Çevrenizde insanlar içinde kibar olup aile içinde kibarlıktan eser kalmayan insanlar varmıdır?
✨💎✨

Çevrenizde insanlar içinde kibar olup aile içinde kibarlıktan eser kalmayan insanlar varmıdır?
✨💎✨

Sonradan olabilir bence.
Kişinin yaşadıklarından ders almasıda önemli bu durumda. Çok kibar biriyim diyemem kendi adıma. "Nabza göre şerbet" bana biraz daha uyuyor. Yetiştiğim hayata göre daha kibar biriyim diyebilirim.
Bazıları var ki, kibar görüntüsünün altında ne şeytanlıklar yatar. Bir insanın kibar olmasına aldanmıyorum.
Nazik olmak, kibar olmak ruhun zarafetinin dünyadaki yansımasıdır.
Çok az insan zarif olabilir.
Bakarsınız müthiş kibar konuşan insanlar, ilk fırsatta karşıdakine cehennemi yaşatır, içinden kaba ve anlaşılmaz birisi çıkıverir. Zarafet ise bambaşkadır, doğuştan gelen bir meziyettir.
Aile terbiyesinden gelir bence 😊
#selamgençlik 🍀🍀
Kibar yani zarif ve nazik olmak kâlpten gelir. İnsan her daim nezaketini koruyabilirse, özsaygısı da gelişir. İçtenlikle yaşanan bir nezakete doyum olmaz..🍀🍀🧚🧚
#tubasueda 🍀🍀
Cevap
43Cevap
Çevre, aile, okul aracılığı ile kendini belli eder
Doğuştan gelmez. ben genelde kibar birisiyim ama çevrem pek öyle değil çok az kişi kibar
Ben genel olarak kibar bir insan olduğumu düşünüyorum. Bu toplum içinde de böyleydi, evimin içinde de böyle olmaya devam eder.
Efendilik insanın içinde varsa, her yerde bunu gösterir.
Karaktere bağlı bu.. Kimse zorla kibar ya da kaba olamaz.. Anlaşılır çünkü rol yaptığı.. Sürdüremez bunu uzun süre..
Ahlaki değerlerden gelir ağaç yaşken eğilir ahlakını veren aile terbiyesi ile büyümüş biri yaşamı boyunca nazik kibar olur. Eğer hırçın büyültülmüs acıma duygusu olmayan veya şımartılmış bir birey de ilerde aynı devam eder.
Fazla kibar fazla mütevazi olmamak gerekir. Ben çok entelektüel takılan kibar olan efendi olan biriyim ama dışarda beni çok kırıyorlar bende ufaktan o özelliklerimi yokediyorum. Fazla tevazu göstermek gerçekten iyi değil
Aşırı kibar olmak iyi değil bence. İlla ki her şey yerine göre bizim doğamız ve yaratılışımızda var yeri gelince hırçın olmak. Evet dünya kurulu bir düzen içinde olabilir fakat nereden geldiğimizi, ekmeğimizi tıpkı aslanlar gibi koparıp aldığımızı unutmamak gerekiyor. Sonuç olarak kibarlık gerçekten güzel bişey ve akıl sahipleri olarak yerine göre davranmayı bilmeliyiz.
Kibarlık, centilmentlik doğuştandır. Sonradan kazanılmaz.
Bu birazda konuşma adabına bağlı. Ne konuştuğunu bilirsen ağzından çıkanı kulağın duyar.
Aile içinde herkes çok farklı davranıyor zaten. Evde dışarıdakinden her zaman çok daha rahat oluyorsun.
Bence doğuştan değil, aile yardımı ile kişiliğe işleyecek bir olgu.
Sonradan kazanılabilir pekâla. Davranış şekilleri çevresel faktörlerden , aile ortamından ve etraftaki herşeyden etkilenerek şekillenir.
Nereden gelir bilmiyorum. Çevremde bazı arkadaşlar var tam bir hanımefendı ve beyefendı bizbize kaldığımız zaman tam bir kanka 😂
İçten geldiğinde gerçekten kasılmıyorsun çiçeğim hani hep derler ya insanın biraz da içinde olacak heh işte aynen o 🌸
Kibarlık Tamamiyle Önceden Aileden Gelir Sonrası Kendini Geliştirmekle Devam Eder
Doğuştan elbette koyma su ile değirmen dönmez
Hem mizaçta olabilir hem de sonradan geliştirilebilir.
Ben kibarlik sevmiyorum ya samimiyetsizce geliyor cok kibar olanlari da itici buluyorum
Karakteristik özellikler var
Ama sonradan ogrenilir
İnsanın içinden gelir. Kasılarak zorla olmaz. Yani bu soruya doğuştan diyebilirim.
Kibarım
Bana zeki Müren derler akıllarınca dalga geçmek için
Kasilasi bir durum bence.. doğuştan gelen bi si olsa bi bi yerden sonra bozguna uğrar adeta..
elbette kasan da var da içten gelir asıl olanı
Ev içinde de kibarız, sadece samimiyetten dolayı daha rahat bir görünüm sergiliyoruz.
Ailede başlar ileri yaşlarda Kendi karakteriyle devam eder
Evet doğuştan gelir odun gibi babası olan ne kibar adamlar var
Ya bence biraz doğuştan gibi ama sonradan da kazanılabilir yapısından da kaynaklı olabiliyor
aileden gelir sürekli kavga gürültü olan bir ailede büyürsen pekte kibar olamazsın ama gerçekten kibar anne baban varsa kaba olamazsın bence her şey bizi büyüten ve büyüdüğümüz aileden geçiyor
evet , ama ben şunu hiç kabul edemiyorum. benim ailem beni böyle yetiştirdi diyip veya onun etkisinde kalıp insan hayatını sürdürmemeli. Annesi babası okuma yazma bilmeyip kendisi pırlanta gibi olan insanlarda var. Herkesin aklı düşüncesi var , bence kişinin kumaşı ne kadar kaliteli ise kibarlığıda o derecede artıyor kişisel farkındalık ailden de önemli diye düşünüyorum
kişiye göre değişir ben mesela kasıldığım için de kibar gibiyim sanırım
kibarlık bence kazanılmış bir statüdür
sosyoloji dersinde üniversitede edinilmiş statü kazanılmış statü konusu vardı bu soruyu görünce aklıma geldi
Haklısın kazanılmış bir durum
♥
Oldukça fazla. Unutmayın her insanın en az iki yüzü vardır. :)
O insan edepli büyümesine bağlıdır, ama ortam kötü ise o edep de kalmaz
Bence aile, eğitim falan hikaye. İnsanın kişisel gelişimiyle ilgili
İyi ailede yetişirsen kibar oluyosun, cahilce yetiştirilince kırosun
Ailenin yetiştirmesiyle alakalı
Doğuştan geliyor diye düşünüyorum
Büyük kısmı aileden gelir
Sonradanda doğuştanda olur
Eğitim ailede başlar...
Karakterle alakalı bir durum.
Kibarlık aileden gelir
Kasılası bir durum değil bence
Eğitimden gelir... saygıdan gelir aileden gelir