttgn yol. yol değil aca nihat hatipoglunu izle youtubedn o seni dogru yola getirir.
00 YorumlaŞu an gördüğüm sünnilik, safiilik, hanifilik, Şiilik mezhepleri yüzünden din çarpıtılmış durumda. O mezheplere körü körüne bağlı olanlar maalesef bilgiden yoksunlar. O yüzden sıradan bir ateistin bile sorularına cevap veremezler. Sana tavsiyem Edip Yüksel'i araştır, şu an İslam alanında en donanımlı insanlardan biri
01 Yorumla- Devamını Gör (148)
Devamını Gör(193)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem