Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim annem çok sinirliydi.Ne yapsam kızardı.Hiç unutmam bir kere iş yerine gitmiştim boş çay bardağını düşürüp kırmıştım.Çok sinirlenmişti bana hem de herkesin içinde.Bunun gibi birçok anım var.İşin en kötü yanı annemle ilgili hiç iyi bişey hatırlamıyorum.Misafir geldiğinde çalışkan oğlum uslu oğlum derdi fakat hiç sevdiğini hatırlamıyorum.Bi kere de balkon ıslakken kayıp düşmüştüm kafam kanıyodu ama acımıyodu.Annem bağırdı diye çok acı çekiyodum.Hiç dövmedi ne annem ne babam ama annem bana bağırınca keşke bağırmak yerine dövse daha iyi diyodum.Babam ile annem neredeyse hergün tartışırlardı.Hatta konuya beni de çağırılardı ben saklanırdım.Çağırdıklarında bana konu hakkında fikrimi sorarlardı.Bu da 2sinden birini haksız bulmak anlamına geliyodu.Babam hiç anneme ya da bana vurmadı ama her akşam bağırarak tartışırlardı.İlkokul yıllarında geceleri arasıra uyanıyodum.Annemlerin odasından geçerken hep kafamda bağırma sesleri canlanıyodu.Buna engel de olamıyodum.İşin kötü yanı korktuğum için kimseye de söyleyemedim.Daha sonra ayrıldılar.Mesela onlar ayrılmadan önce okul hayatımla ilgili pek bişey hatırlamıyorum.Kimle arkadaştım hiç hatırlamıyorum ama ayrıldıklarından sonra hatırlıyorum.Okul da değiştirmiştim..Şu an 18 yaşındayım.Tüm bunların bende yarattığı etkiler çekingenlik sessizlik içekapanıklık.Tek hedefim ailemin beni ölü sanması ve benim daha uzaklarda yaşamam.Çevremde az da olsa insanlar var ama ben kendimi hep yalnız hissediyorum.Kimseden yardım alamıyorum.Bu yaşıma kadar bikaç kere elime bıçak alıp kendime yavaşça batırmayı sonra da daha da derine itmeyi denedim ama cesaret edemedim.İnternetten acısız intihar etme yöntemlerini araştırdım.Sakat olarak kurtulma ihtimalim olduğu için vazgeçtim.Şu an bile kafamda çok problemim var.Ama kimseye anlatamıyorum güvenemediğim için.Zaten ailem umursamaz insanlar.Geçiştirip sorun etmemi söyleyeceklerini biliyorum.Çevremdekiler durmadan mutsuz olmamdan şikayetçi.Ama kimseye anlatamıyorum.Ailem şuan neden atik değilsin neden sakinsin diyolar.Tüm bu sorunlardan kurtulmanın çözümünü ararken aklıma uyuşturucu geldi.Belki o zaman bu kadar kafaya takmam dedim.Uyuşturucuya nasıl nereden ne kadara ulaşırım hiçbir fikrim yok.Daha emin değilim ama bikaç yıl içinde başlayacakmışım gibi geliyo.
510 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada şuan tam bir asosyal oldum.Bu durumdan kurtulmayı istesem de beceremiyorum.
- +1 yıl
Saçmalama uyuşturucuyu düşüneceğine iyi bir doktora git. Ben de senin bu yaşadıklarını hatta daha beterlerini yaşadım seni çok iyi anlıyorum. Ama önemli olan geçmişteki kötü şeyleri unutup geleceğe güvenle bakabilmek. Uyuşturucuyu bir ara bende düşündüm ama hem tehlikeli bir yol hemde doktora gidersen doktor zaten ilaç vericek sana ve o ilaçlarla emin ol çok mutlu olucaksın daha sonra sen iyileştikçe ilaçsız da yaşayabilecek duruma gelince ilacı kesicekler zaten.
Cevap sahibi+1 yılPsikoloğa gitmek istediğimi aileme söyleyemem.Yok bişey bu yaşlarda normal bikaç yıla geçer derler.Hem nedenini sorsalar ben söyleyemem.Abartıyosun diyeceklerinden eminim.Onlardan habersiz de gidemem her seansa para gerekli.Kendi paramı kazanana kadar böyle devam :/
Cevap sahibi+1 yılBu arada Mandarinia tamamen haklı.Liseye geçene kadar hep kendi hayal dünyamı kurardım.Ve şuana kim bana neyin var dese söyleyemedim.Herkesten çekindim.Kimseye sorunumu anlatmadım.
Cevap sahibi+1 yılPeki hastanede veli olarak ailemi istemeyecekler mi?Ya da ben oraya gidip ne diyecem.
Cevap sahibi+1 yılİnan sadece hafifçe üstünden geçtim.Detaylı anlatmaya kalksam her sorun için bir paragraf dolusu yazı çıkar.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılBu tür insanların çocukluk dönemlerinden itibaren geliştikleri evreye kadar kendi içlerinde yarattıkları bir dünyaya çekilirler. Kapıları hiç olmadığı kadar sağlam ve içlerine erişilmesi neredeyse imkansızdır. Çevrelerini perdeleyen yaşamdan ve insanlardan geçmişte yaşadığı travmanın derecesine göre eş değer bir orantıyla uzakta dururlar. Çoğunda hassaslık ve duygusallık ağır basarken , eğer geçmişte yaşadıkları şey onlar için acı ve ürkütücü ise içten içe hiç dinmeyen ve hala kor halinde büyüyen bir nefret ve kin duygusunun esiri haline gelirler.
Bazı insanlar kendilerine acı çektirirken azınlıkta kalan kısım yaşadıklarının hesabını daiama başkalarına ödetmek ister. Mazide yaşananlar çok ağır ve zor olduğu için bundan kurtulmak ancak uzun süreli psiko terapi ve seanslarla kısmen de olsa giderilebilir. Ama benim düşüncem daima karanlık bir parçanın hep içlerinde kendi derinliklerinde bir köşede sıkışıp kaldığı yönündedir.
Önemli olaran benliğinin derinliklerinde sıkışıp kalan o karanlığın uyanmaması için dopru insanları bulmak ve doğru bir yaşamı gerçekleştirmek.51 Yorumla- +1 yıl
Bazı yazım ve harf hatalarım olmuş kusura bakma :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılailem ayıpcı bir aileydi yani ne söylesem patavatsızlık oluyordu ama ne söylesem ..gelip ban çatıyorlardı ..sonra erkek arkadaşın olursa babam "seni okuldan alırım" diye korkuttu ve doğru düzgün bir sevgilim hiç olmadı artık birinden hoşlanma duygum yokoldu sayelerinde dışarı arkadaşlarımla çıkıp gezdiğimde babam tarafından o*spu damgası yerdim hatta telefon açıp "nereye gittiysen orda kal gelme" derdi annem geç kalınca feci sinirlenirdi ... sonra babam okadar sindirdiki beni bişey sorunca bağırarak üstüne yürümüye başlardı ne sorsan ama bide herif 2 kuruşla zengin olacağını sanan bir adam anlarsınya okulda kebap günleri yaparlardı almayan tek ben olurdum korkardım babam belki vermez para diye hani bunuda söyleyince "ne kebap günü sen neden bahsediyon vermem ben para filan banane diye üstüme yürüyceğini zannedip istemekten korkardım ..sonra o şımarık kuzenim hemde benden küçük babama gidip beni şikayet ederdi suçum olmazdı çoğu zaman ama babam şımarık küçük bir velet yüzünden bana saldırırdı şimdi onlar küçüklükte kaldı ama babamdanda o kuzenimden de hala nefret ediyorum ..gördüğün gibi herşeyim suçtu ..hepsine teşekkürler beni şimdi evde oturan sosyofobik ,anxiety hastası biri yaptılar şimdide ne diyorlar biliyormusun özellikle babam "yeter artık hiç evden çıkmıyorsun"," neden hayattan vazgeçtin", " neden hiç konuşmuyorsun", " evde oturma çık arkadaşlarınla gez "(arkadaş kaldıda sanki) ...gibi sözlerle karşılaştım lan babam bana iftira etmişti lise 1 deyken"bunu oğlanlarla kafede gördüm oğlanların kucağında oturuyodu" diye işte bu olay babamın gerçek yüzünü görmeme neden oldu ve asıl nefretimi bu olay ortaya çıkardı kafe denen şeyi ben daha görmemiştim bile ozaman 14 tüm ya şimdi hatırlatıyorum ama inkar ediyor o öyle bişey dememiş miş "bunların hepsi bende tabikide travma yarattı bide akraba çevresinden kimse beni biyere çağırmaz ailemde suçlusu ben olurum çağırmıycaklar sen gidicen zaten diye saçmalıyorlar hadi ya herkesin evini tek tek gezip tek tek arayı bir beni aramazlar ama gitmiyo diye suçlusu ben olurum tek isteğim şu ülkeden gitmek abd ingiltere isveç danimarka abd kanada bunların birinde hayatımı kurmak istiyorum
22 Yorumla- +1 yıl
Canım benim ya gerçekten çok zor şeyler yaşamışsın. Bi uzman yardımı alıp içindeki zehri akıtmayı düşündün mü hiç? Emin ol çok faydasını göreceksin.Öldürmeyen acı güçlendirir. inşallah bu yaşadıklarımız da bizi daha da güçlendirecek sen hiç üzülme geçmişin izlerinden kurtulmak için çabala. istersen beni ekle arada konuşuruz dertleşiriz.
Cevap sahibi+1 yılyok yardım almayı düşünmedim zaten bunu karşılamaz bizimkiler yani babam falan onların işine gelmeyince turp gibiyim işlerine gelince psikolojik bir hastayım ..dışarı çık gez der babam baba dondurmacıya oraya buraya gidicem biraz para ver derim napıcan kızım çık dolaş işte der zaten küçücük bir şehir yarısı mahalle 2 cadde var ben nereyi gezeyimki işte böyle...ekliyim hemen
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlkokulda özel bir okula gitmiştim, okul çok hırslıydı. Özellikle benim öğretmenim. Aşırı baskıcı, somurtkan ve diktatör bir adamdı. Her şeyi tamamen kusursuz yapmamı istiyordu. Asla 100den aşağı olmayacak testler, yazılılar, ödevler, projeler... tam uyumlu, uysal, başarılı öğrenci karakteri çizmem. Sabah 5te kalkar gece yarısına kadar okul ve okul sonrası çalışmalarımı yapardım. Haftasonlarım da tamamıyla çalışma ile geçerdi. Tüm yaz aylarını dolduracak sorumluluklar verirdi. İstediğini başaramayan arkadaşlarıma ağır hararetler, aşağılamalar, dayaklar uygulardı. Onları öyle görüp kımıldayamamak ve sıradakinin ben olabileceğimi bilmek beni dehşete düşürürdü. En kötüsü de ailelerin bunu bilip disiplin diye onaylamalarıydı. Bu yüzden içinekapanık, özgüvensiz, korkak, mükemmeliyet takıntılı biri olmuştum.
2. sınıftayken ders saatlerinde bale kursu başlamıştı, ben de sırf o öldürücü baskıdan kaçmak için yazıldım. Haftada iki gün balerin ve balet ile çalışıyorduk, sonra balet benim çok yetenekli olduğumu söyleyip her gün beni etütte çalıştırmayı önerdi, tabi öğretmenimden kaçmak için kabul ettim. Her gün bir saat bale salonunda bana cinsel taciz uygulardı ve ben bunun ne olduğunu bilmediğimden, öğretmenimin baskısından korktuğumdan ve sindiğimden kimseye anlatamadım. 3 sene öyle devam etti. Sonra aileme o okuldan ayrılmak istediğimi haykırdım ve okul değiştirdim. Ama bu deneyim kişiliğimi oldukça etkiledi. Okullardan, öğretmenlerden, sosyal etkinliklerden nefret ettim ve erkeklerle aramda hep mesafe oldu, cinsellik konusu iğrenç geldi.
