1990 yılına kadar yasa (TMK madde 159) evli kadınlara ev dışında çalışabilmek için kocalarından izin alma zorunluluğu getirmekteydi.. Bu madde 29.11.1990 tarihli Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilince bu zorunluluk ortadan kalktı.
Kasım 2001’de kabul edilen yeni Medeni Kanun’un ilk tasarısında bu kararın iyice somutlaştırılması ve yasada “Eşlerden her biri meslek veya iş seçiminde diğerinin iznini almak zorunda değildir” şeklinde bir madde yer alması öngörülmüştü (madde 192). Ancak erkek egemen anlayışın çabalarıyla madde değiştirilerek “Eşlerden her birinin meslek ve iş seçiminde ve bunların yürütülmesinde evlilik birliğinin huzur ve yararını göz önünde tutacağı…” şeklinde kadınların zararına esnetilmesi muhtemel bir cümle eklendi.
Özetle , kadının anayasa ile verilen çalışma hakkı , kanun açısından Bangladeş , Yemen , Suudi Arabistan , İran'dan hala biraz daha hallice seviyede.
Ancak , halihazırda binlerce kadın eğitimden geçiyor ve eline bir meslek alıyor. Kadına bırakın çalışma izni vermeyen bir erkek , hastalanınca ya da daha keskin bir durum olan doğumda nedense erkek doktor da istemiyor. Hatta hayati risk durumlarında bile kadının ölümünün tercihi , erkeğin ölümünün tercihinden 4 kat fazla. Buna benzer konuda burada bir olay ve insanların tutumunu sormuştum , sonuçlar korkunçtu
www.kizlarsoruyor.com/.../q437469-sevdiginizin-cani-mi-prensiplerinizin-katiligi-mi03 Yorumla- +1 yıl
Onlar çalışmanın hak mı eziyet mi olduğuna kendileri karar verebilir , anne olmak kadar olmamak da bir seçim veya doğal haktır. Her kadın anne olmaya da o kadar meraklı değil , kimsenin de oğlu için çocuğu olsun diye kuluçka olarak kullanılması mümkün değil.
Tarlada çalışan kadınlar ile şehirde çalışan kadınlar hem birbirlerine hem de erkeklere karşı eşit hak sahibidir. Bundaki ayrıntı da , kadın tarlada çalışmak mı istiyor yoksa eşi veya ailesinin bedava işgöreni mi olduğu. Sgjk nın bu çalışanlara da ayrı yönetmelik klozu var da , onu sigorta edecek baba ya da yiğit var mı , primini ödeyecek öyle bir babayiğit var mı asıl o önemli.
En İyi Cevaplar
Maddi durumum ne kadar iyi olursa olsun çalışmasından yanayım.
Kadın erkek fark etmez. Evde oturmak, sürekli gezmek ve eğlenmek insanların hayal ettiği gibi mutluluk getirmiyor. Bir yandanda çalışmak gerekiyor.
Ayrıca mantıklı düşünüldüğünde eve ek maddi getirisi olacaktır çalışmasının. Daha iyi bir yaşam, daha güzel imkanlar, daha iyi bir düzen olacaktır kadında çalışırsa.
Çalışmak istediği taktirde tavrımı koyacağım tek nokta nokta yapacağı iş ve çalışacağı insanlar üzerine olur.
Çalışmasına engel görmediğim bir durumda istiyorsa karşı çıkmam.
Hem kadın dediğin çalışmaz, evde oturur gibi bir mantık olmamalı.
Kadın seks kölesi, çocuk bakıcısı, temizlikçi, aşçı, uyandırma servisi değil. Oda senin benim gibi bir insan.
Herşeyden önce çalışmayı falan geçtim, değer verecek ve değer bilecek bir eş bulmam dileğiyle diyorum bayan...3714 Yorumla- +1 yıl
haklısın çalışmak istiyosam çalışırım kocamda buna destek vermeli
- +1 yıl
Aynen öyle. Söylediğim gibi çalışmak istediği taktirde engel olmam. Tek engel olacağım nokta çalışacağı insanlar ve yapacağı iştir. Bu konuda banada söz düşer.
Eğer kadın dediğin çalışmaz diye bir mantık varsa kadınlar okumasın o zaman. Okumasın ki kimse onlara iş vermesin. Cahil kalsın, birşeylerin farkında olamasın.
Tüm kadınlardan ziyade sadece kendi eşinin çalışmasını istemezse, o konuda söylenecek söz yok tabi.
Ama genel anlamda kadınların çalışmasına karşı olan erkek bayan doktorlarada karşıdır. O zaman yakını olan bir bayan hastalandığında erkek doktora da götürmesin, kadın geberip ölsün evinde... Aynı olmasada mantık birbirine yakındır.
Kadın dediğin çalıştığı zaman namussuzluk yapmıyor ya !
@SakınOlaBulaşma - +1 yıl
haklısın mantık aynı kadının çalışması ayıp değil ben gidip kasiyerlik yapıyosam markette bu ayıp değildir ben gidip polislik yapıyorsam kadın olarak bu ayıp değildir bunun ayıp olduğunu savunan birine söylüyorum bunları ayıp bişey yapmıyoruz ya o zaman bu kadar normal bir iş yaptığımıza dahi karışıyosa bu insanlar sokağada çıkmayalım madem çalışmak ayıp sokağa çıkmakta ayıp olsun hatta kadın olmakta ayıp olsun erkek erkeğe bir ev tutalım beraber yaşasınlar orda
- +1 yıl
Şuana kadar Ks'de gördüğüm en mantıklı erkek yorumu.
- +1 yıl
Semiha 67 hanim, Allah razı olsun.. yerinde analiz.. çalışabilir bayan, ama Müslüman olan bayan içinde bu konudaki şartlar mevcuttur !!! bunlara bakmaksızın kafasına göre hareket edenlere asla katılmam. erkeğim maddi gücü ailesine yeterliyse.. evde eşi : ev işleri, çocuğu varsa ona bakmak ilgi, sevgi ve eğitimini vermesi, manevi görevlerinide yapması adına.. vede ihtiyacı olmayan, yani boşa para harcamayanlar için diyorum.. eşi çalışırsa bayandan söz ediyorum.. O zaman erkeklerin iş bulmasıda zorlaşıcak :( emeklilerde çalışıyor.. çalışmasın demiyorum.. fakat durumu iyi ama boş kalmıyayım derse veya lüks yaşama takıntısı için çalışırsa işsiz erkkeler ne edecek? yuvaya bakan onlar bide !!! işçi çok olunca iş verenlerin bzısıda asgari ücrete mahkum kılacak insnaları !!! bu seferde hanımla beyde çalışacak :( düzen bozulacak bunları akıl edemiyen soran hanım yazık.. sadece kendi esas doğrunuz ve bencilliğinizle düşünmüşsünüz çocuğu bile hesaba katmadan..
- +1 yıl
Kafaları hiç birşeyle meşgul olmayan üstün düşünme yetisini elde etmek için çabalamayan bireyler oturup dedikodu peşinde koşturuyorlar. Ve yine aynı beyinler çalışan kadınlara laf etme hakkını kendine görüyorlar ki o beyinlerin bu söylentilerin çıkış kaynağı olmaşarına şaşırmamak gerek. Bu yazıyı yazmanıza o kadar sevindim ki. Sizin yanınızda kadına eve tıkmaya çalışan erkeklerin gözle görülebilecek hiç bir yanı yok. Böyle üst düzeyde erkekler mevcutken inanın aklı başında bir kadın için hiç şansınız yok. Cevabınızın örnek olması dileğiyle.
