🌴Ebu Zerr anlatıyor:
Peygamber (sav) buyurdu ki: "Bana Cebrail aleyhisselam gelerek "Ümmetinden kim Allah'a herhangi bir şeyi ortak kılmadan (şirk koşmadan) ölürse cennete girer" müjdesini verdi" dedi. Ben (hayretle) "zina ve hırsızlık yapsa da mı?" diye sordum. "Hırsızlık da etse, zina da yapsa" cevabını verdi. Ben tekrar: "Yani hırsızlık ve zina yapsa da ha!" dedim. "Evet", dedi, "hırsızlık da etse, zina da yapsa!" Peygamber (sav) dördüncü keresinde ilave etti: "Ebu Zerr patlasa da cennete girecektir."
📗[Kaynak:Buhari, Tevhid 33; Müslim, İman 153; (94); Tirmizi, İman 18; (2646)]
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Nasılsa affedileceğim, şu haltı da yapayım bu bokuda yiyeyim diyenler ömür boyu bunu alışkanlık haline getirirler. Farkında olmadan tek tutundukları dal olan, tek Allah'a imânlarını da Kaybedebilirler. Zina ve diğer her günahı işleyen tövbe ederse, iş Allah'a kalır.
Tövbe etmeli ve Allah'ın dünyadayken verdiği cezayı çekmeli (örneğin zina edenlere 100 sopa vurmak gibi). Evet günahı alışkanlık haline getirenler imanlarını kaybedebilir, çünkü Allah artık onları sevmeyebilir çok günahkar oldukları için. Yinede namaz kılan bir Müslüman, eğer imanlı hal üzere ölürse her ne amel üzere olursa olsun cennete girecektir. Öncesinde cehennemde cezasını çeker mi Allah bilir, Allah'ın merhametine kalmıştır.
Ben her yaptığım için 100 sopa yiyecek olsam, sağlam kemiğim kalmazdı sanırım 😅
O zaman kalmayacak. Bu Allah'ın değişmez emridir bunu uygulamak zorundasın. Bu dünyadayken verilmiş olan ceza seni temizler, ahirete o günahından arınmış olarak gitmiş olursun. Tövbe budur.
﴾Nur:2﴿ "Zina eden kadın ile zina eden erkeğin her birine yüz sopa vurun. Allah’a ve âhiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dinini uygulama hususunda o ikisine karşı merhamet duygusuna kapılmayın. Mü’minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun."
İslâm hukukunda öyle hemen ceza da kesilmez. Kişilerin ikisinin kadın, ikisinin erkek, evli, bekar, elleme, içine girme, içine boşalma, daha uç fanteziler vs hepsine tek tek balıkır. Ayrıca şahit gerekir. Yani ben biriyle sevişirken en az iki kişinin bizi görmesi, izlemesi gerekir.
Şeriat hükümleri geçerli bir belde de yaşanmalı bu olay
Ondan sonra vurulacak sopanın kalınlığı, hangi ağaçtan yapıldığı, ne kadar yükseğe kaldırıp vurduğu gibi bir sürü detayı var.
Yani dediğin imkansız
Bahahahaha deli misin? Zina etmişsin buna kendin şahitsin zaten, eğer tövbe etmek ve günahından arınmak istiyorsan bunu itiraf edersin ve 100 sopa yersin. O iki şahit olayı zina ettiğini inkar edenler için geçerli. Sen kendin kabul ediyorsun “ama iki kişinin önünde sevişmedim” diyip sopadan kurtulmaya çalışıyorsun🤣🤣🤣 iki kişi görmese bile Allah ve melekleri gördü sen merak etme
O halde seviştiğim kadınları da ifşa edip sopa mı attırmalıyım 😅
İstiyorsan yapabilirsin. Ama eğer o kadınlar günahlarından temizlenmek istemediği için “hayır ben öyle bir şey yapmadım” derse, olayı gören iki şahit getirmen gerekir. Eğer bu iki şahit yoksa, kadınlar ceza almaz ve asıl cezaları kıyamet gününe kalır. Sen ise dünyadayken 100 sopayla cezanı çekip kıyamet gününde günahından arınmış olarak hesaba çekilirsin.
Bunun için nereye başvuru formu vereceğiz? İl müftülüğü mü yoksa muhtara mı
Annen ya da baban sana vuramıyor mu? Abin ya da ablan? İlla bir müftü ya da muhtar mı olmak zorunda? Türkiye şeriatla yönetilmiyor ama eğer sen günahlarından arınmak istiyorsan kendi hayatında şeriatı olabildiğince uygulayabilirsin. Ha eğer yapmazsan günahkar olarak yaşar ve ölürsün, hesabın da kıyamet gününe kalır.
Umut ediyoruz. Çünkü "O" (c. c.) çok bağışlayan, affeden, merhamet edendir.
Aynen öyle kardeşim elhamdulillah! 🩷❤️💚💛🩵💙💜
Bu sanssizlikla girmem
Şanssızlık diye bir şey yoktur. Allah'ın yazdığı kader vardır.
Allah sanssiz bir kader yazmis iste surundugum icin isyanlardayim o yuzden girmem