Kesinlikle isterdim ben. Büyük ihtimalle daha mutlu ve daha huzurlu hissederdim.
Başka bir yıl, başka bir yer.. Bu kadar kötülüğün olmadığı dönemler..

Kesinlikle isterdim ben. Büyük ihtimalle daha mutlu ve daha huzurlu hissederdim.
Başka bir yıl, başka bir yer.. Bu kadar kötülüğün olmadığı dönemler..
Bakıldığı zaman cumhuriyetin ilk yılları ülkenin yeniden inşa edildiği zor zamanlar sonrasındaki en az 40 yıl sağcı solcu tartışmaları partili dönemler vs.90 yılında doğdum ve aslında yaşadığım dönemden memnunum. Fakat şu orta yaşlarımıza girdiğimiz zamanlar böyle olmasaydı keşke daha rahat , ekonomik açıdan daha az sıkıntısız bir zaman dilimi olsaydı.2000 lerde genç olmak isterdim aslında.
Başka bir zaman diliminde veya yüzyılda daha mutlu olacağını varsaymak bence bir yanılgı. Mesele mutlu olmayı bilmek ya da bilmemek, bukadar basit. Ha, merakımdan eski zamanlara gidip, dizilerde gördüğümüz gibi heryerden sanat ve stil mi akıyordu diye görmek isterdim. Ama şimdi kendimi mutsuz edecek şeyler bulduysam, 1960’a da gitsem bulurdum yani.
Asla istemezdim. Teknoloji gelişmemiş olacak ve şu an kolayca tedavi edilebilen hastalıklar insanları öldürecek. İnsanların birbirini öldürmesi maalesef daha kolaydı. Çok değil bundan 80 yıl önce insanlar fırınlarda yakıldı ve hala bununla alay eden 3iq lular var.
Zamanın durduğu bir yer de yaşamak isterdim. Bazı anlar geliyor zaman dursun istiyorum, devam ederse bu güzellik bozulacak biliyorum. Düşüncelerim beni hiç yanıltmadı, ne zaman zaman dursun desem hep boşa aktı. Şimdi ise istemediğim bir dilimin içindeyim. Bu zaman da geçsin ama bir daha gelirse dursun isterim.
Keşke
Cevap
18Cevap
Ben 90lı yıllarımı sarıp sarıp baştan yaşamak isterdim.
Hayatımın en güzel, en muhteşem dönemleriydi.
Şimdi ki gibi değildi.
O zamanlar yaşanılan her şey gerçekti.
Ben ilerisini çok merak ediyorum. Teknoloji ne derecede ilerleyecek diye. Bir 500 yıl sonrasını isterdim
Fantastik olurdu
Evet başka bir zaman diliminde yaşamak isterdim.
Başka bir evrende en güzel halimlee yess yaşamak isterdim
İsterdim, keşke ışınlanabilsek. 🙄
Hıı 90lara beni geri ışınlayın. Sıkıldım
gelecekte yaşamak isterdim
2000’lerin başında yaşamak isterdim, o zamanlar adeta huzur vardı, insanlarımız cıvıl cıvıldı… Herkes birbiriyle oldukça samimi ve dostane ilişkiler içindeydi
Düşünsene şu an mecvut olan hükümet yok, makar bölge kılları yok. Huzur var, bilinç var. Ne güzel olurdu.
Çok isterdim. Bazen kendimi bu çağın insanı olarak görmüyorum. İnsanın kendini ne yaparsa yapsın yetersiz hissettiği bir zaman diliminde yaşıyoruz.
Bu zaman dışında her yerde ve her şekilde yaşayabilirdim. Ait olduğum zaman bu olmamalıydı.
Bu hayatı sevmedim tam tersi olacaksa neden olmasın ki?
60’larda ya da 70’lerde yaşamayı isterdim. İzlediğim dönem belgeselinden dolayı sevdim o yılları
Awk daha ne istiyosunuz? İnternet var, elinizde telefon her bilgiye ulaşabilşyorsunuz, hastalandığınızda doktora gidip iyileşebilşyorsunuz, dizi, film izleyebiliyorsunuz, tatile çıkabilşyorsunuz.
Ortaçağ da yaşayın da göreyim sizi. Okuma yazma bilmeden, 30 km karelik lik bir alanda, 45-50 yıllık ömrünüzğ geçiriyorsunuz hayvan boku içerisinde.
Ağlamayaın, gayet güzel bi dönem.
Yaşamak istemezdim sebebi beni nelerin beklediğini bilmemek. Mesela orta çağ dönemine gidebilsem bütün insanlığın sonunu getirebilirim çünkü kimyasal silah gibi bir çok hastalığı üzerimizde taşıyoruz bağışıklık kazandık ama orta çağda bu hastalığın birine yakalananlar telef oluyordu. İleriki bir çağda beni bekleyen bir çok gün yüzü görmemiş hastalık 🦠 olduğu gibi.
İstemezdim. Neden mi? Şartlar zor olsa bile bulunduğunuz durumu ya da konumu güzelleştirmek bizim elimizde ve niceleri. Kötülükler olsun ki iyilerin değeri anlaşılsın.
Orası öyle
Kesinlikle , dağa ilkel bir çağda yaşamaya isterdim. İnsanoğlunun uydurduğu her şeyin dayatıldığı bir çağdan daha verimli olurdu eminim ki.
Isterdim aslinda zamanda yolculuk yapmayi ve her donemde yasamayi cok isterdim. Cunku gecmisi cok merak ediyorum
İsterdim evet.
17. yüzyılda bir Osmanlı devlet adamı olmak ya da 12. yüzyılda bir bilim adamı olmak isterdim.
Annemin karnında olduğum zaman dilimi olur mu? Yaşamayı hiç sevmedim ben.
1800’lü yıllarda yaşamak isteyebilirdim. Yer de önemli tabi
Kesinlikle.
Bambaşka dönemin insanıyım ben. Bu asır benim için tutsak edildiğim bir mahzen gibi.
Zaman değilde doğuştan başka yerde doğmak isterdim Türk olmak istemezdim
Amazon kadınlarının arasında doğmak isterdim 😂
Paralel evren çok mantıklı geliyor hatta o kadar istiyorum ki gideyim ve asla geri dönmeyeyim.
Akıllı telefonlar çıkmadan önce öleyim isterdim. Kullanıyorum çünkü çağın gerekliliği, kullanıyorum çünkü yolumu yönümü bile bununla buluyorum ama hiç memnun değilim insan ilişkilerindeki tesirinden..
Sağlık sektörünün ticaret için kullanılmadığı ve hiçbir hastalığın olmadığı gelecekte yaşamak isterdim.
Çok isterdim
Biri beni oraya ışınlasın
Kızımıda alıcaksam olur isterim.
Yoksa istemem, bu hayat o var diye değerli ve güzel.
O olmasa benim canımın ne önemi var.
Kesinlikle isterdim... belki hayat daha anlamlı ve yaşanılabilir olurdu nasıl desem umutlarım çiçek açardı 🙂
Isterdim bu dönemi atlayıp gelecekten bir dönemde yasamak güzel olabilirdi hem yeni şeyler keşfe açıktır😀
Reenkarnasyona inandığım için yaşamışımdır zaten diyorum. Yine kaç kere yaşarım kim bilir.
yaşamaya doymayan bizler 😅
Göktürkler döneminde yaşamak isterdim, bir sürü sebep sayabilirim
Dünyanın sonunda yaşamak fena olmazdı. O zaman dilimini tercih edeyim.
Yaşamla ilgili hiç bir merakım yok, ben direkt yok olmak isterdim hiç yaşamamış gibi
Ben yaşayacağımı yaşadım gördüm başka zamana gerek duymuyorum
İnşallah hepimiz yaşayacağız başka zaman dilimlerinde..
Şöyle bir 80-90 lı yıllara ışınlansam hiç fena olmazdı..
başka bir zaman dilimi değil de, başka bir gezegende yaşamak isterdim. 🪐
Başka bir evrende yaşamak isterdim yanlış zaman yanlış yer yaa
Evet dünyanin en iyi halindeki ne zaman ise insanlik bilgelik
Bu zaman disinda başka her türlü zamanda yaşamak isterdim
Hayır istemezdim şu an sıkıntılar olabilir ama eskiden daha kötüydü bence
İstemezdim, her donemin kendine has sıkıntıları var bence… onemli olan yasadigimiz zamandan keyif alabilmek
Ben 80 lerin kadiniyim 🥰
Evlerin, arabaların uçtuğu, ışınlanabildiğimiz... zamana gitmek isterdim😂
Antik çağ
Kesinlikle... Ben olduğum kısımlar sanirm...
😊
Çıkarsız, kavgasız, sakin ve sessiz bir dönemde…
Evet isterdim. Doğallığın daha çok olduğu bir zaman
Evet çok isterdim. Zaten bu zamanın insanı olmadığımı düşünürüm hep
Olabilir şu an ki duruma göre eskiler daha iyi oldunu düşünüyorum
Herhangi bir zaman diliminde yaşamak istemezdim
1960 ile 1973 aradı güzel olabilirdi 🤓🤠
eğer orası kötü değilse neden olmasın
2001 doğumluyum 1999 da doğmak isterdim
evet çok isterdim bunu..
Kesinlikle isterdim keşke mümkün olsaydı
Çok isterdim.
Lise yıllarıma geri dönmek isterdim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?