AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
125Cevap
Dinen olması gereken birşey benim de annem çalışıyor hatta onun sayesinde evimiz fakat kadının çalışması caiz değildir hatta kazandığı para haramdır. Kadınlar dünyaya erkeklere emanet olarak gelmiştir ve önce ailesi daha sonra eşi ona bakmak lükse kaçmamak kaydı ile ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Ama ne yazık ki günümüzde şartlar kadının evinde oturmasına müsade etmiyor.
Ayet ayet kanıtla bunları bana
Ayete ne gerek herkes bilir peygamber efendimizin eşleri de çalışmıyordu. Ehli beytten örnek çok. Ayrıca sen kanıt olmadan inanmayan bir insansın o zaman bana aşk duygusunu kanıtla ya da elin acıdığında ki acıyı kanıtla?
Aşk duygusunu kanıtlayamam zaten aşka inanmıyorum. Ama elim acıdığındaki acısı bilimsel olarak kanıtlanabilir. Ha hadislere gelince onların doğruluğunu kanıtla ya uydurulmuşlarsa sonradan?
O zaman ayetleri de kanıtla ya birinin sonradan çıkardığı birşeyse? Bunun tartışması olmaz. Hadi bir kaç kişi uydurdu diyelim milyarlarca Müslüman uydurma şeye inanıyor olamaz herhalde? Buna bir ton örnek verilebilir gözümüzün görmediği veya inanılan var olan bir çok şey var. Bilimin yetersiz kaldığı konularda var. Konu bu değil. Demem o ki kadının çalışması dinen caiz değil. Çalışmak yine bireyin kendi elinde devlet o hakkı veriyorsa sıkıntı yok.
Hz. Hatice ticaret yapıyordu bu sayede tanıştılar bilmiyorsan çok ayıp
O zaman peygamberlik gelmişmiydi birde bunu öğren :D
Hali hazirda bir mesleği olan bir kadına bu denli bir baskıyla eve kapaticak bir aklin sapkin düşüncede oldugun düşünüyorum. Kişi kendinden bilir işi demişler. Elbette zor çalışma hayatı ama bizde kolay olmayalım.
Meslegi varsa calisir, ama yok 3 kurus icin sagda solda vasifsiz eleman olarak calustrmam. is kurarim gec basina derim, ama karimi ezdirmem kimseye.
Gerci evliyim karimda bankaci bu yorumu niye yaptysam :)
İnsan eğer dar bir çerçevede yaşıyorsa daha doğrusu dar bir aile ve dar bir kültürle yetişiyorsa bu sorduğun soruya bir nebzede olsa cevap olur sanırım
Bu onun kararı kimse kimseyi kafese kapatamaz kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz
Oyle bisey yok kardesim kadin dedigin ekonomik ozgurlugunu eline alacak
Yani niye boyle dedigi onmli cunku ben sacmalik derdim kadin okumus etmis niye bir eve iki maas girmesin daha iyi durumda yasanir ama iste bir arkadas sebebini soyledi mantikli buldum
Guncelleme harika ayrica eger beni 4+4luk yasatabiliyosa her istdigimi aliyosa ayri arabaya kadar calismam zaten:ddd
Bence eyer uni flan bitirmediyse kadın çalışmamalı etraf çok kotu garsonlukmş tezgahtarlıkmış yapılcak işler deyil ama bir iş sahibiyse hiç bir adam blu demez zannetmem
bence de
Kadınların suçu, yok maço olsun yok şöyle olsun diye diye kendilerini ezdirdiler yakında köle olursunuz bu gidişle.
Eşim mutlaka çalışmalı , çalışmayan eş almam bende.
Sonuna kadar haklısın ben o kadınlar kendini nasıl ezdiriyor anlamıyorum
Asıl işi olan anneliğini ihmal etmediği sürece çalışmasında bir mahzur yok. Ancak bunun için de çok hafif ve esnek çalışma saatleri olan bir işte çalışması lazım. Çocuklarımı bakıcının değil annelerinin yetiştirmesi taraftarıyım.
çalıştığı yere göre değşir yinede çalışmasını istemezdim neler yaşanıyor ben karıma ne kadar güvenirsem güveneğim eşim ne kadar namuslu olursa olsun şerefsizin biri bir yerde sıkıştırsa tecavüz etse kadın bunu evde sana söylemez ben eşime sonuna kadar güvenirim ama insanlara güvenemiyorum oyüzden çalışmasını istemezdim
Çalıştığım yerde bayanlarda var... erkekler sürekli ćalısan kadınları takip ediyolar of göte bak başa bak. şunu bir becersem gibi konusanlar ćok oluyor insanlar malesef böyle o yüzden ben bayanların çalışmasini önermiyorum
O zaman bunu diyenler ahlaklı yetiştirilsin
Haklısın
Bazı kadınlar haklarını biliyorlar malesef güçlerinin ya da neler yapabileceklerinin farkında değiller ben beyim ne derse o diyene kadın değil ezik derim ortak alınamsı ve oturup konuşulması ayrı ben böyle yaptırmam ben şöyle yaptırmam farklı ulan sen kimsin dün yoktun yarında olmazsın bitti
Cübbeli Ahmet Hoca - Kadınların çalışması…
https://youtu.be/hX5rC40PY5QGeri kafalılık falan değil bence eşim istemezse çalışmam. Çocuklarımla evimle meşgul olurum. Ama maddi durumumuz yerinde değilse çalışırım tabiki
Tabikide Çalışmalı, Yok Öyle, eve 7-8 bin girmesi lazım, ben tek başıma 15-20 alırsam oda özeldeyse otur evde hatun dersinde, onun dışında çalışıcak, büyük konuşmimde niteliksiz biriyle evlenmem
Knk simdi knk gunumuzde herkes okuyor kadin ben calisicam dedimi hakkidir gidip tekstilde calismiyacak ya okumus o kadar o demem ben oyle bir sey ama cocuklari lduktan sonra evinde kalmasinin daha iygun olacagini dusunuyorum
g*ne güvenen borozncı başı bu zamanda çalıştırmam diyip hiç bişeyi eksik etmem diyen varsa eyvallah çalıştırmasın zaten kadında hayatını yaşasın yani.
Erkeklerin cevaplarına bakılırsa "Çalış kızım, bu devirde çalışmayan kıza koca yok" tezi çürütülmüş iyi de olmuş hepinizi artıladım beylerr 👍
Bunu Dıyen Erkek Zengın Erkektır Kadınada köşkun Havuzunda Kokteyl ıcmek duser.
Cevapları okumanı öneririm
Erkeğin maaşı 5 6 bin liranın altında değilse bayan calismayabilir ama 1 2 bin alıp çalışma diyorsa sıkıntı vardır
Benim param fazlasıyla eve yetiyorsa istiyosan çalışma derim ama zorlayamam bana kalsada çalışmaması daha iyi olur yıpranmış bir vaziyette eve gelip bide ev işleri coluk çocuk falan onlarlada mi ugraşsin yazık değil mi kıza kınıyorum sizi çok ayıp
Maddi durumum iyiyse çalışmasına gerek yok çalıştırmam. ama şöyle olabilir ufak bir cafe türü birşey açabilrsem açarım, geçer başına vakit geçirir ve bir kurs açarım kurs verir insanlara vs vs :) oda can :)
Buna beraber karar vermemiz gerekir. Ben çalıştırmam ne ya sanki sahibimmiş gibi. Mantıklı sebepler sunarsa ve maddi yönden ihtiyacımız yoksa belki olabilir ama onun dışında çalışırım kesinlikle.
Kadını malları gibi görüyorlar
Bildiğin mal alıyorlar sanki kendilerine. Evdeki temizlik robotu ya da yumurtlama makinesi gibi mi görüyorlar artık napıyorlarsa -.-
Öyle biriyle anlaşamam zaten kadın çalşmalı kendine güveni olmalı tersini düşünenle olmz
Evet kadin calismali dimi calisirsa bosamakta krndidine guvrn ustunde ego yapar. Senin gibi calisicam ama calisacam zijniyetindeki kafinlsr busunuz iste !
