Sizce ne yapmalıyım kurtulabilir miyim bundan?

19 yaşındayım ve çok çekingen utangaç birisiyim artık ben de sevilmek tercih edilmek istiyorum utangaç ve özgüvensiz olduğum gibi bakımsız da bi kızım kendime bakmıyorum makyajla da hiç alakam yok bir de yakın zamanda yaşadığım bazı şeylerden dolayı beğenilmeme korkum oluştu insanların düşüncesine çok kolay bakan biriyim bu kadar takıntılı olmak istemiyorum sırf fikirlerini merak ettiğim için yakışıklı bulduğum birkaç kişiye fotomu attım ve hiçbiri de beğenmedi yani kimisi normal dedi kimisi ortalama altı dedi kimisi bakım yapsan giderin var insanların düşüncelerini kafama takmaktan kafayı yiyecegim artık yakışıklı biri beni beğenmiyorsa demek ki güzel de değilim diye düşünüyorum. Ben sevilmek istiyorum bugüne kadar hiç teklif almadım kuzenime sorduğumda sence ben güzel miyim diye bana dedi ki güzelsin güzelsin ne çirkin kadınlar var yüzünde sakal çıkıyor falan dedi beni kıyasladığı kişilere bakar mısınız öyleleriyle kıyaslanacak kadar da kötü müyüm diye düşünüp moralim bozuldu bazen gözlerim doluyor ağlayasım geliyor saçma gelebilir size ama cidden kafama taktığım için böyleyim. Ne yapmalıyım sizce?

Sizce ne yapmalıyım kurtulabilir miyim bundan?