Mutsuz Çocukluk ve Onun Hayat Boyu Etkileri?

Merhaba çocukluğunda ailesiyle çok problem yaşamış, çok mutsuz bir çocukluk geçirmiş olan ve bunun etkisiyle kendini hala toparlayamayan birileri var mı? Tüm çocukluğum anne ve babamın şiddetli kavgalarını izlemekle geçti. Babam sabahtan akşama kadar içki içip evin içinde yerlerde sürükleninceye dek sarhoş olan ve asla çocuklarıyla samimi bir iletişimi olmayan bir adamdı. Annemin tüm önceliği babamla uğraşmak, onunla ağız dalaşına girmekti. Bizi hiç önemsemedi, annemin benimle bir kez bile oyun oynadığını hatırlamıyorum. Ayrıca her zaman çok sinirli bir kadındı, çok ufak tefek şeylere bile saatlerce bağırırdı. Her şeyden şikayet ederdi, maddi durumumuz çok çok kötü olmamasına rağmen bana hep çok fakirmişiz gibi hissettirdi. Ben bu berbat çocukluğun travmalarını atlatamıyorum, bunların sebep olduğu psikolojik rahatsızlıklarımı aşamıyorum, özgüvenimi geliştiremiyorum. Bu sebeplerle sosyal çevrem de yok arkadaşım da yok. Çok başarılı bir öğrencilik hayatım var ama ben hayatsızmışım gibi hissediyorum. Benimle aynı durumda olan, tavsiye verebilecek olan, en azından güzel bir şeyler söyleyebilecek olan birileri var mı?

Mutsuz Çocukluk ve Onun Hayat Boyu Etkileri?