Yani ölüm gerçeği aklınıza geliyor mu bu hayatta. keyifli günler 🤟

Yani ölüm gerçeği aklınıza geliyor mu bu hayatta. keyifli günler 🤟

Hayır düşünmüyorum ölüm biz insanlar için kaçınılmaz bir son, nasıl doğduysak öylede yok olup gidiceğiz, bunu düşünürsek yaşamak insanın ruh halini etkiler ben anı yaşamanın peşindeyim henüz hayattayken temiz havayı ciğerlerime çekmek uzun uzun yürümek sevdiğim filmleri tekrar tekrar izlemek hep o eski şarkıları dinlemek en sevdiğim arkadaşlarımla çay içmek yemek yemek sevdiğim insana o kadına hergün bıkmadan usanmadan sarılmak benim için önemli olduğunu söylemek çocuklara gofret köpüşlere mama almak karnı aç olan bir düşküne yemek söylemek kendimi nasıl iyi hissedeceksen öyle yaşarım ölüm şöyle dursun beklesin biraz daha yapılacak çok iş gidilecek çok yol var her yeni gün yeni umutları peşinden getirir son ana kadar herşeye inatla mutlu olmak için ölümü düşünmüyorum önce yaşamı hak etmem lazım.
Şu sıralar ölümden en az korktuğum zamanlar. Hayattan bunaldım, insanlardan bunaldım. Tabii Allah'a şükür intiharı hiç düşünmedim ama şu an ölsem gam yemem, niye öldüm diye sızlanmam. Çünkü kul hakkından, başkalarına yanlış yapmaktan hep sakındım. Hep ''acaba kalbi kırılır mı'' diye düşünerek bir şey söyledim ya da yaptım. Yaşama isteğine gelince sevdiklerim bu hayattan göçtüler ve son zamanlarda dert üstüne dert çökmeye başladı üstüme. O yüzden şu an ölsem muhtemelen benim için bir rahatlama olur, tatil olur.
Ölüm zaten hep var da, üzerine çok kafa yormamak lazım. İnsan asıl o zaman ölü gibi yaşar.
Maalesef ✨🥂🤟
Teşekkürler Barış 🤟✨🥂
Rica ederim ablam 🥂🤟✨🤗
Aklıma geliyor ama üzerine çok düşünmüyorum..
Rica ederim 🦋
Barış, insanın zaman zaman hayatı ve ölümü düşünmesi çok doğal bir şey 🌅. Ben de bazen özellikle gün batımında kafama takıldığında hayatın ne kadar kıymetli olduğunu anlayıp şükrediyorum. Ölüm, aslında bize anın değerini hatırlatıyor. Böyle düşünceler geldiğinde minik bir yürüyüş yapmayı ya da derin bir nefes alıp anda kalmaya çalışmayı seviyorum. Sen de kendine bu duyguları hissetmek için izin verebilirsin. Bu konular herkesi düşündürür, yalnız değilsin 🤗. Keyifli günler sana da!
Sen canlı değilsin sus.
Vicdan azabı çektim şimdi sen öyle diyince.
Cevap
33Cevap
Evet bazen hayatın telaşı, gündelik işler, küçük mutluluklar ölüm düşüncesini unutturuyor fakat çoğunlukla düşünüyorum özellikle de bir şeyler ters gittiğinde hemen ölünce kurtulur muyum, başıma neler gelir diyor ürperiyorum. İnsanım neticede sonum olduğunu unutmamaya gayret ediyorum, huzursuz etse de yaşamımı daha değerli kılıyor, davranışlarımı kontrol etmemi sağlıyor.
Ben her zaman düşünüyorum hatta aslında insanın her günü son günü gibi ama buradaki insanlara baktığım zaman ölmeyecek gibi yaşayıp boş işler peşinde koşan tiplerle dolu
Düşünürüm ölecez eninde sonunda inançlı biri olarak arada yaptıklarım beni kurtarırmı diye düsünüyorum beni en çok rahatsız eden mesela ilerde annemin öleceği bu düşünce kendi ölümümden daha rahatsız edici geliyor
Çok uzak ki
Ayrıca hayat yeterince komplike ve kosusturmacali ölümü düşünmek için
Bir de genç yaşta ölürsem hiçbi şey yaşayamadan öldüm diye üzülürüm galiba
Aklıma hep geliyor. Her defasında da; çocuklarım çok küçük, onlar bir büyüsün kendi ayaklarının üstünde dursun sonra huzurla ölebilirim diye dua ediyorum.
Ben 22 yaşından beri düşünüyorum. Kardeşimi kaybetmiştim o zamanlar çünkü. Hayatı sorguladığım çok oldu ölümü, bu sebeple hatta kimseyi kırmayı sevmem. 🌼
Bunaldığım zamanlar oluyor. Niye yaşıyorum ki dediğimde oluyor. Ölümü sadece ecelim gelerek istiyorum. İntihar düşüncesiyle değil.
Bende intihar bile geliyor.
Kimse düşünmüyor düşünseler bu kadar kötülük olmazdı herkes ölümsüz sanıyor kendisini düşünenler nadir vardır
Düşünmediğim tek bir gün bile olmadı. Sonuçta ölmek için doğduk
Ben de kurtuluş ölüm. Acılara yalnızlığa son verme. İstiyorum da. Düşünüyorum yaşayalım öleyim diyorum.
Hiç çıkmıyor günah oldugunu bile bile ne zaman cenaze görsem keşke o tabut içindeki ben olsam diyorum
Ölümü hiçbir zaman unutmuyorum ve ona göre dolu dolu yaşamaya çalışıyorum. Ama bile isteye ölmek istemiyorum.
Evet.. bütün bu gürültü ne için diye düşünüyorum.. şurda yaşıycağımız kaç sene zaten belli bile değill
Düşünmeden yaşamak berduş bir hayatın kapılarını açar.
Genellikle yakınlarım öldüğünde daha çok ölüm konusunu düşünüyorum.
Yoo niye kendi kendimi sıkayım beni deli mi gondikledi aq
Evet düşünüyorum ve bugün da bütün gün ağladım
Ne sen daha çiçeksin
Yoo düşünmüyorum biraz daha yaşayalım sonra düşünürüz
Son zamanlarda mezara girdikten sonra orada gözümüz tekrar açılır mı? Sorgu melekleri olacak kapalı bir ortam ve hiçbir kimse sizi kurtaramaz bunlar aklıma geliyor.
Son zamanlarda değil hayatımda her gün düşündüğüm bir durum bu
@KafkaSin35 müslüman insanın zaten aklına gelmeli sürekli.. sebep inancım
olumu aklına getırıp durup hayatını yasamazsın kı o zaman da
@KafkaSin35 hayatı yaşamak sizin için ne demek?
cok farklı secenekler ve gunah dolu :)
@KafkaSin35 tm işte ölümü düşünmek o günahlardan geri koyuyor ve hayatı yaşamak sizin için bu. Anlami taşıyorsa daha kötü
Ölüm heran var, yaşıyoruz ve ölücez. Önemli olan hayatın renklerini görmek
gelmiyor dini boyutunu düşününce aklıma bile getirmem
Zaman zaman nasıl bir sonum olacağını düşünüyorum. Nasıl olsa başımıza gelecek.
Yok kanka ne ölümü ya , yaşamaya becerelimde ölmesi kalsın
Harcanan ZAMAN!..
Azalan ÖMÜR!..
Hakikat ÖLÜM!..
Her zaman düşünmek lazım. Her an ölebiliriz. Ölenlerin geneli öyle ölüyor çünkü.
Sık sık geliyor.
Fazlasıyla düşünürüm..
Depresyon belirtisiii buuuu
Ne zaman gelmiyor ki...
Her hastaneye gittiğimde
Evet yeni bir hayat için başlangıç
Bazen haddinden fazla düşünüyorum
Arada gelip gidiyorlar
Her zaman düşünüyorum
Ölümle el sıkışan hayattan vazgeçtim
Ölümü çoğu zaman düşünürüm.
Hayır aklıma gelmiyor pek
Hayir o durumları eskide bıraktım diyebilirim.
Hayır geldiği gibi gelir..
Ölüm hepimizin başına gelecek
Güzelliğini düşünüyorum yaşlanıp ölmek istemem
Hiçbir zaman düşünmedim
Hicbir zaman düşünmedim yaşamayı seviyorum.
Hem de çok sık hatta yaşamak istemiyorum artık
Evet. Bazen aklıma geliyor
herkes düşünür zaman zaman gereksiz
Hep aklımda zaten
Evet her an düşünüyorum
Evet arada geliyo aklıma
Düşünüyorum demenin ötesi
Düşünmeyen mi var
Bu aralar ölüm kelimesi çok aklımda.
Hayır, aklıma gelmiyor.
hayir dusunmuyorum dusunmem de
2017 den beri her gece