2 ay
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 2 ay
Bu soruya kişisel bir yanıt verecek olursam, daha çok affedici bir insanım. Kin tutmak, bana göre hem zihinsel hem de duygusal olarak fazla yük oluşturuyor. Zamanla, insanların hata yapabileceğini ve kimsenin mükemmel olmadığını kabul ettim. Bunu bilmek, bana daha fazla hoşgörü kazandırdı. Affetmek, kendi huzurum için de önemli bir adım.
Ama tabii ki, affetmek de bir sınır gerektirir. Bazı durumlarda, kırgınlıkları geride bırakmak zor olabilir. Yine de, affedici olmak, kin gütmekten çok daha huzurlu bir yol.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı. Affetmeyi seçmek bana her zaman daha huzurlu ve sağlıklı geliyor. Kin tutmak, birini sürekli kafanda taşımak gibi; hem zihinsel hem de duygusal olarak insanı yorar. Evet, insanlar bazen öyle şeyler yapar ki affetmek çok zor olabilir, ama şunu fark ettim ki o olayı veya kişiyi sürekli düşünmek, onu hayatımda tutmak gibi oluyor. Affetmek ise bir nevi serbest bırakmak, içini hafifletmek demek. Bu, karşı tarafın yaptığı şeyin doğru olduğunu kabul etmek anlamına gelmiyor. Sadece bu yükü taşımamaya karar vermek oluyor.
20 Yorumla
- Gizli Üye(36-45)2 ay
Aldatilinca 3 yıl süren bir kin duygusu yaşadım ama sonra başka birisinin beni iyilestirmesiyke düzeldim. Eğer o olamsaydi bu hırs bu kin devam ederdi. Neyseki o acınin zerresi kalmadi. Ama kin duygusu hırs öfke ve intikamında içinde olduğu ağır bir duygu yüklemesi olduğunu hissettim. Eşim dediğiniz insablara dikkat edin en zararı yakınlarınız veriyir. Baskarlari ise iyi geliyor böyle durumlarda iyi insanlarla tanışın ve kurtulun bu duygudan.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
35
Cevap
34Cevap
- 2 ay
Belli konularda kinciyim evet. Fakat bu görseldeki kin tutmamış bence ağır hasta. Her şeyin bir adabı olur yani.
13 Yorumla- 2 ay
Görseldekine güldüm 😀
- 2 ay
😂😂 manyak ya bu millet ahsh
- 2 ay
Ben de ikinci bakışta anladım oradaki mesajı :D
Birilerine kin tutmak onunla ilgili şeyleri kapat da büyütmek durduk yere kendimi yük etmek demektir
10 Yorumla- 2 ay
Kinci değilimde affetsem bile eskisi gibi olamam, sevemem nötr olurum ve mesafeli olurum
00 Yorumla Ben karakter olarak affedici, anlayışlı biriydim. Dikkat ediniz geçmiş zaman kullandım. Çünkü şu an umursamaz durumdayım. Kin tutmam, affedici hiç değilim arada bir yerde olmayı tercih ediyorum. Artık hayat felsefem bu😅
20 Yorumla- m2 ay
Ben asla kinci bir insan değilim, kin tutmayı sevmem. İnsanları genelde affederim ama bu yaptıkları şeye göre değişir. Eğer ki aldatma, ihanet gibi şeyler ortada varsa o kişiyi direkt hayatından çıkarım kin beslemekle falan uğraşamam. Çünkü nefretimi bile hak etmiyorlardır.
10 Yorumla - m2 ay
Affedici bir insanım. Hayatımda kin ve nefret gibi duygulara yer yok. İçimi güzel şeylerle süslerim. Tanrının esirgemediği merhameti "ben neden göstermeyeyim "diye düşünürüm. Tanrı benden büyükken bu kadar kibre gerek yok.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 598 cevap paylaştı. Çok sevdiğim insanlardan darbe alırsam, kalbim öfke dolu oluyor. Hiç bitmeyen bir kin ve dualarım yer alıyor. Çok şükür canımızı yakanın canını yakan Allah var 🤞🏼🤭
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı. Affederim ama yapılanları da unutmam, yapılan hataların tekrarlanmaması için alınan bir önlem gibi düşünelim
21 Yorumla- 2 ay
Kafan stratejik çalışıyor 👌
- 2 ay
Affetmek rahatlatıcı bir etkiye sahip düşüncesi deyim. O kim ki kin yapacak kadar önemseyim onu? Sende bu kafadasin sanırım.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Değişiyor. Bazı olaylar ailemi ilgilendiriyorsa öfkem sönmez kin güderim. Ailem dışında bir olay olduysa çok üzerine gitmem
10 Yorumla- 2 ay
Daha çok affediciyim ama hiç bişey yapmayıp tamamen hayattan çıkarmak daha kolay oluyor. Kin ile uğraşamam hiç çok yorucu 🥱
10 Yorumla - s2 ay
Hem çok kinciyim, kimseye ikinci şansı vermem ben. Hem de kendini affettirmek için çırpınana dayanamam.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 537 cevap paylaştı. Kinci değilim hemen affederim. Sadece hayatımda cok etkisi olmus bir kac insan var onlari affedemiyorum.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,3b cevap paylaştı. Valla ikisi de bana göre değil ben unutmasam da fazla düşünmeden konuyu kapatma tarafındayım
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 8,3b cevap paylaştı. Asla kinci birisi değilim ama affedici bir yapımda yok
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı. kinciyim ben bazen durduk yere sevmediğim kişilere kafamda planlar kuruyorm
10 Yorumla- 2 ay
Fazlasıyla kinciyim çok iyi affetmiş numarası yaparım ama asla affetmem
10 Yorumla Aileme yapılan yanlışlara kinciyimdir sadece.. Normalde merhametim çok fazladır..
10 Yorumla- 2 ay
Affedici bir yapım var, kinci olmak insanı mahveder.
10 Yorumla - m2 ay
Affediciyim. Kim bana çok uzak. Ama şansını zorlayan insan kinimin tadına bakar.
10 Yorumla - 2 ay
bazı şeyler dışında umursamıyorum ama bazı noktalar var ki onlarda çok fena kin tutarım
10 Yorumla - 2 ay
Kinci değilimdir pek ama bazı istisna kişiler var ki benden kincisi bulunmaz
10 Yorumla unuttum gitti. adını, gözlerinin rengini, 80 B mi 85 C mi 😏
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 388 cevap paylaştı. Kin tutmak bana göre değil.. affediciyim ben
10 Yorumla- 2 ay
Affetmek de iyi ama ben öyle değilim tam tersiyim ve bu bana yanlış gelmiyor nedense ve gerekli bir sebep olduğundan dolayı tabikide yoksa durduk yere neden kinci olsun insan ama ben biraz fazla kinciyim ve kolay kolay kimseyi affetmem
10 Yorumla - 2 ay
maalesef kinci değilim ama artık çözüm buldum kinim geçerse bana kötülüklerini hatırlıyorum kinim geri geliyor. Miss✌️😄
00 Yorumla - 2 ay
Aynen.. Ne uğraşıcam? Güzel Allah'ıma havale ediyorum o bilir işini
10 Yorumla - 2 ay
Kinci olmak kime ne kazandırır bunu düşünüyorum
10 Yorumla - 2 ay
Kin tutmam daha çok kazanmaya çalışırım hayatımda olmasını istediğim kişiye çaba gösteririm
10 Yorumla Cidden böyle bis gereksiz birisi insanın hayatini çürütür
00 Yorumla- 2 ay
Asla kin tutmam ama affetmemde. Yeri değeri o gün biter hiçkimse olur, herkes olur.
00 Yorumla - 2 ay
Affedici sebep kin tutmak çok tuhaf 3 günlük dünya fani hesap günü var Allaha havale etmek en güzeli
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)2 ay
Ne güzel. Ben açıkçası kolay kolay hiçbirşeyi unutmam. Kin tutarım ama intikam da almam. Nefret beslediğim olur. Ne yapalım bizim karakterde böyle
00 Yorumla - 2 ay
kinci biriyim maalesef
20 Yorumla - 2 ay
Kinci değilim ama siler geçerim :d
10 Yorumla Değilim haksızlığı sevmem
10 Yorumla- 2 ay
Kinci bir kere kenelenmeyim. sonrasi sıkıntı
10 Yorumla - 2 ay
Kinci değilim ama değişkenlik gösterir
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 665 cevap paylaştı. Özellikle kin tutmuyorum ama affetmem pek de
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı. Affedici biriyimdir ama hak edene de kinci biriyim
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Affediciyim ancak bir yere kadar.
10 Yorumla- 2 ay
Kinci biriyim ama intikam almam
10 Yorumla - 2 ay
Affederim ama unutmam ya
10 Yorumla - u2 ay
İdare etmem, kim ne yaptıysa iade var.
10 Yorumla - 2 ay
Kesinlikle affedeciyim
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)2 ay
Anlatılmayacak kadar kotu seyler yaşattı hayatımı mahvetti yazsa affederim canım galiba
10 Yorumla - 2 ay
Değişiyor bazen kinci bazen aşırı affedici
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı. kin şeyinden yok bende max 1 hafta
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 8,4b cevap paylaştı. Kinci değilim pozitif biriyim
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 36b cevap paylaştı. Kinci değilim affederim gerisini Allaha havale ederim
00 Yorumla- 2 ay
biri bana yanlış yapmamalı :)
10 Yorumla - 2 ay
Affedici kin tutamıyorum : )
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kinci
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 701 cevap paylaştı. Kinci..
10 YorumlaSevdiğime affediciyim ben bir tek arkadaş!
10 Yorumla- 2 ay
Uğraşamam diyenlerdenim
10 Yorumla Ben kin tutmam
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Kinci değilim
10 Yorumla- 2 ay
Yerine göre.
10 Yorumla Ben kinli biriyim asla unutmam.
10 Yorumla- Devamını Gör (9)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi