Hiç evlenmedım bana evlen diye baskı yapan aılemden bile uzaklaştım hayatımı yaşıyorum dıye arkadaş cevremde bile neden hor görülüp dışlanıyorum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, hayatınızı insanlara göre yaşarsanız hiçbir zaman kendiniz olamazsınız. Kimseye veya kendniize bir zararınız olmadığı sürece dilediğinizi yapmakta özgürsünüz. Evlenmemek kötü bir şey değil ama biriyle hayatı paylaşmak adına aslında bir zaman sonra gerekli bir şey ama hiç evlenmemek de tabii ki sizin kendi özgür iradenize kalmış bir şey. İnsanlarda da hep belli bir sınıflama var yani basmakalıp düşünceler sırasıyla hayata geçsin istiyorlar. O yüzden sizi hor görenlerle yalnız kalma pahasına da olsa irtibatınızı kesmenizi öneririm.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yaş biraz ilerleyince aileler telaşlaniyor, normal silen bir gün götürünce çocuklarının mutlu bir yaşam surdugunden emin olmak ister onlarada hak vermek gerek, sahada hak veriyorum elektrik almadığın biriylede sırf evlenmek için evlenilmez, sunuda söyleyeyim benim calistigimizfairede kadın emekli olduktan sonra evlendi kestirip atmamak gerekiyor hep açık kapı bırakıp taleplerle görüşüp uygun birini bulursanız evlenirsiniz. Ümit kesmemek gerekir
00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılSorun sende değil çevrende. Bekar diye bir insanı dışlamak nedir ya? Tamam kimi insanlar bilerek veya bilmeyerek evli ve bekar insan ayırıp evlileri daha ciddiye alabiliyor. Ben kendim de evlenmeyi düşünmediğim için bu duruma sinir oluyor ve "hep bunu mu yaşayacağım" diyorum bazen.
Açık açık dışlamak ise apayrı bir kafa. Daha farklı düşünen insanlarla çevre kurmalısın.
00 Yorumla
+1 yıl35 yaşında bekâr olmanız ve sırf bu nedenden dolayı dışlamanız gerçekten hem garip hem de absürt. Günümüz insanı 40'ında bile evlenmiyor artık. Bu yüzden sizi dışlayan insanlar dışında da farklı bir çevre edinebileceğinizi düşünüyorum. Aynı insanlara takılı kalmayın.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
75Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılKlasik toplum işte her zamanki gibi yaş 30'a varmaya durduğunda evde kalmış muamelesi yaparlar, 30 yaşından sonra hala bekar olursan kesin bir kusuru var derler, insanlar aslında sadece evlilik konusunda değil her konuda bana göre diğer insanlara damga yapıştırmayı çok fazla seviyor kusur aramayı çok fazla seviyor ama ben buna çok da olumsuz yönden bakmıyorum, yani başına böyle bir şey gelmese belki ailenin arkadaşlarının gerçek yüzünü düşüncelerini bilmiyor olacaktın. böyle insanlarla samimi olup görüşüp canını sıkmaktansa tek başına ol hatta hiç arkadaşın olmasın kendine vakit ayır çünkü bu hayata birileriyle arkadaşlık etmek samimi olmak ya da evlenmek için gelmiyoruz mutlu olmak için geliyoruz bana göre nasıl mutlu hissediyorsan kendini öyle yaşa
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBir insan bir yerden dışlanıyorsa ya o kişilerin yapamadıklarına cesaret ediyordur ya da istemedikleri bir şeyi yapıyorlardır. Aile genelde istemediğin bir şey yaptığında dışlar, arkadaşlar ise onların yapamadığını başardığında kıskançlıklarından dışlarlar. Sen kendi yolunu belirlemişsin, kimsenin bir şey demesinin sana koyacağını da düşünmüyorum. Herkes evlenecek diye bir kaide yok, kafası gidik insanların her insan evlenecek algılarını yıkmana çok sevindim. Hor görülüp dışlanma sebebi onlar gibi sığ düşünmemen tebrikler.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 32,4b cevap paylaştı.
+1 yılDışlayanlar dinazor çağında kalma
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılKimsenin laf demeye hakkı yok ki gadası
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKesinlikle kıskanıyorlar. Rahatlığını, istediğin zaman gezebilecek oluşunu, derdin tasan olmamasını, huzurunu kıskanıyorlar. Içten içe eminim onlarda bekar kalmak istiyorlar ama iş işten geçmiş artık. Evli bir kadın bana keşke evlenmeseydim, senin gibi olsam dedi. Bende 32 yaşındayım hiç evlenmeyi de düşünmüyorum.
Önceden evliliği başarı olarak gorenler banada laf sokmaya çalışıyordu. Hepsinin ağzının payını verdim. Şimdi 1 kişi bile çıkıp bana neden evlenmiyorsun diyemiyor. Ailem bile demiyor artik. Sanki etrafta bir tane bile mutlu evlilik var da , benim evlenmem eksik. Zaten evli olup olmamana bakıp seni arkadaş grubuna alan insanlarla sen görüşme. Tavrını koy.
Huzurunu kıskanıyorlar. Ve onlara inat mutlu yaşamaya devam et.😇😇😇
11 Yorumla
Soran+1 yılEig senin
Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Söylemek istediğim çok şey var bu konuyla ilgili ama yıldım. 30 yaşındayım bende hiç evlenmedim insanların tohuma kaçacaksın, turşunu mu kuracaklar gibi hadsiz kendini bilmez laflarına ben susmuyorum açıkçası umrumda değil ki ne düşündükleri çünkü ya hu annem babam kardeşlerim bana bunu sormazken sen kimsinki bana bunu diyebilirsin? Annem ve babam sadece üzülüyor istemiyorum diye evlendiğimi görmek istiyorlar. Kardeşlerim sadece geleceğini kurtar abla naparsan yap der mesela.. Ama dış kapının dış mandallarına noluyor anlamıyorum. Sırf evlenmek için evlenme fikrine sürerler insanların hayatlarını zehir ederler ben bunlarda inanki bir çeşit çekememezlik de hissediyorum. Kendi evlenmiş de nolmuş? Dört dörtlük hayatları varmış gibi her dk şikayet ediyorlar birde yancı arıyorlar. Hayat benim kimsenin lafıyla yön vermem. Ya birde Yaradan'dan daha mı iyi bileceksin vaktini saatini..
10 YorumlaÖnemli olan senin nasıl mutlu olduğun, başkalarının ne istediği değil.
Senin için en doğrusunu yine sen bilirsin o yüzden kulağını diğer seslere kapat ve sadece kendi sesini dinle.10 YorumlaKimse seni dışlamıyor. Sadece evli çiftler, çiftler ile arkadaşlık etmeyi tercih ediyorlar. Bu durumda da senin ve benim gibi insanları oyunun dışına itiyor. Aslında özellikle dışlanma diye bir durum yok.
Onlara ayak uydurup, evlenmek ve sevgili edinmek gibi niyetin olursa onlarda bizi aralarına alacaklardır.00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılyani ben de senin gibiyim.
ailemden uzaklaşmadım sadece.
ama bu çevresel baskı ve bakış açısı çok tuhaf sanki herkes illa ki birile evlenmek zorundaymış gibi...115 Yorumla
Soran+1 yılBen kimseyle konuşmuyorum cünkü onlar beni mirasla bile tehdit ettiler
- +1 yıl
yani evlenmezsen mirastan mahrum olursun falan mı? :)
Soran+1 yılAynen 😂
- +1 yıl
gitti yatlar katlar villalar kilo kilo altınlar desene :D :D
Soran+1 yıl😂😂 evet evet çok üzgünüm
- +1 yıl
yani bak yat ve villa için ben de üzüldüm şimdi :)
ama sen pek bi üzgün gibi gelmedin bana :D :D
Soran+1 yılSen hep böyle neşelı kal bellıkı çok enerji dolusun
- +1 yıl
yo tam tersiyim şuanda öyl görünmeye çalışıyorum sadece.
- +1 yıl
sen değilsin sanırım.
Soran+1 yılAy canını sıkan bıseyler mı var
- +1 yıl
kimin yok ki?
- +1 yıl
bak senin bile varmış işte :)
Soran+1 yılAnlatmak istermısın
- +1 yıl
buradan olmaz ama
- +1 yıl
yani özl konuşabiliriz demek istemiştim.
Kişilik & Karakter konusunda 12,3b cevap paylaştı. milleti kafası kendi gibi olmayanı dışlamak üzerine kurulu çünkü
15 Yorumla
Soran+1 yılSize cok hayranim sorumda görmek beni mest etti 🥰🤭
Soran+1 yılBen sizi takip ediyorum Ama hic yazmadım
Gizlice profilinizdeyim 😇
Gizli Üye(25-29)+1 yılKoca parası yemiyorsun nafaka tazminat almıyorsun diye
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ülkede erkek kadın fark etmez. Bana da bu konuda baskı yapıyorlar. Kaç kez bu yüzden yurt dışındaki şantiyelerde iş buldum ülkemde çalışmak yerine.
