Ölümü beklediğiniz, özlemini çektiğiniz zamanlarınız var mı?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Özlemem için daha önce tatmış olmam lazım. Sen ölmeyi bayılmak zannettin galiba yeğenn
Çok beklediğin bir şeyi tatmasan da özlemini çekmek mümkündür belki de. Ya da bu bana özgü bir şey belki de. Hasretini çekercesine bekliyorum kendisini.😇
Bu nasıl bir soru yahu. Ölüm özlenir mi? Kavuştu mi daha önce?
Çok beklediğin bir şeyi tatmasan da özlemini çekmek mümkündür belki de. Ya da bu bana özgü bir şey belki de. Hasretini çekercesine bekliyorum kendisini.😇
cümlen hatalı olmuş ama neyse🙂
ölüm merak edilir en fazla
Her şeyde bir hayır vardır. Soruma çok görüş gelmesini istiyorsam bu tür hatalar yapmam gerekiyormuş demek ki, bunu öğrendim. O yanlışı yapmasaydım bu kadar görüş gelmezdi bence bu soruya. 😂
Kaldı ki bir yanlış olarak da görmüyorum aslında. Ben ölümü özlüyor gibi hissediyorum kendimi. Tuhaf ama öyle. 😁
güzel taktik aslında evet 🙂
kendimce şöyle izah edeyim o zaman.
ruh, ten kafesinde bir rehine gibidir tabiri caizse. nasıl bir mahkum dışarıya çıkıp kırlarda koşup, özgürce gökyünüzünün maviliklerinde kaybolmak isterse, ruhta asıl mekanına dönmek ister.
senin ölüme olan özlemin aslında ruhunun beden kafesinden kurtulma isteğinin yansımasıdır.
Ağlattın🙈 Böyle düşününce ne kadar da anlamlı ne kadar da güzel bir şey ölme arzusu 😇
olayın aslını idrak edebilene evet.
Ben hep Allah'a kavuşmak olarak gördüm ölümü. Ama bir yandan da O'nun sevgisini kazanamamaktan korktum.
insan ölmeden de ona kavuşabilir.
zaten asıl meselede odur.
Hz peygamber efendimizin "ölmeden önce ölünüz" sözünün derinliği burada ortaya çıkıyor.
O, sevginin kaynağıdır. herşeyi sevgi ile yaratmıştır. onun sevgisi, merhameti herşeyi kuşatmıştır.
cehennem bile aslında onun merhametinin bir tecellisidir ama herkes bunu anlayamaz.
bütün yaratılmış olanda bu merhamet ve rahmet tecellisi gören korkmak yerine utanır.
Eğer sevmeseydi bize el açıp dua etmeyi, ibadet etmeyi nasip etmezdi sanırım. Bunları yapabiliyorsak bu bile O'nun sevgisinin bir kanıtı değil midir? Dualarımdan biridir benim: Baktığım her yerde seni görmeyi nasip et Rabb'im derim.
elbette kanıtıdır.
çok güzel bir dua, Allah kabul etsin.
benim duam da şudur; "Allah'ım hoşnut olacağın güzel işler yapmayı nasip et ve iyi kullarınla karşılaştır"
Rabb'im dualarımızı kabul etsin inşallah 😇
Allah Allah 🙂
😁
İnsan hiç tatmadığı bir şeyi nasıl özleyebilir yahu?
Bu karamsarlık, tükenmişlik hiç hayra alamet değil. Hayat dolu olman gerekir bu yaşta bu karamsarlık fazla diyemem ne yaşadığını bilmiyorum ama iyileşmek her zaman kendi elimizde 💕
Ben çocukken de "Allah'ım annemle birlikte al canımızı" diye dua ediyordum. Ne annem benim acımı yaşasın ne de ben onun acısını yaşayayım istiyordum. Orta okuldayken bile Allah'a canımı alması için yalvarıyordum. Sonra bunun günah olduğunu öğrendiğim zaman bıraktım. Fazla duygusal bir insanım belki de bu yüzden fazla içselleştiriyorumdur yaşadıklarımı kim bilir?
Bu kadar hassasiyet normal değil. Psikolojik olabilir Bi psikologa gitmeni tavsiye ederim.
Bu konuda farklı düşünüyoruz. Bizim gibi olmayan herkesin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyoruz. Ama belki de sadece karakter meselesidir. İnsanın hassas bir ruha sahip olması hastalık mıdır?
Çocukluğundan beri ölmek için Allaha yalvarması hastalıklıdır. Duygusallık ve hassasiyetin ötesinde bir durum bu. Normal olduğunu sakın savunayım deme yani...
Psikoloji çok derin bir şey. İnsan aklının tam olarak kavrayamayacağı kadar derin. Terapinin faydasını kabul ederim. İnsan konuşarak yanlış ve hastalıklı düşüncelerinden arınabilir. Doğruyu anlayabilir. Bazı şeylerin farkına varabilir. Yanlışlarından dönebilir. Yani psikolog faydalı olabilir. Ama psikiyatri söz konusu olduğunda güvenmiyorum. Psikolojik ilaçların yarardan çok zararı vardır. Ben insanlara bu kadar kolay hastalıklı etiketi yapıştırmayı doğru bulmuyorum. Özellikle günümüzde bu yanlışa çok düşülüyor. Bunca cinnet, bunca intihar, bunca cinayet boşuna değil.
Zaten psikiyatriste git demedim psikologa görün dedim. Konuşarak çözülebilecek bir durum olduğunu düşünüyorum. Ruh hastasısın demedim.
Benim demek istediğim de şu; belki de sadece hassas bir ruha sahip olduğum için böyleyimdir. Çabuk kırılıyorumdur, ince düşünüyorumdur, içselleştiriyorumdur? Zaten eskisi gibi karamsar da değilim. Sorunlarım yoktu demiyorum. Psikolojik sorunlarım oldu evet ama ben kendim üstesinden gelebildim. Psikologlar üstesinden gelemeyen insanlar için varlar.
Ölümü neden ozleyeyim başıma gelmemiş bir olay yani?
Ölümü tatmadım nasıl özliceeem
Nasıl öleceğimi merak ediyorum sadece
Ben aynı zamanda bir an önce ölüme kavuşmak istiyorum. 😁
Galiba seni anlamakta zorlanıyorum 😏
Herkes gibi 😁
Ölmek istiyorsan öldür kendini.
İnancım olmasa bunu henüz lise yıllarımdayken belki daha bile önce yapardım ben. 😁
Bu dünya senin için bir cehennem öyleyse 🤭
Sanırım bir nevi öyle. Ne diyebilirim ki. Yanacaksak bu dünyada yanalım. Rabb'im önür tarafa bırakmasın İnşallah 😁
Çok üzüldüm çok Allah kurtarsın 🤭
Ne kadar üzüldüğünü görebiliyorum 😇
Hala hayatta olduğuna göre 🤭
Gün gelecek benimde sıram gelecek neticede 😁
Ne demişler ölünün yanında ağlayacan dirinin yanında gülecen 🤭
Ben bazen ölünün yanında gülüp dirinin yanında ağlıyorum😁
Bu durumdan kurtar kendini o zaman hayatın değişir 🤭
Herkes o zamanlardan geçer
Ben hep ölümü bekleyerek yaşıyorum. Bir tutanamadım şu hayata bir yerinden.😁
Hayata tutunmak kolay ölümü düşünme
Ben tutunamıyorum😁
İstersen dertleşelim