"Ey oğullarım! Gidin Yusuf'u ve kardeşini arayın. Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Muhakkak ki kâfir olan kavimden başkası Allah'ın rahmetinden ümidini kesmez." (Yusuf, 12;87) Müsüman ölen herkes cennet girdi.
Mesela namaza başlamıştım lise dönemiydi sonra birden bıraktım işte küfür karı kız alkole kadar düştüm , peygamber efendimizi rüyamda gördüm bir gece sonra rüya tabirine bakmıştım , gerçekten görmüş oluyorsun çğnkü şeytan sadece O nun kılığına giremiyor ve cennete gidiyorsun falan , tokat yemiş gibi kendime gelmiştim. Sonra yine bıraktım işlerim berbat yürümeye başladı detay vermiyeyşm, tekrar döndüm Allah a düzeldi , ondan sonra daha kötü günahlara girdim Allah hastalık verdi herşeye şükretmeyi öğrendim , ne zaman kötülüğe bulaşsam bir işaret beliriyor ve kendime getiriyor beni. şu an namazımı kılıyorum çok şükür , ağzımı bozmuyorum artık , kimsenin kalbini kırmamak için yalnız takılıyorum falan , karı kızla işim yok alkol kullanmıyorum artık , kumar yok herşeyden arındım
Hayatimda hic kötülük yapmadim ne de birisine zarar verdim ben hep adaletten yanayim ama nedense cennette gidemeyeceğimi düşünüyorum belkide yaptiklarim yetersizdir...
Ama sunu sorgularim hep... madem Tanri adaletten yana ama neden adaleti dünyada uygulamiyor? Sinav diyeceksiniz ama böylede olmaz... kötülüklere izin verip masumlarin canini aliyor böyle Tanri adaletli olamaz !!
Ama onunda bildiyi birseyler vardir onun hakindA yorum yapmak bizleri asar Adelet vardir kotuler hel bu dunyada diyer dunyada cekecekler iyilerde iyide olsa ALLAHIN koydugu islam kuralarini yapmadikca cenete giremiyecek
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
cennet veya cehenneme inanmıyorum. öldükten sonra yok olacağım
"Ey oğullarım! Gidin Yusuf'u ve kardeşini arayın. Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Muhakkak ki kâfir olan kavimden başkası Allah'ın rahmetinden ümidini kesmez." (Yusuf, 12;87) Müsüman ölen herkes cennet girdi.
ufak bi hatamızın bedelini ödemek için bile cehenneme giricez "dine göre" o zaman neden hakedip girmiyorum?
Eğer bu sözü söylüyorsan zaten gidemiyeceksin gideceğin yer cehhennem olacak senin
Biliyorum
Sana böyle dedim ama ben de cehenneme gidecem hatta ben vip üyesiyim bunu ben kendime her zaman derim
Allah'ın takdiri kimse nereye gidip gidemeyeceğini bilemez.
Kötü biri değilim. Yardım etmeyi severim. Allah bilir🌷
giderimde önceki yolum biraz daha sıcak ortam sanırım
Allah yok, tek allah'tan başka tabiki o da RTE, ölünce onun anüs bölgesindeki bir kıl fidanına dönüşeceğim ve tekrardan doğacağım, Nirvana
Ben gircem çok işaret görüyorum hiç tesadüf değil
Ne gibi
Mesela namaza başlamıştım lise dönemiydi sonra birden bıraktım işte küfür karı kız alkole kadar düştüm , peygamber efendimizi rüyamda gördüm bir gece sonra rüya tabirine bakmıştım , gerçekten görmüş oluyorsun çğnkü şeytan sadece O nun kılığına giremiyor ve cennete gidiyorsun falan , tokat yemiş gibi kendime gelmiştim. Sonra yine bıraktım işlerim berbat yürümeye başladı detay vermiyeyşm, tekrar döndüm Allah a düzeldi , ondan sonra daha kötü günahlara girdim Allah hastalık verdi herşeye şükretmeyi öğrendim , ne zaman kötülüğe bulaşsam bir işaret beliriyor ve kendime getiriyor beni. şu an namazımı kılıyorum çok şükür , ağzımı bozmuyorum artık , kimsenin kalbini kırmamak için yalnız takılıyorum falan , karı kızla işim yok alkol kullanmıyorum artık , kumar yok herşeyden arındım
Guzel
Birseyi kazanmak icin haketmek lazum
Elbette
Dünya adaletli olmasada orada adalet var
Dunyanin adaletini tam adaletli yasarsan obur dunyaninda adalwtiyle mukafatlanirsin ama once crneti kazanmak icin kiralarini yapacaksin
Hayatimda hic kötülük yapmadim ne de birisine zarar verdim ben hep adaletten yanayim ama nedense cennette gidemeyeceğimi düşünüyorum belkide yaptiklarim yetersizdir...
Aynen gitmezsin cunki kural kanun var ALLAHIN adeletini cenetin kapisini acmak icin ALLAHIN kuralarini yapmalisin
Ama sunu sorgularim hep... madem Tanri adaletten yana ama neden adaleti dünyada uygulamiyor? Sinav diyeceksiniz ama böylede olmaz... kötülüklere izin verip masumlarin canini aliyor böyle Tanri adaletli olamaz !!
Ama onunda bildiyi birseyler vardir onun hakindA yorum yapmak bizleri asar
Adelet vardir kotuler hel bu dunyada diyer dunyada cekecekler iyilerde iyide olsa ALLAHIN koydugu islam kuralarini yapmadikca cenete giremiyecek
Eşşekler cennetine gitcem ben 😀
Allah tan ümit kesilmez
Şu aralar çok inanıyorum. :D
Allah bilir ancak
Bilmiyorum inşallah hak etmek lazim
Cennetliğim ben şükür
Vip biletim var tabi ki
Gidicem mecburen
Arap masallarına inanmıyorum.
Umut etmekten başka çare tok
Emin değilimm
Ah sanırım hayır..