Travmalar desteksiz ve kendi başına halledilebilir mi?

Şu zamana kadar sürüne sürüne de olsa bir şekilde yaşadım. Ama bu zamanlar benim için çok zor olmaya başladı. Kafamda sürekli bir gelgit, kafa karışıklığı, unutkanlık, uykusuzluk, uyku haline hareket etmem, konuşmam, sık kabus görmelerim, uyumamış gibi hissetmem uyandığımda heryerimin ağrıması... Birçok sorunum var. Ama bunu biraz da 3 senedir deşarj olamamam istediğim gibi ağlayamamamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Hep bir şekilde kafamı oyalıyorum ama biraz zor oluyor. Hayatıma yeni düzen getirsem yine normale döner mi her şey. 13 senem yeniden başlamakla geçti daha ne kadar devam edebilirim bilmiyorum. Ama bu gidişle yalnız devam etmek zorunda hissediyorum. İstediğim tek şey biraz rahatlamak. Hayatımda bilincimi bulandıracak en ufak bir şey kullanmadım bu beni korkutuyor. Ne yapmalıyım?

Güncellemeler
+1 yıl
Zamanımı yeterince dolduruyorum çalışıyorum her anım dolu zaten ona rağmen böyleyim ben yeterince mantıklı davrandığımı düşünüyorum. Ama bir şekilde hep daha kötü oldu. Yüksek ihtimalle deşarj olmadığım için bu durumdayım zaten
Travmalar desteksiz ve kendi başına halledilebilir mi?