- +1 yıl
Birüye hanım, müslüman olanlar için bay bayan.. Allahın çalışma konusundaki emir ve yasklarını araştırıp hareket etmek gerekli !!! aksiyse şeytanın vesvesesi ile ona uyulmasından öte geçemeyip düzeni bozar.. herşey para değil.. bu dünyada nefsine kendi doğrularına göre veya olumsuz yol ve fikirdeki insanlar ve uygulamalarını baz alarak yaşanırsa.. kabir ve ahirette ise tam tersi düşünce ve pişmanlıkla kahırla mahşer ve hesap günü beklenir üstünede kabirde bunların hesabı verilir !!! o zaman uyduğunuz insan ve ona vesveseyle yol verip şaşırtan şeytan arkanızda duracakmı? veya size ben yerine hesap verir cehennemlik olursan ben yanarım rahat olmu dicek? orda : Anne Baba Kardeş, Evlat, Eş birbirinden kaçacak hak istermi diye herkes kendi derdinde olacak.. cehennem hesap alanına getirilecek.. bu ölçüye göre araştırma yapılır.. ve uygulanır veya gülü seven dikenine katlanır. www.sorularlaislamiyet.com/.../...-caiz-midir.html
- +1 yıl
Geçiniz bunları bayım. Edepli şekilde çalışan bayanların hakkını yiyorsunuz. Her öğretmen erkek mi olsun. Her temizlikçide erkek olsun o halde. Yapmayın şeytanı falan karıştırmayın hiç gün gelmiş bir bakmışsın sana avukatlık etmiş bir noktada. Oturup burada dinden vurmayın milleti. Her şey elbette para değil hoş bu toplumda bunu savunmak biraz abes olsada kadın kocası ona ters bir hareket yaptığında ailesinin yanında değil kendi ayaklarının üstünde durmalı. Bu beyinlerle ailede kabul etmiyor kızını ne yapacak o kız. Çalışmam suçsa ben öbür dünyada çekerim çok iyisiniz ama kendi günahlarınızla ilgilenin
- +1 yıl
Belirttiğim gibi kadın seks arzusunu dindirecek, aşçı, bakıcı temizlikçi, uyandırma servisi değil. Sadece bu işlere bağlı kalırsa kendinide öyle zannetmesine neden olursunuz. Çalışmak istiyorsa çalışır. Bu benim görüşüm. Sen çalışmıyorsan orasını kocan düşünsün, benide ilgilendirmez bayan. Eşine çocuğuna bakmak derkende hamilelik izli denen bir süreç var. Onu da geçtim öyle bir durumda zaten o kadın işten ayrılıp doğan çocuğunun yanında bir yaşa kadar kalacaktır. Çalışmayan kadın evde oturup gezmekten başka ne yapabilir? Sosyal medyada takılır, farklı farklı seminerlere katılır, farklı farklı kurslara yazılır, örgü örer, günlere katılır. Daha ne yapar?
@Semiha67
Teşekkür ediyorum @Lovestoryy - +1 yıl
Seninkidarklı bir bakış açısı, saygı duyarım.
O zaman kadınlar çalışırsa işsizlik artıyormuş. Tamam o zaman kadınlar okumasın, okula göndermeyin. Çünkü okuyan insan neden okudum, ben çalışacağım diyecek. Çalıştırmayın, evde tutun. Senin mantığına göre durum bundan ibaret. Hatta üzerine kumada alalım ki kendilerini yalnız hissetmesinler evde. Madem erkekler işsiz kalıyor bu durumda kadınlar doktorda olmasınlar. Okumayacaklar, çalışmayacaklar ya. Hastahaneye gittiğinizde bayan doktorda istemeyin sakın. Hatta hastahaneye dahi götürmeyin ailenizden bir bayanı. Şimdi çıkıp az birşey kadın çalışanda olsun demeyin. Ya çalışsınlar, ya çalışmasınlar. Bir kadın doktor olup çalışabiliyorsa, bu diğer kadınında hakkıdır. O zaman devlet sizin gibi mantıklar için yasa çıkarsın lütfen. Desinler ki bu insanlar kadının çalışmasına karşı. Bu insanlar için Türkiyedeki kadınların %5'ine iş verilsin. Onlarda doktor olsun diye yasa yapalım size özel !
@realsanalvefa
Bunu kabul eden bir soru vardı. Kocam bana bakmakla yükümlü diyordu. Bana para ver demek ağırına gitmeyecekmiş. İfrit olacağımı bile bile soruya girdim. Bu nasıl mantık. Kadının görevi evde önünüze yemek sunup sizi hoşnut etmek değil. Evlilik bir paylaşım ve mutfakta artık erkeklerde yer alıyor. Bu konuda karısına saygı duyan anlayış gösteren erkeklerin sayısı hergün artıyor. Bu konuda o kadar ezik kalıyorsunuz ki art niyetiniz daha da barizleşiyor. İşte aldatacağına inanıyorsanız evlenmeyin yemek aksar diyorsanız yemek yapın. Çocuğa bakmaz diyorsanız Okul önceai diye bir kurum var. Ki buna ev hanımları dahi gönderiryor. Çocuklar iyi eğitim alıyorlar. Şu dayanağı bile olmayan çözümcü bir yaklşaım sergilemediğiniz beyinlerinizi bir zahmet atın artık. Kadın evde tutmak için değildir.
33 Yorumla- +1 yıl
İşte bu bee! Yarın bir gün kocasından ayrıldıktan sonra ne yapacak bu kadın? İş deneyimi yok diye iş bulamayacak ve ortada kalacak. Çoğu kadın bu nedenden dolayı zulüm gördükleri kocalarından ayrılamıyor. yok İş yerinde tacize tecavüze uğrarlarmış. Tabi yaaaa! Önünüze yolda arabayla giderken insan çıkar, çatparsınız, bence siz de araba sürmeyin. 80 lerde çok fazla Hülya Avşar filmi izlediniz herhalde..
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen çalışmak istiyorum okulumuda bitiriyim. Ama soyle eşim istemezse calismami çalışmam. En nefret ettigim sey bir erkege is yaptirmaktir ikimizde yorgun olcaz ve eşimin ev isleriyle ugrasmasini isteyemem erkekler daha cok yoruluyolar. En basitinden bebek bile sorun oluyo bakiciya vermek kotu bisey resmen kendi cocugun baskasinin elinde buyuyo. Cok kararsizim istiyorum ama yine celiskiye dustum bu soru sayesinde :D herkese hak veriyorum kadinin ekonomik ozgurlugu olmali ama evinde oturup evine esine cocuklarinada bakmali ve ikisi bir arada yurumez zor. d
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
123Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 661 cevap paylaştı.
+1 yılwww.sorularlaislamiyet.com/.../...-caiz-midir.html Tam Açıklaması Bu Linkte , bir kısmını, buraya copy -paste yaptım bilgine..
Bir kadının iş yerinde çalışması için belli başlı şartlardan biri, tesettürüne mani olunmaması, vekar ve ciddiyeti hafife alınmamasıdır. Aynı zamanda bu iş yerinde başka insanlar da bulunması ve kadın tek erkekle başbaşa kalmamasıdır.
Zira bir kadın bir erkekle başbaşa kalırsa üçüncülerinin şeytan olacağını Efendimiz bildirmiştir. Hem böyle bir yalnızlıkta halvet vaki olduğundan erkeğe mehr-i misil gibi maddî ceza, kadına da tâzir gibi dinî ceza terettüb eder.
Demek oluyor ki, ihtiyaç içinde olduğundan çalışmak zorunda kalan kadın, tesettürüne, iffet ve vekarına halel gelmeyen ciddi iş yerinde çalışabilir. Çevredeki yabancı erkeklere bu tesettür ve vekar içinde ciddi şekilde muhatap olabilir. Bu şartların yok olduğu yerde kadının çalışma şartı da yok demektir.
