Dilinizin kemiği var mıdır, tutabilir misiniz dilinizi?

Dilinizin kemiği var mıdır, tutabilir misiniz dilinizi?

Beni kıran kişi elinin kesilmesini göze almış demektir.. Karşılık vermenin de her zaman bir ölçüsü vardır.. Karşımdaki insan seviyeyi dibe çekmişse lafımı kısaca söyler susarım. Sessizlik ve mahrum etmek bazen en büyük cezadır.. Kişiyi kendisiyle baş başa bırakmak gerekir ki yaptığı şeyin farkına varsın.. Keyifli geceler..
Çok fazla fikir ayrılığı yaşadığım insan da olsa kırıcı sözler söylemem, düzgün cümleler kurarak orta yolu bulmaya çalışırım. Karşımda ki kişi bana kırıcı sözler söylese bile o şekilde karşılık bulamaz benden. Sonuçta herkes kendine yakıştığı gibi davranır, bana da yakışan bu...
Hayır, o konuda gayet ayarlı olduğumu düşünüyorum.😏
Teşekkür ederim ablacııığğm.😏😏❤️
Karşımdaki beni kıracak şekilde hareket ediyorsa ve hiç bir özen göstermiyorsa benim de bir yerden sonra durmam pasiflik olur. Genelde geri basan birisi değilimdir ama karşımdaki kişiye göre de değişir tavrım
Cevap
36Cevap
Hayır, söylememeye çok özen gösteririm. Bana karşı kırıcı sözler kullanılsa bile aynı şekilde karşılık vermem. Kendimi bu gibi kötü sözlerden uzak tutuyorum. İçimde kin ve nefret duygusuna yer vermiyorum
Kolay kolay kırıcı sözler kullanmam. Ama herkesin de bir sınırı vardır, o sınırı aştığımızda bizim de istemediğimiz sözler çıkabilir ağzımızdan.
İleri boyuta gidecekse olay yerinden ayrılır sakinleşince konuşurum
Canına bile okurum ağzımdan çıkanı kulağım duymaz benim
Sevmediğim birisiyse evet söylerim
Baktım tartışmaya başlıyorum uzaklasırım onu yapamayacağım bir durum olursa lütfen konusmayalım kalbini kırmak istemiyorum boş yere kötü konusacaz gerek yok diyorum insansa susar zaten susmasada kendi bilir asla karsılık vermem aksine tüm söylediklerini çok iyi dinlerim siniri geçince özür diliyorlar kabul etmiyorum öyle kalıyor bunun zevki anlatılamaz inanın 😁🙈😃
Genelde hayır. Ama feminizme karşı çok sertim. Normal konuşuyorum ama karşı tarafın erkek düşmanlığı ya da üzerime geldiğini hissettiğim anda direk karşı tarafa boyun eğdiririm. Birisi ister şeriatçı olsun, ister ateist, ister komünist. Her türlü görüşe saygım var. Feminizmden nefret ediyorum.
benim şiddetim sadece dilimdedir
tartışırken de ölçüyü kaçırıyorum çok kırıcı oluyorum maalesef..
Erkekse o kişi veririm coşkuyu. Kadınsa seviyemi bozmam, tartışmayı uzatmam.
Kendimi açıklarım. Gerçi bu konuda da değiştim biraz bazen faydasını görmeyince, bir şeyin değişmeyeceğini düşündüğümde susabiliyorum da artık. Ama kırıcı bir yanım yok. Yükselmem çok insanlara karşı sevmiyorum tartışmaların içinde olmayı.
Zehir gibi olabilir dilim gediğine sokarım lafı karşıdaki kişi gırtlağında hisseder sözlerimi. Elimde değil, kırılınca kan akar ağzımdan. Sevdiğime yaparım bunu bir tek. Eğer ki ben tartışmıyorsam susuyorsam geçmiş olsun o insan bitmiştir.
Bazen çok kırıcı olabiliyorum. Ancak sonrasında gidip abarttığımı söyleyip özür diliyorum. Yani haklı bile olsam abartırsam özür dilerim.
Sadece dinlerim.
Bitti mi derim
Beni dinleyeceksin tepki vermeden.
Anlatıyım derdi mi.
Yoksa hiç konuşmamıza gerek yok derim.
Bazen istemeden de olsa söyleyebiliyorum ya da yanlış anlaşılabiliyorum. Sonra hemen özür diliyorum ama
Tartışmaya kolay kolay girmem. Hee girersem çok konuşup kafa açmam , direkt dalarım
Sevmiyorsam istemiyorsam cevap bile vermem zaten o yeterli olur.
Hangi konuyu tartışıyor olduğumuza bağlı. Bazı konularda evet kırıcı olabilirim istemesem de.
Yani ileri giderse tartışma derim yani susmam sanırım.
Eğer bende karşı taraf bittiyse, kırıcı olmaktan öte olurum.
Söylememek için çok çabalarim, eğer çok taşarsa hislerim uzaklaşır sakinleşince tekrar konuşurum.
Evet söylerim sinirlendiğimde gözüm hiç bişeyi görmez
Hakaret etmeden ağır konusur sonrasında susarim , o konuşsun dursun umrumda olmaz.
Aslında dikkat eden biriyim ama sanırım söylüyorum.
Bazen kendimi tutamayıp kötü sözler sarf ettiğim oluyor
İçime atıp tüm günümü zehir etmelerine müsade etmem. Sizde etmeyin. İyice dinlerim, ağızlarının payını veririm. Hiç bir şey olmamış gibi devam ederim.
Açıkçası kemiği yok dilimin. Kırılır isem kırarım.
Bak görüşümü görmeden öncede aynısını diyecektim. Halen aynı fikirde olmak gurur verici gurur 😂
sinirlenirsem eger ilk sessiz kalir, dinlerim daha sonra karsi taraf hala ileri gidip, saygisizlik yapiyorsa kirici konusurum
bi tabagı kırdıkdan sonra parçalarını daha kaç kez kırabilirsem okadar kırıyorum
Hani var ya ben Ahmet kaya değilim direk ağzına biber sürerim ☺️
Genelde söylemem. Yani bana yapılmasını istemediğim şeyleri kolay kolay başkasına bende yapmam.
Tartışmalarda hep sakin kaldığımdan karşımdaki abartmadığı sürece kırıcı olmam
Zor olabiliyor zaman zaman
Söylememeye dikkat ederim
Haketmişse içimden geldiği gibi söylerim.
zorlamaz ıse hayır.
Kişiye ve yerine göre enkaz bırakırım.
Çok çok sinirlenirsem evet
Bunu kolay kolay yapamam.
Sabrım geniştir, fevri davranmam
O, bana söylüyorsa söylerim
Hak ediyorsa söylerim
Dilimin kemiği çeliktendir
Fazla sinirlenirsem kırıcı olabiliyorum
söylerim bazen maalesef
Hayır sessiz kalıyorum.
Kendimi tutamam söylerim