Az önce bir yazıya denk geldim ve dikkatimi çekti. Size de sormak istedim.
Sevmek, sevilmek bunlar herkesin yaşaması gereken hoş duygular.
Peki ya sevginin önüne neler geçebilir? Neleri çözmesi zordur? 🧚♀️

Az önce bir yazıya denk geldim ve dikkatimi çekti. Size de sormak istedim.
Sevmek, sevilmek bunlar herkesin yaşaması gereken hoş duygular.
Peki ya sevginin önüne neler geçebilir? Neleri çözmesi zordur? 🧚♀️

Hangi yazıya denk geldin, onu merak ediyorum doğrusu.
Soruya dönecek olursak sevgi, her şeyi çözmez, tek başına kâfi değil.
İnsan sırf sevdiği için saygısız bir kişiye tahammül etmek zorunda değil, seviliyorum, benden vazgeçemez düşüncesiyle hiçkimse sınırları ihlal etmemeli, haddini aşmamalı.
Kimse, kimseye katlanmak zorunda değil. Kimse, kimsenin o iğrenç egosuyla uğraşmak zorunda değil.
Had bilmezliği, saygısızlığı, sınır ihlalini çözmez sevgi.
Kimse seviliyorum diye vurdumduymaz olamaz, istediği zaman musait olup, istediği zaman tüyen kişiye karşı çözümsüzdür sevgi.
Ağzına geleni sayıp sonra da "tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanı" diyip gelen kişi yanılır, her şey bir yere kadardır. Onun bana olan sevgisi her şeyin önünde diye düşünüp de kendisini seven, kendisine (saygısızlıklarına, kaprislerini, hakaretlerine, aşağılamalarına) tahammül eden kişi bir yere kadar katlanır, sonra da o kişiyi katlayarak çöpe atar.
Başkasına olan sevgisi insanın kendine olan öz şefkatinin önüne asla geçemez.
Kimse bir damla süt için inek beslemek zorunda değil. Bir damla değer görmek için kimse dünyayı fethetmek zorunda değil. Herkes, herkesten vazgeçer ve kendini vazgeçilmez sanan aptalın tekidir
Bazen sevmek yetmez aynı zamanda sevilmek de gerekir, hatta öyle ki yaşam tarzları, hayat görüşleri de benzemeli. Bence kişilikle alakalı etkiler. Ardından gereğinden fazla değer verilen, kişinin bunu farketmesi ve bencillik artışı sevgiyi bitirebilir. Hani diyorlar ya, sevgi varsa bir şeyler bitmez, bitemez yoksa adı sevgi olmaz.. yok öyle bir şey. Bitmezse sevgi alışkanlığa döner, sevgi asıl böyle sevgi değildir. Ben kimsenin kalıcı olmadığını düşünüyorum. İnsanlar gelir, insanlar gider. Bazen en nefret ettiklerimiz, hayatımızdan çıkar mutlu oluruz, bazen ise en sevdiklerimiz gider mutsuz oluruz. Gitmeseler bile bir gün ölüm ayırır. İstediğin kadar sev bazen olmuyor. Ya da sevginin tanımı herkeste farklı bilemiyorum.
Sevgi her şeye çare olabilir belki ama insanları değiştirmeye yetmez. Bir insanı ne kadar severseniz sevin, bir insan için ne kadar çabalarsanız çabalayın değiştiremezsiniz insanları. Katran şeker olmaz yani kaynatmakla. Buna dikkat etmek gerekir. Bazen birini sevdiğiniz için sabredersiniz, belki ilerde düzelir diye çablarsınız ama size kötü bir haber. Kimse hiç bir şey düzelmiyor. Siz emek verdiğinizle ve fedakarlıklarınızla elleriniz bom boş kalıyorsunuz an geliyor...
Sevginin önüne geçebilecek iki şey var bana göre. Güven ve uyum. Ama şöyle de bir şey var güven ve uyumun önüne de sevgi geçer. Demem o ki, bir ilişkide bu üç unsur olmazsa olmazdır. Birinden birisi olmazsa o ilişki bitmeye mahkumdur.
Cevap
13Cevap
Eğer sevginin karşılığı yoksa ve sevdiğin kişi sana değer vermiyorsa o sevgi hiç bir işe yaramaz.
Saygısızlık ve ihanet.. gerisini sevgi halleder.
Sevgi bence her şeyi çözebilir
İnsanı olarak en güzel duygu sevmek ve sevilmek. Bana göre herkes mutlaka yaşamalı bu duyguları
Güvensizlik ve profildeki gibi aldatılmak ah Feride ah neler çekti neler
Cidden çok çekti ya...
Bence sevgi inanç ve güvenden daha küçüktür. Sevdiğin birine güvenmeyebilirsin inanmayabilirsin ama bu onu sevmediğin anlamına gelmez
Saygısızlık ve gurur. Benim gururum her şeyden önemli
Ailevi yapı, kültürel farklar, etnik köken farkı vs va
Güven. Bir kere yıkıldı mı asla eskisi gibi olmaz.
İhanet, saygısızlık, yalan ve küçük düşürülmek sevgi ile bile çözülemez.
karektersizlik ve karşımdakinin yalancılık huyu.
sevgi bunların üstesinden gelemiyor ne yazık ki.
Ne kadar seversen sev karışndaki değmeyecek biri ise sevgi dahi hiçbir şeyi çözemez
Ölüm, güven, ihanet.
Karşılıksız aşk.
Güven ihanet degersizlik
Sırtından vurması
Para kesinlikle para yoksa sevmek yetmez
Güven duygusu..
ihanet.
Cahil kafa yapısı
Saygısızlık.
Ölüm.
Sözünün eri olmamak kadın da erkek de
Kırgınlık, özlem..