Güncellemeler
+1 yıl
Neden bıraktın ki yani gideceğin belli miydi ki?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
https://www.instagram.com/reel/Chr93hOlskj/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Fırsatın varken şimdiden gitme yoluna bak derim, ben okul döneminde, senin yaşlarında fırsat bulamadığım için şimdi işler daha da zor. Tavsiyem gitmeye yönelik çalışman
yurt dışı mantıklı aslında ama insan tek gitmeye çekiniyor. Birde nasıl bir muamele göreceğiz orası ayrı bir mevzu
Şöyle izah edeyim kendi nezlimde, bu ülkede onlarca yıl çalışıp elde edemeyeceğin refahı orada birkaç yılda rahatça elde edebilirsin. Ki bu ülkede ırkçılığa maruz kalmıyor olsak da ırkımıza maruz kalıyoruz, böyle bir gerçek var. Her fırsatta bizi kazıklayan, her fırsatta zam yapıp fırsatçılık yapan, bizi gram umursamayan kendi toprağımızdaki insanlar. Aynı şeyi bir başkasının yapacak olması beni hiç tedirgin etmiyor açıkçası
Doğru söylüyorsun. Ama elimizden bir şey gelmeyeceği için bu konuya o kadarda dertlenmiyoruz. Yani en azından benim için öyle.
Peki sen nereyi düşünüyorsun? Ve de meslek olarak ne yapmayı düşünüyorsun
Ben Amerika’ya gitmeye çalıştım bir süre, ancak şimdi kendi şirketimi kurdum Türkiye’de, onunla meşgulüm. Belki ilerleyen zamanlarda iş dolayısıyla uzun süre gidebilirim. Gittiğimde meslek önemli değildi benim için, über şöförlüğü, garsonluk kuryelik gibi yüzlerce seçenek var, bir süre para biriktirip orada bi’ girişimde bulunurdum gidebilseydim
Durumlar kötü değilmiş sende anladığım kadarıyla 😄 Anlıyorum. İşte burada okuyup emek verince, orada garsonluk yapmakta koyuyor insana.
Bunları düşününcede insan ister istemez çekiniyor
Durumum iyi olduğu için değil riske girerek yapıyorum bu işi, ben de yıllarca çalıştım, birikim edindim, tecrübe edindim, güzel şirketlerde güzel işler yaptım, ama sadece karnımızı doyurabiliryoruz
180 personelim vardı son işimde, bu işi bırakıp Amerika vizesine başvuru yapmıştım.
Yapma sende, biz ölelim o zaman 😄
Neden öyle dedin, kaçırdım
Neden bıraktın ki gideceğin belli miydi ki?
Karnımızı doyurabiliyoruz sadece dedin ya ona ithafen söyledim 😄
Yoğundu işim, vakit ayıramıyordum hazırlık aşamasına
Hazırlık derken dil hazırlığı falan mı?
Konsolosluğa gidiyorsun, bazen danışman firmaya gidiyorsun, bazen konaklaman gerekiyor gibi bir sürü şey, profesyonel hayatta da bunlar çok hoş karşılanmıyor, sürekli izin almak falan
Hmm bilmiyordum
O yüzden diyorum ya, erken başlayıp denemek lazım, okuyorsan Work and Travel gibi şeyleri denemelisin, ya da dil eğitim programlarına başvuru yapabilirsin. Öğrenci olduğun için şansın yüksek, ama mezun olunca işler çok değişiyor
Valla ben çok mutluyum İTÜ mezunuyum dil biliyorum MBA yaptım usa da yüksek maaş alıyorum senin vasfin nedir canim
Ne mutlu sana
Kesinlikle haklısın , keşke yurt dışı şansımız olsa.. ben maddi olarak zor gunler geçirdim ama farklı bir is yapmaya başladım şu donem
Ne yapıyorsun peki homeoffice falan mı
Ya farklı burada anlatmasam ama dertlesiriz hem hem de konuşuruz vs mesajda anlatırım rahatça, dilersen yazabilirsin gizliden çıktım canim
Anne baba sağ bende asgari ücrete çalışıyorum babamın emekli maaşı var anca işte tek olsam hayat aşırı zorlar
Sıkıştık kaldık debeleniyoruz
Kendi ülkemizde mültecide olduk garibanda
Öyle valla
Eee ne istiyorsun
Seni
Höst ulan