Selam KS ahalisi! Aşk, birçok açıdan yaşatması ve yaşanması en güzel duygulardan biri. Fakat öyle şeyler var ki; bu benzersiz duyguyu yaşanmaz kılıyor. Örneğin; kıskançlık, yalan, ihanet, kabalık, iftira ve buna benzer şeyler.. Peki ya sizin için hangisi daha önde?Birden çok şey yazabilirsiniz...
Bir çok açıdan fazka risk barındıyor, özellikle günümüzde insanların aşk ya da sevgi anlayışı ortadayken... Hayat sana birinin karşısında daha savunmasız olabileceğin bir duyguyu daha vermiyor ve bu kişi senin için fazla yanlış biriyse sonrası da bir o kadar sıkıntılı geçiyor ve belki kapanmayacak bir sürü yara sahibi oluyorsun. Güvenin zedeleniyor, ister istemez insanlara yaklaşımın değişiyor ve kolay kolay onarılmıyor bunlar. Aşkı yaşanmaz kılan yine ona layık olmayan insanlar, ne kadar dikkatli olursan ol bir şekilde çekildiğin vakit kaybolma riski çok yüksek...
Bir arkadaşımın ilişkisinde görüyorum bu durumu ve benim de bir ilişkim olsa katiyen yaşamayacak istemeyeceğim bir durum olur kendisi: Özerkliğe müdahale.
İnsanlar, bir ilişkiye girerken "Bu kişinin de kendi özel alanı var, çevresi var, ailesi var, iş hayatı, hobileri var..." diye düşünebilmeli.
Kendine kelepçe mi takıyorsun yoksa yol arkadaşı mı ediniyorsun? En çekilmez şeylerden biri bence, tarafların her şeyi birlikte yapmak istemesi, onun da bir hayatı olduğunu unutması.
Bu fikri ben de savunuyorum. Nasıldı bir şiir dizesi vardı. Ben aşkı sensiz de yaşarım ama seninle bir başka yaşarım mıydı? Ümit Yaşar Oğuzcan'dı sanırım. Bilgin varsa düzeltebilirsin.
Güvensizlik ve sorumsuzluk çünkü bir tartışmada ya da kavgada kişi üstüne düşen hatanın sorumluluğunu almayıp sadece karşı tarafı suçlu bulur ve özür dilemez ise iki taraf için de çekilmez bir hal almaya başlar ve üstüne üstlük güvensizlik de varsa o temel küçük bir sarsıntıda yıkılır.
Senin de dediğin gibi aşkı yaşamaz kılan birçok etken var. Bunların temelinde ve en önemlisi bana göre kişiler arasında olan güvensizlik. eğer arada bir güvensizlik varsa bu ilişki gerçekten içinden çıkılamaz bir duruma gelebilir.
Çünkü birbirine güvenmeyen insanlar hem kıskanç olurlar hem de kafalarında her zaman bir soru işareti olur. Bu da ileriye dönük sürekli sorun çıkmasına sebep olur.
İnsan, aşık olacağı özellikler barındıran kişiye aşık olurmuş. Aşık olunan kişi, bizim doğrularımıza uygun davranışlar sergilerse yaşanır. Yanlış yolları takip ederse yaşanmaz. Olumsuz olan tüm duygular, yaşamaya engeldir.
Örnek vererek en önemlilerini yazmışsın aslında. Ben nasıl katkı verebilirim belki şunu yazarak genelleyebilirim tüm senin duymak, okumak istediğin şeyleri. Biz doğuştan insanız ama maalesef çoğumuz davranıştan insan olamıyoruz. Yaradılış fıtratımıza, evrensel ahlak, iletişim, görgü ilke ve kurallarına uysak sorun kalmayacak. Adam gibi adam, kadın gibi kadın olsak; Aşkta yaşanır, meşkte.
Kıskançlığın da bir dozu var. Sürekli sık sık olunca içinden çıkılmaz bir hal alıyor. İster istemez uzaklaşıyorsun.. İftira ise kimsenin kabul edemeyeceği bir şey zaten. Ve benim sıkça yaşadığım bişey. Bu ikisi cidden ilişkiyi yoldan çıkarıyor.
Güvensizlik yaşanmaz kılıyor. Bir de ben çok kıskancım ve sağlıklı ilişki yürüyetemem. Elin kızına da hayatı zehir etmeye hakkım yok. No manita no dırdır. Geziyorum fıldır fıldır
Kendini nerde nasil davranılması gerektiğini bilmemesi herkese agirdan birisi gibi duruyor ama maalesef beklemediğim harekette bulundu izin verdi ve benim yanımdayken çok üzüldüm bu bildiklerim bilmediklerim isee...
saygısızlık ve güvensizlik insanın hayatinda bircok seyi bitirdiği gibi askıda bitiriyor. aa ask denilen birsey var mi onu bilemem varsada insanlara duyulan guvensizlik bitirdi
Aşkı yaşanmaz kılan bence yine bizleriz. tavirlar cumleler... bir gunde seni seviyorum diyip bir saatte fatihasini okuyoruz. Sevgi sahiden bu kadar kolay bulunuyor mu? aşk illede onunla olmak demek mi? güven sahi guven denen kavram vardı o nerelere gitti? telefonuna takip programi kurulan çarpık iliskiler yasaniyor farkinda miyiz? aşk sevda yaşanmaz kılan yine biz yine biz...
Saygısızlıkk. Abi sevgililiğinde arkadaşlığında en temeli saygıdır ya düşmanına bile saygın olacak. İstediğin istemediğin şeyleri anlayışla karşılar ve her sorunu saygı çerçevesinde çözebilirsen gerisi biraz teferruattır.
Karşılıklı sevgi varsa saygı duyuyorsan ve anlayisliysan karsindakine kaba saba öküz gibi davranmasınız buda aşkın körüklenmesine neden olur dolayısıyla.