Yaptığımız seçimlere aldığımız Kötü karalara kader diyip geçmek sorumluluktan kaçmak için vicdan rahatlatmak için mi?
Bence her şey olması gerektiği gibi yaşanması gerektiği için. Ne geliyorsa başımıza Kaderimizde yazılı olduğu için geliyor.
Yaptığımız seçimlere aldığımız Kötü karalara kader diyip geçmek sorumluluktan kaçmak için vicdan rahatlatmak için mi?
Bence her şey olması gerektiği gibi yaşanması gerektiği için. Ne geliyorsa başımıza Kaderimizde yazılı olduğu için geliyor.
Bence evet her şey kader değildir bazıları kendi elinde. Kendisi öyle istediği için oluyordur. Mücadele verirse kader demezdi ben mücadele ettim derdi. Ama ne mücadele var ne bir şey emek bile yok birde kalkıp kader derse buna hadi oradan derim ona. "Bazıları senin bk yemen" derim ona. Ve bu şekilde vicdanını rahatlatmak istiyorsa etsin. Ben her sabah yatar kalkar ederim bedduamı istediği kadar vicdanım rahat desin. Onu ancak Allah bilir o sadece kendini kandırır. Ne beni ne de Allah'ı kandıramaz. Tabiki inancı varsa...
Vicdan rahatlamak için yapan varsa ağır sorumluluktan kaçıyor demektir. Ve evet her şey kaderdir. Kaderi Allah yazae ama çoğu şeyi bizim seçtiğimiz için yazar. Yanı işin sonu yine bize çıkıyor
Vicdan rahatlatmak değil efendim.. ALLAH C. C dan geldiğine inanmak ve bilmektir.. İmanın 6 şartından biriside kaza ve kadere imandır.. Eğer kadere inanmazsak imanımız olmaz eksik olur..
Şöyle düşünün kader senin önüne iki yol çıkarır ama yolu sen kendin seçer ve yürürsun !!! yani Kader önüne seçimler koyar sen seçersin doğru ya da yanlış 💥💥
Kaderin ne olduğunu bilmiyorum 😄
Adı kader işte çok önemli değil 😎
Cevap
11Cevap
Ben kadere inanmıyorum. bunlar teselli sadece
Sorumluluk kabul etmemek için bence. İç rahatlatma diyebiliriz.
Biç kader , kısmet demıyorum kı flora.
Yalnız güzel avuntu bak bu 😂
Öyle söyleme günaha girersin fjfjf
Yaşanması gerekiyordu yaşandı kader.
Yaşanması gerekıyormus derim de kader ya demem.
Benım mallıgımdan falan derim 😂😂 hayvan gibişiiii yaptım falan derim 😂
Pööfff uzun uzun anlatasım varda üşeniyorum fjfjf
Üşen üşen valla okumam 😂
Pislik 😄Ben yazcam sen okumuycan heee 😄
Uber arkadaşlarık var hesabını sildirtirim fjfjkg
Süveyda benden olsun kimi alırsan al. Döner pıçaklı kavga etmece 😂😂
Ayy yok ben kavga edemem, laf sokarım en güzelinden ama fkfkg.
Hem süveyda benim kankom 😝😝😝
Yine senin kankan olsun. Süveyda’ya eğitim verip dızcılıga çıkacaz , sinyalcılık yapacaz biz 😂
😄Cidden ben iyi bir ailede yetişmişim bunlar je bilmiyorum uzak dur benden djfkgkg
https://ibb.co/vjVDqwR
Reklam broşürü bile bastırdık 😂😂
7 kuşak dızcıyız biz 😂
Dayıya sor mu bu 😄
Evet o dızcı. Süphaneke okum miii dıyen 😂
Hastayım ben ona djdjd hayranıyım 😄
Asırı kafa cocuk bak 😂😂 Allah’ın torbacısı ama olsun 😂😂
Öyle deme 4 kere hacca gitmiş mübarek fjfjf
Kuran arasında hap satması dışında sorun yok 😂😂
Tövbee hap deeel dayı oo rocco rocco djfkf
https://youtu.be/W1a8v_RCIx4
Bak bu da güzel çocuk 😂😂😂
Ekmeğinin peşinde dkfkg
Kader insanların seçimşerinden oluşur. Önceden belli değildir. Kaza insan dışı oluşur.
başına gelen her şeyin nedenini düşünürüm ve o hataları yapmam
Kader elimizde olmayan şeyler için mesela ölüm ve hastalık gibi şeyler.
Kaderini kendin de belirliyebilirsin. Allah sana bir yol gösteriyor bu yolu iyiyede kullanabilirsin kötüye de ama her başınıza kötü olay geldiğin de kaderim de bu varmış demek olmaz. Çünkü insanlar kendi kaderlerini yaptıkları ile belirliyor.
yok ablacım inanmıyorum öyle boş muhabbetlere, masallara inanacak yaşı çoktan devirdik 😁
Olaydan olaya değişir bence bazı olaylar cidden kadere bagli bazıları geçmişteki yasadiklarimizdan yaptiklarimizdan
Ya şöyle ben kader kısmet, olacağı varmış vs muhabbetlerine pek inanmıyorum kaderini sen tercihlerinle belirlersin
Bana iç rahatlatma gibi geliyor bilmiyorum
Çok uç bi konu
Vallahi ben bağlıyorum şahsen
Bence her şeyi kadere başlamamak lazımdır
Dinci olanların kendine sebep sonuç üretmesi tamamen
Herkesin kaderi kendi elinde
Her şeyi ona kitlemek evet. Yanlış
Cahillik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?