Ben sanırım çok kinciyim. Sadece çok sevdiğim insanlara kin güdemiyorum. Peki sen?

Ben sanırım çok kinciyim. Sadece çok sevdiğim insanlara kin güdemiyorum. Peki sen?

Kinciyim, affetmem de unutmam da. Bazen öyle anlar olur ki ben affederim ama gönlüm affetmez tıpkı bu şarkıda da sözü geçtiği gibi..
Kindarlıktan kasıt art niyetli olmak, birinin kötülüğünü istemek değil. Birine kolay kolay da kin duyamam. Hatta tam tersi fazlasıyla güler yüzlü ve bence iyi niyetli bir insanım. Ta aksine uzun bir süre karşımdaki kişinin sürekli hatalarına karşı ''istemeden yapmıştır, farkında değildir, gününde değildir'' gibi düşüncelerle yaklaşırım. Ancak birinin bana karşı alenen art niyetli olduğuna kanaat getirirsem, alenen menfaatçi davrandığını görürsem senelerce bitmeyecek bir kin, yağmurlu havada bir damla su vermeyecek bir öfke oluşmakta. Ha bunları yaşarken o kişinin iyilikleri varsa yine inkâr etmem. Nankörlüktür bu.
Kin tutmam affetmem uzun zaman da alabilir ama en çok da kendim için kimseye kötülük yapmak veya karşılık vermek için uğraşmam kin tutamayacak kadar üşengecim
Yok ya saman alevi gibi sinirim olur
En iyi görüş için teşekkürler
Cevap
3Cevap
Kinciyim
Kinci biri olmadım hiçbir zaman. Affeder, yoluma devam ederim.
Bende sevmediklerimi umursamam sevdiklerime kin güderim uzulurum ozlerim ama bir kerr burukluk olunca affedemem ya gerçekten sildiysem geri dönüsu olmaz
aptal gibi affederim genelde
Umurumda bile olmaz siler geçerim
Affederim belki ama unutmam böyle saçma bir şey
Affedemiyorum kin tutarım yapılanı asla unutmam.
Affedilmeyecek bir şeyse kinciyim evet :D
Kesinlikle kin tutarim
Affedip unutamayanlardanım
Kinciyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?