Söylenen her şeyin yalan geldiği, samimiyetine inanmanın zor olduğu şeyleri yaşıyor musunuz? Son zamanlarda biri bişey söyleyince bazen içimden bazen dışımdan sqtir deli diyorum.
Bu durumu kısa bir dönem yaşadım. Aslında çoğu insan farketmeden bunu yaşar ve hisseder. Bu bir yaşanmışlık sonrası da gerçekleşebilir. Bir gün çok güvendiğiniz biri veya birileri size öyle bir ihanet eder veya beklemediğiniz bir şey yapar ki farketmeden insanlara aslında güvenmemeye başlarsınız. Bunun bir çözümü var mı bilmiyorum ama her şeyin fazlası zarar diye bir laf varya. İşte o laf çok önemli bence. Eğer bu durumu herkeste sürekli aşırı fazla yaşarsanız kurtulması zor bir alışkanlığa dönüşür. Kendimize zaman ayırmak, izlemek ve düşünerek hareket etmek çok önemli. Unutma her şeyin fazlası zarar çok düşünürsen de strese girersin. Her şey dozunda olmalı. İyi günler dilerim. Umarım faydalı olmuştur.
Evet geliyor. Bazen düşünüyorum bazı şeyleride. Konuşulan şeyler tutmayınca her şey yerine oturuyor bir puzzle gibi yani eksik parçaları tamamlayınca kafamda o zaman anlıyorum neyin yalan neyin doğru olduğunu. İsteyen istediği kadar yalan değil doğru söylüyorum desin. Ben kafamda düşünüp parçaları çoktan bulmuşumdur bile.
Bunu bazen yaşıyorum. Sebebini de anlatayım. Bana söylediği yalanların çoğunu anladığım, bazılarını da kırıcı bir şekilde yakaladığım biri oldu. O günden sonra en yalan söylemeyecek insanların bile söylediklerinden şüphe etmeye başladım.
Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
Her şey yalan zaten. Gerçekliğine inanmak istiyoruz sadece. Keşke inanmasaydım dedirtenler sağ olsun, sağ gösterip sol vurdular. Yalan dünyanın, yalancı insanı/ları.
Çok kısa bir süre öncesine kadar böyle değildim, sanırım bu siteye gelmesem yine aynı kalırdım ama artık çoğu söylenen nedense yalanmış, anı kurtarmak için söyleniyormuş gibi geliyor. Burada muhatap olduğum bazı insanlara bunun için teşekkür etmeliyim sanırım, yoksa her söyleneni doğru sanmaya devam edecektim.
Evet ozellikle de sosyal medyadaki muhabbetler nedense hic guven vermiyor bana. Karsimdaki kisinin bana iltifat etmesi, guzel seyler soylemeye calismasi falan nedense hep yapmacik gelir 😏😏 hic inandirici diil yani
Bana karşı minik bir hatası olan insan bin defa doğru konuşsa da tek bir kelimesi bana yalan gelir. Herkese güvenmek ve söylenenlere inanmak zaten zor.
Yaşanılan bazı şeylerden ötürü otomatikman ders çıkarıyoruz haliylede aynı şeyleri tekrar yaşamamak adına adımlarımızı sağlam atıyoruz. her şey bir yalanmış gibi gelebiliyor.
Çoğu insanın işi bu yalan dolan üzerine kurulmuş hayatlarının tamamı kofti boş insanlar he hee diyip yoluma bakıyorum görmüyorum duymuyorum onları, gerçek özü sözü bir insanlar hayatımda
Boş ver.. Sinekle yol yürüyenin sonu b*k, itle beraber olanın sonu ahırdır.. Ama ilginçtir ki ikisi de yakışıyor böylelerine.. Aksi olsa, eğreti dururdu..
Kendini gelistir kendine yetmeyi öğren ondan sonra insanlar sana çok cahil gelicek kimisi mükemmeliyetçi kimisi dünya telaşında kimisi seni anlamayan sende bütün bunların hepsine koca bir s*ktir cekiceksin