Nasl ki erkeklern egosu varsa kadnların da olabilr kadnlar da kendine güvenebilr ve evet boşanabilr bu kadr gruplaştrma iki cinsiyeti
Tamamen kendi özgürlüğü benim malım falan olmaz olamaz benim hayatım olur bu kadar basit.
kıskançlıkdan diyolar ama düzgün bir işte çalışılabilir, ya da meslegi varsa onu yapabilir bence gayet dogal.
cogu calisan kadin, ekonomik durumu iyi biri ile evlenip calismayi birak istiyorken. Ben ne olursa olsun calisma istiyorum diyenler bana pek samimi gelmiyor.
ya önceden asla çalıştırmam derdim. sonra bunun bencilce olduğunu anladım. yani eşim olacak insan çalışabilir no problem. onca yıl okudu çabaladı neden emeğinin karşılığını almalı diye düşünüyorum.
yav kıskanıyorlar bir de egemenlik istegi işte. kadın itaat etmemeli tabi en başından.
Adam zenginse çalıştırmaz, güvenmiyorsa çalıştırmaz, başkalarına yaptıysa çalıştırmaz, evlendikten sonra maddi özgürlüğünü kaybeden kadınınında bunu demesi imkansız...
Çalıştırma evet çünkü o kadın adamın malı gibi görülüyor.
*çalıştırmaz
Evet ama kadınınında genelde burada suça payı da olabiliyor bunu da görmek lazım
Peki neymiş o?
Durumu önceden görmemek çünkü bu duruma gelmeden önce buna benzer bir yaklaşım gelişmiştir ve yine geç olduktan sonra buna zamanında tepki koymak yerine kabullenmekle oluyor
Evet bu konuda haklısın
kadının mesleği yoksa çalıştırılmaması taraftarıyım.
vasıfsız çalışmak cidden çok zor.
Hangi çağda yasıyoruz ya var mı böyle düşünen erkek hala
Maalesef
neden garipseyonz var olmalıda
Çalistirmayacaksa evlenmeden zaten calismayan birini bulur saygi duyarım.
Sacma buluyorum karim (duzgunse) bir iste calissin asla bisey demem. Bu arada dinle ne alaka l*n dinimizde kadinlar calismasin diye birsey yokki.
Cevaplarda öyle diyorlar işte..
Dini alet ediyolar :Dd
Dini kısmı bir yana kıskançlık da mühim bir meseledir. Erkeğin kazancı ailesini geçindirmeye yetmiyorsa belki.
Dini kısmını kanıtla bana
Eşimin çarşafını dert etmeden alacak iş yeri var mı?
Eğer eşinin çarşafını dert ediyorlarsa saygı göstermek zorundalar o iş yerinin sorunu
Çarşafla çalıştırmıyorlar ve başka türlüde olmaz.
Cezakellahu Hayran. 🙏:)
Haze cemilün cidden :) Şükran cezilen...
:)) ben teşekkür ederim.
Karısıyla evlendiğini değil onu aldığını düşünen erkektir. Her nedense rağbet fazladır bunlara.
Aynen anlamış değilim
bu nasıl bir türkçe ya... bu nasıl bir ifade şekli... sen karım olsan seni mecburen çalıştırtmam ki.. çünkü kimse iş vermez sana
Hayatını yaşaması için çalışmasını istemem arkadaşım
Ama o hayat kadının hayatı bırak kendi karar versin
Şöyle diyoruz aslında çalışmak zorunda değilsin ağır gelmeye başladığı zaman birakabilirsin... Tercih onun tabi...
Karimdan gelecek paraya güvenip evlenmem en başından. Yani o çalışmak zorunda olmamalı. Eğer beynini kullanarak yapabileceği bir işi varsa ve kendide isterse why not?
ben asla çalıştırmam sonucu neolursa olsu mümkün olamaz. haklı sebeplerim toplum içinden örnekler alarak %100 sebeplerim var
Sebeplerini söyle?
istatistik araştırmalara göre %95 kadınlar aldatıyor kocasını veya sevgilisini ayrıca çalışan erkek arkadaşlarım var mesela özelikle market tekstil ve benzeri mekanlarda evli oldugu ve hatta çocuklarının oldugu halde başka erkeklerle müdürleri ile dahil yatıp kaltıgını arabaların içlerinde seviştiklerini gördüm kocası işe gider karısı başka erkekle yatmaya gelir sabah erkenden kocası mesaide kalır sabaha kadar veya vardiyalı çalışır başka bir adam karının yanına gelir sabaha kadar peki böyle ortamlara biz sevdigimiz kadınları çocuklarımızın annelerini kimlere güvenerek gönderelim o ortamlara
O zaman çocuklar ahlaklı yetiştirilsin kadınlar ödüyor bedelini
aile yapısı ile ilgili bu konu herkes sen gibi ben gibi düşünemiyor işte
Bende zaten çalışmamak için can atıyorum bana koca lazım ama beni sevsin :D
Bende kocami çalıştırmam eve gelince yorgun argin istemem evde yemek yapsın kocalık görevini yapsın ütüydu camasirdi ugrassin evde
Söz ağızdan çıkar erkek tarafı yani biz eslerimizi kiskandigimizdan mı desem çok sevdigimizden mi desem çalışmasına müsade etmeyiz.
Büyük konuşmak istemiyorum ama kadın erkek hep birbirini aldatiyor
Ama bunun çalışmakla ilgisi yok yapacak olan yapar zaten
Biri azdirmasa belki bir şey olmaz
Bence cok sacma kadinlarda calisabilir erkegin bir ustunlugu yok
erkek kadından üstün yaratılmıştır. kardeş bu böyle aç biraz tefsir oku
Hayir ikiside esit
b*k esit karim calissin bacaklarini kirarim ben onun!!
Nedn:o saygli knsun
@mardinliii yazık ne diyim ama dikkat et öbür dünyada Allah senin bacaklarını kırmasın
Ben cok calisan kadin gordum arkasindan o gote bak goguslere bak filan diyorlar katil olurum ben !!!
Turkiyede oyle olabilir burada ole değil
@mardinliii o bunu diyenlerin ahlaksızlığı o çocuklar ahlaklı yetiştirilsin o zaman
Ama ben turkiyede yasiyorum ve boyle davranmak zorundayim
Sen nerde yasiyosunki
Fransa
Nounles biz ahlakli yetistirsek ne olcak cevre ole degil. Hepsine tek tek ahlakli yetistir diyemezsin onun icin bizde onlemli davranmaliyiz. Benim kadinlari kucuk hor gordugumden degil beni yanlis anlama yasadigimuz aman bole dikkatli davranmak gerek
Biraz anladim
Bunun bedelini kadınlar ödememeli
Şurada kadınların %80 evde yatıp g*t büyütüp koca parası yemek istiyor , siz neyin kafasındasınız. Ondan mı zengin koca peşinde koşturuyorsunuz , bırakın bu kolpa ayakları.
Ben onlardan değilim kusura bakma ve ben kendi hakkımı sonuna kadar savunurum
ah saygı ah, ne toplum ilişkilerinde, ne karı-koca arasında, ne aile arasında.. neden bu kadar azaldı bu saygı
otursun evde çocukara baksın kazandığı paranın iki katını bakıcıya kreşe veremem ben hiç kusura bakmasın
Her şey maadi değildir ayrıca çocuk kreşe gidince hiçbir şey olmuyor bende öyle büyüdüm
senin nasıl büyüdüğün beni ilgilendirmez benim çocuklarım ben nasıl büyüdüysem öyle büyüyecek
hayat müşterektir. tabi ki olur da evlenirsem eşimin de çalışmasını isterim.
Düşüncelerine
Saygı Duyarım
Benimde
Çalışmak
Icımden
Gelmiyor
Yani çoğu kadın koca parası yeme derdinde.
Bu düsünceyi o insanlarin cahilliyetine birakiyorum sadece
Eşini çalıştırmayan erkeklere nadir rastlanır çok kıskanırlar mesela ben.
Karsilikli guven oldugu sürece hic sorun yok benim için
Ben cok kötu dusunuyorum. kadini eve haps etmeye hakkı yok
ister calısır ister calısmaz kendi bilir müstakbel hatunum :D
Kadın benim için pırlanta gibidir. Değerlidir! Pırlanta nasıl kutusunda güzelse kadında evinde güzeldir.
Maddi durumu iyise bende çalışmak istemem. Ama değilse her şekilde çalışırım. O istediği kadar çalıştırmam desin