Lütfen ama lütfen sonuna kadar okuyun lütfen...
56 yaşında kendine hiç bakmıyor kendini beğenmiyor önceden güzel ve güçlü bi kadındı. Bayağı zayıfladı. Sadece uyuyor temizlik yapıyor ve sudoku oynuyor. Babam desen internet bağımlısı sabahtan akşama kadar bilgisayar da okey oynuyor. Kambur duruyor ozguveni çok düşük önceden girdigimiz sosyal ortamlarda konuşmuyor ezik ezik duruyor. Yaşlanmış hissediyor güçsüz hissediyor kendini. Mükemmeliyetçi ve kolay begenmeyen bi kişiliği var. Önceden çok sert bi mizacı vardi yaşlandıkca duygusallasmaya başladı. Günlük 1.5 paket sigara içiyor. Sürekli sigara içiyor şeker hastası aynı zaman da kendine de hiç dikkat etmiyor. Kişisel bakımına özen göstermiyor Bende çok üzülüyorum bu durumuna ne yapmaliyim? 😥😣
56 yaşında kendine hiç bakmıyor kendini beğenmiyor önceden güzel ve güçlü bi kadındı. Bayağı zayıfladı. Sadece uyuyor temizlik yapıyor ve sudoku oynuyor. Babam desen internet bağımlısı sabahtan akşama kadar bilgisayar da okey oynuyor. Kambur duruyor ozguveni çok düşük önceden girdigimiz sosyal ortamlarda konuşmuyor ezik ezik duruyor. Yaşlanmış hissediyor güçsüz hissediyor kendini. Mükemmeliyetçi ve kolay begenmeyen bi kişiliği var. Önceden çok sert bi mizacı vardi yaşlandıkca duygusallasmaya başladı. Günlük 1.5 paket sigara içiyor. Sürekli sigara içiyor şeker hastası aynı zaman da kendine de hiç dikkat etmiyor. Kişisel bakımına özen göstermiyor Bende çok üzülüyorum bu durumuna ne yapmaliyim? 😥😣
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Şu zamanda insanların çoğu mutsuz. Annen ve baban uzun zamandır böyleyse problem var demektir ama dönemsel yeni olan bir şeyse zamanla düzelir.
2 senedir böyle
Doktora götürdünüz mü
Ortamını değiştirip sosyal ortamlara sok anneni
Çıkmıyor ki evden götürdüğüm de de ezik ezik duruyor iyice delleniyorum kambur duruyor bi memnunsuz
O zaman doğaya götür
cinsel hayat bitince böyle oluyor işte
Ya bi gidele surdan beynin oranda çalışıyor senin
evliliğin temel nedeni ilgi maddiyat ve cinsel hayattır bunu unutma
Evlilik değil sıkıntı saçma sapan konuşma annem ve babamın arası gayet iyi farklı sıkıntıları var
o zaman sıkıntıları ne ise al karşına konuş ikisi ile
Menopoz, andropoz olabilir
Menopoza gireli çok oldu bi 15 sene falan
Anlatmadigi psikolojik sıkıntıları vardır, yaş ile de alakalı tabi ki. Hem erken girmiş sanki, bu da problemleri olduğunu gösteriyor. Otur konuş, yanında olduğunu hissettir, ikna olur ve doktora gidin
Aslında biraz benden kaynaklı ve çevresiyle de. Annemle sürekli tartisiyorduk 2 sene öncesine kadar ve hala devam ediyor. Sürekli çevreye benim doktor olacagimdan hapsedip duruyordu beni yok sayiyordu beni devleştiriyordu. Bende bunları karsilayamadim mezuna kalıp duruyorum. Çok büyük kavga ediyoruz o da bende biraz narsistiz fakat Bu kadar çabuk pes edip hayata keseceğini dusunmedim ben sorunlu biriyim kabul ediyorum ama en azından düzgünce konuşabilir hatalarını kabul edebilir. En doğru benim kafasında ama ozguveni de kolay sarsilabiliyor. Ben çok ağır konuşuyorum her şey de onu sucluyorum ama benim kendim çözemediğim sorunlar bunlar. O an sayıyorum sonra geçiyor napicagimi bilmiyorum böyle durmasına da sinir oluyorum geçen ablamlara da konuştuk bu konuyu annem neden böyle duruyor böyle yapıyor diye
Beklentiler yüksek olunca ve karşılanmayinca insan çöküş yaşar tâbi. Kendi içinde savaş veriyor aslında annen. Demek ki sen de kesin bir şey demiyorsun çünkü boş yere beklentiye girmez o kadar, ya çalışıp hakkını vermen lazım ya da ben istemiyorum demen lazım. Benim de benzer sorunlarım var, her çocuk ebeveyni ile problemler yaşar, ne de olsa hayata bakış açısı farklı. Anne ve baba yerine getiremediği sorumlulukları çocuklara yükler, ki onlarda yaşasın bu gururu. Siz en iyisi önce bir terapiye gidin ve duruma göre maddi özgürlüğünü kazanıp ayrı eve çıkman bile gerekebilir belki.
Annen iyileşmeden ortamlara girse yani insanların içine, daha da çekingen olur ve içine kapanır. Öncelikle tedavi.
Bizim onlara karşı anlayışlı olmamız lazım en azından. Bizim neslin bakış açısı geniş, bunu daha iyi yapabiliriz.
Evet çok haklısın benim derslerim iyiydi annem baştan sıkı tuttu cocuklugumdan beri herkese doktor olacağımı söylüyor ki ben asla olmak istemedim zaten o kadar iyi bi puan da alamam tek hayali benim. Benim çok iyi olmam benim en iyi olmam kendi gerceklesmemis hayallerini benim gerçekleştirmem ben bunları yapmadigim için mutsuz umutsuz bi kendini acındırma halinde eğitime çok çok düşkün. İş kendine gelince ne bi kitap okur ne bisey yapar sadece bizden bekler. Bu dusuncesizligine sinir oluyorum. Doktora veya psikoloğa goturemiyorum çünkü hiçbir şeyle yüzleşemiyor kendi içinde çok korkak. En basitinden şeker hastası kontrole bile gitmiyor sürekli şekerli şeyler yiyip sigara içiyor. Çabuk pes ediyor. Annem aynı ben napsam bilmiyorum ilgileniyorum hoşuna gidiyor ama bir adım atmıyor. Bulunduğu duruma alışmış gibi
Sen de haklısın, elinden gelen yanında olmak ve destek aldırmak fakat buna yanaşmıyorsa yapacağın pek bir şey kalmıyor. Emin ol en büyük problemlerden biri budur; ebeveynlerin gerçekleşmemis hayallerini çocuklarında görmek onlardan beklemek. Bence maddi özgürlüğünü kazanıp ayrılman lazım. Hem tedavi olmuyor hem de seni de o karanlığa çeker. Yanlış anlaşılmasın tüm annelere saygım vardır fakat durum bu üzgünüm.
Bence de çok haklısın dediğin gibi yapıcam
Her şey için iyi olur umarım