Bekarlık bence güzel. Daha rahat. Tek sorun bazı zamanlar bastıran yalnızlık hissi
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMaalesef. Ayrıca özel bir durumum var annem vefat etmeden önce akrabalara vasiyet etmiş kendisine birini bulun diye sürekli görücü usulü biri var diyorlar. Saçma işler
kendini nasıl hissediyosan öyle ol ama yaşın gelmiş bence geçiyo hatta ama zorunda değilsin tabi ki, kriterlerin uyuşmaz isteğin yoktur normal karşılanabilir. ama yapılan baskı elbet biter sen rahat ol ya da umursamamaya çalış
07 Yorumla- +1 yıl
Turkiyede kizlar tipten kaybediyor. Sonunda evde kaliyor
- +1 yıl
Benim bi kaybım yok. Başkasını bilemem
- +1 yıl
İstemediğini hiç sanmıyorum. İstemiş ama olmamış
- +1 yıl
İlla bana bi muhalefet edeceksin yani
Horgörmeleri senin rahat serbest yaşam tarzınla, çevrenin daha tutucu bi yaşam tarzı olmasından kaynaklanabilir
Evlilik elbette güzel olurdu tabiki doğru kişiyle. Mutsuz sorunlu bi evlilik yapıp keşkelerle yaşamakdan iyidir belkide 😉00 Yorumla
+1 yılGayet normal aslında evlenme bile daha iyi adamlarla kafa patlatma en iyisini sen yapıyosun İnanki aldatcakti derdi yok devamlı aktif bana yazmıyo derdi yok düğün derdi yok çocuk derdi yok salla takma kafaya 💝
00 Yorumla
+1 yılBende 35 imde evlendim ama çevrem evlenme diyordu. Uzaklaşmak şöyle dursun benim hayatıma imreniyordu. Acaba eşlerini falan mı kıskandılar sizden yoksa niye dışlasınlar ki
00 Yorumla
+1 yılÇevrenizde ki insanlar geri kafalı ondan dıslıyorlar herkesin kendi öz iradesi ve düşünceleri vardır siz en dogru olanı yapyorsunuz kendiniz için yaşayin hayat başkların yönlendirmesiyle yaşanmaz pişman bile olsanız ilerde ben yaptım benim kararımdi ve bedelini ben ödüyorum diyebilirsiniz
00 YorumlaArkadaş çevreni değiştir ne var 35 yaşında bekar olmakta ya ne güzel işte kendi ayaklarının üstünde duruyorsun çevredekilerin saçma yorumlarına fazla takma aşk
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Yanlış çevredesin demek ki kararlarına saygı duymayan kendi düşüncelerini dayatan kişilerle takılmak bu hisleri yaşatır uzak durmak en iyisi bu tipler
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılEmin ol büyük çoğunluğu senin gibi özgür olamadığı için böyle davranıyor. Kimseye göre ve kimsenin ucuz düşüncelerine göre yaşamak zorunda değilsin.
00 Yorumla
+1 yıltakma kafana böyle şeyleri sadece evde kaldın diye dalga konusu olursun ama hiç cidden bunu dert etme kendine
10 Yorumla
+1 yılBekar insanları toplum kabul etmez çünkü kendi düzenini kuramamis bireyler olarak görülür buda hiç hoş Bir şey değildir
00 YorumlaÇok kaale alma onları gerekince lafını sözünü ortaya koy. Bir süre sonra bırakırlar birde üslup ya çok önemli bunu nasıl söyledikleri.
00 YorumlaMadem hayatını yaşamak için aileni bile geride bıraktın, o zaman o arkadaşlarını da geride bırak. Tam yap işini
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCidden anlamıyorum neyin kafası bu. Kim dışlıyor onlar kim ki sizi dışlıyor. Siz onları dışlayın resti çekin. Evlenmek zorunda değilsiniz. Fanusta mı yaşıyorum ben çevremde böyle burada sorunlar şeyler hiç olmuyor.
00 YorumlaÇekemiyorlar seni :D Aynı durumdayız takılma boş ver, bak keyfine. Hayat bunları takmayacak kadar kısa çünkü...
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 548 cevap paylaştı. Bende 36 yaşındayım ve bekarım. Ailem ne kadar söylesede evliliği düşünen biri değilim. Bu yüzden hayatını yaşa. Kafana takma
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılHor gorülmek degil o kıskanılmak 😀😀tek basina özgur bir kadın olmanı kıskandıklari icin zırvalıyorlar işte
00 Yorumla
+1 yılÇünkü bu tür önyargıların hala kabul gördüğü, geri, bağnaz ve boktan bir toplumda yaşıyoruz, takmamayı öğrenmek tek çaren…
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılEtrafında ki kişiler senin yaşadığın hayatı yaşamak isteyip yaşayamadikları için böyleler..
Kimse kimsenin mutlu ve huzurlu olmasını istemiyor.00 Yorumla
+1 yılSeni horlayani sende horla cikart hayatindan fazlada uzulme bende sen gibiydim bi aralar 3_5 tanesini cikarttim hayatimdan kafam rahat miss
00 Yorumla
+1 yılSıktır et onlar yasayamiyir diye sana camur atıyorlar hem arkadas olsaydilar seni desteklerdiler senin arkasaslarin degilmis onlat
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılEvet maalesef kadınlarımız için ülkemiz şartları zor. Ve evet evli kadınlar tarafından kocalarına tehdit olarak görülüyorsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmedin diye kiskaniliyorsun başka bir açıklaması yok. Evliler pişman çünkü. Senin kariyerin vardır maddi yönden de iyiysen çekemez çocuk vs yapmadığın için fiziğin de iyiyse catliyorlardir ayrıca kocaları kiyaslar diye de korkuyorlardir
00 YorumlaOnların ne söylediğine değil siz nasıl rahat yaşıyorsanız o na odakların, elalem 10 dakika konuşur susar
01 Yorumla
+1 yılSaçma bir düşünce ama türk anlayış ve yaklaşımı şaşırmamak gerek..
Dilediğin zaman yazabilirsin..
00 Yorumla
+1 yılKendileri yandılar ya seni de yakmak istiyorlar. Sen halinden memnunsan, onlar sinek vızıltısı olsun kulağına
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen de senin gibi olacağım, boş ver ya pok yesinler
10 Yorumla
+1 yılSize bunu yapanlara mesafe koyun bu dışlanma sebebi olmamalı
00 Yorumla
+1 yılİnsanları takmayın ne yaparsanız yapın eleştirecekler
00 Yorumla
+1 yılOnlar yandı sen de yan istiyorlar. Kimseyi dinleme hayat senin hayatın. Ne istiyorsan onu yaşa...
00 YorumlaHayatımı yaşıyorum dediğin nedir? Bunun açıklamasını yaparsan bir cevabım olur...
00 YorumlaSen kimseyi takma boş ver. Bu senin hayatın. İstediğin gibi yaşarsın. Kimsede karısamaz
00 Yorumla
+1 yılMillet İlla Kendi Gibi Olanı Olmadığı İçin Dışlıyorlar Sizi
00 Yorumla
+1 yılKeşke dışlasalar, kendime 'Ödül' addederim. İlişmesinler yalnızlığıma daha iyi.
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar evlenir evlenmez kime ne, sende seni dışlamayan arkadaş çevresi edin.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılPisman olacagin bir evlilik yapmaktansa evlenme daha iyi
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı. arkadaş cevreni değiştir. daha çağdaş arkadaşlarla tanış
00 YorumlaEskiler genelde takılır böyle şeylere benimde başımda aynıları var takma kafana hayatını yaşa
00 Yorumla
+1 yılya boş ver kulakalrını tıka çok gördüm bu tip duruö
00 YorumlaEn doğrusu bee helal
Tanımadığım halde sempati duydum00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKız bende öyle olcam seni kıskanıyorlar çünkü çoğu evli evlenmeyin başınızı yakmayın diyor evliler zaten habire kadın da erkekte aldatıyor şanslısın işte ondan bu fesatlıkları
00 Yorumla
+1 yılEvlilik değerini bulduğunda iyidir
Bildiğinden şaşma00 Yorumla
+1 yılAman salla gitsin ya ben de seninle aynı haldeyim arkadaş konusunda
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar senin gibi olmak isteyip olamadıkları için kıskançlıklarından ne yapacaklarını şaşırdılar
00 Yorumla Sorunları olduğu düşünülür, ne de olsa dünyanın her yerinde toplum sıradandır. Vasattir. Güdülendir.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSen kimseye kulak asma. Evlenmek bir başarı degildir.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılToplumsal normlara uymayan herkesi disliyorlar işte boş ver hayatını yaşa
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılÇoğu arkadaşın için potansiyel tehlikesin çünkü. Kocişlerini ayartırsın filan mazallah.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKuralları bozanları, vicdanı ve, aklı hür olanları diğer pranga mahkumları sevmez, ve kötü örnek ilan eder
00 Yorumla- Devamını Gör (54)
Devamını Gör(99)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > 35 yaşında bekar bir kadınım diye dışlanıyorum, neden hor görülüyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım