Sessiz insanlara nasıl bakıyorsunuz?

Sessiz insanlara nasıl bakıyorsunuz?
Sessiz bir insanım ama sinsi değilim. Sinsilik için kafa yormak, kötü düşünmek gerekiyor. Benim böyle bir şeye ihtiyacım yok. Bu tamamen karakterli ile alakalı.
Tam da dün kardeşimle bu konu hakkında konuştuk. Ekşi Sözlük'den bir yazı okudum ve çok hoşuma gitti:

Gerçekten de bir insanın sessizliği nasıl yorumladığı çok önemli. Yazıya birebir katılıyor muyum bilmiyorum ama harika bir noktaya değinmiş.
Evet yazı güzel değinilmiş. Bize şu sözü hatırlatıyor: Kişi kendinden bilir işi. Yinede yüzdeyüz diyemeyiz
Alakası yok, sinsi insan sessiz olsa da tavırlarından anlaşılır. Bazen sessizlik güzel geliyor, konuşarak olmayınca susmayı tercih ediyorum.
Sessiz insan; anlatacak çok şeyi olan ama anlayacak kimsenin olmadığını düşünen insandır. Sinsilik az konuşan da değil, gözleri fıldır fıldır olanlardadır.
Cevap
16Cevap
"Aaa ne kadar sessiz" diye içimden geçirerek öyle bakarım 😬😬
Mesala bende çok sessizimdir ama sinsi değilimdir 😎
Hayır ilgisi yok. Her sessiz insan sinsi olmaz. Çok konuşup sinsilik yapanlarda var.
Değildir. sessiz insan bazen sadece sessiz insandır
Evet öyle ama her şeyi kendi içlerinde
yaşarlar ve planlarlar
Planlarında ortaklık yoktur
Ve bu daha tehlikeli
Sen sinsi 😬 nerden biliyorsun 😃
Çünkü gördüğümü söylüyorum 😅
Ben içimde yaşamam gayet açık söylerim ve yaparım😅
Biliyooom
Hshsh
Kendi halinde, sessiz sakin biriyimdir fakat sinsi biri olduğumu asla düşünmüyorum. Sessizlik her zaman için büyük felaketleri işaret etmez. Bazen sessizlik sadece sessizliktir. Daha fazlası değil.
Kişisine göre değişir ben de bazı ortamlarda sinsiyim, sessiz dururum ama dinlerim ne söylenmişse ve unutmamama gibi bir yeteneğim de var. Yanında sessiz durduğum birinin arkasından sallayabilirim de tamam sinsiymişim :D Yaşasın sinsi olmak 😈😈😈
kendimden bilerekten konuşmak istiyorum, okulda çok sessizimdir ama herşeyi gözlemlerim kimin aptal kimin zeki olduğunu anlarım. günlük hayatta ise gerektiği yerde sessizimdir, genelde kalbim kırıldığı zaman hiç konuşmam o koca 24 saat hiç konuşmam. ama bazıları gerçekten sessizdir yapısın da vardır. bazıları ise sessizi oynar ve kazanır:-)
Sessiz de olabilir ama bütün sessizler sinsidir önermesi yanlış bence. Bunlar fazla konuşmayınca kafasında mı kuruyor falan diye düşünüp öyle diyorlardır.
Gerçek sinsiler bence çok konuşup konuşmamaya bağlı olmadan samimi davranıp alttan alta eleştiren, hevesini kıran, kuyunu kazan, dedikodunu yapan ya da dedikodu yapılan ortamda yakın arkadaşını savunmayan öylece dinleyenlerdir. Ama yüzüne yansıtmaz, anlaşılmaya başlayınca iyice samimileşir.
Ben ne çok konuşup ne sinsi yılanlar gordüm😀 Bazen sessizlik asalettir, ama insanlar kendine göre yorumlar iştee
Sessiz insan karışılmaması gereken kendi halinde yaşayan insandır. Öyle insanların gidpte salça olupta sonra yarı yolda bırakıpta Huzurunu kaçırmamak gerekir. Karışmayın öyle insanlara yoksa içlerindeki barajlarda birikmiş suların akmasıyla acı çeke çeke canınızdan bile olabilirsiniz.
Bir söz vardır. Sessiz insanlar doğru insanların yanında konuşur diye. Sessiz insanlar sinsi değildir, kimisi çekingen olabiliyor.
Katılıyorum
Teşekkür ederim. Umarım sessiz insanlara karşı ön yargılar yıkılır.
Yıkmayanlar kendi kaybeder. ✨
Her zaman 😇
Yok ya hepsi sinsi degil. Kimisinin yarasi cok derin o yuzden sessiz
Sen nasıl oldun bakalım?
Iyiyim sukur. Annemin yanina geldim super bakiyor bana 🥰
Sen nasilsin?
Anneler her zaman bakar. Allah sağlıklı ömür versin.
İyi insanların karşısında kötü olmak mümkün değil. ✨
Amiin 🙏🏼
“ İyi insanların karşısında kötü olmak mümkün değil. “ bayildim buna 🥰
Yoo alakası yok ne sesli insanlar gördüm en acayip sinsi çıktılar
Mevlana'ya bağlayacaksın sandım bir an.
Yoo öyle dümdüz
Tamam 🧐
Evet.
Sessiz insanlarin canını çok yaktılar çünkü ondan sinsidir.
Sence?
Bence sinsi değildir hepsi. Çoğunluk öyle olabilir mi? Olabilir. Yinede kendi halinde takılmayı seven insanlar vardır. "Ne ben onlara dokunayım, ne de onlar bana" derler...
Aynen hepsi sinsi değildir.
Güzel düşünceler ellerine sağlık.
Lâkin hangi insanın sinsi olduğunu anlamak baya zor gibi hiç belli etmeyen birinden nasıl anlaşılabilir ki?😊
"Gözler kalbin aynasıdır" gözler belli eder 👀
Nasıl bakıyorsa anlicaz ki sinsilik neye göre anlaşılır ne arıcaz gözlerinde sinsilik işareti olarak?
Bunu tarif edemem. Ama nasıl ki gözler sinirli olduğunda kendini belli ediyor ise her duygu, histe de belli eder.
Hm teşekkür ederim
Sesiz insanlar kendi hallerinde gibi görünürler ama öyle değildirler genel olarak çoğunlukla sinsi olurlar saman Altan su yürütürler tüm kötüler onlardan çıkar kafaları kötülük konusunda gerçekten çok iyi çalışıyor onların
Her sessiz olana aynı muamele edilmez ama şu da bir gerçek ki sessiz insanların çoğu sinsi çıkıyor türlü dolaplar çeviriyorlar o sebeple delisi dışına olmak iyidir.
Sinsilik sessizlik değildir. Yapısı sessiz sakin bir çok insan var, hiçbir zararlarını görmedim kendi dünyalarında hesapsız yaşıyorlar. Dışa dönük çok sesli insanlardan daha çekinirim
Evet, sinsi oluyorlar genelde bizim mahallede bir çocuk vardı herkes ay ne kadar sessiz efendi falan derdi 2 ay önce cinsiyet değiştirdi fjfhfhhf
Demek değildir. Az ve öz konuşuyordur.
Ya vaktinde çok konuşmuştur faydasını göremeyince susmustur
tam tersi çok aktif çok sevecen gibi duran insanlar hep sinsi herkesin arkasından konuşan tipler oluyo, istisnasız
Hayır, sadece sessiz diye böyle bir yargıya varamayız ama sessiz olup sinsi olmak daha tehlikelidir
Hayır yıkılmış artık pes etme noktasına gelmiş insanlar ya da akıllı olgun insanlar sessiz olabilirler
bir insanın sessiz olmasının bir çok nedeni olabilir aslında, içe dönüktür, utangaçtır, konuşmayla arası iyi değildir, kolay konuşacak konu bulamıyordur, soğuk bir insandır... vs yani illa sinsidir diyemeyiz
Düşünceni dile getirmemek sinsilik olamaz. Ama içinde fesat düşünceler besliyorsa içi dışı bir değil bu insanın. Sinsilikten söz edebilirim.
Konuşmanın bir faydası olmadığını anlamış insan da olabilir.
Bi insanı kimse anlamamışsa o insan anlatmaz sessizleşir. Sinsilikle Bi alakası yok bence
İnsanların ne kadar çirkin ne kadar kalpsiz olduğunu bilen kimseye güvenmeyen akıllı insandır.
Alakasız, boş konuşmaktan ziyade yerine göre konuşmayı tercih eden kişi sessiz kalır.
Sinsilik, fesatlık hepsi mevcut.. Masum gibi görünüp oy topluyorlar..
Genelde sessizlerden korkacan diye bi laf var katılıyorum bu lafa
Hayır kesin yargı vermek doğru değildir. O insan neden sessiz, ilk o cevabı öğrenmek en doğrusu.
İnsanı ikiye yarıp içine bakamadığımız için konuşanda sinsi olabilir yani, ucu açık bence.
Belki de canım insanlarla muhatap olmaktan sıkılmıştır yani hepsi bir ihtimal
Yo aksine dinlemeyi seviyordur. Konusmak yoruyordur artik.
Hayır ben aslında çok konuşan bir insanım ama öyle şeyler yaşadım ki kendi içimde şimdi içimden konuşmak gelmiyor ve sinsi düşünen bir insan değilim canım gibi herkesi düşünen bir insandım şimdi kendimi bile düşünemez haldeyim
Bence sessiz insan insanlara artık güvenmediği den ya da sadece bir derdi olduğundan susuyordur çok nedeni olabilir ama çok konuşan insandan asıl korkulur düşünsenize ağzına geleni söylüyor hemde hiç düşünmeden
İlk defa girdiğim ortamlarda sessiz bir insanım, öyleyse ben sinsi miyim? Sinsi olduğumu düşünmüyorum. Sessizlik sinsilik değildir.
Değildir. Konuşmayı sevmem ama sinsiliğim yoktur.
Yok yaa her sessiz sinsi olmuyor. Sinsi insanlar kendilerini belli ederler.
Hayir değil sakın sessizlik ayrı bisey
Ben sessiz ama sinsi değilim.
İlgisi yok sessiz insan sessiz demektir.
Ben sessizim sinsi miyim asla
evet sinsiyim :D
Sayilmaz akilli olanlarda sessizdir
Evet hep öyle oluyolar
Asla değil bunu ayırt etmeli
Hepsi değil
Evet
her zaman öyle olmuyor ama çoğunlukla evet
Hayır
Degıldır herhalde.
Genelde öyle
Hayır çok konuşan sinsi ama genelleme değil