Zaten çalışıp kazanma mecburiyeti erkek içindir. Kadın evinde oturur, çoluk çocuğuna bakar. Erkek ise dışarda çalışıp çabalayarak kadının ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalır. Bizim sözünü ettiğimiz şartlar, herhalde böyle hâmisi olmayan ihtiyaç içinde çırpınan kadınlar içindir. Kocası izin vermeyen kadın zaten çalışma hakkına da sahip sayılmaz. Kocasının kazancıyla idare etmesi şart olur, yahut beyinin izni gerekir.
Bir kadının yabancı bir erkeğin evinde veya iş yerinde çalışması İslâm'ın emrettiği şekilde olursa, yani birkaç kadın ile birlikte veya açık bir yerde çalışırsa beis yoktur. Ama, kapalı bir yerde yalnız olarak yabancı bir kimse ile birlikte kalacak olursa halvet olduğundan haramdır (el-Fıkıh 'ala'l-Mezahip el-Arbaa, c.3 s.125).
Mecburiyet dışında istemem, evlat ve evinin temelidir bayan :) erkeğin eve bakması çalışması misali.. dinimizce, izin veriliyorsa bayana o zamanda hayır diyemem çalışma diye..00 Yorumla bir kadının çalışıp çalışmaması onuyn bireyliğine etki etmez ki.
biz bir kadına niye ihtiyaç duyarız? bir kadının para kazanmasına neden ihtiyaç duyarız?
ikinci sorudan başlayalım. bakın başkasını bilmem. ama ben, maddi imkanım elvermediği durumlar olsa da karımın çalışmasını istemem. çalışsa da aldığı paraya dokunmam. dokunsam da geri öderim.
birinci sorunun cevabı da. ben bir kadını nikahıma alıyorsam bu, eve bir maaş girsin diye değil. birine eşim demek için. canım demek için. ona zaten benim gibi cins adamın kahrını çeıkmekle dünyanın en zor işin yüklemişim. bir de başka işe gerk duyması gerekmez.
ben eşim dediğimden para beklemem. hayatı onun için yaşanılabilir kılmama izin vermesini beklerim.
kendim hiç paragöz olmadım. ama paramı da boşa harcamadım. kaybettiğim yerde insan kazanmaya baktım. evlendiğim kişinin de kendim gibi olmasını istemem suç mudur? şimdi gidecek akşama kadar çalışacak. yorulacak. evde yemek yok. çamaşır kirli. bunları ondan isteyemezsin. neden? çalışıyor. istesen köle miyim l*n ben diyecek. e abi sana kim dedi git başkasının ağız kokusunu çek? öğretmenlik yapsan bile tebeşir tozundan hasta olup duracan. öğrencilerle boğuşacan.
ben akşama kadar milletin iti ile kopuğu ile uğraşacam. bazen yeri gelecek bana sulanan kadınlara evde karıma bunu yapamam diye bakmayacam. bir de vicdan azabı çekecem. evde bekleyenin suratı beş karış. yorgun. ölmüş.
kusura bakmayın da o çalışacam diye tutturan kadınlar bir kere de erkeğin yerine geçip 1 hafta yaşasın bakalım.02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu olayda 2 boyut var. gayri müslimler için ve günah olduğunu bile bile yapacaklar için bir problem yok ancak ben karımı çalıştırmam diyen erkek eğer dilerse karısını çalıştırmaz karısı buna engel olamaz yalnız evin geçimini gerekli bir şekilde temin edebiliyorsa. bu lükse sahiptir islami boyutta konuşucam baştan söyleyeyim dediklerimi hadi ya oradan derseniz dini boyutta ne olacağını siz bilirsiniz. Kadın dinimizce Çalışmasında bir engel yoktur Helal dairesi adı altında erkekler ile aynı ortamda kalmamak şartı ile çalışabilir. ancak günümüzde bu tarz işletmeler sanırım elimizin parmaklarını geçmemektedir. kadının ana görevi eşini mutlu etmek fiziki ve ruhsal açıdan. extra yapmış olduğu her iş çocuk bakmak evi temizlemek yemek yapmak vs gibi davranışlar ona sevap olarak eklenir. dışarı çıkması konusuna gelince eşi işte bile olsa herhangi bir yere ondan izinsiz çıkamaz. Allah Kadını erkeklere göre biraz daha asosyal bir varlık olarak yaratmışta diyebiliriz ancak bunu sorgulamak kesinlikle hiç kimseye de düşmez. ancak erkekler de karısına ne kadar çalışıyor olsada ev işlerinde yardım etmeli çocukların bakımını üslenmelidir. bu erkeğede aile içi sosyallik katacaktır. Ben yukarıdaki sınırlar içinde Çalışmasına mani değilim. Çocuklarımıza bir başkası da bakabilir eğer çalışmak istiyorsa kesinlikle karşı çıkmam özellikle mutfak işlerini ben hallede bilirim. İnşaallah eşim yukarıdaki durumların haricinde çalışmak istemez Allah beni ve eşimi böyle birşeyle imtihan etmez.
110 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılayet+hadis olarak kanıtlayabilirim diye umuyorum kabul edersen bildiklerimin kaynaklarını ayacağım şimdi
Cevap sahibi+1 yılkuranda namazın nasıl kılındığını bulda gel diyeyim o zaman sana. kurandan da ayet bulurum. tek 1 ayet bu yazdıklarımın hepsini kapsar. ama anlaman gerekir.
Cevap sahibi+1 yılErkekler, mallarından (kadınlar için mehir ve nafaka olarak) harcamaları sebebiyle ve Allah'ın, onların bir kısmını, diğerlerine üstün kılmasından dolayı, kadınların üzerinde daha çok kâimdirler (koruyup gözetici, idare edicidirler). Bu bakımdan salih amel (nefs tezkiyesi) yapan kadınlar itaatkârdırlar, Allah'ın (onların haklarını ve iffetlerini) korumasıyla, onlar da gaybde (kocalarının yokluğunda hem kendilerini, hem kocalarının mal ve şerefini) koruyucudurlar. İtaatsizliklerinden (baş kaldırmalarından) korktuğunuz (kadınlara) ise (önce) nasihat ediniz. Ve (sonra da) yataklarında yalnız bırakınız. Ve (hâlâ itaat etmezlerse) onlara vurunuz. Bundan sonra eğer size itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Muhakkak ki Allah Âli'dir (yücedir), Kebîr'dir (büyüktür). Nisa 34 bu ayette açıkça anlaşılıyor ki kadının kocasına itaat etmesi gerektiği ne derse (harama götürecek dinen caiz olmayan durumlar dışında) yapması gerektiği yönünde bu da yukarıda ki yazdığım
Cevap sahibi+1 yılyazının tamamını kapsıyor problem yoktur umarım
Cevap sahibi+1 yıl@nounless Cevap verecek misin? Hz hatice Ticaret yapıyordu bu doğru ancak adamlarla el mi sıkışıyordu? zaten islam buna mani demiyorum kadının çalışmasına eğer erkek isterse çalıştırmaya bilir diyorum
- +1 yıl
Bakis acina tamamen katilmiyorsam da, mantikli bir sekilde ve islam dinine tamamen uyarak ( sadece isine gelenleriyle degil, herseye uyarak, en azinda ifadenle, sozlerinle) savunabiliyorsun. Tebrik ederim. Ins gercekte de boylesindir. Yalniz asosyal falan demissin, herseyse izin almak demissin one neye dayanarak soyledin bilmiyorum, bence yanlis bir sonuca varmis olabilirsn ama her neyse, diyelim ki dogru. Musluman olan toplumdan ve o zamanin sartlarindan koparak degil, dini cerceveden cikmadan tabikide uyum saglamayi bilmeli zira dinimizde aslinda sandigimizda daha fazla hareket alanin ozgurlugu var
Cevap sahibi+1 yıl@sinemy20 kadın erkeğe göre biraz asosyel kalıyor dedim erkek insanlarla daha içli dışlı alışveriştir vs islam çerçevesinde konuşacak olursak günümüzde değil. bir sohbet te dinlemiştim hadislerden örnek vermişti eşinden izin almadan attığı her adım günah olarak yazılır demişti yalnız bununda şartları var. tabiiki. mesela şu sebebler hariç ''ana babasını ziyaret etme ve ya o (kocası) istemesede onlar ister mümin ister kafir olsun onlara bakmak için gide bilir '' izinsiz gidemeyeceği yerler yabancı hastalar düğünler ve diğer dinen yapmak ile mecbur olmadığı dünyavi şeylerde izin alması gerekiyor izin vermez ise kocası gidemez. gidersede yukarıda ki yazdığım şekilde günah işlemiş oluyor muş
- +1 yıl
Olabilir. Bisey diyemeyecem. Yalniz dedigim gibi kaynagi arastirmak lazim. Ne kdr guvenli falan diye. Ki dogrudur muhtemelen. Ama gunumuzun sartlariyla illaki bagdastirmak lazim ya... Neyse... Bu tur hayat uzak bana zaten. Ne yazik ki ben coook rahat bir ortamda yetistim ve bu sekilde yasamam cok zor benim icin..
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHah, şimdi kanunları, kitap paragraflarını falan bırakıp öyle konuşalım:
Açıkça söylüyorum: ''Eşimi çalıştırmak istemem. Çalışmak isterse de karşı çıkmam fakat, gönlüm çalışmamasından yana olur her zaman''
Niye..
1- Bu ülkede, çalışan kadını rahat bırakmazlar.
İş ortamında bulunan evli - bekar her erkek kendisine asılır, asılmasa bile şöyle bir yoklar.
Sen, erkek halinle ekmeğinin derdinde koşarken, kim bilir o kadıncağız nelere maruz kalıyor; hiç düşündün mü? Hele ki prezentabl olması gereken bir işi varsa.
2- Çalışan kadının çenesi açılır arkadaşım, kapatamazsın..
''Ben yaptım, ben ettim, ben ödedim''
Otur dinle sonra hayat boyu..
..
Kadının çalışıp - çalışmamasını tartışmaktansa, kadını çalıştırmayacak derecede nasıl maddiyatımız gelişir, ona kafa yormak lazım..
Ben bu konuda ilkelim lan, ne bileyim..95 Yorumla- +1 yıl
O 6 eksi veren salağı evlenince görücem ben..
Bunun da ahlakla falan ilgisi yok. İstediğin kadar eğit, istediğin kadar düzgün yetiştir; fayda etmez.
Bu ülkenin ayısı böyledir çünkü, anlamaz..
Kadın - erkek ilişkilerinin dengeleriyle oynamayın.
Siz zararlı çıkarsınız.. - +1 yıl
Leyn tamam su an calismiyorum, okuyorum ama neden senin dediklerini yasamadim hic yaa? Ustelik te bekarim sonucta, ogrenci... Neden kimse oyle sapik sapik yaklasmadi? (Cirkin gibi bir durum hic yok ortada) Aa, nedenmis, cunku tavrimizi koyabilmisiz ortada. Nedenmis, cunku zina vrya aldatma tamamen karaktere bagliymis. Ya ben anlamiyorum ki, calisan kadin zaten zar zor esini mutlu edebiliyor yorgunluktan, nasil baska adamlarla ugrasacak ki? Asil calismayan kadinlar butun gun bos bos oturduklari icin fikri akli cinsellikte oldugu icin daha aldatmaya meyili bence. Baska erkeklerin rahatsiz etme konusuna gelince, ondan korkuyorsan o zmn pazara da ve markete de gondermeyeceksin, en cok bu tur seylere maruz kaldigim yer orasi !!! Yani anlayacan boyle bir sorundan cozum kacmak degil, yuzlesmek, yuzlesebilmek ve yuzlesmeyi ogretebilmek
Kişilik & Karakter konusunda 764 cevap paylaştı. geri kafalı hödük olduklarını düşünüyorum. bu zamanda çalışmayan kadın mı olur? para için değil de, evde oturan kadın dedikodu ve boş boş tv izleyerek kendini aptallaştırır. çalışan kadın ise her zaman kendini geliştirir her zaman her konuda tecrübeli, bilgili ve mantıklıdır. ayrıca para kazanıp maddi özgürlüğü olduğu içinde hayatta her zaman kendine daha güvenlidir. erkek eline bakıpta ezik olmaz.
91 Yorumla- +1 yıl
@kolpacino Çok doğru söylüyorsunuz beyefendi, hayat müşterek. Erkeğin fıtrat olarak üstünlüğünü kabul eden bir bayan olsam da toplumda en az erkekler kadar varlığımızın kabul görmesinden yanayım. Aynı zamanda, okuyan, çalışan anne çocuğuna da modern bir şekilde yaklaşır. Sağlıklı bir şekilde yetiştirir kanaatindeyim.
düzenli bir hayat için çalışmasıını isterim
tabi:
-düzenli okumasını
-iyi filmleri takip edip izlemesini.
-eleştirirken mantıklı ve nesnel olmasını
-tartışabiliyor olmasını
-üretici ve yaratıcı olması da tabi
çalışıyor olması bir şeyi karşılamaz onun dışında neler yapabiliyor oluşudur bakış açım :)22 YorumlaBenim karım çalışmalı, ha çalışmasa geçinir miyiz? Evet. Ama başarılı olma duygusunu yaşayan, sosyal bir statü sahibi olan bir kadın hem özgüveni yüksek hem de bir birey olduğunun farkında olan kadındır. Başı diktir, ayaklarının üzerindedir, bakışlarıyla bende burdayım der. Bu da bir kadını güzel yapan en önemli özelliğidir :)
30 YorumlaBen karımı çalıştırmam diyen erkekler kesinlikle geri kafalı insanlar kadınlarda niye çalışamasınlar ki her türlü hakları var ve bunların arasında kendi emeğiyle çalışıp para kazanmakta var kimse bu özgürlüklerini kısıtlamamalı :)
32 Yorumla
+1 yılİlk sevgiilim dediğim gereksiz mahlukat ''Çalışmayacaksın'' demişti. Hukuku paşa için bırakacaktım. Oooooldu cınım avcunu yalasın.
64 Yorumla- +1 yıl
bir de ''Kapanacaksın'' demişti :D Ama ciddi düşünüyordu. 15 günde aldattı o yüzden haha :D Neyse ya :D Sakinim ben :D
- +1 yıl
Ben terk etmeyi tercih ettim :D
+1 yıl"Calistirmam" fiilini kullaniyorsa bir erkek zaten karsisindakine saygisi yoktur onu bir birey olarak gormuyordur. Kadini cocuk doguran yemek temizlik yapan bir varlik olarak goruyor onun dusuncelerini isteklerini onemsemiyordur. Dolayisiyla bu tarz biriye beraber olan kadinda bu muameleyi hak ediyordur. Ben calismam kocam bana baksin diyen bir kadindir olsa olsa.
20 Yorumla
+1 yılBeni kıskançlık krizlerine sokmadıktan sonra
Evine ailesine özellikle bana karşı olan sorumluluklarını yerine getirdikten sonra çalışsın hiç sıkıntı değil
Sadece erkek çalışır evi erkek geçindirir mantığı saçma
Eşine her konuda destek olan kadın candır caann ;))21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSiz nasıl istiyorsanız o şekil yapın.
Eşimle evlendik beni çalıştırmadı bana bıraktığı harçlığıkları 6 ay kadar biriktirdim doğum gününde güzel bir hediye almak için.
1200 tl ye o yaşına kadar hiç takmadığını ama istediği bir saat aldım.
Görünce çok şaşırdı nasıl aldın dedi.
Dedim aylardır bana verdiklerini biriktirdim kuaföre bile gitmek yerine bütün herşeyimi evde yaptım hamileydim üstelik.
Herkesin içinde bana dediği kelime " beni çok iyi yolmuşsun" demek oldu...
Ağlayarak odadan çıktım rezil etti pislik herif beni.
Üstüne gelip birde bu sahte kaziklanmissin dedi.
Garantisi vardı gidip birlikte sorduk orjinaldi saat.
Pislik herif o kadar şeyin üstüne bir de aldattı beni.
2 yakası bir araya gelmesin010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAz bile o laf ona.
- +1 yıl
Oha ya
Cevap sahibi+1 yılSiz siz olun asla bir erkeğin eline bakmayın.
Ders çıkartın.
O mantıkla bakan erkek Karım bana muhtaç olsun, evde benim sözüm geçsin.
Arkamı toplasin, yedirsin, içirsin derdinde.
Ama kendi is deyip sürekli at kosturuyordur
Cevap sahibi+1 yılDar kafalı olduğunu bilsem bende evlenmezdim canım ama bazıları öyle büyük bir oyuncu ki anlayqmazsin
Cevap sahibi+1 yılBoşanmak üzereyim.
Bayramdan sonra duruşmam var.
Cevap sahibi+1 yılInsan nasıl olabilir ki, küçücük çocukla ailesinin yanında.
Sevdiği adamdan onca şey çekmiş üstüne ihanet eklenmis berbat bir haldeyim.
Ne uyuyabiliyorum ne de sağlık düşüne biliyorum.- +1 yıl
Çok özür dileyerek bir şey sorabilirmiyim bu olaylar sizin onu hiç tanımadığınızı gösteriyor çok basit ve adi bir insan ama ister para konusundaki davranişi isterse aldatması ilk olamaz örnekleri çoğaltabilirsiniz şiddet gösterisi veya başka adice şeyler yani siz onu tanırken bu kadar basit olduğunu biryerde görmüş olmalısınız bu onun para konusundaki ilk hareketi olamaz siz ince bir düşünceli hareket yapıyorsunuz oda size adice karşılık veriyor dahada adicesi aldatıyor.(bu aldatmanın ilk olduğunu düşünmeyin yalan aldatma veya düşüncesizce hareketler tekrarlanır) hemde defalarca sonuca gelelim siz bir yerde onu tanırken hata yaptınız hemde öyle böyle değil ÇOK BÜYÜK BİR KENDİNİZİ TOPARLANAMANIZ GELECEKTEKİ HAYATINIZ İÇİN yaptığınız bu hatayı bulmalısınız
ilk tanışmanızdan bugüne film seyreder gibi bütün birlikteliğinizi çek edin ve yaptığınız hatayı bulun aynı hatayı yapmamak için LÜTFEN kendi hayatınız için.
+1 yılçalışırım ben, o kadar okumuşum çalışmayacak mıyım? kocamdan mı para isteyeceğim sürekli? olmaz öyle şey
42 Yorumlaİster maddi gücün süper olsun ister olmasın bence kadın çalışmalıdır... Evde oturan dert üretir bu böyledir...
31 Yorumla
+1 yılErkekler eslerini calistirmasin sonra maasimiz yetmiyor , evi zor gecindiriyoruz , o kiz o kadar okumus hayalleri var hepsini gectim hayatim garanti degil bana birsey olsa sevgilim yani eşim işsiz vasifsiz benim devletin ustunden para kestigi ölü maasina mi muhtac kalsin.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben bir erkek olarak bu tür bir söylemde bulunmam bunu abeste karşılıyorum elbette nasıl ben mesleğim için emek sarf ettiysem saygı duyulmasını istiyorsam eşim içinde aynı saygıyı duyarım. Şu da bir gerçek bayanların yapabileceği işlerin sınırlı olduğuna inanıyorum yani insanlarla fazlasıyla özellikle erkeklerle çok fazla yüzgöz olacağı bir iş grubunda çalışmasını istemem yani anlatmak istediğim en eşimden bir bardak su istediğimde zoruna giderek getirirken tanımadığı bir adama gülerek götüreceği bir işte çalışmasını istemem yani
00 Yorumla
+1 yılDayım bekar çalışmayan kapalı birini istiyor. Bende anlamıyorum bu kafayı. Ne güzel eve çift maaş girecek. Kadın senden boşanırsa kendi ayakları üzerinde durabilecek. Hala bu devirde var öyleleri. Ha karısının özel bir problemi vardır erkek bunu düşünüpte öyle diyorsa tamam. Ama diğer türlü saçma geliyor.
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 488 cevap paylaştı. Çalış veya çalışma demem. Onca sene emek etmiş okumuş, didinmiş. Çalışmak istemiyorsa onu da o bilir. Karıma bakmaktan çekinecek veya korkacak değilim. Kendi ne isterse o olur.
12 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende inşaat müh evlenecektim kendi çalışmasın falan diyordu ama sebeb çalışırsam annesinden babasından ayrı ev istermişim demiş
yani anne babasıyla aynı evde olacak bir kızla evlenmek istiyordu üni mezunu evkızı istiyormuş düşün korktum vazgeçtim35 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltamam sadece çalışma evine bak çocuguna bak dese anlarım bu zamanda kim kaynanayla oturuyor sonra adam zengin falan mış ama ayrı ev kabul etmiyor devlet dairesinde mühendis,
ben anlamıyorum nasıl bu kafayla müh olmuş
Cevap sahibi+1 yılgittiler
istemiyorum dedim ev kadınlıgı yapamam dedim ama gittikten sonra annem babam çok kızdı ama ben haklıyım kim kaynanayla oturuyor zengininm falan diyor ama ayrı eve çıkma cesareti yok
aslında böylelerinden korkmak gerek annede ogluda kendine hizmetçi arıyorlar bide başka şehre gidicektim ailem falanda yanımda olmucaktı kimse bana sahip çıkmaz korktum
Günümüzde kadınlar için çalışma ortamlarının olumsuzluğunu bakınca hak verilesi erkektir. Nitekim hepsi değil ancak günümüzde çalışan kadınların bir çoğu cinsel tacize uğruyor. Bunun ille de fiziksel anlamda olması gerekmez, bin türlü taciz çeşidi var. Sadece bu değil, çalışan kadının kimliği ikiye bölünüyor. ev hanımı ve anne mi olsun, kariyer peşinde koşturan bir iş kadını mı? Ne evinde çocuklarına zaman ayırabiliyor, ne de iş hayatında verimli olabiliyor. Düzensiz ve birbirinden kopuk bir aile yaşantısı ortaya çıkıyor. Çocuklar kreşlerde, yuvalarda aile ortamına, anne baba sevgisine hasret yetim ve öksüzler gibi büyüyor. Bazı enteresanlar da çalışmayan kadınları ayıplıyorlar. onlar ayrı bir vak'a tabi. Kariyer zımbırtısına gelince; bir kadını yüceltecek en büyük kariyer, çocuğuna annelik etmek onu vatana millete topluma insanlığa faydalı bir insan olarak büyütmektir.
618 Yorumla- +1 yıl
Anne olana kadar benimle veya düzgün bir yerde çalışmasına izin verebilirim ama dediğin gibi kimlik çatışması yaşıyor sonra ne evine bir faydası olur ne işine ne çocuğuna. Evinin kadını çocuklarının anası olsun :)
- +1 yıl
Yazacağım ne varsa yazmışsın ağzına sağlık
- +1 yıl
oha ağzına sağlık @gizeems_
- +1 yıl
Sen çocuklarına bak otur evde dizi izle :) boşver kocan çalışsın işi ne :)
- +1 yıl
Gizem Sen çok yaşa.
- +1 yıl
Yani sende insansın evde o kadar iş varken birde dışarıda mı çalışacaksın :)
- +1 yıl
Almanyda durum farklı. Genel olarak kadınların işi de iyi oluyor. Üniversite okumuş olmasa bile, çok iyi mesleki eğitimler var. Herkes bunlardan faydalanıyor. Ve zaten sanayi büyük burada. Genelde kadınlar da çalışıyor. Sadece erkeğin maaşı yetmiyor. İki kişi olunca maaş katlanıyor. Çocuk gelince üç yaşına kadar evde bakıyor ve kreşe yolluyor çocuğunu. Almanyda yaşan türk çocukları böylelikle almanca öğreniyor zaten. Kreşe gitmeseydim almancam olmadan okula başlayacaktım. Başlayamazdım okula. Çocuklar sosyal olmayı öğreniyor kreşte, arkadaşlar ediniyor. Oyunlar oynuyor, hayatı öğreniyor. Kreşleri lütfen küçümsemeyin. Bir kadın evlendi diye bütün gün ev temizliği ile çocuk bakımıyla uğraşıp, akşama kadar koca mı beklesin? Kadınlar da evlilikte kendine zaman ayırmalı. Çocuk kreşteyken en azından yarım gün çalışıp ev işi yapar ve kendine bakar. Kadının da dışarı çıkıp ev hayatından biraz uzaklaşma ihtiyacı olur. Çalışmak en güzel terapi olabilir..
- +1 yıl
Pardon üç yaşına kadar evde bakip daha sonra kreşe yolluyor diyecektim..
Kişilik & Karakter konusunda 683 cevap paylaştı. İyi maaşı varsa, çalışmam zaten. Bütün gün çalışıcam, eve gelicem evde çalışıcam, çocuğumla ilgilenecem, sonra muhtemelen kadınlıktan çıkarım zaten. Böyle feminist akımlara gerek yok, kadın narindir ve erkek kadar her şartta fiziki olarak güçlü olamaz. Eşimin maaşı iyiyse evde çocuklarımı kendim yetiştirmeyi tercih ederim, eşime de daha sağlıklı bir eş olurum muhtemelen. Ha 1000 lira alıp da eşimi çalıştırmam diyen erkekten de uzak dururum, o ayrı
13 YorumlaBu sorunun aynısını ben yaşıyorum. Yakında evlilik düşünüyoruz ama o benim çalışmamı istemiyor. Bunun yüzünden çok tartıştık. Gerekçesi ise ben çocuğumu başkaları eğitsin istemiyorum diyor. Hep tartışmayı sonraya atıyoruz ya da bana eğer çok yorgun görürsem çalışınca kızarım sana diyor ben de peki diyorum ve konu kapanıyor. İyi bir üniversitede iyi bir bölümde okuyorum. Onun için bunca yıllık çabalarımı israf etmek istemiyorum ama ondan da vazgeçemiyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
"Siz nasıl istiyorsanız o şekil yapın.
Eşimle evlendik beni çalıştırmadı bana bıraktığı harçlığıkları 6 ay kadar biriktirdim doğum gününde güzel bir hediye almak için.
1200 tl ye o yaşına kadar hiç takmadığını ama istediği bir saat aldım.
Görünce çok şaşırdı nasıl aldın dedi.
Dedim aylardır bana verdiklerini biriktirdim kuaföre bile gitmek yerine bütün herşeyimi evde yaptım hamileydim üstelik.
Herkesin içinde bana dediği kelime " beni çok iyi yolmuşsun" demek oldu...
Ağlayarak odadan çıktım rezil etti pislik herif beni.
Üstüne gelip birde bu sahte kaziklanmissin dedi.
Garantisi vardı gidip birlikte sorduk orjinaldi saat.
Pislik herif o kadar şeyin üstüne bir de aldattı beni.
2 yakası bir araya gelmesin" buda buradan bur örnek
+1 yılKarımın çalışmasını istemiyorum. Çocukların eğitiminde ve yetişmesinde annenin yerini uzun uzun anlatacak değilim. Çocuklarım yeterince büyüyünce illa ki çalışacam diye tutturursa eve hapsedecek değilim :) Ama dediğim gibi; çocuklarım büyüyene kadar çalışmasını istemem.
03 Yorumla- +1 yıl
İstisnalar kaideyi bozmaz. Sizde sorun olmadığı annenin çocuk eğitimi ve yetişmesinde yeri olmadığını göstermiyo. Ben kendim bile çocuklarım büyüyene kadar mümkün olduğunca çocuklarımla vakit geçirmeyi isterim. Annelik ve babalık sadece karnını doyurup okutmak değil benim lügatımda.
- +1 yıl
www.doktorsitesi.com/.../calisan-annelerin-cocuklarinda-gorulen-problemler
Yazının özellikle 2. bölümünü okuyabilirsiniz.
www.ekipnormarazon.com/.../55-calisan-anne-ve-cocugu
Bu yazının "0 - 3 yaş çocuğu için durum nedir?" başlığını okuyabilirsiniz.
İsterseniz daha fazla kaynak göstereyim fakat kadının her koşulda çalışması uygun değil. Ben gerek olmadıkça çalışması taraftarı değilim. Çocuk yokken veya çocuklar yeteri kadar büyümüşken çalışabilir. Ama onun dışında çalışmasını istemem. bir önceki yorumda da söylediğim gibi ; annelik ve babalık sadece çocuğun karnını doyurmakla ve maddi ihtiyaçlarını karşılamakla olmuyo. Şartlar uygunken istiyosa çalışabilir. Karıma engel olup çalışamayacağını söyleyecek değilim bu durumda.
Kişilik & Karakter konusunda 642 cevap paylaştı. Bence bu tamamen kadının isteği doğrultusunda olmalı sonuçta ister çalışır ister çalışmaz. O kadar okuyup istediği yere gelmek için çalışıp çabalayan birine de sen diyemezsin ki otur evde çocuklarına bak.. Bana göre farketmez. Çalışmasından yanada olurum destek de çıkarım.
10 YorumlaBazen çalışmayan bir kadın olarak hayal ediyorum kendimi bütün gün evde oturucam anneme falan gidicem bide kocam bana harçlık vericek bütün yükü ona yüklücem. Asla yapamam böyle bir şeyi :D
40 YorumlaÇalışılmalı. Öyle bir erkekle evlenmeyecegim kesin ve net
21 Yorumla
+1 yılbunu diyecek bir erkekle evlenmem zaten tamam bazı önyargıları olabilir ama çalışma hakkımıda elimden alamaz çocukta yaparım kariyerde
16 Yorumla- +1 yıl
erkeğin gücü yetiiyosa bol kazançlı işi varsa çalıştrmak istememesi normal değil mi? otur yemek yap ütü yap çocuğuna bak :D
- +1 yıl
sadece 50 grm fazla organın var diyemi ben evde oturacam tamam oturabilirim sorun değil ama sadece kadın olduğum içinde evde oturacaksam o zaman kadınlar sokağada çıkmasın çalışmak ayıpsa kadın için bunu her gördüğün çalışan kadına söyle o zaman o kadar cesaretin varsa
ne demişler yiğidi öldür hakkını yeme o zaman sende yiğit ol doğruyu söyle insanlara @Birisidegilim123 - +1 yıl
çattık feministlere :D yo öyle bişe demedim çalışabilir ben evli değilim evleneceğim kadının çalışıp çalışmamasına karışamam sadece şunu derim ''işin eşime engel olmasın'' felsefem bu.. Eş derken illaki ev işleri de var çocuk da var bunun içinde çok yoğunsa olmaz yürümez benim görüşüm bu
- +1 yıl
orası illaki öyle doğum yapacağım zaman annelik görevimi yerine getirmeliyim çocuğum belirli bir yaşa gelene kadar maddi sıkıntım yoksa yanında kalmalıyım o konuda haklısın kadınında erkeğinde ne kadar eşit olduğunu söylesekte aile içinde bazı farklı görevleri vardır hiçbir insan annenin gösterdiği şevkati gösteremez bebeğine ama çalışmamada yine kimse engel olamaz çünkü ben çalışırsam çocuğuma daha iyi bir yaşam sunarız maddiyatımız daha iyi olur onu daha iyi okutur daha güzel giydiririz @Birisidegilim123
- +1 yıl
aynı fikirdeyiz gibi ha birde bu kadar açık giydirmem asla :)
:D Okumuşsa meslek sahibiyse rahat bir işi varsa idealist se kendiside kaznmak istiyorsa çalışsın memnun olduğu gibi... ama mesleği yoksa işçi olarak asgari ücrete aşırı yorulucaksa çalışmasın ona eziyet olmasın temel düşüncem bu:D
20 YorumlaO adamları getirin bana..
Anneannemin sobasına kış için odun lazımdı..
En kalitelileri onlar oluyor :))39 Yorumla- +1 yıl
bunun boyun eğmeyle alakası yok ondan olmasın :) karışını çalıştırmak istemeyen adamı anında odun ilan eden bir yapınız var ama ev kadınını aşağılayan hor gören erkekler varolsa da hepimiz bu kategoriye girmiyoruz sonuçta değil mi? eğer ki erkekler kadınlarını ezmesin ve onlara saygı duysunlar, ev işlerinin de en az kendi işleri kadar ağır olduğunu (hatta bazen daha zor) kabul etsinler ve kadınlar bu konuda kendilerini aşağılık hissetmesinler, o zaman birçok kadın çalışmaktan ziyade çocuklarıyla ilgilenmeyi seçer hiç kuşkunuz olmasın
+1 yılElinde bir mesleği varsa çalışmasına engel olmam kararı ona bırakırım ister çalışsın ister çalışmasın.
31 YorumlaHerkesin kendine göre kültür seviyesi var. Böyle diyen erkeklerden hoşlanan kadınlar da var ona bakarsan.
31 YorumlaCalismayan es ile evlenmem zaten ;) ekonomik olarak destek ve calismayan kadin bildigin mahalle karisi olur cikar aksama kadar evle ugras kocani bekle boyle hayatmi gecer
30 Yorumla
+1 yılBence saçma hiç bir erkek kadının özgürlük hakkını kısıtlayamaz ben yaptırmam o kadar çaba vermişim okumuştum yok çalışma diyecek oldu gider kendine başka kız bulur o durumda
22 Yorumla- +1 yıl
Bugün ona boyun eğen yarın dövülürde sesini çıkarmaz çocuğuyla ortada da kalır çünkü maddi güç çok şey demek bu devirde
Eger erkek karisini maddi olarak zor durumda birakmazsa ve calismamasini sirf cocuklarima elin bakicisi degil kendi anneleri baksin diye istemiyorsa olabilir ama kadini sık bogaz etmeden kadin da isterse yani olabilir
10 Yorumlakişilerin kültürel norm ve değerlerine kalmış durumdur tabiki iktisadi boyutuda var şahsen çalışmayan insanı seven biri değilim bayram dolasıyla evdeyim ve dışarı çık gez dolaş kankalarla takıl.. eve kız getir seviş bir yere kadar.. çalışmadan olmuyor... eşiminde benim gibi meslek sahibi ve işi olmasını isterim ama türkiyedeki kapalı toplumda çalıştırmayanlarada kimse karışımaz... iki bireyin arasındaki konu ya aralarında ya da mahkemelerde çözsünler beni ilgilendirmez..
00 YorumlaNasılmı işte böle karımın çalışmasını istemem evde bebeğimize bakmasını isterm akşam işşten geldiğimde sofrayı hazırlamasını isterim ev hanımı olmasını isterim bu ona dahada yakışır yorulmasın bence evde cocuğa bakar komşulara gidere ymeek yapar gece mutlu olurzaten ynaında olunca biraz pozitif ya illa 2014 aaa artık böle yaa demeyin :)
00 YorumlaKesinlikle çalışmalı sosyalleşmeli evde olmanin dışındada bir hayatı olmali.. hem bu ona özgüvende verir.. kadini eve kapatan zihniyeti kınıyorum ben
42 Yorumlabak dayı sana şunu söylim erkeğin maddi durumu yeterliyse kadın niye çalışsın bu benim fikrim ha bide Nureddin Yıldız Hocamı dinle.
https://www.youtube.com/watch?v=jBeVOAOLLFo31 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı. Nasılmı diyebiliyoruz işte böyle çalıştırmam çalışamaz
89 Yorumlabence böyle bir devir artık olmamalı. Günümüz şartlarında ortalama bir kişinin geliriyle malum ev geçindirmek zor. Ayrıca eşinin fikirlerine saygı göstermeli bence birey. Çalışmak istiyosa izin vermeli.
32 YorumlaSaçmalık. Cahil insanlar Söyler bunu. Ego'suna yenik düşenler.
12 Yorumla
+1 yıldiploması olmasına rağmen sırf evde otursun, çocuklara baksın, yemeğimi hazırlasın falan diyerek kendisini, karısını ve çocuklarını tek maaş ile geçinmeye mahkum eden düşüncesiz eş
50 Yorumla
+1 yıleger cocugu varsa ve onunla vakit geciremeyecekse egitimini ahlakini ve duzgun bir insan olarak yetistiremeyecekse kusura. bakmasin ama calismasin. ha cocuk yok olsa bile vakit ayirabilecekse bas ustune saygi duyar desteklerim calismasini
14 Yorumla- +1 yıl
annenle vakit gecirmemis olmanin eksikligini hissetmissindir. yani lutfen hissetmis ol. insana en yakin olmasi gereken kisi annesidir cunku. sadece bu yuzden cocugumun bu eksikligi hissetmesini istemem
- +1 yıl
Hayır annem çok başarılı bir kadın hep onunla gurur duydum hem sırf ablamla ve benle ilgilenebilmek için doçentlik sınavına girmedi bu benim sinirlerimi bozuyor azıcık babam ev işlerinde yardım etseydi annem her şeyi yapardı yani tam olarak demek istediğim kadın çalışmalı ev işleri paylaşılmalı
- +1 yıl
bak ama annenin cok onemli bir meslegi var. simdi meslegi olmayan ne is olursa yaparim diyen kadini dusun bide ne is olursa yapacagina cocuguyla ilgilensin daha iyi . ha. annen gibi doktor. dur veya ogretmendir avukattir muhendistir her neyse iste meslegi olan kadin mutlaka calisir zaten cocuguyla ve ev islerinin bir bolumuyle ilgilenir yine isini yapar. bosuna yillarca o meslegi almak icin yillarca ugrasmamis calisacak tabi. ama yerinde ve zamaninda
karım isterse çalıştırırım fakat insanların ayak işlerine bakacak bir iş yapacaksa çalıştırmam ticaret olabilir herhangibir lisanas mezunu meslek olabilir öğretmenlik v. s satış danışmanı falan olabilir fakat yemek yapmadır yemizliktir milletin ameleliğini yapma işlerine asla
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 490 cevap paylaştı. Yobaz olduklarini düşünüyorum
Kadın da erkek gibi hatta bazi işlerde erkeklerden daha iyi iş yapmisliklari da var50 Yorumlaşimdi feminist tarafınız tutacak ama çoğu kadın her ne kadar ekonomik özgürlüğüm olsun dese de özel sektör çalışma şartlarının ağırlığından ya da eviyle daha çok ilgilenmek istediği için çalışma yanlısı değiller maddi durum elverse bırakırlar aslında.. o yüzden hatuna kalmış, tek maaş yetiyorsa ben kendini yormasını istemem.. yuvasının annesi ve herşeyi olan bir kadın, kariyer sahibi yönetici olan kadından aşağı değildir benim gözümde.. haa onuda yaparım onuda yaparım diyorsa kendi bilir
00 Yorumla
+1 yılçalışmasını istemeyen kişi kendi çalışma ortamında kadınları rahat bırakmayan askıntı biri olmalıdırki kendi karsına da aynısını yapacaklarını düşünür oyuzden istemez
30 Yorumla
+1 yılÇocuklar ahlaklı yetiştirilsin demişsin lafa gelince çocukları büyüten, yetiştiren kadınlar oluyor. Lafa gelince annelik makamını yere göre sığdıramıyorsunuz. Siz kadınlar çocukları iyi yetiştirin babayı vasıfsız elaman gibi görürken sorun olmuyor çünkü.
04 Yorumla- +1 yıl
Evet ortak sorumluluğu fakat böyle bir soru sormuştum zamanında nedense bayanlar annelik makamını üstün tutarken babalık makamını yerin dibine soktular. Neredeyse hepsi aynı cevapları verdiler. Dedikleri şuydu anne karnında taşıyor, anne doğuruyor, anne bakıyor, anne büyütüyor, anne daha önemli, babalık anneliğin yanında yerlerde kalıyor gibi saçma cümleler kurdular. Babalar evlatlarını yetiştirilmesinde yardımcı olmuyor mu dediğimde evet olmuyorlar anne çocuğun kişiliğini belirliyor cevaplarını aldım. O nedenle böyle bir cevap yazdım.
- +1 yıl
O zaman verdiğim cevabı üstüne alınmana gerek yok. İlerde eşim olursa çalışmasını ister miyim tabi ki hayır. He hali hazırda elinde bir mesleği var, onca sene okumuş o zaman bir şey diyemem ama saçma sapan ortamlarda çalışmak isterse, özellikle ortamının pis olduğunu bildiğim yerlerde çalışmak isterse o zaman karşı çıkarım. Devir öyle b*ktan bir devir ki her şeyin çivisi çıktı. O kadar çok şey gördüm ki bu iş ortamlarında öğrenci olduğum halde ben bile utandım yapmadığım halde kendi kendime milletin yediği haltlara. Biraz paranoyak oldum açıkçası.
devlet sektörü hariç çalışmasını istemem şahsen durumum iyiyse hiç çalışmasını istemem evinde oturup kadınlık vazifelerini yapsın. ben başkasının agız kokusunu çekiyorken onun başkasının agız kokousunu çekmesini istemem. ayrıca dışarda serefsiz çok sen eşine ne kadar güvenirsen güven , dışarda serefsiz çokken
00 YorumlaBen bu konuda ikilemdeyim , cocukla mutlaka anne ve babanin ilgilenmesi lazim. Anaokulu , kreş felan dogru bulmuyorum. Cunku cocuklar nasil yetistirilirlerse oyle devam ederler, bu yuzdrn rn dogru yetistirici anne baba. Cocugu yetistirmeye en uygun kiside anne . Bir erkek icin calismayip evde durmak cok buyuk gurur kiroco bir durum ama kadinlar dogal karsilaniyor.
10 Yorumlaben çalışmamasını isterim. çünkü onun evimin prensesi olmasını isterim iş yerinde dert tasayla uğraşmasın evinde kendi işinin patronu olması için isterim ama çalışmak istersede buna karşı koymam. bu iç güdüsel birşey mesela ilk çağdan beri iç güdü olarak böyle yapılırmış erkek avlanıyor kadınını besliyor. bu hayvanlarda olduğu gibi biz de bir hayvan olarak sayıldığımızdan bizimde belli iç güdülerimiz var diye düşünüyorum
30 Yorumla
+1 yılBen zaten eziliyorum o nuda ezdirtmem ewinde rahatına baksın arkadaş kendi işim olsa gelsin çalışsın ama emir altında çalışmak kolay değil bu ülkede böyle patronlar oldugu müddetçe ben çalıştıgım yerde örneklerini görüyorum ve çewremdede war herkesin görüşünede saygım sonsuz teşekkürler iyi bayramlar..
10 Yorumlaya ben calısıyorum karım neden calıssınkı aksam eve geldıyım de kapıyı esım acmıcaksa boynuma sarılmıcaksa hosgeldın kocacım demıcekse sıcak bır corba onume koymıcaksa neden evlenıyım ya da neden esımı calıstırıyım calısmak ısteyen kadın evlenmesın arkadas
19 Yorumla- +1 yıl
adam kendiyle çelişmiş :D
Karımı çalıştırmam diyenler kız çocuklarınıda okutmaz sonra bayan doktor isterler tabiki kadında erkekte çalışmalı kız çocukları erkek çocuklarından daha çok okutulmalı
30 Yorumla
+1 yılÇok saçma hatta ben calisan bir kadinla evlenmek isterim
23 Yorumla- +1 yıl
Ama boyle oldumuda aldatma veya boşanma olaylari çok okuyo
+1 yılCalismamak evde yan gelip ystmqk degildircalismayqn bayab ki unibersiye mezunu olduginu dusinuyorum akademik calismalar yapabilir hem evde oturatak korelmez hemde bilincli bir insan olur... cocuklarini bakiciya emanet etmez kendisi cocuklarina tam annelik yapar ben sahsen bir bayanin ozel sirkette calismasini ne bileyim sekreterlik vs s yapmasini istemem ogrtmenlik vs butip meslekler uygundur bir bayan icin...
00 Yorumla
+1 yılherkesin beklentileri vardır bir erkek kadınından eve para getirmesini bekliyorsa buyursun getirsin ama bir erkek kadınından akşam eve geldiğinde sıcak bir yemek güler yüz şefkatle seni bekleyen bir çift göz ve çocuklarının eğitimini yabancı insanlara bırakmak yerine kendisi gören bir kadın istiyorsa çalışmasını istemeyebilir. tercih meselesi
23 Yorumla- +1 yıl
sen hatunun dibi olursun bak buraya yazıyorum :)
- +1 yıl
teşekkür ediyorum ya @AgresifEntellektüel
Ben biraz değişik olarak kesinlikle çalışamaz demiyorum ama çalışmamasından yanayım. Maddi durumum çok şükür yüksek ihtiyacımız yokken sırf kendi ayaklarımın üzerinde duran modern kadın olcak istediklerimi kendi paramla alcam mantığıyla başka birinin ameleliğini yapmasını istemem. Eğer gerçekten güzel bir mesleği varsa ancak ozaman çalışmasını isterim.
00 Yorumla
+1 yılErkeğin yaşadığı mentalite ve kültüre bağlı bence. Bence iki taraf da çalışmalı. Ama çocuk gelince kadın zaten çalışmıyor genelde. Erkek kadına kararı bırakmalıdır. Kadına hiç bir şey zorla dayatılmamalı..
00 Yorumla
+1 yılGüzel bir konu tam günümüz yaşam şekli ama benim düşüncem çalışmaması erkeğinde adam gibi çalışıp evin geçimini sağlaması çünkü yaradanın erkeğe ve dişiye yüklediği sorumluluk kar tabiki farklı ama diyelim eşiniz hasta ya da ne biliyim başınıza olmadık işler geldi o zaman müstesna yoksa başka türlü sapla saman karışıyor...
00 Yorumla- Devamını Gör (125)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat