Bence de değildir de asıl soru şu ki neden böyle görülüyor
Kibar insanlar sömürüye açık algısı var
Kibar insanlar sömürüye açık algısı var
Mantık-nezaket bu kavramlar artık toplumumuzdan uzaklaştığı için akılcı insana ayrı mantıklı insana ayrı kibar insana ayrı saçma sapan yaftalamalarda bulunuluyor. Oysaki bu insanlar herkesin iyiliğini, faydasını gözeten toplumun beyin takımını oluşturması gereken insanlar. Geri kafalı, art niyetli insanlardan ne kadar nefret etsem de sırf birkaç tane iyi insana faydam dokunursa diye yaşıyorum bu hayatı. Bu yüzden kibarlık zayıflık değil üstünlüktür. Herkesin yapamayacağı, yapanın kendini iyi görmesi ve asla vazgeçememesi gereken özelliğidir. Asıl zayıflık insanların bu iyi özelliklerini kullanmaya çalışmaktır. Bir de şu var kibarlıktan anlamayana da şeytandan beter yaklaşmakta kibarlık bozan bir durum değildir. Herkese anladığı dilden cevap verilir.
Gelişmişlik açısından nerde olduğumuzu izah etmeyeceğim çünkü gerek yok. Fakat ben bu durumun zayıf (itibar ve sosyal prestij anlamında) insanlar nispeten kibar davrandığı için bu tutumun güçsüzlükle özdeşleştiği kanaatindeyim.
Güçsüz insan da yok olmaya mahkumdur, gelişmiş-gelişmeyen toplumda var olması gözetilemez o halde.
Aslında hayır güçsüzler var olmak zorunda, bizim güçsüzlük tanımımız da bir var olma stratejisi
Güçsüz olarak var olursun ama güçsüz olarak varlığını devam ettiremezsin. Konu farklı yerlere gitti ama ilk yoruma göre bi cikarimda bulundum, katildigim bi düşünce değil esasında.
Cevap
7Cevap
Kibar olmak asalettir bana göre. Herkesin becerebileceği bir şey değil
kibarlığı güçsüzlüğün kamuflajı olarak kullanıyorsa evet ama kibar olmaya meyilli ise hayır örneğin kingsmen ajanları
İnsan neden güçsüz gözükmek istesin ki
abisi okuduğunu anladın mı sen ve kamuflaj nedir biliyorsun değil mi
İnsanlar olduğundan güçlü gözükmeye çalışarak güçsüzlüğünü kamufle etmeye çalışırlar asıl, abicim.
he sen tartışmak için bahane arıyorsun yumurcak benim ona zamanım yok
Kibarlık zayıflık değildir. Kibarlık karşındaki insana saygı duymanın getirisi. Kibar insanı ezmeye çalışmak kolay algısından vazgeçilmeli.
Cidden bu algıya aşırı sinir oluyorum bir de sen kibar olmaya çalıştıkça üstüne gelmeleri yok mu...
Değil ama ülkemizde öyle görüyorlar. Ülkenin psikolojisi bozuk bence o yüzden öyle görüyorlar.
Cizgini bozmadigin halde kibar olursan problem olmaz
Asla zayıflık degildir
Niye zayifkik olsun kibarlik sayginliktir
Değil ama kötü niyetliler zayıflık olarak görüyor
Hayir zayiflik degilsir mutezavilikdir
hayır aslaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?