Ama zamanla tanıdığım insanlar, yaşadığım tecrübeler, kendi çabalarım ile özgüven, sosyallik, cesaret ve güven kazandım. Huzur buldum. Kendine ve hayata olan inancını yitirme, kendini olduğun gibi kabul et, sev ve kendini geliştirmek, travmalarını atlatmak için çabala. Umut hep var...30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılfeci etkiliyor eskiden yaşanan kavgalar ,tarışmalar,dayak ilkokul hocaam 60 yaşında herifin tekiydi en ufak bişeyde kulaklarından cızzz idye ses gelene kadar tokatlardı okuldan nefret etmiştim üstüne birde ben kendimi yanlış görür ondan korkar ve haklı bulurdum nedenmi çünkü matematikten anlamıyordum öğretmiyordu vuruyordu sadece..sonra ..köydeydim ananemlerin ağaçlarını kesen adam beni seviyorum ayağına taciz etmişti dokunarak küçüktüm hiç anlamamıştım ama şimdi hatırladıkça titremeye başlıyorum kendime zarar verip şu düşünceleri kafamdan atmak istiyorum insanlığın dünyay gelmesi zorunlumuydu ha
40 YorumlaKafaya takmak değil de; yazıya, resme, hayatı ti'ye almaya, ve benzeri hallere dönüştürülebilir bir durum bence bu durum.
Psiko terapi, ilaç tedavisi falan, bunlar ilaç sektörünü zengin ederek, yaşayan ölüler yaratmaktan başka bir işe yaramıyor bence.12 YorumlaAslında unutman mümkün değil küçükken yaşadıklarını aynı video kamera gibi beynimiz küçükken yaşadığımız olayları hafızaya kaydeder . yani bilinçlatı dediğimiz yere ölene kadar o zamnaki yaşadıklarımızı zaman zamn hatırlarız aslında bizim güvenlik mekanizması bu şeklide çalışıyor o zamanki yaşananları dikkate alarak daha dikkatli ve tedbirli yaşarız hayatımızı çünkü hayat ömür boyu ölene kadar birşeyler öğretir .Eğer bunları unutmak istiyorsan unutamazsın gerçide sadece hatırlamamzlıkta gelerek kendine işine adayarak en aza indirebilirisn inşallah atlatırsın saygılar
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYıllarca içime kapanık birisi olarak hayatımı sürdürmeme neden olan olaylar yüzünden ağır bir depresyon bile geçirdim ama bunun için bile etrafımdakiler beni suçladılar odasından çıkmayan, kimseyle arkadaşlık kuramayan birisi oldum hep sınıf arkadaşlarım benden nefret ederlerdi ailemse bu hallerimden beni suçlarlardı benim değişimim aldatılmam sayesinde başladı o sevgiliyi suçlasam mı teşekkür mü etsem bilemedim tabi aldatıldığım sıralarda yeni tanıştığım arkadşımın da etkisi yok sayılamaz çok atik kendinden emin özgüveni yüksek bir kızdı hep benim olmak istediğim gibi birisiydi benim bütün kötü yönlerime rağmen yanımda olup kötü yönlerimi düzeltmeme yardımcı oldu eskiden birileriyle ufacık bir tartışma yaşamaya bile korkardım sayesinde bunu da aştım
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen tüm bu anlattıkların yüzünden 15 senedir tedavi görüyorum...
Okulda yani ortakokul ve lise de dışlandım. Tam 7 sene boyunca.. Kendime olan güvenimi kaybettim. Hayatım boyunca bir kız arkadaşım oldu sadece... Şimdiler de toparlanmak için çok çaba sarfediyorum ama inanın çok zor...22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsaol...
+1 yılBen kesinlikle insanların geleceğindeki yaşantılarını etklileyeceğini savunuyorum. Bu tip olaylar insanın kişiliğini, hayata bakış açısını, ileride çocuklarına nasıl davranacağını etkileyebilir, hatta suça eğilimlerini bile arttırabilir. Bu konu çok önemlidir ve hafife alınmaması gerekir, psikolojik yardım en iyisidir. Çünkü unutmayalımki günümüzdeki çoğu suçlu küçüklüğünde yaşadığı olaylar yüzünden suça eğilim göstermişleridir.
13 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
Saydıklarına maruz kalan bir çocuk, bunları hayatı boyunca, içinde bir sızı olarak taşır.
Kimi o sızıyı evlenince ailesine de yaşatmayı düşünür, kimi ''Benim yaşadıklarımı bari eşim çocuklarım yaşamasın.'' diye düşünür, ki bir sınıflandırma yapılacaksa, ben bu ikincisine giriyorum,
Böyle böyle hayat devam eder gider...30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Çocukların üzerinde araştırma yapan bir doktor varmış geçenlerde okumuştum. Yetimhaneden aldığı çocuklara birşeyler öğretirken başarısız olduklarında hep aşağılamış; kötü söz söylemiş. İleriki hayatlarında çocukların hepsinde konuşma güçlüğü görülmüş. Velhasılı; çocukların ruhlarına işliyor diye düşünüyorum.
20 Yorumla
+1 yılUnutmak diye birşey yoktur. Çocukken yaşanan olaylar hiç beklenmediği anda insanın aklına gelebilir, morali bozulabilir ya da yaşadıği olayların benzeriyle karşılaştığında aşırı tepki verebilir, kendini kaybedebilir. Bunların üstesinden gelmek için onlarla yüzleşmek zorunda, hepimiz yaşamışızdır böyle olayları. Yüzleşip o içindeki bastırılmış duyguyu yenmesi lazım.
10 Yorumlatravmanın şekli, süresi, yoğunluğuna göre üstesinden gelme olasalığı değişir, çoğu insan bunları yadsıyarak yaşar ama bunlar beyindeki mink mayınlar gibidir, bu travmaları çağrıştıran en basit olaylar bile beyni bilinçdışı alart hale getirecektir... (ani öfke, alınganlık, şüphe, kırıp dökme...)
20 Yorumlaçok doğru çocuklukta yaşanan hiçbirşey unutulmuyor sen unutmak istesende çıkıyor karşına ve çocukken özbenliğin oluşmaya başladığı için bu ilerde seni etkiliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeri katiller ve ağır psikolojik rahatsızlıklar yaşayanların çocukluklarında travma yaşadıkları görülüyor.
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen de mi travma yaşadın?
Cevap sahibi+1 yılİyileşme süreci kendinde bitiyor aslında. Kendini iyileşmeye odaklamalısın. İlaçlarını düzenli kullan, farklı psikologlara git iyi bir psikolog olsun. Bol bol kişisel gelişim kitapları oku. Geçmişini unutmaya çalış. Tabi ne kadar öyle desem de unutamazsın ama farklı şeylere yönelerek bir nebze unutabilirsin.
+1 yılçok etkiler ya hiç unutmam 87' senesi kurban bayramında el bebek gül bebek beslediğim kuzum prekazi'yi kestiklerinden beri şoktayım vejeteryn oldum sadece balık yiyorum :/
21 Yorumla- +1 yıl
delisin seen :D
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ömürboyu Etkiler bir ömür etkiler bazen farkında olmadan etkiler ama mutlaka etkiler
10 YorumlaBen de küçüklüğümde çok kötü travmalar yaşadığımı düşünüyorun aile sorunları yaşadım annemin çok kötü çaresiz zamanlarına şahit oldum ve yaşadığım onca kötü an hâlâ dakikası dakıkasına aklımda bunları yaşadığımda 7 yaşında falandım şimdi bir sorun olmasa da çok sık aklıma geliyor ve kendimi çok kötü hissediyorum özgüven eksikliği de var zaten
00 Yorumla
+1 yılÇok kötü etkiliyor maalesef bir sürü psikolojik sorunlar ile boğuşuyor geçmiyor alışmaya çalışıyorsun izi hep kalıyor ben atlatabilen görmedim hiç
00 YorumlaBoyutuna göre.. Çok büyükse gelecegine bile şekil verebilir.. Degilse dahi tranma mutlak iz bırakır tercihlerinde planlarında hep önyargılı yapar..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok etkiler
takma hiçbirimiz kuş tüyüne pamuklara sarılıp büyümedik21 YorumlaÇok etkiler ama onları bastırmak ve azaltmak elimizdedir :)
10 YorumlaKişiden kişiye değişmekle beraber herkesi az-çok etkiler
10 Yorumla
+1 yıletki eder. Mesela küçükken şiddete maruz kalmiş şiddetle büyümüş insanlarda ileriki zamanda şiddet eğiliminde olurlar
10 Yorumla
+1 yılallah korur merak etme. öyle diyorlar valla.
10 Yorumla
+1 yılgeliyorsun bir şekilde.
00 Yorumlaahhhhhhhh ahhhhhh ne günlerdi be :D
00 Yorumla
+1 yılçok etkileyebilir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt