Fussilet 50 : Başına gelen bir zorluktan sonra, tarafımızdan bir rahmet tattırsak, kesinlikle, şöyle der: "İşte bu, zaten benimdi. Evrenlerin sonunun geleceğini de sanmıyorum. Efendime geri gönderilirsem de O'nun katında, benim için kesinlikle güzel şeyler vardır!" Nankörlük edenlere, yaptıklarını kesinlikle bildireceğiz. Üstelik yaman bir cezayı, onlara kesinlikle tattıracağız.
@Gökmavisi34 hakaret ederek bir yere varamazsın. Sadece onu daha da kışkırtıp nefret etmesine sebep olursun. Yaptığın hareket yanlış. Herkesin inancı kendine. Bir şeyi anlatacaksan eğer güzelce anlatacaksın. Saldırarak degil
Nighwalk35 hakeret ettim yok sizde boyle konuşanların hakını vermezseniz her yere yayarlar neyini güzelce anlatacam cocukmu bu sende benim içim acıdı bizi yaratan herseyin sahibi allahtir onu inkar etmek musriktir
İftira atmıyorum, kötü yönünden korusun diyorum iyi yönün yok sen kötüsün demiyorum. İnançsız bir insanın kötülüğü ile inançlı olan insanın kötülüğü aynı değildir. Vicdanımız bizim imanımızdadır, sende iman olmazsa vicdanın olacağını düşünmüyorum diyebiliriz.
Bana bak benim dini hasasligim var benim olduğum yer mekan hic farketmez kimse Allahı inkar edemez anladın bana akil verme tabiki kizacam başlarım saygıya her pisliği her boku yerler birde böylesini savunursuniz yazıklar olsun
@Gökmavisi34 kardeşim belki haklı olabilirsin, kendince ve büyük bir kesime göre bizler inançlı insanlarız haklı olabilirsin 🙂 hassasiyetinde çok iyi anlıyorum ama inançsız insanları onlara hakaret ederek inandıramayız.. onlar tercihini yapmış bunu yüzyüze bile konuşsan belki o gün inandirabilirsin ama 10 gün sonra o kişi kendi bildiğini okuyacaktir. Sadece yazık diyebiliyoruz, çünkü bu ülke 20 sene önce böyle değildi ve daha mutluyduk. Din kisvesi altında hırsızlık yaparak yapılan siyaset ülkedeki insanları inançlı olmaya değil inançsız olmaya itiyor.
@Gökmavisi34 kimsenin alkışladığı yok. Ama böyle defol, lanet olsun bilmemne diyerek de kimseyi dine yakinlastiramazsın. Yakınlaşacsgi varsa bile senin bu tavrın yüzünden uzaklaşır. Bu şekilde zarar veriyorsun ama anlamıyorsun işte
Tayyip dedemizde çalarak çırparak zaten bu kadar insanı dinden soğutmadımı, ensar vakfında küçücük çocuklara tecavüz olayı da din adı altında olan olay değil mi? Faiz haramdır yapmayın dediler dedilerde ülkeyi herkesi kredi çekmeye mahkum edip faizleri 3e 3.5e çıkarmadılar mı? Herşeye kat kat zam verip emekçileri aç bırakmadılar mı onlardan kat kat fazla vergi alıp kendi kişisel ceplerini doldurmadılar mı?
Aslında bu postu paylastigimda Bu şekilde cevaplarla karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim ama bir bebek bile büyürken babasını örnek alır 20 sene sonra ülkede herkes hırsız olacak sanırım bunu görebilmek ve bir şey yapamamakta fazlasıyla üzücü bir durum.
Kur'an da Kafirun süresi ne der "Benim dinim bana sizin dininiz size" Allah İslam inancında inanmama hakkı tanırken ve gayrimüslim, inançsız kişileri "zimmi" dokunulmaz olarak belirtirken siz kim oluyorsunuz da inandığınız Allah'ın sınırlarını geçiyorsunuz. Size sadece küçük bir hadis aktaracağım " Bir gün bir bedevi gayrimüslim birine saldırır ve mahkeme kurulur. Hz Muhammed iki tarafı da dinler. Gayrimüslim bedevinin ona inancı yüzünden saldırdığını dile getirir. Söz bedeviye gelir. Hz. Muhammed ona neden böyle bir şey yaptığını sorar ve o da ben Allah'ın dinini koruyorum der. Hz Muhammed bedeviye kızarak Allah dinini korumaktan aciz mıdır diye sorar bedevi cevap veremez sonra bir ayet zuhur eder Hicr süresi 9. ayet "Kur'an'ı şüphesiz biz indirdik. O'nu koruyacak olan da şüphesiz biziz. Kur'ân'ı indiren Biziz; onu Biz koruyacağız. Hiç kuşkusuz, o zikiri/Kur'an'ı biz indirdik, biz; her hal ve şartta onu muhakkak koruyacak olan da biziz." Sizler böyle yaparak çok yanlış bir yol alıyorsunuz. Eğer kalben inanıyorsan senin görevin kendine bakmak başkasının inancı ya da inançsızlığı ölçecek kalabrede değilsin o kul ile Allah arasındadır. Sen Allah'ın verdiği özgürlüğe savaş mı açıyorsun?
Evet bunlar üzücü durumlar zaten. Ben yanlışları savunmuyorum. Aksine bu yorumda bir yanlış gördüm ve buna ithafen yorum yaptım. Konumuz siyaset değil ki şu an
Hayır ben bu insanları cidden anlamıyorum. @Nightwalk35 sözde en inançlı kendileri ama kendi dinlerinim emir ve yasaklarında Kur'an da yazılanlardan bir haberler, bu ve bunun gibi insanlar din adı altında süre gelmiş saçma bir kavga için de bu zihniyetin globalde en büyük örneği IŞİD zaten ağzına Allah lafzı alan yaptığı herşeyi mubah sayıyor. Sizlerin dine verdiği tahribatı kimse vermiyor. Sizin hesabınız daha çetin benden söylemesi şu an hakaret ettiğiniz insan ilerleyen dönemde belki bir müslüman olacak ve sen yoldan çıkacaksın bunları düşünmek lazım Hepiniz biliyorsunuz * bir kadının kıssasını susayan bir köpeğe su verdiği için affedildi tam tersi olarakta hacı hoca bir insanın içkici bir adama sen vallahi cehennemliksin dedikten sonra bir peygamber zamanında ama hatırlamıyor hangisi Allah ona zuhur ederek Benim adıma yemin ederek benim kulumun tövbe kapısını engelleyen o kişiyi cennetimden nasibi yok diğer adama git söyle onu affettim cennetimle müjdele dediği yerde bu kendini bilmezler beni çıldırtıyor.
Senin tahammül sınırın seni kendi içinde bağlar. Senin yapacağın tek şey hidayet dilemek emri bil maruf farzdır ama bu şekilde değil siz biraz kendinizi sorgulayın açın okuyun sonra tövbe edin.
En İyi Cevaplar